Octombrie este luna sănătății ochilor la Lentiamo. Aflați de la experții noștri cum să vă îngrijiți cel mai bine ochii și beneficiați de reducerile noastre săptămânale!

Autentificare

Ghid: Cum se curăță ochelarii de vedere și ochelarii de soare

Jakub Odcházel

Revizuit medical de Jakub Odcházel, Optician Șef, pe 1. 12. 2020
Scris de Maria Chiara Tarsia

Ochelarii de vedere de calitate sau ochelarii de soare de designer nu sunt un lux, ci o necesitate.

De ce? Ochelarii de vedere sunt atât un accesoriu uimitor de modă, cât și un partener necesar zi de zi. De aceea vrem să fie robuști, rezistenți și, de ce nu, estetic perfecți pentru noi.

Și cum rămâne cu ochelarii de soare? Același lucru este valabil și aici. Cu protecție UV.

Deoarece ochelarii de designer sunt o investiție mare, este crucial să știm cum să îi curățăm corespunzător. Așadar, citiți mai departe pentru a afla care este cel mai bun mod de a curăța ochelarii de vedere și ochelarii de soare.

Cel mai bun mod de a curăța ochelarii – ce să facem și ce să nu facem

Folosiți ambele mâini

 • Folosiți ambele mâini atunci când vă puneți sau scoateți ochelarii.
 • Manevrarea ochelarilor cu o singură mână ar putea deteriora rama.
 • Nu apucați ochelarii de lentile sau de balamale. Dacă aveți ochelari fără rame, fiți foarte atenți.
Cum să aveți grijă de ochelari: folosiți ambele mâini

Adoptarea acestor precauții va preveni slabirea șuruburilor și instabilitatea ramelor (și – desigur – urmele amprentelor digitale!)

Folosiți întotdeauna tocul pentru ochelari

Cel mai bun loc pentru a-ți păstra ochelarii este în tocul dur, concepută inițial pentru modelul tău de către producător.

Cum să aveți grijă de ochelari: păstrați-i întotdeauna în tocul lor

Nu vă lăsați niciodată ochelarii la întămplare, afară din toc. Cel mai important, pentru a evita zgârierea lentilelor, nu vă așezați ochelarii cu lentila în jos pe o suprafață dură.

Nu purtați ochelarii pe cap

Nu numai pentru că uleiurile naturale ale scalpului și produsele pentru păr pot pata ochelarii, ci și pentru că forma capului tău ar putea îndoi sau slăbi brațele.

3 trucuri simple despre cum se curăță cel mai bine ochelarii de vedere și ochelarii de soare

 1. Stabiliți un regim de curățare a ochelarilor

  Înainte de toate, nu uitați să vă curățați ochelarii în mod regulat. Nu numai pentru că arată mai bine și vezi mai bine atunci când lentilele sunt strălucitoare și curate, ci și pentru că – ca orice obiect de uz zilnic – pot găzdui mai mulți germeni decât ai putea bănui. Transpirație, amprente, lacrimi, urme de machiaj … doar câteva lucruri obișnuite pe care nu dorim să le așezăm pe nas împreună cu ochelarii. Urmând o rutină, veți învăța și cum să curățați rama ochelarilor.
 2. Curățați cu o lavetă din microfibră

  Dacă doriți să știți cum să curățați ochelarii încețoșați, utilizați numai laveta din microfibră furnizată împreună cu ochelarii sau alte lavete destinate special curățării ochelarilor. Nu folosiți niciodată țesături aspre sau murdare, deoarece acestea ar putea zgâria suprafața lentilelor. Nu uitați: cămășile, cravatele sau șervețelele de hârtie nu sunt potrivite pentru curățarea ochelarilor.

  Cum se curăță ochelarii: folosiți o lavetă din microfibră

  Nu uitați să curățați ușor și toate celelalte părți precum placuțele pentru nas și zona unde ramele se îmbină cu lentilele, deoarece murdăria se poate depune și aștepta neobservată pe aceste zone mici.

  Laveta trebuie să fie moale și curată. Microfibra poate fi spălată, dar aveți grijă să nu folosiți balsam.

  Laveta de curățare pentru ochelari, Lentiamo

  Cum să vă curățați cel mai bine ochelarii? Cu o lavetă din microfibră de la Lentiamo- este gratuită! Realizată din microfibră modernă, această lavetă garantează îndepărtarea sigură și eficientă a amprentelor digitale, a petelor, a depunerilor, a prafului și a petelor.

  Obțineți laveta gratuită pentru curățat ochelarii
 3. Încercați un detergent pentru ochelari

  Utilizați numai produse de curățat sau spray-uri specifice pentru curățarea umedă. Dacă ochelarii au ramă din plastic, puteți curăța lentilele cu săpun de vase obișnuit sau apă curată, apoi ștergeți ochelarii cu o lavetă din microfibră. Atenție: alcoolul sau solvenții agresivi care conțin acetonă, metanol, amoniac sau alți solvenți vor deteriora lentilele ireversibil.

Acum, că știți cum să aveți grijă în mod corespunzător de ochelarii de soare și de vedere, de ce nu aruncați o privire la selecția noastră de ochelari de designer?

Sfatul profesional de la opticienii noștri: Păstrați prescripția ochelarilor și chitanța. Acestea conțin toate informațiile detaliate despre sferă, centrare, producător și tipul lentilei. Acest lucru vă va ajuta să comandați o pereche nouă de ochelari sau să accelerați eventualele reclamații.

Ce părere aveți despre sfaturile noastre? Aveți trucuri speciale pe care doriți să ni le împărtășiți? Lasă-ne un comentariu mai jos!

Surse:

Zeiss, cum ar trebui să am grijă de lentilele ochelarilor Persol, Îngrijirea produsului

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  Nici o întrebare

  *Câmpuri obligatorii

  Cele mai bine vândute produse