Reduceri de final de sezon estival! Până la 50%!

Autentificare

Cei mai buni ochelari de soare pentru mountain-bike (MTB) în 2023

Eliška Malinová, Bc.

Revizuit medical de Eliška Malinová, Bc., Optometrist, pe 18. 4. 2023. Scris de Lentiamo

Cuprins

După cum știe orice biciclist pasionat de ciclism montan, un mic pas greșit pe traseu poate face sau distruge călătoria experiența. Nu lăsa rezidurile sau strălucirea enervantă să îți împiedice progresul. Îmbunătățește-ți viziunea și protejează-ți ochii cu o pereche de ochelari de soare pentru ciclism off-road de calitate superioară.

Te întrebi ce deosebește o pereche de ochelari de soare MTB de o pereche obișnuită? Consultă mai jos primele nouă recomandări de ochelari de soare pentru ciclism off-road de la Lentiamo. Citește despre principalele avantaje și dezavantaje ale fiecărei alegeri, primește sfaturi despre caracteristicile importante pe care trebuie să le cauți și găsește răspunsuri la întrebările frecvente!

Cum am ales cei mai buni ochelari de soare pentru ciclism montan

 • Cercetare – De la modele de rame, caracteristici ale lentilelor și multe altele, am cercetat cei mai buni ochelari dintre cei mai buni pentru a determina avantajele și dezavantajele fiecăruia. Ne-am uitat la mărci și modele populare pentru a determina ce elemente trebuie să aibă ochelarii de soare pentru bicicletă montană.
 • Recenziile clienților – Am analizat modelele noastre cele mai bine vândute pentru a vedea ce mărci și modele poartă de fapt utilizatorii și ce le place să poarte.
 • Aprobați de Optometriști – Optometriștii Lentiamo au oferit opiniile lor de experți cu privire la cele mai bune lentile, materiale și modele pentru ochelarii de soare sport.

Cei mai buni ochelari de soare pentru MTB

persoană care stă pe deal cu bicicleta de munte și poartă ochelari de soare

9. Fila SF9326 0U28 99

Acești ochelari de soare eleganți de la brandul internațional de îmbrăcăminte sportivă Fila sunt o alegere ușoară pentru orice aventură off-road. Lentilele polarizate reduc strălucirea pentru o acuitate vizuală sporită pe traseu.

Silueta aerodinamică este perfectă pentru a accelera în sus, în jos și în afara traseelor bătătorite. În mod sigur vei aprecia designul negru neutru atât pentru ținutele casual, cât și pentru plimbări.

Argumente pro

 • Orificii mici de ventilație în lentile pentru a preveni aburirea
 • Pernițe de nas moi și reglabile pentru confort și o mai bună personalizare
 • Rame din plastic de înaltă calitate și rezistente

Argumente contra

 • Lentilele gri nu măresc contrastul împrejurimilor

8. Under Armour UA 7001/S KB7 Z9 99

Acești ochelari de soare colorați, Under Armour oferă un look modern pentru ciclism montan sau pentru orice activitate sportivă. Monolentila învăluitoare oferă o acoperire amplă împotriva soarelui și a rezidurilor, fără a împiedica vederea periferică.

Pe lângă faptul că sunt elegante, lentilele tip oglindă mov îmbunătățesc contrastul în condiții de iluminare slabă. Sunt o opțiune versatilă pentru a fi purtați toată ziua.

Argumente pro

 • Pernuțe de nas din cauciuc reglabile și anti-alunecare pentru un confort sporit
 • Ochelarii vin la pachet cu două lentile de înlocuire în culori diferite pentru o mai mare flexibilitate
 • Rame din nailon ultraușoare și durabile

Argumente contra

 • Cadrul îngust ar putea să nu fie confortabil pentru unele persoane

7. Evil Eye Traileye

Poartă Evil Eye Traileye și o să vezi diferența pe care o fac! Lentilele portocalii filtrează lumina albastră pentru a spori contrastul și a ilumina împrejurimile.

Monolentilele mari protejează eficient ochii de vântul uscat, de resturile zburătoare și de orice rezid întâlnit pe traseu. Modelul Traileye va fi cu siguranță pe placul tuturor celor interesați de funcționalitate și stil.

Argumente pro

 • Design delicat pentru o aerodinamică sporită
 • Fabricat din plastic ultra-ușor și durabil
 • Pernițe de nas moi și ventilate pentru confort și mai puțină iritație

Argumente contra

 • Lentilele nu sunt ventilate și pot fi predispuse la aburire

6. Smith FLYWHEEL 8RU ZI 99

Acești ochelari de soare retro de la Smith au un design ușor și confortabil. Aceștia oferă o fixare sigură care nu alunecă în timpul pedalărilor intense.

Lentilele mari polarizate reduc strălucirea și oferă o protecție considerabilă în jurul ochilor. Cu o placă de nas reglabilă și o formă confortabilă de învăluire, acest model Flywheel este sigur că nu va ceda nici pe cele mai dificile terenuri.

Argumente pro

 • Lentilele au tehnologia ChromaPop pentru o vizibilitate și o redare îmbunătățită a culorilor
 • Brațe flexibile cu balamale cu auto-blocare pentru montare și demontare ușoară în mișcare
 • Rame ușoare și extrem de rezistente din termoplastic TR90

Argumente contra

 • Nu dispune de lentile interschimbabile

5. Cébé S´TRACK 2.0

Pentru o acoperire și o performanță optime, încearcă Cébé S´TRACK 2.0. Lentilele mari, de tip wraparound, oferă protecție ridicată împotriva resturilor zburătoare și a precipitațiilor. Ramele au tâmplele ventilate pentru a preveni aburirea în timpul curselor de lungă durată.

S´TRACK 2.0 au tehnologia lentilelor Sensor, care sporește contrastul și vizibilitatea pentru a te ajuta să vezi traseele și copacii mai în detaliu.

Argumente pro

 • Rama este realizată din plastic ușor și rezistent la fisuri
 • Lentile polarizate pentru a reduce strălucirea și a spori contrastul
 • Vin la pachet cu lentile transparente înlocuibile pentru o mai mare flexibilitate

Argumente contra

 • Lentilele tip oglindă pot fi mai predispuse la zgârieturi

4. Bollé Aeromax

Ochelarii de soare Bollé Aeromax oferă o acoperire excelentă și o optică fantastică. Lentila mare tip oglindă este înconjurată de o ramă durabilă în formă de semicerc. Datorită posibilității de a înlocui lentilele, ochelarii de soare pot fi personalizați și schimbați pentru diferite condiții.

Designul spectaculos al Aeromax este elegant, dar practic pentru diferite tipuri de ciclism montan.

Argumente pro

 • Design aerodinamic pentru creșterea vitezei la coborâri
 • Sunt prevăzuți cu piese de nas și tâmple Thermogrip pentru o purtare antiderapantă
 • Tehnologia B-Max pentru un câmp vizual larg cu optică clară

Argumente contra

 • Lentilele nu sunt polarizate

3. Evil Eye Vizor

Acești ochelari de soare eleganți de la Evil Eye sunt concepuți pentru a păstra ochii în siguranță și vederea limpede. Rama învăluită oferă acoperire și protecție completă împotriva razelor UV dăunătoare ale soarelui și a oricăror resturi neașteptate.

Cu pernițe de nas și tâmple reglabile, pentru o ajustare perfectă. De asemenea, mânerele de tracțiune practice de pe de nas și de pe vârfurile tâmplelor previn alunecarea nedorită.

Argumente pro

 • Lentile din policarbonat extrem de rezistente pentru protecție și imagini clare
 • Protecție 100% UVA, UVB și UVC
 • Posibilitatea de a înlocui lentilele cu ajutorul unui sistem de schimbare rapidă a acestora

Argumente contra

 • Nu există orificii de aerisire în lentile, din acest motiv pot cauza aburire

2. Oakley Sutro Lite Sweep

Ochelarii Oakley Sutro Lite Sweep sunt concepuți pentru sportivii care cer ochelari de înaltă performanță. Cu un design elegant și o construcție ușoară, ramele mari oferă o rază de vedere excelentă, protecție și confort de lungă durată.

Oakley Sutro Lite Sweep sunt disponibili într-o varietate de culori pentru a se potrivi nevoilor tale. Ne plac lentilele roșii, deoarece creează un contrast deosebit cu pădurile înverzite.

Argumente pro

 • Lentilele Red Prizm îmbunătățesc culorile și contrastul pentru o claritate sporită a vederii, în special la apus.
 • Lentilele HDO (High Definition Optics) elimină mărirea imaginii și distorsiunea culorii
 • Pernițe de nas reglabile realizate din cauciuc Unobtainium antiderapant de la Oakley

Argumente contra

 • Nu dispune de aderențe de tracțiune pe brațe sau la nivelul tâmplelor

Știai că? Oakley a dezvoltat tehnologia de ultimă generație Prizm special pentru o acuitate vizuală maximă. Tehnologia îmbunătățește contrastul și claritatea culorilor în diferite condiții de lumină și vreme, ceea ce duce la îmbunătățirea vederii și a percepției de adâncime.


1. Oakley Radar EV Advancer

Alegerea noastră pentru cei mai buni ochelari de soare pentru MTB este Radar EV Advancer de la Oakley. Când vine vorba de ochelarii de soare Oakley, există nenumărate modele din care poți alege. Modelul Radar EV Advancer este practic, elegant și oferă o valoare excelentă.

Modelul Radar EV Advancer are votul nostru pentru lentilele sale avansate High Definition Optics care previn distorsiunea imaginii. Lentilele dispun, de asemenea, de tehnologia Prizm care îmbunătățește culorile, contrastul și detaliile. Ramele mai înalte oferă o protecție suplimentară împotriva elementelor și a resturilor supărătoare. Ce altceva am putea cere mai mult?

Argumente pro

 • Material ușor și durabil al ramei O Matter pentru un confort de lungă durată
 • Plăcuțele de nas și tâmplele reglabile din Unobtainium nu alunecă atunci când sunt ude
 • Tehnologia Advancer No Fog asigură fluxul de aer pentru a combate aburirea și supraîncălzirea

Argumente contra

 • Au un preț mai mare

Ce ar trebui să ofere o pereche bună de ochelari de soare pentru MTB?

imagine de aproape a unei persoane care poartă cască de bicicletă și ochelari de soare

Protecție împotriva razelor UV și a impurităților

Ochelarii de soare cu protecție UV adecvată sunt esențiali pentru zilele lungi pe traseu. Cei mai buni ochelari de soare pentru biciclete de munte ar trebui să protejeze ochii de radiațiile UV dăunătoare și de reziduri.

O ramă de tip wraparound poate oferi o acoperire și o protecție maximă împotriva resturilor, a crengilor, a insectelor și a altor lucruri. Acest design îmbunătățește, de asemenea, viziunea periferică pentru o mai bună gamă de vedere.

Sfat profesionist: Optometristul Lentiamo Eliška recomandă un design aerodinamic pentru ochelarii de MTB, deoarece aceștia reduc rezistența la vânt pentru a crește viteza. De asemenea, aceștia oferă o protecție mai bună împotriva razelor solare, a vântului și a resturilor, deoarece forma ramei urmează îndeaproape curbele capului.

Tipul potrivit de lentile

Un singur tip de lentilă nu poate fii potrivit pentru toate condițiile vremii. Atunci când vine vorba de ochelari de MTB, alege ochelari de soare care oferă cea mai bună îmbunătățire a vederii și cea mai mare flexibilitate pentru diferite condiții.

De exemplu, ochelarii de soare polarizați oferă o reducere fantastică a strălucirii și îmbunătățesc contrastul, astfel încât să fie mai ușor de văzut împrejurimile. Schimbarea terenului și a vremii poate afecta, de asemenea, performanța lentilelor. Ochelari de soare fotocromatici, numiți și ochelari cu lentile de heliomate, se adaptează la schimbările condițiilor de lumină pentru a oferi o mai mare flexibilitate pentru a fi purtați toată ziua. Sunt utile pentru a naviga în zonele umbrite ale traseului sau pentru a pedala pe vreme schimbătoare.

Dacă călătorești în zone în mare parte neacoperite sau dacă te confruntați des cu lumina puternică a soarelui, ia în considerare lentile tip oglindă sau lentilele polarizate.

Culorile lentilelor ochelarilor de soare influențează ce și cât de bine vezi traseul.

 • Lentile roșii - Lentilele roșii sporesc acuitatea vizuală cu un contrast ridicat al culorilor. Acestea sunt deosebit de utile pentru a spori claritatea verdelui, ceea ce este excelent pentru plimbările prin păduri.
 • Lentile purpurii - Lentilele purpurii îmbunătățesc contrastul, minimizează reflexiile de lumină și suprimă culorile albe strălucitoare.
 • Lentile galbene - Lentilele galbene oferă o viziune clară în condiții de lumină slabă, cresc contrastul și luminează împrejurimile.
 • Lentile maro - culoarea maro îmbunătățește contrastul, claritatea și percepția adâncimii, amplificând în același timp nuanțele de verde..
 • Lentile transparente - O lentilă transparentă oferă o protecție esențială împotriva resturilor atunci când este prea întuneric sau înnorat pentru a purta ochelari colorați.

Încă nu ești sigur? Află cum arată perechile preferate cu ajutorul  funcției Probează virtual ochelari de soare.

