Reduceri fulgerătoare: Ochelarii de soare sport 🔥

Autentificare

Cum se curăță ochelarii de vedere și ochelarii de soare

Ochelarii tăi au văzut de toate. Praf, murdărie, ulei, grăsime și nu numai. Știm că o mică pată pe ochelari poate avea un impact mare asupra vederii tale. Deși nu există o modalitate infailibilă de a scăpa definitiv de murdărie, avem câteva trucuri de la experții noștri pentru a-ți păstra ochelarii curați și vederea clară.

Este important să reții că îngrijirea regulată și adecvată a ochelarilor de vedere și a ochelarilor de soare nu numai că te ajută să vezi mai bine, dar poate, de asemenea, să prelungească durata de viață a ramei și a lentilelor. Urmează ghidul nostru pas cu pas despre cum să-ți cureți ochelarii pentru a vedea cum se face.

Cel mai bun mod de a-ți curăța ochelarii 

  1.  Spală-te pe mâini! Este important să folosești apă și săpun pentru a scăpa de uleiurile naturale sau de particulele de murdărie de pe mâini, care îți pot păta sau zgâria lentilele. Acest lucru asigură, de asemenea, că bacteriile sau virușii nu sunt transferate de pe mâini pe ochelari (și pe față!) în procesul de curățare.

  2. Înlătură cu grijă praful și murdăria. Asigură-te că îți ții ochelarii de vedere sau de soare de tâmple în timpul curățării. Particulele mai mari, cum ar fi nisipul sau murdăria, pot fi împinse între lentilă și ramă și pot fi mai greu de îndepărtat. Clătește bucățile mai mari cu apă înainte de a continua. O periuță de dinți cu perii moi poate fi folosită și între rame și balamale.

  3. Spală-i cu apă și săpun. Deschide robinetul și clătește-ți ochelarii cu apă călduță. Folosește numai săpunuri lichide delicate sau spray-uri special concepute pentru curățarea ochelarilor - evită săpunurile cu creme hidratante sau loțiuni, deoarece acestea pot atrage și mai multă grăsime deranjantă.

  4. Usucă și probează! Usucă cu grijă lentilele și ramele cu o lavetă curată din microfibră sau cu o altă lavetă destinată special pentru ochelari. Nu folosi niciodată un material textil aspru sau murdar, deoarece acesta ar putea zgâria suprafața lentilelor. După ce sunt uscate, probează-le și vezi cum arată! Nu uita: cămășile, pantalonii, prosoapele de hârtie și hârtia igienică nu sunt accesorii de curățare adecvate, deoarece îți pot zgâria lentilele.

Cum să îți cureți lentilele ochelarilor

Curățarea lentilelor este un proces delicat. Deși este evident că bucățile mari de murdărie pot zgâria straturile de acoperire ale lentilelor, particulele mai mici, cum ar fi praful, pot face la fel de multe daune. Clătirea cu apă este cea mai bună modalitate de a scăpa de aceste bucăți supărătoare. Sub jet de apă, freacă ușor lentilele cu săpun între degete pentru a îndepărta uleiurile și impuritățile. Clătește și usucă bine pentru a preveni dungi pe lentile.

Cum să îți cureți ramele de ochelari

În timp ce te concentrezi pe curățarea lentilelor, nu uita de rame! Dacă ochelarii tăi au o ramă din plastic, îi poți curăța cu apă și săpun de vase standard. Este important să cureți plăcuțele de nas - murdăria și depunerile adoră să se ascundă în aceste crăpături ușor de neglijat.

Cele mai frecvente întrebări

Cel mai bun detergent pentru ochelari este adesea cel mai simplu. Evită aceste greșeli comune pentru a te asigura că ochelarii tăi rămân ca noi mai mult timp și pentru a evita deteriorarea lor.  

Poți folosi șervețele cu alcool pentru a curăța ochelarii?

Răspunsul: nu! Deși poate părea o soluție rapidă, alcoolul sau detergenții agresivi care conțin acetonă, metanol, amoniac sau alți solvenți pot deteriora ramele și straturile delicate ale lentilelor.

Ce lavetă pentru curățarea ochelarilor ar trebui să folosesc?

Cea mai bună lavetă pentru curățarea ochelarilor este o lavetă curată din microfibră. Aceasta poate fi folosită pentru a îndepărta reziduurile nedorite și alte particule într-o clipă. Lavetele din microfibră sunt cel mai bun lucru cu care puteți usca ochelarii după spălare.

Cum să îți cureți ochelarii fără spray

Poate că ai rămas fără spray pentru ochelari sau pur și simplu ai fugit din casă fără el. Nu îți face griji - un săpun delicat și apa te pot ajuta să îndepărtezi acele pete de pe ochelari. Notă: folosește apă dacă nu ai spray! Fără umezeală, o lavetă din microfibră poate redistribui grăsimea pe lentilele tale. Rezistă impulsului de a folosi saliva, deoarece nu îți va curăța ochelarii și ar putea să-i murdărească și mai mult.

Cât de des ar trebui să îți cureți ochelarii?

Curăță ochelarii după cum este necesar. Transpirația, amprentele, lacrimile, reziduurile de machiaj și alte resturi se pot acumula rapid. Curățarea corectă a ochelarilor te va ajuta să vezi mai bine și îți va păstra ochelarii ca noi. 

Ar trebui să îți cureți husa ochelarilor?

Folosirea unei huse sau a unei pungi pentru ochelari este cea mai bună modalitate de a-ți păstra ochelarii de vedere și de soare curați și fără deteriorări. Pune întotdeauna ochelarii cu lentilele orientate în sus în husa lor și asigură-te că nu e murdărie în interior. Ai grijă să nu așezi niciodată lentilele pe o suprafață dură, deoarece acest lucru poate duce la zgârieturi. 

Sperăm că acest ghid ți-a fost de ajutor! Ți s-a părut util vreunul dintre aceste sfaturi? Lasă un comentariu mai jos și spune-ne.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  • Sergiu

    Și curata bine daca nu curața lentilile de julituri

    Răspundeți

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse