Reduceri fulgerătoare: Ochelarii de soare sport 🔥

Autentificare

Cei mai buni ochelari de soare pentru pescuit în 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 27. 4. 2023. Scris de Lentiamo

Cuprins

De la uneltele din cutia de scule până la momeala pentru pește, tot echipamentul de pescuit poate influența captura zilei. Nu uita că una dintre cele mai importante piese din echipamentul unui pescar este o pereche de ochelari de soare pentru pescuit de calitate.

Fie că ești în căutarea unor ochelari de soare pentru pescuit la crap sau te întrebi ce culoare de lentile sunt cele mai bune pentru pescuitul la muscă, noi te vom ajuta. În acest ghid, explorăm ochelarii de soare pentru pescuit și evidențiem cele mai bune lentile universale pentru pescuit, precum și cei mai buni ochelari de soare pentru apele puțin adânci, pescuitul în larg și pescuitul de coastă.

Află care sunt recomandările de produse preferate ale Lentiamo și citește câteva întrebări frecvente. Să intrăm în subiect!

Cum am ales cei mai buni ochelari de soare pentru pescuit...

  • Cercetare - Am cercetat modele de rame, materiale pentru lentile și multe altele pentru a evalua avantajele și dezavantajele fiecăruia. Ne-am uitat la mărci și produse populare pentru a determina ce funcționează cel mai bine pentru pescuit.
  • Părerile clienților - Am analizat modelele noastre cele mai bine vândute pentru a vedea ce mărci și modele iubesc, aleg și poartă pescarii pe apă.
  • Aprobarea optometristului - Optometriștii Lentiamo au oferit opiniile lor de experți cu privire la cele mai bune lentile, materiale și modele pentru ochelarii de soare sport.

Cei mai buni ochelari de soare pentru pescuit

person fishing and wearing sunglasses

Cei mai buni ochelari de soare pentru pescuit ar trebui să ofere protecție împotriva razelor UV dăunătoare, să reducă strălucirea și să îmbunătățească vizibilitatea pe apă. Știai că diferite lentile sunt mai performante decât altele în anumite condiții? Citește despre caracteristicile diferitelor culori și tipuri de lentile pentru a înțelege ce pereche este potrivită pentru nevoile tale. Găsește cei mai buni ochelari de soare de pescuit polarizați și lentile nepolarizate în ghidul nostru.

Cele mai bune pentru toate utilizările: Lentile gri

Lentilele gri sunt o alegere universală fantastică pentru pescuit. Deoarece reduc în mod eficient lumina puternică, acestea se comportă bine în ape deschise sau oriunde strălucirea și reflexiile ricoșează pe suprafețe. În plus, lentilele gri păstrează cu acuratețe culorile pentru o experiență de vizionare mai naturală.

Culoarea gri este printre cele mai întunecate culori de lentile disponibile, ceea ce înseamnă că acestea ar putea să nu fie cea mai bună opțiune pentru diminețile sau serile întunecate. Cei mai buni ochelari de soare polarizați pentru pescuit pot oferi, de asemenea, o protecție excelentă împotriva strălucirii intense.

În general, această culoare versatilă a obiectivului este potrivită pentru o mare varietate de condiții meteorologice. Protejează-ți ochii și redu oboseala ochilor sau stările de epuizare în zilele însorite sau înnorate cu lentile gri.

Alegerea noastră de top

We love Smith Hookshot. Ochelarii de soare polarizați dispun de tehnologia ChromaPop, care filtrează cu precizie anumite lungimi de undă ale luminii pentru a asigura o reprezentare mai naturală a culorilor și un contrast mai natural. Învelișul hidrofilic al lentilelor păstrează, de asemenea, lentilele transparente pentru o mai bună protecție împotriva stropilor.

Toate recomandările pentru ochelari de soare de pescuit multifuncționali:


Ideali pentru ape puțin adânci: Lentile maro sau chihlimbar

Lentilele de culoare maro sunt foarte bune pentru a crește contrastul și a îmbunătăți percepția adâncimii. Din acest motiv, lentilele maronii sunt ideale pentru pescuitul în apele de coastă sau de mică adâncime. Ele oferă contrastul necesar între fundul nisipos sau noroios și peștii greu de văzut. Deoarece oferă o transmisie mai mare a luminii, lentilele maro și chihlimbar sunt, de asemenea, excelente pentru condiții de lumină slabă sau înnorată. Din păcate, nuanța lor mai caldă poate distorsiona anumite culori.

Orice pescar experimentat știe că ochelarii de soare polarizați trebuie luați în considerare și pentru pescuitul în ape puțin adânci. Lentilele polarizate reduc strălucirea la suprafața apei și permit vederea direct în adâncurile acesteia. Lentilele polarizate de culoare maro funcționează bine pentru a reduce strălucirea în râurile sau fluviile strălucitoare pentru pescuitul la muscă.

Lentilele maro sunt excelente pentru toate nevoile. de pescuit la mică adâncime!

Alegerea noastră de top

Experții Lentiamo iubesc modelul Oakley Sylas. Ochelarii de soare dispun de tehnologia HDO (High Definition Optics) de la Oakley, care asigură claritate și vizualizări detaliate. Tehnologia Prizm este concepută pentru o percepție reală a culorilor. Ca un bonus, ramele au o formă compatibilă cu pălăria, pentru comoditate și confort.

Toate recomandările pentru ochelari de soare pentru pescuit în ape puțin adânci:


Ideal pentru pescuitul în larg: Lentile albastre

Lentilele albastre sunt populare pentru condiții de soare puternic sau în cazul în care există o strălucire excesivă, cum ar fi pe lacurile mari sau pe oceane. Atunci când te afli în largul apei, soarele se poate reflecta în valuri și poate crea o lumină dispersată care să distragă atenția. Lentilele cu oglinzi albastre, în special, sunt ideale pentru a reflecta lumina departe de ochi și pentru a combate strălucirea.

În ceea ce privește creșterea contrastului culorilor, lentilele albastre nu se comportă la fel de bine ca alte culori de lentile. Acestea oferă în principal o mai bună distincție între obiecte pe fundaluri luminoase sau albe.

Pentru pescuitul în larg sau în ape strălucitoare, ia în considerare ochelarii de soare cu oglinzi albastre sau polarizați pentru o vedere mai bună și un confort sporit.

Alegerea noastră de top

Lentilele noastre albastre preferate sunt Oakley Split Shot. Pernițele nazale din Unobtanium previn alunecarea chiar și atunci când sunt ude, pentru o purtare confortabilă. Fiind unii dintre cei mai buni ochelari de soare polarizați pentru pescuit, aceste lentile sunt prevăzute cu un strat de acoperire a lentilelor Iridium de la Oakley pentru o reducere suplimentară a strălucirii și o mai bună transmisie a luminii și un echilibru mai bun al culorilor în condiții variate.

Toate recomandările pentru ochelari de soare pentru pescuit în larg:


Ideal pentru apă dulce sau apă sărată: Lentile verzi

Lentilele verzi reduc strălucirea și oferă un contrast excelent în zilele înnorate sau acoperite. Acestea oferă un bun echilibru al culorilor în condiții de lumină variabilă. În apele dulci sau în zonele calme de pe malul oceanului, lentilele verzi sunt excelente pentru a ilumina umbrele create de stânci, buruieni sau copaci.

Vei putea să navighezi prin medii schimbătoare și să vezi clar peștii cu ajutorul lentilelor verzi.

Alegerea noastră de top

Dintre lentilele de ochelari de soare verzi, experții Lentiamo iubesc Cébé ACROSS. Cu pernițe de nas reglabile și o construcție ușoară, acești ochelari de soare oferă confort pentru purtare pe tot parcursul zilei. Lentilele tip oglindă sunt nepolarizate, ceea ce înseamnă că reduc în mod expert lumina fără a afecta afișajele digitale sau culorile.

Toate recomandările pentru ochelari de soare pentru pescuitul de coastă:

La ce trebuie fim atenți atunci când cumpărăm ochelari de soare pentru pescuit?

fisherman kneeling in water while wearing sunglasses

Lentile polarizate

Ochelari de soare polarizați pentru pescuit oferă avantaje cruciale pentru orice pescar. Proprietățile lor anti-orbire permit vizibilitate sub suprafața apei, astfel încât să se poată repera cu ușurință peștii printre buruieni. Lentilele polarizate oferă o vizibilitate mai bună în zilele luminoase și în zilele cu cerul acoperit.

Trebuie avuți în vedere ochelari de soare polarizați sau tip oglindă pentru o reducere eficientă a luminii, pentru a menține confortul și a te proteja pe apă. Cei mai buni ochelari de soare polarizați pentru pescuit pot face o mare diferență în timpul pescuitului.

Materialul lentilelor

La fel ca și caracteristicile lentilelor, cum ar fi polarizarea, este important de luat în considerare și materialul pentru lentilele ochelarilor de soare can have an impact on your angling experience.

