Reduceri de final de sezon estival! Până la 50%!

Autentificare

Cei mai buni ochelari de soare pentru ciclism în 2023

Eliška Malinová, Bc.

Revizuit medical de Eliška Malinová, Bc., Optometrist, pe 5. 4. 2023. Scris de Lentiamo

Cuprins

Fie că te plimbi cu bicicleta prin oraș sau faci o plimbare relaxantă la țară, ochelarii de soare pentru ciclism sunt o necesitate. Ochelarii de soare sunt un element esențial pentru a crește acuitatea vizuală și pentru a vă proteja ochii de razele UV dăunătoare, de vânt și de reziduri. Perechea potrivită îți va face călătoria mai plăcută și te va menține în siguranță pe șosea.

Pentru a te ajuta să alegi cei mai buni ochelari de soare pentru ciclism, experții noștri în materie de ochelari de la Lentiamo au întocmit o listă cu cele mai bune 10 recomandări. Au enumerat importante caracteristici cheie și au inclus argumente pro și contra notabile pentru fiecare pereche. De asemenea, poți citi răspunsurile noastre la câteva întrebări adresate frecvent despre ochelarii de soare pentru ciclism pentru a te ajuta să găsești perechea ta dorită!

Cum am ales cei mai buni ochelari de soare pentru ciclism...

 • Cercetare – Am cercetat modele de rame, materiale pentru lentile și multe altele pentru a evalua avantajele și dezavantajele fiecăruia. Ne-am uitat la mărci și modele populare pentru a determina de ce elemente au nevoie (și nu au nevoie) ochelarii de soare pentru ciclism!).
 • Recenziile clienților – Am analizat modelele noastre cele mai bine vândute pentru a vedea ce mărci și modele iubesc, aleg și poartă de fapt utilizatorii.
 • Aprobați de optometriști – Optometriștii Lentiamo au oferit opiniile lor de experți cu privire la cele mai bune lentile, materiale și modele pentru ochelarii de soare sport.

Cei mai buni ochelari de soare pentru ciclism

două persoane care poartă ochelari de soare și căști de ciclism

Iată care sunt alegerile noastre pentru cei mai buni ochelari de soare pentru cea mai bună experiență de până acum. Gata să îți găsești noul tău partener de drum?

10. Cébé CINETIK 2.0

Ochelarii de soare Cébé CINETIK prezintă linii curate și o construcție de înaltă calitate. Ochelarii de soare oferă în mod convenabil trei opțiuni de lentile interschimbabile pentru condiții diferite.

CINETIK sunt ochelari de soare care funcționează bine în diferite condiții meteorologice. Protejeazați-vă ochii de soare, crescând contrastul și păstrâdu-ți vederea clară cu această opțiune practică și elegantă.

Argumente pro

 • Pernuțe de nas din cauciuc reglabile și anti-alunecare pentru confort
 • Livrat cu două lentile de înlocuire în culori diferite pentru o mai mare flexibilitate
 • Rama din plastic de înaltă calitate ultraușoară și durabilă

Argumente contra

 • Rama îngustă ar putea să nu fie confortabilă pentru unele persoane

9. Evil Eye Zolid

Acești ochelari de soare impresionanți Evil Eye Zolid sunt perfecți pentru bicicliștii care nu vor să facă compromisuri în ceea ce privește stilul sau funcționalitatea. Ochelarii au lentile ample de tip wraparound pentru un câmp vizual mai larg și vederi periferice excelente.

Lentilele tip oglindă asigură o protecție ridicată împotriva razelor puternice ale soarelui în zilele luminoase. Dacă preferi o formă clasică cu o culoare modernă, ochelarii de soare Zolid ar putea fi pentru tine!

Argumente pro

 • Lentile din policarbonat extrem de durabile pentru o siguranță sporită în caz de impact
 • Reglarea ramei în trei etape și plăcuțe de nas reglabile pentru o ajustare personalizată
 • Contrastul LST (Light Stabilizing Technology) optimizează intensitatea luminii pentru o percepție neutră a culorilor și un contrast ridicat

Argumente contra

 • Ramele mai subțiri oferă mai puțină protecție în jurul feței

8. Under Armour Halftime

Under Armour Halftime sunt ochelari de soare de ciclism foarte buni pentru uz zilnic. Lentilele gri asigură o percepție reală a culorilor, reducând în același timp în mod eficient lumina puternică.

Pentru o protecție sporită împotriva pietrișului care zboară neașteptat, a ploii sau a insectelor, rama mai mare Under Armour Halttime oferă o siguranță excelentă.

Argumente pro

 • Pernițele de nas ArmourGrip, complet reglabile pentru stabilitate și confort
 • Rama realizată din material rezistent, ușor și flexibil TR90
 • Lentilele monolens asigură o vedere clara,continuă

Argumente contra

 • Nu dispune de lentile de schimb

7. Nike Stratus

Aceste modele subțiri și aerodinamice de ochelari de soare de la Nike sunt perfecte pentru plimbări ocazionale sau pentru recreere. Sunt prevăzuți cu lentile durabile din plastic într-o culoare maro versatilă pentru a reduce reflexiile și pentru a crește contrastul.

Tehnologia de lentile Nike Max Optics asigură o claritate mai bună și o percepție precisă a adâncimii în toate punctele de pe lentile. Lentilele tip oglindă sunt, de asemenea, excelente pentru a reduce strălucirea în zilele luminoase în orice anotimp.

Argumente pro

 • Pernițe de nas și lentile ventilate pentru o mai bună circulație a aerului și mai puțină aburire
 • Stil unic, potrivit atât pentru ciclism, cât și pentru relaxare
 • Design wraparound cu vedere periferică neîngrădită

Argumente contra

 • Ramă mai mică care oferă mai puțină protecție împotriva intemperiilor și a rezidurilor

6. Bogner 67318 1500 130

Acești ochelari de soare futuriști de la brandul german Bogner combină forma și funcționalitatea pentru ciclism. Ochelarii eleganți au un design tip "wraparound" delicat pentru o aerodinamică sporită și o vizibilitate periferică mai bună.

În plus, ramele și lentilele mari sunt excelente pentru protecția împotriva intemperiilor. Această opțiune remarcabilă este perfectă pentru oricine caută ochelari de soare de calitate cu un aspect unic.

Argumente pro

 • Rame metalice subțiri și ușoare pentru confort sporit și durabilitate
 • Lentilele galbene sporesc contrastul și percepția adâncimii în condiții de lumină slabă
 • Lentile din plastic de înaltă calitate pentru siguranță și claritate

Argumente contra

 • Lentilele tip oglindă pot denatura percepția culorilor

5. Smith Flywheel

Ochelarii de soare Flywheel de la Smith, de inspirație retro, vor impresiona cu siguranță pe oricine. Lentilele cu oglinzi albastre asigură o vedere clară chiar și în cele mai luminoase zile.

Pentru a putea fi purtați și scoși cu o singură mână, ochelarii au balamale AutoLock care mențin ramele deschise. Încearcă Flywheel dacă vrei rame ușoare pe care nu vei mai dori să le dai jos!

Argumente pro

 • Tehnologia lentilelor ChromaPop, care stimulează culoarea crescând acuitatea vizuală
 • Plăcuțe de nas reglabile, din silicon Megol pentru o potrivire fără alunecare
 • Acoperire hidrofobă, rezistentă la murdărie, pentru imagini clare și curățare ușoară

Argumente contra

 • Fără opțiune de lentile de schimb

4. Bollé Lightshifter XL

Ochelarii de soare pentru ciclism Lightshifter sunt concepuți pentru o performanță maximă pe șosea. Sunt prevăzuți cu cauciuc inovator Thermogrip pe tâmple și pe podul nasului, astfel încât ramele rămân la locul lor, chiar și atunci când sunt ude de ploaie sau transpirație.

Modern Lightshifter XL sunt excelente pentru protecție și stil pentru ciclismul urban sau pentru rutele de ciclism pe distanțe lungi.

