Reduceri fulgerătoare: Ochelarii de soare sport 🔥

Autentificare

Cei mai buni ochelari de vedere pentru fețele cu formă rotundă

Scris de Lentiamo pe 13. 11. 2023

Când vine vorba despre alegerea celei mai buni perechi de ochelari de vedere pentru fețele cu forma rotundă, mulți oameni cred că există doar unul sau două stiluri care  se potrivesc cu aceasta. Dimpotrivă, o multitudine de ochelari de vedere arată excelent pe fețele cu formă rotundă. Totul ține de preferințele personale și de ceea ce te face să te simți bine. Poți restrânge căutările luând în considerare diverși factori pentru a evidenția sau a minimiza caracteristicile tale unice.

În acest articol, vom explica cum să identificăm forma rotundă a feței, vom recomanda câteva perechi de ochelari care funcționează în mod natural pentru fețele rotunde și vom explica de ce fiecare ramă arată bine.

Cum îți poți da seama dacă ai o față rotundă

contur în jurul unei fețe rotunde pe fundal neutru

În general, fețele rotunde au obrajii mai plini și trăsăturile moi. Reține aceste caracteristici pentru a determina dacă ai o față rotundă:

  • Proporție: Măsoară-ți lățimea și lungimea feței. Un indicator cheie al unei fețe rotunde este atunci când lățimea este aproximativ egală cu lungimea.
  • Pomeții și linia maxilarului: Fețele rotunde au, de obicei, pomeții ușor curbați și obrajii mai plini. Linia maxilarului este mai puțin definită și tinde să fie mai mult rotunjită decât unghiulară.Fețele rotunde au, de obicei, pomeții ușor curbați și obrajii mai plini. Linia maxilarului este mai puțin definită și tinde să fie mai mult rotunjită decât unghiulară.
  • Fruntea și bărbia: Fețele rotunde prezintă adesea o frunte ușor mai largă, iar bărbia este în general rotunjită, mai degrabă decât ascuțită sau pătrată.

Celebrități care au forma feței rotundă

colaj cu selena gomez, kirsten dunst și jonah hill

În imagine, de la stânga la dreapta: Selena Gomez1, Kirsten Dunst2, Jonah Hill3

Ce ochelari sunt potriviți pentru fețele cu formă rotundă?

Dacă ai fața cu formă rotundă, poate ai vrea să iei în considerare ochelari de vedere care să contrasteze trăsăturile tale moi. Stiluri unghiulare cu linii îndrăznețe, cum ar fi ramele dreptunghiulare și pătrate, se potrivesc foarte bine. Ramele supradimensionate sau culori îndrăznețe pot oferi un efect măgulitor. Iată câteva modele de ochelari recomandate pentru fețele rotunde:

Ochelari Wayfarer

Forma ochelarilor de vedere dreptunghiulari adaugă un plus de eleganță fețelor rotunde. Linile clare și unghiulare creează un contrast subtil, conferind o definire atrăgătoare centrului feței. Poți lua în considerare ochelarii clasici de tip Wayfarer, cu linii diagonale care subliniază frumos caracteristicile, în special pentru cei cu obrajii mai plini.

Ray-Ban Wayfarer Ease 0RX4340V 8225 50

Cumpără ochelarilor de vedere dreptunghiulari


Rame colorate pentru ochelari de vedere

Dacă preferi să-ți evidențiezi trăsăturile, ochelarii îndrăzneți și colorați sunt o alegere excelentă. Culorile vii și modelele vibrante atrag atenția de la contururile feței  și se concentrează asupra ochelarilor. Încearcă rame colorate care ies în evidență în contrast cu forma ta rotundă!

Prada 0PR 11RV ROJ1O1 52

Ochelari supradimensionați

Ochelarii cu rame mari sunt o alegere excelentă pentru fețele rotunde. În timp ce formele mai subțiri ale feței adesea nu se potrivesc cu ramele mai mari, fețele rotunde arată fantastic în diverse stiluri de ochelari cu dimensiuni mai mari, indiferent de forma sau stilul ramei. Alege stiluri care ajung la cea mai lată parte a feței tale pentru a obține o înfățișare subțire și atrăgătoare. 

Încearcă versiuni supradimensionate ale stilurilor care în mod obișnuit nu sunt atât de populare pentru fețele rotunde, cum ar fi modelele supradimensionate ochelari de vedere cu ramă rotundă. 

Max Mara MM 5001-H 036 14 57

Cumpără ochelari de vedere cu ramă rotundă


Ochelari de vedere Cat-eye 

Ochelarii de vedere Cat-eye arată deosebit de atrăgători pe fețele rotunde datorită designului lor unghiular și înclinat.La multe modele de ochelari de vedere cat-eye, porțiunea inferioară a ochelarilor imită liniile rotunjite ale maxilarului și obrajilor, iar colțurile atrag privirea în sus, ridicând vizual fața și pomeții.

Lentiamo ANNA DEEP BLACK

Cumpără ochelari de vedere Cat-eye 


Modele care ar trebui să fie evitate de persoanele cu forma feței rotundă

Deși nu există rame de ochelari care să nu se potrivească fețelor rotunde, anumite tipuri de rame nu sunt preferate de cei cu această formă a feței.

Ramele mici pentru ochelari pot părea nepotrivite pe o față rotundă. Dacă obiectivul tău este să minimizezi plenitudinea feței, ramele mici pot face ca obraji să pară mai plini și mai lați.  

Fețele rotunde în ochelarii de vedere potriviți

Este important să-ți amintești că fiecare față este unică, chiar și formele circulare! Ai încredere în instinctele tale atunci când alegi ramele pentru corectarea vederii. Probarea diferitelor stiluri te va ajuta să găsești ochelari de vedere care să te facă să te simți încrezător și confortabil. Deci, fie că vrei să evidențiezi sau să estompezi trăsăturile tale, sigur vei găsi ochelarii de vedere potriviți pentru prescripția ta.

Dacă ai nevoie de îndrumare suplimentară, explorează ghidul nostru pentru ochelari de vedere, care oferă inspirație pentru materialele lentilelor, nuanțele potrivite pentru tonul pielii tale și alte sfaturi utile.

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

Deși aceste recomandări sunt generale, ele pot servi ca punct de plecare pentru selecția ramei potrivite pentru fețele rotunde.

În cele din urmă, cei mai buni ochelari pentru fețele rotunde sunt cei care te fac să te simți bine și se potrivesc stilului tău personal. Așadar, îndrăznește să încerci diferite forme și adoptă perechea perfectă care îți pune în valoare frumusețea naturală. Happy glasses hunting!

Te-ar putea interesa și:

Nu ești sigur dacă ai o față rotundă? Aruncă o privire si la cei mai buni ochelari pentru fețele ovale.


Surse de imagini

1. InStyle
2. Rare Gallery
3. Deník N 

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse