Reduceri fulgerătoare: Ochelarii de soare sport 🔥

Autentificare

Cum se utilizează corect picăturile pentru ochi

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 25. 8. 2023. Scris de Lentiamo

Mulți oameni folosesc în mod regulat,fără recomandare de la medic, picăturile pentru ochi pentru ameliorarea ochilor uscați, reducerea ochilor uscați sau calmarea iritațiilor. Alții poate având  prescripție pentru picături oftalmice pentru a trata glaucomul sau pentru a ajuta la vindecarea după intervenții chirurgicale oftalmologice.

Indiferent de motiv, utilizarea corectă a picăturilor oftalmice este importantă pentru a asigura eficiența acestora. Opticienii de la Lentiamo au creat un ghid pentru a te ajuta să folosești picăturile pentru ochi, astfel încât vederea să fie mai clară  și să te simțiți mai bine! Vei găsi instrucțiuni pas cu pas și trucuri utile pentru a aplica picăturile în ochii, mai jos. Să continuăm!

De ce vei avea nevoie

Există multe picături oftalmice cunoscute care tratează o varietate de simptome. Indiferent de tipul pe care îl folosești, ai nevoie doar de câteva materiale. Aduceți la un loc picăturile oftalmice, instrucțiunile din pachet, și un prosop sau șervețel curat pentru a șterge picăturile în exces. Este atât de simplu.

Cum se aplica picăturile oftalmice

persoană care pune picături pentru ochi

Înainte de a aplica picăturile pentru ochi, pune la un loc picăturile și instrucțiunile. Pregătește-te spălându-ți mâinile cu apă și săpun și usucă-le cu un prosop curat, fără scame. Agită ușor sticla pentru a amesteca picăturile oftalmologice, dacă este scris pe prospect sau la indicația medicului oftalmolog. 

Urmează acești pași atunci când ești pregătit:

  1. Înclină-ți capul pe spate și privește în sus.
  2. Cu o mână trage ușor pleoapa inferioară în jos pentru a crea un "buzunar" pentru picături.
  3. Încet-încet apasă sticla pentru a aplica  numărul prescris sau recomandat de picături direct în buzunarul format.
  4. Eliberează pleoapa și închide ușor ochiul.
  5. Dacă simți nevoia, clipește de câteva ori pentru a distribui în mod uniform picăturile oculare pe ochi.

Notă: Medicul oftalmolog s-ar putea să te sfătuiască să te abții să nu clipești după instilarea picăturilor pentru ochi. În schimb, ar putea să îți spună să ții ochiul închis timp de aproximativ un minut și să apeși ușor în colțul interior al ochiului (lângă nas). Acest lucru permite ca anumite picături să fie absorbite corespunzător.

În cazul în care să folosesc diferite tipuri de picături oftalmice pentru diferite afecțiuni oculare,așteaptă cinci minute. sau mai mult între aplicarea picăturilor. Medicul tău te îți poate oferi cele mai bune sfaturi pentru picăturile dumneavoastră specifice. Nu uitaa să îl consulți în cazul în care ai întrebări.

Ce trebuie să faceți atunci când aveți probleme cu aplicarea picăturilor pentru ochi

Devine mult mai ușor să administrezi picături pentru ochi cu puțină practică și răbdare. Trucul constă în a găsi un poziția și metoda care funcționează cel mai bine pentru tine. Atâta timp cât se respectă bunele practici de igienă, există o serie de modalități de a ușura utilizarea picăturilor pentru ochi.

Ia o pauză dacă te simți frustrat sau încearcă câteva dintre următoarele sfaturi!

Schimbă-ți poziția

Dacă nu reușești să-ți înclini capul suficient de mult pe spate în poziție așezată, încearcă să administrezi picăturile în timp ce stai întins. Asigură-te doar că, atunci când te așezi în poziție, trebuie să eviți contaminarea sticlei. Acest lucru vă va ajuta să poziționați sticla în unghiul corect.

Folosește o oglindă

De asemenea, poți încerca să stai lângă o oglindă. Acest lucru te va ajuta să vezi unde se duc picăturile și îți va fi mai ușor să îndrepți flaconul spre colțul interior al ochiului.

Folosește-ți mâna non-dominantă

Dacă reușești, folosește-ți mâna non-dominantă pentru a aplica picăturile pentru ochi. Trage-ți pleoapa inferioară în jos cu mâna dominantă sau folosește-o pentru a ghida și a stabiliza mai eficient sticla. Asigură-te că picăturile ajung în colțul interior al ochiului pentru o mai bună absorbție.

Cere ajutor

Dacă în continuare ai probleme cu utilizarea picăturilor oftalmice, este posibil să ți se pară folositor să ceri ajutorul unui membru al familiei sau unui prieten. Acest lucru te poate ajuta, de asemenea, să te obișnuiești cu senzația de picături în ochi, dacă ești anxios să îți pui singur picăturile..

Cauți relaxare?

Descoperă picăturile pentru ochi pentru o vedere confortabilă și clară.

Cumpără picături oftalmice

Ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci atunci când aplici picăturile oftalmice

  • Spală-te pe mâini cu apă și săpun înainte de a folosi picăturile pentru ochi.
  • Citește instrucțiunile de pe ambalaj
  • Respectă orice indicație a medicului tău oftalmolog
  • Îndepărtează lentilele de contact dacă este necesar

  • Nu se atinge vârful sticlei cu degetele.
  • Nu lăsa vârful flaconului de picături pentru ochi să îți atingă ochiul, pleoapa sau orice altă suprafață.
  • Nu folosi mai multe sau mai puține picături decât cele recomandate
  • Nu folosi picături pentru ochi după data de expirare

Pot să folosesc picături pentru ochi cu lentile de contact?

persoană zâmbitoare care ține lentile de contact și suport

Deși lentilele de contact sunt în general confortabile de purtat, uneori uscăciunea, ochii roșii, sau disconfortul, pot apărea. Picăturile pentru ochi pot oferi o ușurare pentru aceste simptome neplăcute prin lubrifierea lentilelor. Cu toate acestea, există diferite tipuri de picături pentru ochi și nu toate sunt destinate utilizării cu lentile. Este important să folosești picăturile oftalmice potrivite și să respecți toate instrucțiunile pentru a-ți păstra ochii sănătoși și lentilele "fericite".

Sfat profesional: Întrebă-ți oftalmologul dacă ai îndoieli cu privire la anumite picături pentru ochi sau lentile de contact. Citește întotdeauna cu atenție eticheta pentru a vedea dacă picăturile sunt compatibile cu lentilele tale. Utilizarea picăturilor pentru ochi care nu sunt destinate utilizării cu lentilele de contact poate provoca daune sau simptome nedorite.

Întrebări adresate frecvent

Cum funcționează picăturile pentru ochi?

Picăturile oftalmice acționează prin administrarea directă a medicamentelor în ochi, unde pot viza direct zona afectată.

De ce se folosesc  picăturile oftalmice?

Picăturile oftalmice pot fi utilizate pentru a trata o varietate de afecțiuni oculare, inclusiv alergii, infecții, glaucomul, și ochii uscați. Acestea oferă o ușurare a simptomelor precum roșeața, mâncărimea, umflarea și disconfortul. Uneori acestea sunt  prescrise după intervenții chirurgicale, cum ar fi operația de cataractă, pentru a ajuta ochii să se vindece și pentru a preveni infecțiile.1

Care este cel mai bun moment pentru a utiliza picăturile pentru ochi?

În general, nu există un moment "cel mai bun" pentru a utiliza picăturile pentru ochi. Frecvența sau momentul din zi depinde de tipul de picături și de nevoile individuale. În plus față de respectarea instrucțiunilor de pe ambalaj, respectă îndrumările oftalmologului tău pentru a determina cel mai bun moment de utilizare a picăturilor pentru ochi pentru afecțiunea sau situația ta particulară.

Cât de des trebuie să folosesc picăturile pentru ochi?

Frecvența de utilizare a picăturilor pentru ochi variază în funcție de tipul de picături pe care le folosești. De asemenea, este determinată în mare măsură de indicațiile specialistului oftalmolog. Respectă întotdeauna îndrumările acestuia pentru a profita la maximum de efectul acestora.

Ar trebui să clipești după ce ai pus în ochi picături?

Da, opticianul șef Jakub Odcházel recomandă  clipirea după ce se aplică picăturile pentru ochi. Pe măsură ce pleoapa se mișcă, aceasta ajută lichidul să se răspândească pe tot ochiul. Clipitul după aplicarea picăturilor este recomandat în cazul picăturilor oftalmologice clasice care tratează afecțiuni precum oboseala oculară, ajută la hidratare sau cresc confortul cu sau fără lentile de contact. Profesionistul dumneavoastră oftalmolog poate sfătui dacă trebuie să clipești sau să ții ochiul închis, în funcție de scopul picăturilor tale.

Au picăturile oftalmice efecte secundare?

Picăturile pentru ochi pot provoca efecte secundare, cum ar fi usturime ușoară sau arsură, vedere încețoșată sau tulbure și roșeață. Dacă oricare dintre aceste reacții adverse persistă, contactați medicul oftalmolog.

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

Picăturile oftalmice sunt un instrument excelent pentru a ușura ochii și a-i menține sănătoși. Dacă te chinui să aplici picăturile pentru ochi, amintește-ți că devine mai ușor odată cu practica. Folosește acest ghid pentru a-ți reaminti că te vei obișnui.

Urmărește aceste sfaturi de expert de la opticianul șef Lentiamo, Jakub Odcházel pentru a te ajuta să aplici mai ușor picăturile pentru ochi.


Sursa:

1. American Academy of Ophthalmology, A Review of Post-Operative Drops used in Cataract Surgery

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse