Retailer European 17 țări din Europa

Autentificare

Tot ceea ce ați vrut să știți vreodată despre ochelarii de soare polarizați și cei tip oglindă

Vederea prin ochelarii polarizați

Ochelarii de soare polarizați. Toată lumea a auzit de ei, dar nimeni nu știe cu adevărat ce fac sau cum funcționează. Nu este de mirare că ne punem întrebări precum „lentilele polarizate sunt mai bune pentru ochii mei“ sau „ochelarii de soare polarizați arată diferit decât ochelarii obișnuiți?“

Același lucru este valabil și pentru ochelarii de soare oglindă. Peste tot pe străzi vedem persoane la modă purtând ochelari cu lentilă oglindă, dar nu știm exact dacă lentilele oferă și alte avantaje în afară de stil. 

Doriți să cunoașteți avantajele lentilelor polarizate și a celor oglindă? Am făcut comparația pentru voi.

Care sunt avantajele ochelarilor de soare polarizati?

Ochelarii de soare cu lentile polarizate arată ca orice altă pereche de ochelari de soare din exterior.

Dar când îi puneți la ochi, veți vedea imediat ce este diferit în legătură cu aceste lentile: au un film special care blochează razele orizontale de lumină reflectate și permite lumina verticală să treacă spre ochii dumneavoastră. Lumina verticală aduce claritate și contrast cu mediul înconjurător, ceea ce are ca rezultat o viziune clară și o culoare pură.

Mai presus de toate, totuși, limitarea luminii orbitoare este caracteristica cea mai vizibilă a lentilelor polarizate. Acestea blochează în mod eficient strălucirea puternică și reflexiile de suprafață, ceea ce devine deosebit de evident atunci când privim apa, de exemplu.

avantajele ochelarilor polarizați

Proprietățile anti-orbire penetrează toate razele solare concentrate care se reflectă de pe suprafața apei, astfel încât să puteți vedea sub suprafața apei. Dacă apa este clară, este posibil să vedeți și peștii și alte vietăți marine.

Cum funcționează lentilele polarizate?

Atunci când o lentilă polarizată este fabricată, se aplică o substanță chimică esențială. Această substanță este laminată într-un mod vertical care transformă lumina. Acest mod, la rândul său, blochează lumina orizontală pentru a evita strălucirea.

Efectul de orbire apare atunci când undele luminoase ating suprafețe reflexive cum ar fi un lac, o pantă acoperită de zăpadă sau o mașină strălucitoare. Suprafața este orizontală, astfel încât lumina se reflectă orizontal. Când purtăm ochelari de soare polarizați, suprafața blochează strălucirea prin filtrarea undelor luminoase orizontale care nu se încadrează în modelul chimic vertical.

Notă: Lentilele polarizate pot face ca imaginile să apară mai întunecate. Dacă se elimină strălucirea, detaliile imaginii vor fi mai vizibile și mai colorate și pot ameliora încordarea oculară. 

Cum funcționează lentilele polarizate?

Cum stiu dacă ochelarii mei sunt polarizați?

Dacă doriți să aflați dacă ochelarii de soare sunt polarizați, puteți afla în trei pași simpli.

  1. Setați ecranul computerului în modul cel mai luminos și deschideți un ecran alb.
  2. Puneți-vă ochelarii de soare.
  3. Înclinați-vă capul la 60 de grade spre stânga sau spre dreapta. Dacă ochelarii de soare sunt polarizați, ecranul va deveni mai întunecat datorită proprietăților anti-orbire care se anulează reciproc.

Dacă una dintre părți nu funcționează, încercați să înclinați capul spre cealaltă parte. Dacă acest lucru nu funcționează, ochelarii de soare nu sunt polarizați. 

Care sunt avantajele ochelarilor de soare oglindă?

Ochelarii de soare oglindă diferă de ochelarii de soare colorați normal sau polarizați în ceea ce privește performanța și aspectul lor. Dar, la fel ca și lentilele polarizate, lentilele oglindă, oferă o protecție minunată a ochilor prin faptul că preîntampină încordarea oculară.

Lentilele oglindă, denumite și învelișuri bliț, limitează cantitatea de lumină care ajunge ochii dvs., ceea ce vă face să vă simțiți mai confortabil.

Oglinzile sunt învelișuri foarte reflectorizante care sunt aplicate pe partea exterioară a lentilelor pentru ochelarii de soare pentru a reduce cantitatea de lumină care ajunge la ochi. Acest lucru le face deosebit de avantajoase pentru activitățile în condiții foarte luminoase, cum ar fi schiatul într-o zi însorită. Ochelarii de soare cu lentile oglindă au, de asemenea, un înveliș care le face mai rezistente. Pe de altă parte, acestea prezintă riscul de falsificare a culorii.

avantajele ochelarilor tip oglindă

Cum funcționează lentilele oglindă?

Sticla oglindită utilizează atât colorarea tradițională, cât și un înveliș optic reflectorizant special, numit înveliș de oglindă. Acest înveliș reduce cu 10–60% cantitatea de lumină care trece prin lentile.

În mod obișnuit, lentilele oglindă utilizează mai multe învelișuri diferite și sunt utilizate alături de alte învelișuri anti-reflectorizante. Un film mic, reflectorizant, din metal, este așezat primul în mod obișnuit, apoi alte învelișuri din plastic sunt folosite pentru a-l proteja și pentru a reduce efectul de strălucire orbitoare, oferind un finisaz ca de oglindă.

Ce trebuie să știm despre învelișul anti-reflectorizant?

Un alt termen care este adesea menționat în legătură cu ochelarii de soare oglindă este acela că au „lentile anti-reflectorizante“, care ridică întrebarea: „Nu sunt și celelalte lentile lentile anti-reflectorizante?“

Ei bine, pe partea din față a lentilei, sunt. Când purtați ochelari de soare, reflexiile sunt oprite, în principal, de nuanța de culoare de pe partea frontală a lentilei. Cu toate acestea, în partea din spate a lentilei aveți nevoie de ajutor din partea unui strat anti-reflectorizant (AR). AR reduce lumina reflectată din spatele lentilei pentru ochelari de soare. În caz contrar, lumina va reveni spre ochii dvs. și va interfera cu viziunea voastră.

Cu un AR pe lentila pentru ochelarii de soare, vă veți bucura de un plus de confort și claritate prin reducerea imaginilor neclare pe partea din spate a lentilei.1

Gata să găsești noul tău accesoriu preferat?Surse

1Experții care lucrează pentru legendarul producător de lentile Zeiss explică pe site-ul lor cum funcționează învelișurile AR.

Citește mai multe

Sfaturi de stil și pentru alegerea ochelarilor de soare potriviți

Cum să aflați care este forma feței

Cum să aflați care este forma feței

Forme de ochelari de soare și rame clasice, atemporale

Forme de ochelari de soare și rame clasice, atemporale

7 Motive pentru care copiii trebuie să poarte ochelari de soare

7 Motive pentru care copiii trebuie să poarte ochelari de soare