Lentilele din sticlă sunt foarte rezistente la zgârieturi și oferă o claritate optică excelentă, dar sunt mai grele și mai fragile decât alte materiale. Lentilele din policarbonat sunt ușoare și mai rezistente la impact, ceea ce le face să fie o alegere populară pentru ochelarii de soare pentru pescuit.

Sfat profesionist: Caută acoperiri hidrofobe pentru a respinge picăturile de apă și pentru a preveni murdărirea ochelarilor de soare pentru pescuit. Optometristul Lentiamo,Eliška, recomandă această caracteristică a lentilelor pentru capacitatea sa de a menține lentilele mai curate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Protecție UV

Pescuitul poate implica zile lungi pe apă. Caută ochelari de soare cu protecție UV ridicată care  protejează ochii 100% din razele UVA și UVB. Nu numai că ochii vor fi protejați, dar și pielea din jur poate beneficia de asemenea de un plus de protecție UV.

Materialul ramei

La ochelarii de soare de pescuit mai mult decât alți ochelari de soare sport, caută materialele care pot rezista la expunerea prelungită la soare și la alte elemente, cum ar fi apa sărată. Nylonul sau policarbonatul de înaltă calitate sunt preferabile metalului predispus la rugină sau materialelor plastice de calitate inferioară care se pot coroda sau deforma.

Potrivire

Ochelarii de soare pentru pescuit trebuie să se potrivească confortabil și bine, fără să alunece atunci când sunt uzi. Caută ochelari de soare cu rame groase, lentile mari sau cu tâmple largi pentru o acoperire amplă și o protecție solară ridicată..

Purtarea mărimii potrivite la ochelari poate determina confortul. Ochelarii de soare care se potrivesc cu forma feței tale pot influența, de asemenea, modul în care ramele se simt pe față.

Încă nu ești sigur? Lasă funcția Probează virtual ochelari de soare să te ajute să încerci rame online.

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

Indiferent de tipul de pescuit de care te bucuri, ochelarii de soare sunt esențiali pentru a te menține în siguranță și confortabil. Apelează la acest ghid pentru sfaturi cu privire la cele mai bune culori de lentile pentru pescuit și informații despre rame, caracteristici ale lentilelor și multe altele. 

Data viitoare când te pornești la pescuit asigură-te că ai ochelarii de soare pentru pescuit.

Întrebări frecvente

Merită să cumperi ochelari de soare pentru pescuit?

O pereche potrivită de ochelari de soare pentru pescuit poate ajuta ca vederea să fie clară și îți poate proteja ochii. Ochelarii de soare polarizați pentru pescuit permit vedere în profunzime în apă pentru a expune peștii care înoată suprafață. Pentru zile mai plăcute pe apă și pentru o captură mai bună, ochelarii de soare de calitate pentru pescuit sunt practic indispensabili.

Sunt ochelarii de soare polarizați mai buni pentru pescuit?

Ochelarii de soare polarizați sunt extrem de avantajoși pentru pescuit. Aceștia înlătură reflexiile și reduc strălucirea puternică de la suprafața apei, astfel încât poți vedea mai adânc în apă. Cei mai buni ochelari de soare polarizați pentru pescuit îmbunătățesc contrastul și culorile pentru o mai bună vizibilitate a ceea ce se află dedesubt.

Ce culoare de polarizare este cea mai bună pentru pescuit?

În timp ce diferite culori de lentile funcționează mai bine în condiții diferite, lentilele polarizate gri sunt o opțiune universală excelentă. Lentile gri oferă o percepție reală a culorilor și o reducere a luminii în zilele luminoase sau înnorate.

Pentru condiții de luminozitate scăzută, lentilele polarizate maro sau chihlimbar se comportă bine, deoarece oferă contrast, oferind în același timp protecție..

Care este dezavantajul ochelarilor de soare polarizați?

Cel mai mare dezavantaj al ochelarilor de soare polarizați este impactul pe care îl au asupra capacității de a citi ecranele LCD. Aceștia pot distorsiona afișajul de pe dispozitive de căutare a peștilor, GPS, busole electronice, și dispozitive radar. Lentilele polarizate vă permit o vedere mai bună sub suprafața apei, însă pot fi incomode dacă se utilizează des ecrane digitale.


Citește mai mult

Te interesează alte sporturi? Verifică mai multe modele de ochelari de soare pentru ciclism montan.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse