Soluția Solunate 50 ml gratuit doar cu Lenjoy Bi-weekly Aqua+

Autentificare

Cei mai buni ochelari de soare pentru mountain-bike (MTB) în 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 18. 4. 2023. Scris de Lentiamo

Cuprins

După cum știe orice biciclist pasionat de ciclism montan, un mic pas greșit pe traseu poate face sau distruge călătoria experiența. Nu lăsa rezidurile sau strălucirea enervantă să îți împiedice progresul. Îmbunătățește-ți viziunea și protejează-ți ochii cu o pereche de ochelari de soare pentru ciclism off-road de calitate superioară.

Te întrebi ce deosebește o pereche de ochelari de soare MTB de o pereche obișnuită? Consultă mai jos primele nouă recomandări de ochelari de soare pentru ciclism off-road de la Lentiamo. Primește sfaturi despre caracteristicile importante pe care trebuie să le cauți și găsește răspunsuri la întrebările frecvente!

Ce ar trebui să ofere o pereche bună de ochelari de soare pentru MTB?

imagine de aproape a unei persoane care poartă cască de bicicletă și ochelari de soare

Protecție împotriva razelor UV și a impurităților

Smith FLYWHEEL 8RU ZI 99

Marca din poza de mai sus: Smith

Ochelarii de soare cu protecție UV adecvată sunt esențiali pentru zilele lungi pe traseu. Cei mai buni ochelari de soare pentru biciclete de munte ar trebui să protejeze ochii de radiațiile UV dăunătoare și de reziduri.

O ramă de tip wraparound poate oferi o acoperire și o protecție maximă împotriva resturilor, a crengilor, a insectelor și a altor lucruri. Acest design îmbunătățește, de asemenea, viziunea periferică pentru o mai bună gamă de vedere.

Sfat profesionist: Optometristul Lentiamo Eliška recomandă un design aerodinamic pentru ochelarii de MTB, deoarece aceștia reduc rezistența la vânt pentru a crește viteza. De asemenea, aceștia oferă o protecție mai bună împotriva razelor solare, a vântului și a resturilor, deoarece forma ramei urmează îndeaproape curbele capului.

Tipul potrivit de lentile

Oakley Sutro Lite OO 9463 03 39

Marca din poza de mai sus: Oakley

Un singur tip de lentilă nu poate fii potrivit pentru toate condițiile vremii. Atunci când vine vorba de ochelari de MTB, alege ochelari de soare care oferă cea mai bună îmbunătățire a vederii și cea mai mare flexibilitate pentru diferite condiții.

De exemplu, ochelarii de soare polarizați oferă o reducere fantastică a strălucirii și îmbunătățesc contrastul, astfel încât să fie mai ușor de văzut împrejurimile. Schimbarea terenului și a vremii poate afecta, de asemenea, performanța lentilelor. Ochelari de soare fotocromatici, numiți și ochelari cu lentile de heliomate, se adaptează la schimbările condițiilor de lumină pentru a oferi o mai mare flexibilitate pentru a fi purtați toată ziua. Sunt utile pentru a naviga în zonele umbrite ale traseului sau pentru a pedala pe vreme schimbătoare.

Dacă călătorești în zone în mare parte neacoperite sau dacă te confruntați des cu lumina puternică a soarelui, ia în considerare lentile tip oglindă sau lentilele polarizate.

Culorile lentilelor ochelarilor de soare influențează ce și cât de bine vezi traseul.

 • Lentile roșii - Lentilele roșii sporesc acuitatea vizuală cu un contrast ridicat al culorilor. Acestea sunt deosebit de utile pentru a spori claritatea verdelui, ceea ce este excelent pentru plimbările prin păduri.
 • Lentile purpurii - Lentilele purpurii îmbunătățesc contrastul, minimizează reflexiile de lumină și suprimă culorile albe strălucitoare.
 • Lentile galbene - Lentilele galbene oferă o viziune clară în condiții de lumină slabă, cresc contrastul și luminează împrejurimile.
 • Lentile maro - culoarea maro îmbunătățește contrastul, claritatea și percepția adâncimii, amplificând în același timp nuanțele de verde..
 • Lentile transparente - O lentilă transparentă oferă o protecție esențială împotriva resturilor atunci când este prea întuneric sau înnorat pentru a purta ochelari colorați.

Încă nu ești sigur? Află cum arată perechile preferate cu ajutorul  funcției Probează virtual ochelari de soare.

Confortul

Cébé S´TRACK 2.0 L CBS205

Marca din poza de mai sus: Cébé

Ochelarii de soare pentru MTB trebuie să se potrivească bine și confortabil pentru denivelări, sărituri și coborâri. Caută caracteristici precum pernițe de nas și vârfuri de tâmplă antiderapante, astfel încât ochelarii să rămână la locul lor. Materialele ușoare, precum policarbonatul, nu vor împovăra nasul sau urechile. Confortul este esențial pentru a concentrare pe parcursul fiecărei sesiuni deciclism.

Ramele de ochelari care sunt prea largi ar putea să apese pe cască și să provoace disconfort. Reglarea asigură ca ochelarii să fie mărimea potrivită pentru plimbări confortabile.

Durabilitatea

Polaroid PLD 7047/S 0Z3 M9 99

Marca din poza de mai sus: Polaroid

Fie că pedalezi pe pietriș sau faci turnee pe trasee neamenajate, ciclismul off-road poate fi dificil pentru echipament. Ramele durabile sunt imperative, deoarece rezistă la impacturi și rămân bine fixate pe față pe toată durata plimbării..

Ochelarii de soare sport ar trebui să fie fabricați din materiale rezistente la spargere, cum ar fi materialele plastice rezistente și din policarbonat. Evită ramele metalice, deoarece acestea pot duce la rănirea ochilor sau a feței în cazul în care se sparg sau se crapă..

Pro Tip: Optometristul Lentiamo, Eliška, subliniază că ramele sport trebuie să fie ușoare și confortabile. În plus, acestea trebuie să fie fabricate din materiale de înaltă calitate, rezistente, deoarece adesea pe traseu pot fi condiții meteorologice nefavorabile, lumina puternică a soarelui, transpirație, resturi și multe altele.

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

Ochelarii de soare MTB de înaltă calitate sunt cel mai bun tip de protecție a ochilor pentru următoarea aventură off-road. Optometriștii de la Lentiamo au oferit sfaturile lor cu privire la cei mai buni ochelari de soare pentru a te menține în siguranță și a te simți bine pe traseu.

Acum că știi ce caracteristici cheie trebuie să cauți, pregătește-te să te bucuri din plin de călătoriile tale.!

Întrebări frecvente

Sunt recomandați ochelarii de soare atunci când mergeți cu bicicleta pe munte?

Purtarea ochelarilor de soare în timpul mersului cu bicicleta montană este foarte recomandată. Ochelarii de soare pentru MTB pot proteja ochii de razele UV dăunătoare și de resturi, cum ar fi pietrișul, murdăria, insectele, noroiul și multe altele. De asemenea, aceștia pot îmbunătăți vederea prin reducerea luminozității și îmbunătățirea contrastului, ajutând la vederea mai clară a traseului și a obstacolelor.

Care sunt cei mai buni și accesibili ochelari de soare MTB ?

Când vine vorba de ochelarii de soare pentru MTB, durabilitatea și protecția au adesea un cost. Totuși, se pot găsi ochelari de soare sport de calitate la prețuri accesibile. Asigură-te că te uiți după materiale incasabile, optică ascuțită și protecție UV. Mărci populare precum Cébé, Nike și chiar Oakley oferă ochelari de soare sport cu un raport calitate-preț foarte bun.

Ce ochelari de soare fotocromici pentru MTB sunt cei mai buni?

Printre modelele fotocromatice populare se numără modelele Oakley Jawbreaker și Evzero Blades, care dispun de tehnologia lentilelor Prizm care îmbunătățesc contrastul și claritatea. Mărci sportive precum Smith, Bollé and Cébé oferă, de asemenea, diferitemodele de ochelari de soare fotocromici care funcționează bine pentru ciclismul montan.

Care este culoarea potrivită a lentilelor pentru ciclismul montan?

Ciclismul montan are condiții specifice cu care trebuie să se confrunte, așa că este importantă alegerea înțeleaptă a culorii lentilelor. Mulți cicliști poartă lentile galbene pentru că acestea cresc contrastul, precum și percepția adâncimii și a distanței în condiții de lumină slabă. O lentilă maro universală sporește contrastul în condiții însorite. Lentilele roșii, trandafirii sau roz oferă un contrast de culoare extraordinar în pădurile verzi.

Ce ochelari de soare Oakley sunt buni pentru ciclism montan?

Oakley Radar continuă să fie unul dintre cei mai populari ochelari de soare MTB de pe piață. Ramele mari și lentilele de calitate asigură un stil și o performanță optime. Alți ochelari de soare populari Ochelari de soare Oakley includ Jawbreaker, EVZero și Sutro. Cicliștii iubesc tehnologia Prizm de la Oakley pentru calitățile sale de îmbunătățire a detaliilor care îi ajută să vadă detaliile de pe traseu.


Citește mai mult

Te interesează alte sporturi? Descoperă mai mulți ochelari de soare pentru pescuit și alergare astăzi.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  Nici o întrebare

  *Câmpuri obligatorii

  Cele mai bine vândute produse