Autentificare

Cei mai buni ochelari de soare pentru drumeții în 2024

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 30. 3. 2023. Scris de Lentiamo

Cuprins

Excursioniștii cu rucsacuri de o viață întreagă și drumeții ocazionali au nevoie deopotrivă de protecție pentru ochi de calitate pentru zilele lungi în aer liber. Fie că este vorba de mersul prin păduri luxuriante sau de drumeții pe potecile de pe malul mării, ochelarii de soare de încredere pentru drumeții sunt un accesoriu important pentru călătoria dumneavoastră. Ochelarii de soare vă pot îmbunătăți vederea și vă pot ajuta să vedeți fiecare pas de pe traseu mai bine în detaliu.

Experții de la Lentiamo au adunat o listă cu cei mai buni opt ochelari de soare pentru drumeții pentru următoarea ta aventură. Citiți despre avantajele și dezavantajele fiecărei selecții, descoperiți caracteristicile must-have și găsiți răspunsuri la câteva întrebări frecvente mai jos!

Cum am ales cei mai buni ochelari de soare pentru drumeții

  • Cercetare – De la modele de rame, caracteristici ale lentilelor și multe altele, am cercetat cele mai bune modele dintre cele mai bune pentru a determina avantajele și dezavantajele fiecăruia. Ne-am uitat la mărci și modele populare pentru a determina ce elemente pot face ca drumeția să fie mai bună.
  • Comentariile clienților – Am analizat modelele noastre cele mai bine vândute pentru a vedea ce mărci și modele poartă și folosesc de fapt clienții..
  • Aprobate de optometrist – Optometriștii Lentiamo au oferit opiniile lor de experți cu privire la cele mai bune lentile, materiale și modele pentru ochelarii de soare sport.

Cei mai buni ochelari de soare pentru drumeții

8. Arnette Fastball

Ochelarii de soare Arnette Fastball oferă o claritate superioară și o îmbunătățire a vederii pentru drumeții. Lentilele cu oglinzi albastre minimizează reflexiile și cresc contrastul. Sunt o alegere fantastică pentru drumețiile în apropierea unor corpuri mari de apă, cum ar fi oceanele sau lacurile strălucitoare.

Confortabili și ușori, acești ochelari de soare îți vor plăcea cu siguranță.

Argumente pro

  • Rame netede din plastic pentru un confort crescut
  • Husă durabilă pentru ochelari de soare și lavetă de curățare incluse
  • Ramă wraparound delicată pentru o potrivire confortabilă și protejată

Argumente contra

  • Lentilele tip oglindă sunt mai predispuse la zgârieturi

7. Esprit ET19673 538 57

Pentru drumeții liniștite prin pădure, o pereche de ochelari de soare de bază pentru drumeții poate face minuni. Acești ochelari de soare Esprit oferă protecție UV de calitate și performanță vizuală la un preț avantajos.

Lentilele maro sunt incredibil de versatile, pentru zile insorite sau înnorate. Acestea îmbunătățesc contrastul și filtrează reflexiile pentru o vedere mai clară. Dacă dorești să-ți protejezi ochii și să arăți minunat făcând acest lucru, încearcă acești ochelari de soare Esprit.

Argumente pro/h4>

  • Rame din plastic de înaltă calitate și ușoare
  • Design elegant atât pentru petrecerea timpului liber, cât și pentru drumeții
  • Preț accesibil

Argumente contra

  • Nu are caracteristici reglabile

6. Bollé Graphite

Cu designul lor elegant și caracteristicile de înaltă performanță, ochelarii de soare Bollé Graphite vă vor menține ochii protejați și confortabili pe parcursul întregii expediții.

Lentilele fotocromatice se adaptează la condițiile de iluminare schimbătoare, ceea ce le face perfecte pentru a fi purtate toată ziua. Vei aprecia scuturile laterale practice care oferă o protecție suplimentară împotriva soarelui și a resturilor. Acești ochelari de soare unici, pentru drumeție vă pot însoți de dimineața devreme până seara târziu.

Argumente pro

  • Rame Thermogrip pentru o aderență suplimentară atunci când intră în contact cu transpirația și apa
  • Lentile fotocromatice Phantom pentru o claritate vizuală fenomenală în indiferent de condițiile de lumină
  • Lentile mari pentru protecție suplimentară împotriva soarelui

Argumente contra

  • Design atletic unic

Știai că? Phantom este prima tehnologie fotocromică de la Bollé. Aceasta este proiectată pentru a oferi cea mai bună claritate optică în condiții de schimbare a vremii și a iluminării.


5. Oakley Cables

Acești ochelari de soare Oakley neobișnuiți se mândresc cu o combinație impresionantă de caracteristici ale lentilelor și tehnologii ale ramei. Lentilele Prizm îmbunătățesc vederea în medii diferite și oferă o percepție optimă a culorilor. În plus, ramele negre minimaliste sunt realizate dintr-un material ultraușor O Matter pentru un confort sporit.

Oakley Cables sunt cei mai buni ochelari de soare outdoor pentru următoarea drumeție de o zi sau excursie de o noapte .

Argumente pro

  • HDO (Lentilele High Definition Optics) elimină mărirea și distorsiunea imaginii
  • Design simplu și modern pentru drumeții sau purtari casual
  • Design cu ramă integrală, pentru protecție și confort

Argumente contra

  • Costuri mai ridicate

4. Oakley Latch Beta

Pentru cei care caută stil și funcționalitate, Oakley Latch Beta sunt o opțiune atractivă. Ramele cu punte dublă sunt realizate din materialul incredibil de ușor O Matter de la Oakley. 

Latch Beta asigură o reducere ridicată a strălucirii și o transmisie precisă a luminii datorită acoperirilor lentilelor Iridium. Lasă acești ochelari de soare să îți lumineze împrejurimile și să îți evidențieze stilul.

Argumente pro

  • Sistem de potrivire în trei puncte pentru un confort mai bun și o adaptare anti-alunecare
  • Optica HDO asigură o vedere foarte clară și rezistență la impact.
  • Tehnologie Prizm pentru contrast, culori și detalii îmbunătățite

Argumente contra

  • Preț ridicat

Știai că? Oakley a dezvoltat tehnologia de ultimă generație Prizm special pentru acuitatea vizuală maximă. Tehnologia îmbunătățește contrastul și claritatea culorilor în diferite condiții de lumină și vreme, ceea ce duce la îmbunătățirea vederii și a percepției de adâncime.


3. Arnette Slickster

Dacă ai nevoie de o pereche de ochelari de soare simpli, care să își facă treaba, Arnette Slickster sunt pentru tine. Lentilele gri redau în mod natural culorile și sunt ideale pentru estomparea luminii solare intense.

Lentilele din plastic de înaltă calitate sunt rezistente la crăpături pentru a rezista la căderi sau lovituri ocazionale. Cu un design modern de tip wayfarer, acești ochelari de soare vă pot însoți atât din zona rurală, cât și din centrul orașului și înapoi.

Argumente pro

  • Stil versatil pentru orice ocazie
  • Mai accesibil decât alți ochelari de soare de pe piață concepuți pentru drumeții
  • 100% protecție UVA și UVB

Argumente contra

  • Dimensiunea mică reduce protecția în jurul ochilor

2. Evil Eye Vizor

Evil Eye Vizor sunt ochelari de soare autentici pentru exterior pentru drumeții cu rucsacul în spate pe orice teren dificil. Lentilele maro versatile oferă un contrast mare de culoare într-o varietate de condiții de iluminare, cum ar fi lumina puternică a zilei sau cerul acoperit. 

O punte de nas cu dublă închidere asigură o potrivire perfectă și confortabilă. Pentru o siguranță suplimentară, structura unică a vârfului tâmplei împiedică alunecarea. Evil Eye este specializată în echipamente atletice de calitate, iar ochelarii lor de soare sunt siguri că vor avea performanțe bune în drumețiile din anii următori.

Argumente pro

  • Reglarea ramei în trei trepte pentru o fixare personalizatăt
  • Designul blând înfășurat protejează mai bine de soare, vânt și impurități
  • Lentile durabile din policarbonat cu optică cristalină

Argumente contra

  • Designul atletic ar putea să nu fie pentru toată lumea

1. Oakley Flak 2.0 XL

Oakley Flak 2.0 XL sunt alegerea noastră de top pentru ochelarii de soare pentru drumeții! Construcția ușoară din termoplastic este durabilă și poate rezista zilelor lungi în soare, ploaie sau zăpadă. Pernuțele pentru nas din cauciuc Unobtainium de la Oakley previn alunecarea chiar și atunci când sunt ude. Mulțumită ramei inteligente cu jumătate de jantă, veți avea vedere liberă spre picioarele și spre traseul de dedesubt.

Deși prețul este mai mare, există lentile de înlocuire disponibile pentru modelul Flak 2.0, pentru orice eventualitate. Lasă-te ghidat de Oakley cu stil spre teritorii neexplorate .

Argumente pro

  • Lentile durabile și de înaltă calitate din Plutonite pentru o protecție mare împotriva soarelui
  • Lentile Prizm pentru o acuitate vizuală mai bună pentru a vedea detaliile terenului
  • Lentilele HDO (High Definition Optics) elimină mărirea imaginii și distorsiunea culorii

Argumente contra

  • Lentilele tip oglindă pot reduce semnificativ transmisia luminii

Ce ar trebui să ofere o pereche bună de ochelari de soare pentru drumeții?

mirrored sunglasses sitting on rock

Lentile polarizate

Ochelarii de soare polarizați pot crește contrastul și amplifica culorile în timpul drumeției, făcând ca priveliștile naturale să fie mai bogate și mai captivante. Ia în considerare atât ochelari de soare polarizați cât și cei tip oglindă care reduc strălucirea și lumina solară intensă pentru a vă proteja ochii și a vedea cât mai clar.

Informează-te despre materialele pentru lentilele ochelarilor de soare care oferă, de asemenea, o calitate optică excelentă. Materialele ușoare, precum policarbonatul, combină durabilitatea și proprietățile imagistice clare, fiind în același timp mai accesibile decât alte opțiuni, cum ar fi sticla.

În cele din urmă, un alt factor de luat în considerare este culoarea lentilelor ochelarilor de soare

  • Lentile maro – Lentilele maro sau chihlimbar sporesc contrastul și îmbunătățesc percepția adâncimii, ceea ce este ideal pentru drumeții pe terenuri variate. Lentilele polarizate maro sunt populare pentru drumeții datorită capacității lor de a scoate în evidență detaliile.
  • Lentile gri – Lentilele gri sunt versatile și funcționează bine într-o varietate de condiții, cum ar fi umbra sau soarele puternic. Ele reduc strălucirea și oferă o percepție reală a culorilor.
  • Lentile verzi – Lentilele verzi îmbunătățesc vederea în zonele umbrite și însorite. Verdele este util atunci când se merge cu rucsacul în spate sau în drumeții în zone împădurite cu lumină împrăștiată.
  • Lentile roșii – Lentilele roșii, trandafirii sau roz oferă un contrast de culoare extraordinar pentru pădurile verzi.

Structură ușoară

Ochelarii de soare ușori sunt esențiali pentru confort pe traseu. În special în timpul drumețiilor mai lungi, ochelarii de soare mai grei pot să vă îngreuneze nasul și urechile și să vă provoace disconfort. Materialele precum ramele și lentilele din policarbonat sunt extrem de ușoare, precum și durabile.

Nu uita că purtarea unei greutăți suplimentare vă poate afecta experiența generală de drumeție. În timp ce cântărești cu atenție mâncarea, corturile și alte lucruri esențiale, nu uita să iei în considerare și greutatea accesoriilor tale!

Sfat profesional: Optometristul nostru Lentiamo, Eliška ne reamintește că ochelari de soare sport ar trebui să fie ușoari și confortabili. Nu uita că aceștia trebuie, de asemenea, să fie confecționați din materiale durabile pentru a rezista la condiții meteorologice nefavorabile, la lumina puternică a soarelui, la transpirație, la reziduuri și multe altele.

Protecție UV

Fie că faci o drumeție în munți, fie că te plimbi prin păduri umbroase, UV protection este esențial. Expunerea nefiltrată la radiațiile ultraviolete ne expune ochii la riscul de deteriorare și de îmbolnăvire, cum ar fi riscul crescut de cataractă.

Nu numai că lentilele de calitate sunt importante, dar forma ramei poate avea un impact asupra cantității de lumină care ajunge la ochi. Optează pentru rame de tip wraparound sau lentile mari pentru o acoperire suplimentară în partea superioară și laterală a ochilor.

O protecție UV ridicată este, de asemenea, extrem de importantă în lunile de iarnă. Zăpada reflectă 80% din razele UV de la soare și poate provoca o afecțiune cunoscută sub numele de orbire din cauza zăpezii (fotokeratită). Acesta este momentul în care strălucirea poate inflama sau chiar deteriora corneea, provocând durere, vedere încețoșată și alte simptome neplăcute.

Potrivire

Perechea potrivită de ochelari ar trebui să fie confortabilă și să rămână la locul ei. Cei mai buni ochelari de soare pentru drumeții nu ar trebui să se frece sau să se zdruncine. Acest lucru nu numai că distrage atenția de la frumusețea împrejurimilor, dar poate provoca rapid iritații și disconfort. Drumețiile implică priviri frecvente în jos, către picioare. Sunt necesare rame care să nu alunece pe podul nasului. Poți lua în considerare caracteristicile reglabile, cum ar fi pernuțele flexibile pentru nas sau vârfurile tâmplelor.

Nu trebuie să alegi între funcționalitate și estetică atunci când vine vorba de ochelari de soare pentru drumeții. Găsește rame care se potrivesc formei feței tale și vei fi și confortabil și îți va sta bine.

Rezistență

Ochelarii de soare pentru drumeții trebuie să fie rezistenți pentru a rezista la tot ce le aruncă natura. Uneori nu putem evita fiecare creangă de copac și, de bine, de rău, lentilele noastre suportă cea mai mare parte a impactului. Lentilele și ramele trebuie să fie fabricate din materiale ușoare și durabile, cum ar fi policarbonatul sau alte materiale plastice de înaltă calitate.

Încă nu ești sigur? Folosește funcția noastră Probează virtual ochelari de soare pentru a vedea cum arată perechile preferate.

Întrebări frecvente

Ar trebui să am ochelari de soare pentru drumeții?

Purtarea ochelarilor de soare este esențială în timpul drumețiilor. Acestea protejează ochii de razele UV dăunătoare, reduc strălucirea și îmbunătățesc vizibilitatea, astfel încât să poți vedea mult mai clar. Cei mai buni ochelari de soare pot preveni, de asemenea, încordarea ochilor și oboseala, ceea ce poate fi deosebit de important în timpul drumețiilor mai lungi. Nu uita că Radiațiile UV se modifică în funcție de altitudine. Pe măsură ce altitudinea crește, crește și expunerea la UV. Ochelarii de soare acționează ca un filtru de protecție crucial între razele dăunătoare ale soarelui și ochii.

Ce ochelari de soare poartă alpiniștii?

Alpiniștii poartă de obicei ochelari de tip "glacier" sau ochelari de soare pentru alpinism, care sunt special concepuți pentru a oferi o protecție ridicată împotriva strălucirii puternice a soarelui, zăpezii și gheții de la altitudine mare. În general, ochelarii de soare pentru alpinism prezintă un stil de tip "wraparound" sau ochelari de protecție pentru o acoperire maximă. Aceștia sunt adesea polarizați pentru a minimiza strălucirea și reflexiile și sunt prevăzuți cu scuturi laterale pentru a bloca lumina periferică.

Care sunt dezavantajele ochelarilor de soare polarizați?

Deși ochelarii de soare polarizați reduc în mod eficient strălucirea și sporesc contrastul, aceștia pot afecta percepția adâncimii sau distorsiona imaginile. Acest lucru poate fi un dezavantaj pe trasee accidentate care au multe pietre, rădăcini sau pericole de împiedicare. Este important de reținut că nu toată lumea va observa o schimbare atunci când utilizează lentile polarizate. Mulți consideră că acestea sunt avantajoase pe traseu. În plus, dacă folosiți GPS sau telefoane prin satelit cu afișaj digital, ochelarii de soare polarizați pot distorsiona imaginea de pe ecranele LCD.

Sunt Ray Bans buni pentru drumeții?

O mulțime de excursioniști se bucură de ochelarii de soare Ray-Ban pentru claritatea optică și durabilitatea pe care le oferă. Multe modele sunt ușoare și au caracteristici suplimentare, cum ar fi lentilele polarizate. Ray-Ban are multe opțiuni elegante și fiabile. Asigură-te că alegi întotdeauna unele cu acoperire amplă pentru zilele lungi la soare.


Citește mai mult

Te interesează și alte sporturi? Descoperă mai mulți ochelari de soare pentru pescuit, golf și alergare astăzi.


Citește mai mult

Te interesează alte sporturi? Descoperă mai mulți ochelari de soare pentru ciclism și golf.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse