În timpul situației actuale, vom livra comenzile fără restricții.

Retailer European 16 țări din Europa

Autentificare

Filtru UV400 – Ochelari de soare

Vară & soare – sezonul nostru preferat poate avea partea sa întunecată. Datorită radiațiilor ultraviolete din ce în ce mai agresive, ochelarii de soare sunt indispensabili pentru protecția ochilor. Este deosebit de important să luați în considerare următoarele proprietăți atunci când cumpărați ochelari de soare. De asemenea, să țineți cont și aspectele legate de modă.

Protecția împotriva strălucirii datorită categoriilor de filtre

Mulți oameni care poartă ochelari de soare consideră că, cu cât culoarea lentilelor este mai închisă, cu atât este mai sigur pentru ochi. Dar aveți grijă, culoarea lentilelor nu corespunde neapărat calităților lor de protecție. Culorile întunecate măresc dilatarea pupilei, ceea ce duce la trecerea mai multor raze ultraviolete spre ochi, dacă nu purtați ochelari. Din acest motiv, atunci când cumpărăți ochelari de soare, trebuie să acordați întotdeauna o atenție deosebită așa-numitelor categorii de filtre, care indică intensitatea nuanței.

Categoriile UE, care sunt indicate de obicei în cinci cifre, romane (I-V) sau arabe (0 până la 4), sunt prezentate aici:

Filtru categorie Procent Utilizare
0 3 - 20% Oferă cea mai mică protecție.
1 20 - 57% Pentru zilele parțial înnorate.
2 57 - 82% Potrivite pentru zilele normale de vară din Europa Centrală
3 82 - 92% Oferă protecție intensă. Recomandat pentru vacanțe la mare, în sudul Europei și pentru plimbări pe munte.
4 92 - 97% Protecție deosebit de puternică, potrivită pentru munții înalți și pentru ghețari. Categoria 4 de ochelari de soare este interzisă în traficul rutier. Aceștia sunt marcați cu simbolul unei mașini barate.
Până la 60% din razele UV pot pătrunde deasupra sau prin laturile lentilelor. Prin urmare, lentilele mari și un braț larg pot contribui la o protecție optimă. În plus, purtarea unei pălării sau a unei șepci poate fi foarte utilă.

Razele UV afectează retina

Dacă vă apropiați prea mult de soare, vă veți alege cu o arsură solară. Radiațiile ultraviolete – așa-numitele raze UV – cresc riscul de cancer de piele. Mai mult decât atât, bronzarea frecventă poate accelera îmbătrânirea pielii. Dar nu doar pielea poate fi afectata, ochii pot fi afectati de asemenea. Dacă ochii neprotejați sunt expuși la soare, o iradiere lungă și intensă poate duce la inflamații ale conjunctivei și ale corneei. În cel mai rău caz, organul vizual poate fi deteriorat pe termen lung și ochiul poate deveni tulbure (cataractă). De aceea, purtați mereu ochelari de soare cu protecție garantată UV!

Razele UV-C sunt în principiu absorbite de atmosfera pământului, dar razele UV-B și UV-A pătrund nestingherite suprafața pământului. Denumirea UV400 cu protecție garantată UV protejează împotriva radiațiilor UV-B și UV-A dăunătoare. În plus, ochelarii de soare reduc lumina vizibilă, ceea ce face ca vederea la soare să fie mai plăcută.

UV rays and filter category
Pe scurt, termenul UV400 înseamnă că ochelarii absorb razele UV-A, B și C, până la o lungime de undă de 400 nanometri.

Alți indicatori de calitate ai ochelarilor de soare

  • Marcajul CE: Marcajul CE există de la 1 Iulie 1995 și indică faptul că există o protecție UV până la cel puțin 380 nanometri. Acesta este situat în interiorul brațelor și indică faptul că modelul respectă standardele actuale ale UE.
  • Ramele de ochelari: După cum s-a menționat deja în articol, lumina soarelui se poate infiltra, de asemenea, de sus și de pe lateral. Prin urmare, pentru a asigura o protecție optimă, pot fi utilizate lentile ușor mai mari și brațele mai largi.
  • Filtre de polarizare: Lentilele polarizate au o acoperire specială care mărește vizibilitatea prin filtrare în timpul expunerii la raze intense de lumină. Aceste lentile sunt concepute pentru a reduce strălucirea suprafețelor cum ar fi apa, zăpada sau sticla. Ochelari de soare cu lentile polarizante sunt potriviți în special pentru șoferii auto.

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii