Reducere de vară pentru ochelarii de soare! Până la 40%!

Autentificare

Ochelari de soare pentru golf - principalele lucruri de știut

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 14. 7. 2021. Scris de Lentiamo

Este destul de ușor să găsiți o pereche de ochelari de soare pentru golf, piața fiind plină de mii și mii de modele de la o muțime de mărci despre care probabil ați auzit. Totuși, nu este de ajuns doar să alegeți o pereche de ochelari cu un preț atractiv și estetică stilată. Fiecare model oferă ceva diferit.

Perechea de ochelari de soare pentru golf trebuie să fie rezistentă la zgârâieturi, să stea bine în regiunea urechilor, să fie comodă și să ofere o focusare mai clară, o percepție îmbunătățită și protecție adecvată împotriva razelor ultraviolete, a arsurilor solare și alți factori dăunători. Haideți să specificăm caracteristicile pe care trebuie să le posede ochelarii de golf pentru a fi cu adevărat utili pe teren:

Deci, ce ar trebui să ofere o pereche bună de ochelari de soare pentru golf?

Rama ușoară

Deși ochelarii de soare nu pot fi prea grei în sine, diferența de câteva grame poate cauza o experiență de golf confortabilă sau una dureros de obositoare. Cele trei materiale populare folosite în producerea ramelor sunt nailon, titan și beriliu.

Ramele din nailon oferă, în general, un echilibru excelent între greutate și confort, fiind în același timp destul de rezistente la zgârieturi. Ramele din titan sunt ceva mai grele decât cele din nailon, deși se pot considera, într-o oarecare măsură "ușoare". În plus, ramele din titan sunt rezistente la coroziune și tind să fie mai durabile.

Beriliul este la mijloc între titan și nailon și este o opțiune excelentă pentru persoanele cu un buget mai limitat.

ramă ușoară ochelari de soare

Protecție UV

Protecția împotriva razelor ultraviolete este obligatorie pentru jucătorii de golf care sunt expuși la lumina directă a soarelui timp de mai multe ore în fiecare sesiune. Razele UV sunt separate în trei categorii (începând cu cele mai puțin cancerigene până la cele de-a dreptul letale) - UVA, UVB și UVC.

Cea mai elementară pereche de ochelari de soare casual este capabilă să blocheze un procent mare de raze UVA, deși un astfel de model ar oferi o protecție redusă sau chiar inexistentă împotriva celorlalte două tipuri. Ochelarii de soare pentru golf trebuie să fie acoperiți cu un strat anti-UV care poate bloca razele UVA și UVB.

categoria de filtru și raze UV

Razele UVB pot arde pielea, provoca arsuri solare și cancer, așa că este esențial să găsiți o pereche de ochelari de soare care să vă protejeze corespunzător ochii. Razele UVC rareori ajung la sol din cauza lungimilor lor de undă remarcabil de scurte. Ele sunt de obicei absorbite și deviate de stratul de ozon al Pământului.

Confort la purtare

Confortul de purtare al oricărei perechi de ochelari de soare este aproape în totalitate dictat de cât de bine se potrivesc unei anumite persoane. Lentilele colorate au un oarecare impact, dar nu la fel de mare ca dimensiunea și greutatea ochelarilor de soare. Ochelarii care sunt capabili să rămână la locul lor fără a avea nevoie de ajustări suplimentare tind să fie mai confortabili.

Ați găsit informațiile pe care le căutați? Atunci de ce să nu comandați o pereche nouă de ochelari de soare?!

Faceți clic pe butonul de mai jos pentru a alege perechea perfectă.

Vedeți toate modelele

Brațe din cauciuc

Brațele influențează atât confortul, cât și stabilitatea ochelarilor de soare. Această caracteristică specială asigură faptul că ramele rămân aliniate pentru perioade mai lungi de timp. Brațele sunt instalate de obicei în părțile laterale; ochelarii de soare de calitate mai bună au pernițe de nas care împiedică, de asemenea, ca materialul să se înfingă în piele.

brațe din cauciuc ochelari de soare

În plus față de brațe, ați putea lua în considerare și posibilitatea de a vă îmbunătăți ochelarii de soare cu un dispozitiv de fixare a ochelarilor. Aceste accesorii urmează să fie atașate la ochelarii de soare, permițându-vă să atârnați ochelarii de soare în jurul gâtului. În timp ce această caracteristică specială nu afectează performanța ochelarilor de soare, este menită să le prelungească durata lor de viață.

Lentile de tip oglindă

Acoperirea de tip oglindă este cunoscută ca o formă a stratului optic reflectorizant aplicat pe exteriorul lentilelor, scăzând substanțial intensitatea și cantitatea de lumină care trece prin ochelarii de soare.

