4,8 Evaluare

Autentificare

Culorile lentilelor ochelarilor de soare

Alegerea culorii potrivite pentru lentilele ochelarilor de soare

 

Iată de ce culoarea lentilelor ochelarilor de soare este importantă

În afară de îmbunătățirea aspectului, lentilele ochelarilor de soare vor acționa ca un scut, protejându-vă împotriva razelor UV. Aflați mai jos ce culoarea a lentilei se potrivește fiecărei situații.

Ce sunt radiațiile UV și de ce ar trebui ca ochelarii să vă protejeze ochii împotriva lor?

Cunoscute și sub numele de radiații ultraviolete, razele UV sunt un tip de radiații electromagnetice în primul rând responsabile pentru bronzul de vară și arsurile solare. Nu este un secret că expunerea excesivă la radiațiile UV poate cauza probleme multiple pentru ochi: arsuri grave, cataractă sau chiar cancer. Radiațiile UV de vară sunt periculoase dar trebuie să știți că lumina reflectată de zăpadă este chiar mai puternică decât razele soarelui de pe litoral în timpul verii.

Ce fel de protecție UV ar trebui să cautați atunci când alegeți ochelarii de soare?

Căutați o pereche de ochelari de soare care blochează cel puțin 99% din razele UVB și cel puțin 95% din razele UVA. Asigurați-vă că verificați rezistența la zgârieturi a lentilelor dacă doriți să le purtați pentru mai mult de un sezon. Amintiți-vă că ochelarii polarizați oferă o protecție superioară împotriva soarelui și protecțiile de cauciuc de pe brațe vor ușura purtarea acestora.

Deci care este cea mai potrivită culoare pentru lentilele ochelarilor?

Culoarea pe care o veți alege, depinde de scopul în care folosiți ochelarii de soare și de condițiile meteo, de exemplu, dacă veți petrece timp la mare sau la munte.

Dar un lucru de retinut este: culoarea lentilelor pentru ochelarii de soare nu are nimic de-a face cu protectia oferita de aceștia.

 

ochelari de soare cu lentile gri

Lentile gri

Lentilele gri reduc intensitatea luminii și sunt minunate pentru ochii dvs., fără a afecta contrastul sau a distorsiona culorile.

 

ochelari de soare cu lentile verde inchis

Lentile verde închis

Același lucru este valabil și pentru lentilele de culoare verde închis, care sunt ideali pentru condus. Asta pentru că lentilele gri și verzi nu modifică percepția de culoare. Interesant, această caracteristică este utilă atunci când suferiți de o afecțiune a vederii, cum ar fi hipermetropia.

ochelari cu lentile roșii

Lentilele roșii și portocalii

Dacă sunteți un fan al sportului și iubiți zăpada, ar trebui să alegeți cu siguranță roșu sau portocaliu deoarece aceste culori blochează lumina albastră, care devine foarte puternică în timpul iernii, mai ales în zilele însorite. Culorile au un efect relaxant asupra ochilor și sunt folosite pentru corectarea optică permanentă a vederii.

ochelari de soare cu lentile maro

Lentile maro

Lentilele maro au aceleași avantaje ca cele roșii și portocalii. În plus, ele sunt deosebit de utile deoarece maro este culoarea preferată de către cei care suferă de miopie.

ochelari de soare cu lentile galbene

Lentile galbene și chihlimbar

Lentile de culoare galbenă sau chihlimbar sunt foarte populare în cazul vânătorilor care se confruntă cu contrastul atunci când se uită la ținte spre cer, în special în condiții de lumină puternică. Cu toate acestea, aceste tipuri de lentile sunt periculoase și chiar ilegale în traficul rutier sau în orice altă activitate care necesită recunoașterea culorilor.

ochelari de soare cu lentile violet

Lentile violet

În cazul în care la locul de muncă sau în timpul liber aveți o mulțime de activități în aer liber, ar trebui să optati pentru lentile violet.

ochelari de soare cu lentile arămii

Lentile arămii

Ochelarii cu lentile arămii vor accentua contrastul dintre cer sau iarbă împotriva unei mingi de golf.

ochelari de soare cu lentile albastre

Lentile albastre

Albastru și verde vor intensifica contrastul cu o minge galbenă de tenis. Lentilele albastre, în special, oferă o distincție mai bună între alb și negru și sunt recomandate persoanelor care suferă de miopie.

Citeste mai multe

Sfaturi de stil pentru alegerea ochelarilor de soare

Cum să aflați care este forma feței

Cum să aflați care este forma feței

Forme de ochelari de soare și rame clasice, atemporale

Forme de ochelari de soare și rame clasice, atemporale

7 Motive pentru care copiii trebuie să poarte ochelari de soare

7 Motive pentru care copiii trebuie să poarte ochelari de soare