Argumente pro

 • Lentilele fotocromatice se adaptează la orice condiții de iluminare pentru o claritate optimă
 • Pernițe de nas reglabile pentru o potrivire confortabilă
 • Orificiu de ventilație pentru a preveni aburirea lentilelor

Argumente contra

 • Lentilele cu protecție UV de categoria 2 până la 3 nu sunt recomandate pentru lumina solară intensă.

3. Oakley Sutro Lite

Acest model de semi-rame pentru ciclism de la Oakley oOferă un câmp vizual larg cu o claritate vizuală excelentă. Lentilele înalte protejează ochii și zona înconjurătoare de ploaie, reziduuri și multe altele pe șosea. Pernițele de nas Unobtainium de la Oakley sporesc aderența pentru o fixare stabilă.

Oakley Sutro sunt populari atât printre cicliștii profesioniști, cât și printre cei ocazionali. Acești ochelari de soare combină tehnologiile de ultimă generație ale lentilelor cu un design cool și aerodinamic.

Argumente pro

 • Lentilele HDO (High Definition Optics) elimină mărirea și distorsiunea imaginii
 • Lentilele mov Oakley Prizm îmbunătățesc culorile și contrastul pentru a vedea mai bine detaliile
 • Rama din materialul rezistent si confortabil O Matter

Argumente contra

 • Nu prezintă găuri de ventilație

Cumpără Oakley Sutro Lite

Știai că? Oakley a dezvoltat tehnologia de ultimă generație Prizm special pentru acuitatea vizuală maximă. Tehnologia îmbunătățește contrastul și claritatea culorilor în diferite condiții de lumină și vreme, ceea ce duce la îmbunătățirea vederii și a percepției de adâncime.


2. Oakley Radar Ev Path

Ochelarii Oakley Radar EV Path au o lentile mai înalte și un design semi-închis pentru o rază de vizibilitate extinsă. Ochelarii colorați sunt prevăzuți cu orificii de ventilație pentru a preveni formarea ceții în timpul și după plimbare.

Când ne gândim la ochelari atletici, ne vin în minte modelele Oakley. Acestea oferă optică și protecție de calitate fără a face compromisuri în ceea ce privește stilul.

Argumente pro

 • Lentilele Prizm îmbunătățesc culorile și contrastul pentru o claritate sporită a vederii
 • Lentilele HDO (High Definition Optics) elimină mărirea și distorsiunea imaginii
 • Pernițe de nas din Unobtainium pentru un confort sporit și o potrivire anti-alunecare atunci când sunt ude

Argumente contra

 • Lentilele tip oglindă pot fi mai sensibile la zgârieturi

1. Bollé B-Rock

Alegerea noastră de top pentru cei mai buni ochelari de soare sport pentru ciclism sunt B-Rock de la Bollé. Ochelarii cu rame complete oferă o protecție ridicată și o acoperire mai bună împotriva intemperiilor. În plus, monolentilele învăluitoare și bara de sprâncene înaltă asigură un câmp vizual larg pentru o linie clară a vederii.

Cu un aspect modern și un sistem de lentile care se pot schimba, ochelarii de soare B-Rock pot fi purtați mulți ani de acum încolo.

Argumente pro

 • Prezintă cauciuc Thermogrip pe tâmple și pe punctele de atingere ale nasului pentru o aderență sigură chiar și atunci când tenul este umed
 • Lentile cu acoperire completă cu găuri de ventilație pentru a preveni aburirea
 • Lentile tip oglindă albastră cu protecție UV 400 pentru o protecție UV 100%.

Argumente contra

 • Cost ridicat

Caracteristicile cheie ale celor mai buni ochelari de soare pentru ciclism

ochelari de soare albastru oglindă pe casca de bicicletă cu bicicleta

Protecție UV

Drumurile, mașinile și alte suprafețe pot reflecta o cantitate mare de lumină în ochii dumneavoastră. Acest lucru poate cauza strabism și tulburări de vedere. Nu numai că este importantă reducerea luminii, dar și un nivel ridicat de protecție împotriva radiațiilor UV este parte crucială a tuturor ochelarilor de soare pentru ciclism, astfel încât să îți poți proteja ochii. Cel puțin, ochelarii de soare pentru ciclism trebuie sa ofere protecție împotriva razelor UVA și UVB.

Potrivire și confort

Ochelarii de soare pentru ciclism ar trebui să se potrivească bine și nu ar trebui să alunece, să ciupească sau să cadă. Forma generală și posibilitatea de ajustare sunt factori cheie de luat în considerare. Prezintă o piesă reglabilă pentru nas care funcționează bine pentru o potrivire sigură și confortabilă. Informeaza-te despre ramele de mărime potrivită care pot, de asemenea, să determine confortul și performanța ochelarilor de soare.

Sfat profesional: Optometristul nostru Lentiamo, Eliška, recomandă o formă aerodinamică pentru bicicliști atunci când viteza este importantă. O formă aerodinamică are și un alt rol important - o protecție mai bună. Pe măsură ce aceste rame se potrivesc cu forma feței, ochelarii îți protejează ochii mai bine de razele soarelui, de vântul uscător și de particulele din aer.

Culorile lentilelor

În plus față de protecția UV, culoarea lentilelor ochelarilor de soare afectează călătoria. Unele lentile sunt destinate pentru lumina puternică a zilei, în timp ce altele sunt special concepute pentru a spori luminozitatea și claritatea. Iată câteva culori ale lentilelor care sunt populare printre cicliști:

 • Lentile roșii – Lentilele roșii sporesc acuitatea vizuală cu un contrast de culoare ridicat pentru indicatoarele rutiere și liniile de circulație de culoare galbenă. Lentilele roșii sunt bune pentru ciclismul pe șosea sau în apropierea pădurilor verzi.
 • Lentile violet – Lentilele purpurii îmbunătățesc contrastul, minimizează reflexiile de lumină și suprimă culorile albe strălucitoare.
 • Lentile galbene – Pentru un contrast sporit și o percepție mai bună a adâncimii în zilele mai întunecate, lentilele galbene sunt cele mai bune. Acestea oferă o viziune clară în condiții de lumină slabă și în zilele cu ceață sau înnorate.
 • Lentile maro – Lentilele maro îmbunătățesc contrastul în lumină puternică, precum și în lumină schimbătoare. De asemenea, sunt excelente pentru o percepție precisă a adâncimii, ceea ce este important în trafic.
 • Lentile gri – Lentilele gri sunt versatile și asigură o percepție reală a culorilor, reducând în același timp strălucirea.

Pro Tip: Lentilele mov sau violete sunt bune pentru ciclism. Optometristul Lentiamo Eliška preferă lentilele violet, deoarece îmbunătățesc definiția imaginii și permit ochiului să detecteze potențialele pericole de pe șosea.

Tipuri de lentile și materiale

Este posibil să întâlniți ploaie, soare strălucitor și cer acoperit de nori pe parcursul traseului propus. Din cauza acestei situații imprevizibile, lentile fotocromatice sunt o opțiune fantastică pentru bicicliști. Cunoscute și sub denumirea de lentile de tranziție, lentilele fotocromatice se adaptează în funcție de expunerea la lumina UV. Nuanța se va întuneca atunci când este expusă la lumină puternică și va reveni la o stare clară sau mai deschisă în perioadele mai întunecate.

Materiale pentru lentilele ochelarilor de soare ar trebui, de asemenea, să fie luate în considerare. Lentilele din policarbonat sau Trivex sunt recomandate pentru ciclism, deoarece sunt ușoare și incasabile. Evitați lentilele din sticlă pentru ciclism și alte activități sportive.

Ramele

Cele mai bune rame de ochelari de soare pentru ciclism de șosea sunt rezistente și pot rezista la căzăturile și loviturile de zi cu zi. Ramele nu ar trebui să vă obstrucționeze câmpul vizual, astfel încât să puteți vedea cu ușurință traficul din sens opus sau alte obstacole. Evitați ochelarii de soare cu tâmple foarte groase sau late, deoarece acestea pot crea pete oarbe în vederea periferică.

