Autentificare

6 sfaturi pentru a vă proteja ochii contra prezbiției

Săptămâna trecută am discutat pe blogul nostru despre ce este prezbiția? După cum am menționat, este o condiție ce nu o putem evita deoarece apare odată cu vârsta, dar putem păstra anumite obiceiuri bune pentru a întârzia debutul acesteia.

Am pregătit aici 6 sfaturi practice pentru dumneavoastră:

1 – Folosiți lumina adecvată

Suntem siguri că folosiți dispozitive electronice (telefoane mobile, tablete, monitoare) aproape în fiecare zi, deaceea recomandăm folosirea lor într-o zonă bine luminată a camerei. Dacă sunteți în întuneric, lumina dispozitivului este mai intensă și ar putea cauza disconfort sau dureri ochilor dumneavoastră..

2 – Yoga pentru ochi

Puteți practica multe exerciții diferite pentru vederea dumneavoastră, unul ar fi yoga pentru ochi, un exemplu ar fi mutarea ochilor dintr-o parte în alta, în sus și în jos, în diagonală, focusați-vă vederea pe un obiect la distanță după care închideți ochii, respirați adânc, lăsați ochii să se odihnească. Această practică ar fi foarte eficientă dacă o repetați de mai multe ori pe zi sau înaintea unei sarcini importante sau de lungă durată.

3 – Faceți un control oftalmologic regulat

Vă recomandăm să consultați doctorul dvs. oftalmolog cel puțin o dată pe an, să vă asigurați că ochii voștri sunt sănătosi, că totul este bine. Știți vorba, mai bine preveniți decât să tratați.
În cazul în care ceva este în neregulă, medicul specialist vă poate ajuta în a preveni sau rezolva o eventuală problemă înaintea apariției acesteia, de la primele simptome.

4 – Distanța de la care citiți

Distanța pentru citire recomandată este de aproximativ 40 cm iar pentru dispozitivele electronice este de la 70 până la 100 cm.

5 – Picături pentru ochi

Un rol foarte important în viața purtătorilor de lentile de contact sunt picăturile oftalmice, în special pentru cei cu ochii sensibili. Acestea iau rolul lacrimilor artificiale, prevenind sindromul ochiului uscat și a iritației mecanice a ochiului. Aceste picături hidratează și protejează ochiul de influențe externe precum polenul.

6 – Vitamine și minerale

Pentru a menține vederea sănătosă, vitaminele A și D sunt foarte recomandate deoarece acestea contribuie la îmbunătățirea vederii. În plus, acestea reduc inflamațiile retinei. Pe de altă parte, există și unele minerale, cum ar fi seleniul, magneziul, calciul sau zincul, care pot ajuta la întârzierea problemelor asociate vederii.

Dacă aveți alte sfaturi ce nu le-am amintit vă rugăm împărtășiți cu noi în secțiunea comentarii de mai jos. Vă mulțumim.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse