Autentificare

Cei mai buni ochelari de soare pentru alergat în 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 11. 4. 2023. Scris de Lentiamo

Cuprins

Pentru alergători, a avea ochelarii de soare potriviți poate fi la fel de important ca și o pereche de pantofi de alergat confortabili! Ochelarii de soare pentru alergat ar trebui să îți protejeze ochii de radiațiile UV dăunătoare, să reducă strălucirea și să îmbunătățească vizibilitatea generală.

Pentru cei care poartă lentile de contact, ochelarii de soare pot fi deosebit de avantajoși, deoarece oferă un strat suplimentar de protecție împotriva vântului enervant, a prafului și a altor reziduuri de afară.

Fie că alergi pe trasee sau pe asfalt, fă-o cu unii dintre cei mai buni 7 ochelari de soare pentru alergare aleși de Lentiamo. În acest articol, experții noștri în ochelari de vedere explorează cei mai buni ochelari de soare pentru diferite condiții. Vei găsi caracteristicile cheie care alcătuiesc o pereche bună de ochelari de soare pentru alergare și vei primi răspunsuri la câteva întrebări frecvente.

Cum alegem cei mai buni ochelari de soare pentru alergare...

 • Cercetare - De la modele de rame, caracteristici ale lentilelor și multe altele, am studiat cele mai bune dintre cele mai bune modele pentru a determina avantajele și dezavantajele fiecăruia. Ne-am uitat la branduri și modele populare pentru a determina ce elemente fac ca ochelarii de soare de alergare să fie perfecți.
 • Opinii ale clienților - Am analizat cele mai bine vândute modele ale noastre pentru a vedea ce branduri și modele poartă și ce le apreciază de fapt utilizatorii.
 • Aprobat de optometriști - Optometriștii Lentiamo și-au oferit opiniile de experți cu privire la cele mai bune lentile, materiale și modele pentru ochelarii de soare sport.

Ce ar trebui să ofere o pereche bună de ochelari de soare pentru alergare?

persoană care alergă cu ochelari de soare cu oglindă

Confort

Nu este o surpriză faptul că ochelarii de soare pentru alergare trebuie să fie confortabili. Pentru alergări de orice lungime, ultimul lucru pe care îl dorești este ca ochelarii de soare să te strângă prea tare sau să se zdruncine. Ochelarii de soare inconfortabili îți pot distrage atenția și îți pot afecta performanța.

Protecția UV

Când alergi în aer liber, este important să porți ochelari de soare care îți protejează ochii de soarele puternic și de suprafețele reflectorizante. Drumurile și alte suprafețe pot produce strălucire, ceea ce poate provoca disconfort și chiar afecta vederea. Alege ochelari de soare pentru alergare care să ofere protecție UV ridicată pentru a-ți proteja ochii împotriva deteriorării și pentru a reduce cantitatea de lumină care ajunge la ochi.

Încă nu ești sigur? Lasă opțiunea oglinda virtuală să te ajute să încerci rame online.

Lentilele

În plus față de alegerea corectă a unui material pentru lentilele ochelarilor de soare pentru calitate optică și durabilitate, culorile lentilelor pot afecta ceea ce vezi și cât de bine vezi. Diferite culori pentru lentilele ochelarilor de soare pot fi utile în diferite situații.

 • Lentile gri –O alegere neutră, lentilele gri oferă calități deosebite de reducere a luminii în condiții de lumină puternică și păstrează culorile naturale.
 • Lentile roșii – Lentilele roșii filtrează lumina albastră și pot spori contrastul de culoare cu indicatoarele rutiere galbene, liniile de circulație și copacii verzi.
 • Lentile maro – Lentilele maro îmbunătățesc contrastul în condiții de iluminare puternică sau variată.
 • Lentile galbene –Ideale pentru condiții de iluminare slabă, lentilele galbene îmbunătățesc contrastul și vizibilitatea în zilele cu ceață sau întunecate.

O altă caracteristică de luat în considerare sunt ochelarii de soare polarizați. Lentilele polarizate reduc strălucirea, ceea ce poate fi util atunci când alergi în condiții de lumină puternică, în soare sau în apropierea apei. Cu toate acestea, unii alergători pot considera că polarizarea întunecă semnificativ împrejurimile sau modifică percepția adâncimii. În funcție de preferințele tale și de condițiile de alergare, ochelarii de soare pentru alergare nu trebuie neapărat să fie polarizați, dar îți pot îmbunătăți experiența generală!

Rame ușoare

Când vine vorba despre ochelarii de soare pentru alergat, variantele ușoare sunt ideale pentru că pot preveni disconfortul pe față și pe nas. Ochelarii de soare grei sau prost ajustați pot crea puncte de presiune, provocând dureri de cap și lăsând urme pe piele. Ochelarii de soare ușori sunt, de asemenea, mai puțin susceptibili de a aluneca pe nas sau de a sări în timpul alergării, ceea ce poate fi deranjant și inconfortabil.

Sfat profesionist: Optometristul Lentiamo Eliška ne reamintește că ochelari de soare sport ar trebui să fie ușori și confortabili. În plus, aceștia trebuie să fie confecționați din materiale de înaltă calitate, durabile, pentru a rezista la condiții meteorologice nefavorabile, la lumina puternică a soarelui, la transpirație, la reziduuri și multe altele.

Potrivire

Ochelarii de mărime potrivită ar trebui să se potrivească perfect, fără a freca sau a ciupi. Ochelarii de soare pentru alergare ar trebui să rămână bine fixați pe față, fără să cadă atunci când alergați într-un ritm rapid sau când priviți în jos. Aceștia ar trebui aleși atât pentru funcționalitate, cât și pentru estetică. Ramele care se potrivesc formei feței tale vor fi mai confortabili și vor arăta și mai bine.

Rezistență

Ochelarii de soare trebuie să fie rezistenți pentru a rezista cerințelor fizice ale alergării în aer liber. Expunerea la sudoare, umiditate, impactul ocazional și lumina soarelui pot afecta ochelarii de calitate slabă. Caută lentile și rame realizate din materiale precum policarbonatul ușor și durabil.

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

Dacă ai căutat cei mai buni ochelari de soare pentru alergare, sperăm că acest ghid te ajută să găsești perechea perfectă care să țină pasul cu tine. Experții noștri au selectat o varietate de ochelari pentru diferite ocazii. Fie că ești pregătit pentru un maraton sau pentru orice altă cursă, ține cont de aceste caracteristici și produse cheie!

Întrebări frecvente

Care sunt cei mai buni și mai economici ochelari de soare pentru alergare?

La fel ca orice ochelari de soare, ochelarii de alergare economici ar trebui să ofere protecție UV ridicată, să asigure o bună vizibilitate, să fie rezistenți și să se potrivească confortabil. Alegerea noastră de top pentru cei mai buni ochelari de soare economici de la Esprit și Polaroid. Aceștia oferă o claritate optică deosebită și o varietate de modele sportive. Poți găsi, de asemenea, ochelari mai ieftini de la Oakley care sunt potriviți pentru alergare.

Sunt Ray Ban buni pentru alergare?

Mulți alergători se bucură de ochelarii de soare Ray-Ban pentru claritatea optică și durabilitatea pe care le oferă. Multe modele sunt ușoare și au caracteristici suplimentare, precum lentilele polarizate. Ray-Ban are multe modele de ochelari de soare eleganți și fiabili pentru alergări pe traseu sau alergări rapide prin oraș.

Care sunt cei mai buni ochelari de soare Oakley pentru alergare?

Oakley oferă o varietate de ochelari de soare sport de top. Multe dintre modelele lor sunt ideale pentru alergare. Cu formele optimizate ale ramei, materialele ușoare și tehnologiile superbe ale lentilelor, nu ai cum să dai greș. Alege modelele Oakley Radar EV Path, Oakley Flak 2.0 XL și Oakley Sutro Lite pentru optica și designul lor confortabil și de calitate.


Citește mai mult

Te interesează alte sporturi? Descoperă mai mulți ochelari de soare pentru ciclism și ciclism montan astăzi.

 

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  Nici o întrebare

  *Câmpuri obligatorii

  Cele mai bine vândute produse