Confortul

Ochelarii de soare pentru MTB trebuie să se potrivească bine și confortabil pentru denivelări, sărituri și coborâri. Caută caracteristici precum pernițe de nas și vârfuri de tâmplă antiderapante, astfel încât ochelarii să rămână la locul lor. Materialele ușoare, precum policarbonatul, nu vor împovăra nasul sau urechile. Confortul este esențial pentru a concentrare pe parcursul fiecărei sesiuni deciclism.

Ramele de ochelari care sunt prea largi ar putea să apese pe cască și să provoace disconfort. Reglarea asigură ca ochelarii să fie mărimea potrivită pentru plimbări confortabile.

Durabilitatea

Fie că pedalezi pe pietriș sau faci turnee pe trasee neamenajate, ciclismul off-road poate fi dificil pentru echipament. Ramele durabile sunt imperative, deoarece rezistă la impacturi și rămân bine fixate pe față pe toată durata plimbării..

Ochelarii de soare sport ar trebui să fie fabricați din materiale rezistente la spargere, cum ar fi materialele plastice rezistente și din policarbonat. Evită ramele metalice, deoarece acestea pot duce la rănirea ochilor sau a feței în cazul în care se sparg sau se crapă..

Pro Tip: Optometristul Lentiamo, Eliška, subliniază că ramele sport trebuie să fie ușoare și confortabile. În plus, acestea trebuie să fie fabricate din materiale de înaltă calitate, rezistente, deoarece adesea pe traseu pot fi condiții meteorologice nefavorabile, lumina puternică a soarelui, transpirație, resturi și multe altele.

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

Ochelarii de soare MTB de înaltă calitate sunt cel mai bun tip de protecție a ochilor pentru următoarea aventură off-road. Optometriștii de la Lentiamo au oferit sfaturile lor cu privire la cei mai buni ochelari de soare pentru a te menține în siguranță și a te simți bine pe traseu.

Acum că știi ce caracteristici cheie trebuie să cauți, pregătește-te să te bucuri din plin de călătoriile tale.!

Întrebări frecvente

Sunt recomandați ochelarii de soare atunci când mergeți cu bicicleta pe munte?

Purtarea ochelarilor de soare în timpul mersului cu bicicleta montană este foarte recomandată. Ochelarii de soare pentru MTB pot proteja ochii de razele UV dăunătoare și de resturi, cum ar fi pietrișul, murdăria, insectele, noroiul și multe altele. De asemenea, aceștia pot îmbunătăți vederea prin reducerea luminozității și îmbunătățirea contrastului, ajutând la vederea mai clară a traseului și a obstacolelor.

Care sunt cei mai buni și accesibili ochelari de soare MTB ?

Când vine vorba de ochelarii de soare pentru MTB, durabilitatea și protecția au adesea un cost. Totuși, se pot găsi ochelari de soare sport de calitate la prețuri accesibile. Asigură-te că te uiți după materiale incasabile, optică ascuțită și protecție UV. Mărci populare precum Cébé, Nike și chiar Oakley oferă ochelari de soare sport cu un raport calitate-preț foarte bun.

Ce ochelari de soare fotocromici pentru MTB sunt cei mai buni?

Printre modelele fotocromatice populare se numără modelele Oakley Jawbreaker și Evzero Blades, care dispun de tehnologia lentilelor Prizm care îmbunătățesc contrastul și claritatea. Mărci sportive precum Smith, Bollé and Cébé oferă, de asemenea, diferitemodele de ochelari de soare fotocromici care funcționează bine pentru ciclismul montan.

Care este culoarea potrivită a lentilelor pentru ciclismul montan?

Ciclismul montan are condiții specifice cu care trebuie să se confrunte, așa că este importantă alegerea înțeleaptă a culorii lentilelor. Mulți cicliști poartă lentile galbene pentru că acestea cresc contrastul, precum și percepția adâncimii și a distanței în condiții de lumină slabă. O lentilă maro universală sporește contrastul în condiții însorite. Lentilele roșii, trandafirii sau roz oferă un contrast de culoare extraordinar în pădurile verzi.

Ce ochelari de soare Oakley sunt buni pentru ciclism montan?

Oakley Radar continuă să fie unul dintre cei mai populari ochelari de soare MTB de pe piață. Ramele mari și lentilele de calitate asigură un stil și o performanță optime. Alți ochelari de soare populari Ochelari de soare Oakley includ Jawbreaker, EVZero și Sutro. Cicliștii iubesc tehnologia Prizm de la Oakley pentru calitățile sale de îmbunătățire a detaliilor care îi ajută să vadă detaliile de pe traseu.


Citește mai mult

Te interesează alte sporturi? Descoperă mai mulți ochelari de soare pentru pescuit și alergare astăzi.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  Nici o întrebare

  *Câmpuri obligatorii

  Cele mai bine vândute produse