Stilul

Multe dintre nuanțele populare pentru ciclism sunt supradimensionate pentru o protecție suplimentară și au un aspect atletic distinct. Există, de asemenea, o mare varietate de stiluri fără ramă sau corpuri mai subțiri din care puteți alege. Există multe culori și modele care pot funcționa bine pentru bicicleta.

Opțiunile cu rame semi-închise sau fără rame funcționează bine, deoarece permit o vedere mai bună din orice unghi. Ramele complete pot oferi o durabilitate sporită. În general, stilul este important, dar unele caracteristici țin de preferințele personale.

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

Găsirea ochelarilor de soare potriviți pentru ciclism este ușoară odată ce știți ce să cauți. Optometriștii de la Lentiamo v-au oferit sfaturile lor cu privire la ochelarii de soare pentru ciclism pentru a vă menține în siguranță și confort pe drum. Experiența ta de ciclism va fi mai plăcută atunci când găsești perechea potrivită!

Întrebări frecvente

Ce ochelari de soare sunt cei mai buni pentru ciclism?

Cei mai buni ochelari de soare pentru ciclism ar trebui să fie confortabili, să ofere o protecție ridicată împotriva razelor UV, să îmbunătățească vederea și să te țină în siguranță pe drum.

Caută rame reglabile sau pernițe pentru nas care permit o mai bună personalizare și un confort sporit. Găsește lentile și culori care protejează împotriva razelor nocive ale soarelui, oferind în același timp îmbunătățiri pentru un contrast sporit al culorilor și o percepție mai bună a adâncimii. Ramele durabile și lentilele incasabile te vor ține mai în siguranță în timpul plimbărilor scurte sau lungi, în orice condiții de vreme.

Am nevoie de ochelari de soare speciali pentru ciclism?

Este important să găsești ochelari de soare concepuți special pentru ciclism. Ochelarii de soare pentru ciclism sunt construiți din materiale durabile, cu rame și lentile mai mari pentru a îți proteja ochii pe șoseadeoarece resturi precum pietrișul, rezidurile și altele pot fi ușor ridicate în timpul plimbării cu bicicleta.

Spre deosebire de ochelarii de soare standard, ochelarii de soare pentru ciclism îți protejează ochii pe toate părțile, rezistând în același timp la impacturi și îmbunătățind vederea.

Sunt ochelarii de soare polarizați mai buni pentru ciclism?

Ochelarii de soare polarizați reduc în mod eficient strălucirea și reflexiile pentru a înlătura privirea întredeschisă și a îmbunătăți vederea, pentru a te menține confortabil și în siguranță. Cu toate acestea, polarizarea poate îngreuna citirea dispozitivelor digitale, cum ar fi telefoanele mobile sau sistemele de navigație. Deoarece polarizarea poate îngreuna observarea suprafețelor lucioase, cum ar fi uleiul, gheața sau apa, este important să iei în considerare mediul în care călătorești.

În cele din urmă, ochelarii de soare polarizați pentru ciclism au avantaje și dezavantaje. Analizează cu atenție ochelarii de soare tip oglindă și ochelarii de soare polarizați iDacă obiectivul principal este de a reduce strălucirea și reflexiile.

Ce ochelari de soare poartă călăreții din Tour de France?

Bineînțeles, majoritatea cicliștilor profesioniști din Turul Franței participă pentru echipe cu sponsori de marcă. Este posibil ca cicliștii să fie limitați la o singură marcă, dar pot opta pentru ochelari de soare care să le convină din diferite colecții.

De exemplu, unii cicliști ar putea prefera modele mai noi cu lentile specializate, cum ar fi Prizm Road de la Oakley, o tehnologie special concepută pentru ciclismul de șosea. Printre alte mărci sponsori notabile observate pe bicicliști se numără Smith Optics și Bollé..

Profesioniștii Egan Bernal, Geraint Thomas și Mathieu Van Der Poel - printre mulți alții - au fost văzuți în trecut în modele Oakley precum Kato X, Racing Jacket și Sutro.


Citește mai mult

Te interesează și alte sporturi? Descoperă mai mulți ochelari de soare pentru alergare și drumeții.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  Nici o întrebare

  *Câmpuri obligatorii

  Cele mai bine vândute produse