În esență, este un strat rezistent la condițiile meteorologice, care previne atât lumina directă (lumina soarelui), cât și cea reflectată (care se reflectă de pe suprafețe). Stratul de acoperire de tip oglindă este asociat în mod ideal cu lentile colorate pentru cel mai bun efect, blocând complet toată lumina care altfel ar fi permisă să treacă.

avantajele lentilelor de tip oglindă

Culorile lentilelor

Ochelarii de soare nuanțati sunt, în general, considerați a fi diferiți de ochelarii de soare obișnuiți exclusiv din punct de vedere estetic. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni pot spune că ochelarii de soare cu lentile colorate se simt, de asemenea, diferit. Fiecare culoare oferă diferite beneficii și prezintă diferite neajunsuri:

Gri

Ochelarii de soare cu lentile de culoare gri sunt cei mai performanți din punct de vedere al funcționării, deoarece filtrează lumina într-un mod care pare organic pentru retina umană. Sunt, de asemenea, versatili, deoarece sunt la fel de buni pe vreme înnorată și deosebit de însorită.

Principalele beneficii ale lentilelor gri includ reducerea oboselii oculare, o percepție mai bună a luminii și a culorilor și reducerea strălucirii.

avantajele ochelarilor de soare cu lentile tip oglindă

Galben

Lentilele de culoare galbenă blochează lumina albastră, ceea ce, la rândul său, îmbunătățește contrastul, crește considerabil percepția și oferă o vedere mai clară în toate condițiile meteorologice. Majoritatea jucătorilor profesioniști de golf și pescarilor le folosesc, deoarece oferă performanțe viabile în orice condiții de lumină.

Verde

Lentilele verzi transmit culorile în mod uniform, atenuează ușor efectele strălucirii, iluminează puțin umbrele și îmbunătățesc focalizarea. Cu toate acestea, nuanțele mai închise de verde pot afecta percepția spațială a purtătorului, făcând ca obiectele mici aproape să dispară, în timp ce obiectele mai mari devin mai mari decât sunt în realitate.

Ele pot fi destul de utile pentru jucătorii de golf care sunt obișnuiți cu particularitățile și caracteristicile lor specifice, dar este aproape sigur că o pereche nouă ar împiedica mai degrabă performanța purtătorului.

O modalitate bună de a vă obișnui cu ochelarii de soare de golf cu nuanță verde este să-i utilizați cu simulatoare de golf de interior și să reglați iluminarea de acasă. În timp ce se vor simți cu siguranță diferit pe un teren în aer liber, veți reuși să vă dezvoltați mai ușor gustul pentru beneficiile și dezavantajele lor într-un mediu mai controlat.

Albastru

Lentilele albastre sunt preferatele purtătorilor. Ele îmbunătățesc un pic din tot ceea ce privește culoarea, percepția profunzimii și geometria, dar tocmai acest lucru trebuie evitat de un jucător de golf. Nu sunt la fel de clare și nu sunt la fel de fiabile ca lentilele gri sau galben, dar pot fi folosite când vizionați meciul unui prieten.

Roșu

Ochelarii de soare cu lentile roșii sunt cei mai puțin populari în rândul jucătorilor de golf din cauza caracterului lor invaziv. Aceștia tind să întunece vederea purtătorului și să evidențieze obiectele mai întunecate, crescând oarecum contrastul dintre anumite nuanțe de culoare. Principalul lor beneficiu este absorbția aproape absolută a luminii albastre, ceea ce îi face mai potriviți pentru gameri decât pentru jucătorii de golf

Lentile polarizate

avantajele ochelarilor de soare polarizațiPractic, lentilele polarizate au un filtru chimic care blochează toată lumina verticală, permițând în același timp trecerea luminii orientate orizontal.

În comparație cu lentilele de tip oglindă, aceste lentile sunt diferite în sensul că lasă să treacă anumite raze; acest lucru duce la un confort vizual sporit, la reducerea considerabilă a oboselii oculare, la zero strălucire și la o percepție mai naturală a culorilor.

Lentilele polarizate oferă întregul spectru de beneficii pe care le oferă lentilele colorate, doar că pun un accent mai slab pe aspectele individuale ale performanței.

Cum funcționează ochelarii de soare polarizați?


Sperăm că acest scurt ghid v-a fost util și că ați învățat ceva nou astăzi despre ochelarii de soare pentru golf. Asigurați-vă că sunteți în siguranță în aceste vremuri și să aveți o zi frumoasă!

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse