4,9 Evaluare

Autentificare

Ochelari de soare polarizați vs. cei tip oglindă: Pe care să îi aleg?

in focus photo of person wearing sunglasses

Dacă ai avea de ales între ochelarii de soare polarizați sau tip oglindă, știi pe care i-ai alege? Înțelegerea diferențelor dintre aceste două tipuri de lentile poate ajuta la alegerea celor care se potrivesc nevoilor individuale. (Spoiler alert: deși sunt diferite, nu trebuie să alegi una sau alta!) 

Fie că dorești să afli mai multe despre proprietățile de reducere a strălucirii ale polarizării sau despre componenta estetică a oglindirii, experții de la Lentiamo te vor ajuta. Află care sunt diferențele dintre aceste două tipuri de ochelari de soare, vezi cum funcționează și citește mai jos despre avantajele polarizării și oglindirii.

Ce sunt ochelarii de soare polarizați?

Ochelari de soare polarizați sunt concepuți pentru a reduce strălucirea și a îmbunătăți claritatea vizuală. Din exterior, aceștia arată ca orice pereche obișnuită de ochelari de soare. Diferența constă în filtrul chimic care este adăugat la lentilele.

Cum funcționează lentilele polarizate?

Ochelarii de soare polarizați filtrează undele de lumină orizontale care sunt reflectate de suprafețe plane, cum ar fi apa, zăpada sau sticla. Pentru a realiza acest lucru, se aplică un filtru special de polarizare în orientare verticală. Acest lucru modifică traiectoria luminii orizontale, reducând în mod eficient strălucirea puternică și deranjantă cauzată de undele orizontale.

Care este diferența dintre ochelarii de soare polarizați și nepolarizați?

Nivelul de reducere a strălucirii este una dintre principalele diferențe între ochelarii de soare polarizați și cei nepolarizați. Deoarece aceștia nu sunt dotați cu filtru special, ochelarii de soare nepolarizați nu oferă, în general, același nivel de claritate sau de reducere a strălucirii

Filtrul de pe lentilele polarizate poate îngreuna, de asemenea, citirea ecranelor LCD. Acest lucru poate fi o problemă atunci când se utilizează telefoane mobile, se privesc afișajele mașinilor sau se utilizează alte ecrane, cum ar fi dispozitivele de navigație..

Care sunt principalele avantaje ale lentilelor polarizate?

Principalele avantaje ale polarizării sunt reducerea strălucirii, o mai bună percepție a contrastului și a culorilor și o mai mare claritate vizuală. Acestea pot reduce oboseala oculară și oferă o vedere mai confortabilă și mai clară, în special în zilele foarte însorite sau în apropierea suprafețelor reflectorizante.

avantajele ochelarilor de soare polarizați

Aceștia sunt folositori în timpul activităților acvatice, cum ar fi pescuitul sau plimbarea cu barca. De exemplu, unii dintre cei mai buni ochelari de soare de pescuit sunt prevăzuți cu lentile polarizate care reduc strălucirea și ajută vederea și sub apă. Poți înțelege mai bine unele dintre avantajele ochelarilor de soare polarizați în imaginea de mai sus.

Cum știu dacă ochelarii mei de soare sunt polarizați?

Poți determina dacă ochelarii tăi de soare sunt polarizați în trei pași simpli:

 • Pune-ți ochelarii de soare la ochi – Poziționează-ți ochelarii de soare așa cum i-ai purta în mod normal.
 • Privește un ecran – Stai direct în fața unui telefon sau a unui ecran de calculator. De reținut că este posibil ca în acest moment să nu se observe nicio schimbare pe ecran.
 • Înclină capul – Înclină-ți capul la 60 de grade spre stânga și spre dreapta. Dacă ecranul devine negru într-un fel sau altul, înseamnă că ochelarii de soare sunt polarizați.
moving imgage of polarised sunglasses rotating and darkening background

 

Pentru cele mai bune rezultate, folosește un ecran alb. Luminozitatea va face ca efectul testului să fie mai proeminent. Dacă ochelarii de soare sunt polarizați, vederea s-ar putea schimba și ar putea arăta ca în imaginea de mai sus.

Dorești să reduci în mod eficient strălucirea și să vezi clar?

Descoperă astăzi o selecție largă de ochelari de soare polarizați.

Cumpără ochelari de soare polarizați

Ce sunt ochelarii de soare tip oglindă?

Ochelari de soare tip oglindă sunt tratați cu un strat subțire, metalic. Acest strat suplimentar reflectă lumina departe de ochi și conferă lentilelor aspectul lor distinct de oglindă.

Cum funcționează lentilele oglindite?

Lentilele tip oglindă utilizează atât colorarea tradițională, cât și un strat optic reflectorizant numit oglindă sau strat de acoperire flash. Acest strat special reflectă lumina solară, reducând considerabil cantitatea de lumină care trece prin lentile cu 10-60%.

Acești ochelari de soare reflectorizanți folosesc de obicei mai multe straturi diferite. După ce se depune pelicula metalică, se adaugă un strat de plastic pentru protecție și reducerea strălucirii. Aceasta este ceea ce rezultă în cele din urmă în finisajul strălucitor,ca o oglindă, pe care mulți oameni îl aleg doar în scopuri de design.

Care sunt atunci avantajele ochelarilor de soare tip oglindă?

Lentilele tip oglindă oferă mai multe avantaje, printre care reducerea reflexiilor de lumină, îmbunătățirea confortului vizual și asigurarea unui nivel ridicat de protecție împotriva razelor UV în comparație cu lentilele standard.

avantajele ochelarilor de soare tip oglindă

Aceste lucruri îi fac deosebit de avantajoși pentru activități în condiții de foarte mare luminozitate, cum ar fi schiatul într-o zi însorită, mersul pe bicicletă în zone deschise sau cățăratul și drumețiile. Poți vedea câteva dintre avantajele ochelarilor de soare tip oglindă în vizualul de mai sus.

Te gândești la ochelari de soare tip oglindă?

Te așteaptă opțiuni elegante

Cumpără ochelari de soare tip oglindă

Sunt mai bune lentilele polarizate sau cele tip oglindă?

În timp ce ambele tipuri de lentile îmbunătățesc în mod eficient vederea în lumină puternică, niciuna nu este mai bună sau mai rea decât cealaltă. Lentilele tip oglindă sunt adesea preferate pentru activități cum ar fi ciclismul, schiatul, cățăratul în zone deschise. Pe de altă parte, lentilele polarizate sunt deosebit de utile pentru activități acvatice, cum ar fi pescuitul și plimbările cu barca, datorită capacității lor de a filtra selectiv lumina orizontală.

Consultă și principalele avantaje ale ochelarilor de soare tip oglindă vs. a celor polarizați at a glance:

Ochelari de soare polarizați

 • Reducerea eficientă a strălucirii
 • Claritate vizuală îmbunătățită
 • Confort sporit al ochilor
 • Distorsiune minimă a culorilor

Ochelari de soare tip oglindă

 • Nivel ridicat de reducere a luminii
 • Protecție UV ridicată 
 • Culori elegante și aspect unic
 • Lentile rezistente

Pot fi ochelarii atât polarizați, cât și tip oglindă?

Da, ochelarii de soare pot fi atât polarizați, cât și tip oglindă. Lentilele oglindite au un strat foarte reflectorizant aplicat la exterior, în timp ce ochelarii de soare polarizați au un filtru chimic specializat care reduce strălucirea. De exemplu, mulți ochelari de soare Polaroid oferă lentile polarizate, oglindite sau combinate. 

Ochelarii de soare polarizați și tip oglindă oferă beneficiile reducerii strălucirii, îmbunătățirea clarității vizuale și reducerea transmiterii luminii. Oferă, de asemenea, aspectul elegant al lentilelor oglindite.

Lentilele polarizate sau oglindite pot fi adăugate la multe rame, permitând astfel să ții pasul cu tendințele ochelarilor de soare în timp ce rămâi protejat.

Nu te poți decide între ochelarii de soare tip oglindă sau polarizați?

Explorează întreaga selecție de ochelari de soare pentru a găsi favoriții tăi.

Cumpără ochelari de soare

Gânduri de încheiere

În cazul ochelarilor de soare, nu trebuie să fie o decizie dificilă în ceea ce privește polarizarea sau oglindirea. Cheia este să găsești stiluri pe care le iubești și ochelari de soare care să fie performanți pentru tine! Așadar, fie că dorești să oprești strălucirea, să reduci lumina sau o combinație a celor două, există ochelari de soare pentru tine.

Încă nu ești sigur? Lasă funcția Încercați virtual să te ajute să încerci rame online.

Citește mai mult

Sfaturi de stil și sfaturi pentru alegerea ochelarilor de soare potriviți

Află care este forma feței tale

Află care este forma feței tale