Ochelari de soare - cu reduceri de până la 40%

Retailer European 17 țări din Europa

Autentificare

Cum să eliminați zgârieturile de pe ochelari

cum să eliminați zgârieturile de pe ochelari

Zgârieturile de pe ochelari pot fi destul de problematice. În afară de faptul că influențează negativ câmpul vizual, e și o problemă de siguranță atunci când conduceți sau mergeți pe bicicletă.

Deci, ce trebuie să faceți dacă ochelarii sunt zgâriați? Există vreun remediu pe care îl puteți unge pur și simplu pe sticlă și care va face să dispară zgârietura? Sau ar trebui să cereți sfatul unui optician? Aveți nevoie de o nouă pereche de ochelari?

Nu mai pierdeți timp cu aceste întrebări. Iată niște sfaturi gratuite de la opticienii de la Lentiamo. Au pus laolaltă tot ce trebuie să știi despre lentilele zgâriate!

Cum influențează zgârieturile ochii?

O mică zgârietură pe ochelari este cu siguranță enervantă și vă poate deranja, dar în majoritatea cazurilor nu va afecta sistemul optic al ochiului.

Cu toate acestea, este posibil ca zgârietura să fie atât de deranjantă încât să provoace în cele din urmă dureri de cap sau oboseală a ochilor dacă nu este supravegheată. Acest lucru se datorează faptului că se creează o dispersie a luminii care irită ochii. Astfel, ochii pot obosi mai repede.

În plus, reflexiile de la zgârieturi reprezintă un pericol sporit în traficul rutier.

Căutați o pereche de ochelari de calitate?

O gamă largă de ochelari vă așteaptă la Lentiamo!

Cumpărați ochelari pentru femei

Alegeți o ochelari pentru bărbați

Cum să eliminați zgârieturile de pe ochelari de vedere și de soare

lentile de ochelari zgâriate

Pasta de dinți va îndepărta zgârieturile de pe ochelari?

Pasta de dinți poate umple zgârieturile minore, făcându-le să pară mai puțin vizibile.

DAR: deși multe site-uri susțin că pasta de dinți este soluția pentru lentilele zgâriate, nu recomandăm utilizarea acesteia pe lentile. De fapt, aceasta poate provoca chiar mai multe daune ochelarilor dvs.

Substanțele chimice abrazive din pasta de dinți pot zgâria suprafața lentilelor și pot provoca daune suplimentare prin îndepărtarea tratamentelor speciale pentru lentile, a protecției UV sau a nuanței.

Acest lucru poate deteriora chiar și nuanța închisă și straturile de pe ochelari de soare care ajută la protejarea ochilor de razele UV. Atunci când aceste tratamente sunt deteriorate, este foarte probabil ca ochelarii dvs. să nu reușească să vă corecteze vederea și să apară tulburări de vedere, indiferent cât de bine îi curățați.

Vreți să știi cum să vă curățați ochelarii pentru a evita zgârieturile pe lentile?

Citiți ghidul nostru și aflați cum să curățați ochelarii de vedere sau de soare acasă.

Cum curățați ochelarii

Puteți folosi bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta zgârieturile de pe ochelari de vedere sau de soare?

La fel ca și în cazul pastei de dinți, optometriștii noștri nu ar recomanda niciodată folosirea bicarbonatului de sodiu pe lentilele zgâriate, deoarece este posibil să vă provoace și mai multe daune.

De ce? Utilizarea bicarbonatului de sodiu poate deforma lentilele și poate îndepărta finisajele importante ale acestora. Ca urmare a deteriorării suprafeței lentilelor, ochelarii dvs. nu vor mai funcționa așa cum ar trebui. Atunci când suprafața este deteriorată, lentilele pot deveni opace sau tulburi, ceea ce vă deteriorează și mai mult vederea.

Dacă purtați ochelari de soare, bicarbonatul de sodiu va deteriora nuanțele și straturile care vă protejează ochii de expunerea la razele UV.

Cu alte cuvinte, remediile casnice pot părea o soluție rapidă. Cu toate acestea, pe termen lung, ele pun ochelarii în pericol de deteriorare permanentă. Prin urmare, cel mai bine este să vă vizitați opticianul pentru ca zgârieturile de pe ochelarii de vedere sau de soare să fie verificate de un profesionist.

Gravarea sticlei pentru îndepărtarea zgârieturilor?

De obicei, ochelarii de vedere și cei de soare sunt acoperiți cu un fel de finisaj pe lentile, fie pentru a le polariza, fie pentru a le proteja de zgârieturi ușoare sau pentru a reflecta. Aceste tratamente sunt adesea deteriorate de zgârieturi, lăsând sticla de dedesubt intactă.

Prin urmare, anumite produse utilizate pentru a grava sticla pot fi aplicate pe lentilele de ochelari pentru a îndepărta complet aceste acoperiri fără a deteriora lentilele din plastic, nu lentilele din sticlă.

Rețineți că lentilele din sticlă vor fi complet distruse de aceste produse și nu vor mai asigura anumite funcții legate de tratamentele de pe ele, cum ar fi polarizarea!

Deci ce să facem cu ochelari zgâriați?

Atunci când observați o zgârietură mică pe ochelari care nu vă afectează vederea, vă recomandăm să o lăsați așa cum este. Cel mai bine este să luați măsuri pentru a preveni alte zgârieturi astfel încât ochelarii să fie bine îngrijiți pe viitor.

Cum să evitați zgârieturile pe lentile

Există mai multe lucruri pe care le puteți face din momentul în care vă cumpărați ochelarii pentru a preveni zgârieturile pe lentile. O curățare atentă și regulată, de exemplu, este esențială pentru a evita zgârieturile.

Faceți aceasta mai întâi: Înainte de a merge la un optician sau de a aplica un tratament de suprafață, curățați-vă cu grijă ochelarii cu o lavetă din microfibră potrivită pentru ochelari. Folosiți o presiune minimă și un detergent pentru ochelari.

În general, ar trebuie să urmați acești 3 pași dacă doriți să preveniți zgârieturile de pe lentilele dumneavoastră:

  • Folosiți o husă de protecție cu o căptușeală interioară moale ori de câte ori nu purtați ochelarii.
  • Apucați ochelarii de brațe pentru a reduce riscul de zgâriere accidentală.
  • Utilizați o lavetă moale din microfibră și o soluție specializată de curățare a lentilelor

Sfatul nostru: Lentilele din sticlă sunt mai rezistente la zgârieturi decât cele din plastic (policarbonat). Acestea sunt mai dure și mai puțin predispuse la zgârieturi. Lentilele din sticlă sunt un pic mai grele decât lentilele moderne din policarbonat, dar dacă vă îngrijorează zgârieturile, sticla ar trebui să fie alegerea dvs.

Când este recomandabil să cumpărați ochelari noi?

Cu toate acestea, în unele cazuri, nu există nici o modalitate de a evita necesitatea ochelarilor noi. Luați în considerare cumpărarea unei perechi noi dacă lentilele dvs.:

  • provoacă tulburări de vedere
  • vă obstrucționează vederea
  • provoacă dureri de capDoriți mai multe informații despre lentilele de ochelari și cele mai recente tendințe în materiale de ochelari?

Citiți ghidul de ochelari de la Lentiamo!