Reducere de vară pentru ochelarii de soare!

Autentificare

Ce este Astigmatismul: definiție, simptome, diagnostic și tratament

Ce este Astigmatismul și cum este definit?

Astigmatismul este un defect de refracție asferică în care ochiul prezintă refracție diferită în două secțiuni. Astigmatismul poate fi regulat (cel mai frecvent) sau neregulat.

 • Astigmatism regulat – arata mai mult ca o minge de rugby (curbarea meridianelor este uniformă)
 • Astigmatismul neregulat – asociat cu traumatisme, boli sau degenerări, forma ciudată, cicatrici (curbura nicunui meridian nu este uniformă)

Astigmatismul nu implică numai corneea, ci poate fi lenticular sau retinal.

 • Astigmatismul corneei (cel mai frecvent)
 • Astigmatismul lentilei oculare
 • Astigmatismul retinei

Astigmatismul este un tip de eroare de refracție în care ochiul nu concentrează lumina uniform asupra retinei. Cornea alungită permite obiectelor reflectate de lumină, care se concentrează asupra a două puncte pe pupila ochiului în loc de doar unul, motiv pentru care imaginea este neclară. Această eroare de refracție necesită o altă corecție a ochilor, cum ar fi lentile de contact speciale cu cilindru și axă.

În blogul nostru anterior puteți citi mai multe despre diferite tipuri de parametri, inclusiv cele pentru lentile de contact torice.

Astigmatismul funcționează pe un principiu diferit, deși este adesea însoțit de o miopie sau de o prezbiție. Prin urmare, nu poate fi corectată de lentile normale sau de ochelari care au numai puterea plus sau minus. Lentilele de contact torice sunt de obicei prescrise pentru pacienții cu astigmatism. Aceste lentile de contact pentru astigmatism au o zona mai groasa in partea inferioara pentru a le împiedica să se roteasca in ochi. Acest lucru ajută să orientați lentilele în mod consecvent și previzibil pentru o mai bună acuitate vizuală.

Care sunt cele mai bune lentile de contact pentru astigmatism?

Aici puteți vedea toate tipurile de lentile de contact astigmatism.

Cele mai comune 3 tipuri de Astigmatism

Există trei tipuri principale de Astigmatism:

 • Astigmatismul Miopic. Unul sau ambele meridiane principale ale ochiului sunt afectate de miope. (Dacă ambele meridiane sunt cu miopie, ele sunt măsurate în grade diferite.)
 • Astigmatism hipermetropic. Unul sau ambele meridiane principale ale ochiului sunt afectate de hipermiope-vederea la distanță. (În cazul în care ambele sunt cu hipermetropie, vor fi măsurate în grade diferite.)
 • Astigmatism mixt. (Un meridian miopic si celălat hipermetropic).

typical and astigmatism cornea

Diagnosticul de Astigmatism

Astigmatismul este detectat în timpul unui examen de rutină cu aceleași instrumente și tehnici utilizate pentru detectarea miopiei și hipermetropiei.

Medicul dvs. oftalmolog poate estima cantitatea de astigmatism pe care o aveți, punând o lumină în ochii Dvs. și introducând manual o serie de lentile între lumină și ochi. Acest test se numește retinoscopie.

Simptome Astigmatism

Simptomele pot diferi de la o persoană la alta și este, de asemenea, posibil să nu se apară deloc simptome. Unele dintre cele mai frecvente simptome sunt imaginea neclară și viziunea neclară. Acestea pot varia împreună cu gradul de astigmatism. Dacă este prea mic, nu se vor observa probleme de vedere. Dacă gradul de astigmatism este mai mare, provoacă oboseală ochilor, în special atunci când citiți și utilizați un computer datorită eforturilor ochiului de a se ajusta.

De fapt, majoritatea oamenilor se nasc probabil cu un anumit grad de astigmatism sau de foarte multe ori este moștenit. Dacă observați simptomele astigmatismului, aruncați o privire asupra arborelui genealogic. Există mari șanse ca cineva dintre rudele tale să aibă aceeași problemă. Atunci când astigmatismul a fost diagnosticat la începutul copilăriei, există posibilitatea ca acesta să crească sau să scadă odată cu îmbătrânirea. Astigmatismul poate fi cauzat de o leziune sau de o operație oculară prea.

typical and astigmatism cornea

Cum este tratat Astigmatismul?

Există mai multe opțiuni de corectare a Astigmatismului:

Lentile de contact torice (sau ochelari). Pacienților cu astigmatism le sunt de obicei prescrise lentile torice pentru corectarea vederii. Lentilele torice au un unghi de reflexie mai mare într-o anumită direcție.

După ce medicul dumneavoastră a efectuat testul de evaluare a acuității vizuale la ochi, el va determina care lentile sunt cele mai potrivite pentru forma și gradul dumneavoastră de astigmatism.

Chirurgie refractivă Aceasta este o altă metodă de corectare a astigmatismului. Se compune dintr-o schimbare a formei ochiului corneea, care se efectuează prin refracție sau chirurgie laser a ochilor. Pentru a se supune unui astfel de tip de intervenție, ochii trebuie să fie sănătoși. Aceasta înseamnă că nu aveți probleme cu retina, rănile și cicatricile de pe cornee și alte boli oculare.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

 • Budai N.

  Bună seara. Pentru lentile de contact ,la astigmatism, pe rețetă la ax la ochiul drept am 95 iar la stângul 85. Dvs aveți la ax 80, 90, 100. Ce ar trebui sa aleg in loc de 85 și 95? Mulțumesc.

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Ne puteti atasa prescriptia dvs pentru lentile de contact pe adresa de email : info@lentiamo.ro si vom face o cautare in functie de aceasta. Sunt si produse care au acest ax, 85 si 95 .

   In principiu daca axul este la mijloc se poate alege oricare dintre cele doua axuri pt 85 fie 80 fie 90 dar cel mai bn va poate spune medicul care v-a consultat.

   Zi frumoasa va doresc!

   Răspundeți
 • Iulian

  Bună ziua! Fetita mea are la un ochi +5,5 și celalalt +2 am primit ochelari pentru ea dar are un an și 2 luni nu știu cum o sa ne descurcam ce credeți ca înseamnă asta??

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,
   Multumesc pentru mesaj.
   Sunt multi copii de varsta asa de mica care poarta ochelari, si nu sunt deranjati de acestia.
   Va recomand un model dragut,, cu brate flexibile cum ar fi Disney Princess.

   Am trimis un raspuns mai detaliat pe adresa dvs de email.

   Zi frumoasa va doresc!

   Răspundeți
 • Daniela

  Buna ziua.
  Nu am mai avut un control ocular din 2015
  In 2012 si 2015 am avut rezultate similare (astigmatism)
  OD sferic + 2,75 cilindric - 3,50 AXA 176
  OS sferic +3,50 cilindric - 5 AXA 5
  Distanta pupilara in 2012 era 30,5, iar in 2015 59-60
  Controlul oftalmologic din ianuarie 2024 este
  OD sferic +3 Cylindric - 3,75 AXA 177
  OS sferic +3,75 Cylindric - 5 AXA 7.
  (nu este trecuta Distanta oculara).
  De aproape vad foarte bine, Insa la Distanta nimik nu este clar si ma ia ameteala. A trecut o saptamana si jumatate si nu simt o imbunatatire.
  Sa fie prescriptia gresita? Doctorita a spus ca a schimbat doar punctul (centrul pupilei unde priveam sa fie pe mijloc, ca a spus ea era decentrat). Pai eu vedeam bine cu el decentrat cum era. Acuma parca nu ma mai simt confortabil nici cu perechea noua, nici cu cea veche. Nu stiu ce sa fac

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Din ceea ce relatati diferenta nu este mare de la vechea prescriptie la actuala prescriptie insa distanta pupilara joaca un rol important.
   Va recomand sa luati legatura cu medicul sa va spuns ce distanta pupilara a folosit, sau puteti merge la orice optica medicala sa va masoare ochlearii si distanta pupilara folosita la ochelari.

   In functie de persoana poate dura mai mult de o saptamana pana ce ochii se adapteaza la noua prescriptie insa daca chiar nu va simtiti confortabil puteti incerca sa faceti un nou control, eventual la un alt doctor pentru a putea compara rezultatele.

   Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.
   Zi frumoasa va doresc!

   Răspundeți
 • Andreea

  Bună ziua! Sunt diagnosticată cu astigmatism miopic, iar dioptriile sunt -0.50 la un ochi și -0.25 la celălalt ochi. Nu văd clar la distanță. Aș dori să știu dacă este necesară purtarea ochelarilor de vedere. Mulțumesc!

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Dioptriile dvs nu sunt foarte mari insa nu ati precizat si care sunt dioptriile pentru astigmatism. O data cu aparitia astigmatismului cam este necesara purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact torice.
   Cel mai bine va poate sfatui medicul dvs.

   Zi frumoasa va doresc!

   Răspundeți
 • Andrei

  Buna ziua, la un diagnostic de astigmatism mixt -2,75 si -3,25 se poate face interventie cu laser? Daca da, dioptriile se reduc instant dupa operatie sau este posibil sa se mai reduca in urma tratamentului postoperator?

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Din pacate nu suntem in masura sa raspunedm la acesta intrebare. Va recomandam sa va adresati medicului dvs. oftalmolog.
   Situatia descrisa este individuala, exista mai multe tipuri de operatii si medicul va poate raspunde la aceste intrebari si va poate descrie fiecare modalitate in parte, riscurile si avantajele operatiei, in functie de nevoie dvs. individuale.

   Va doresc o zi frumoasa!

   Răspundeți
 • Dany

  Bună! Îmi spuneți, vă rog, dacă la astigmatism cu cilindru -1.26 pot fi folosite lentile fără cilindru, va afecta considerabil vederea sa nu? Mulțumesc.

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,
   Multumim pentru mesaj.

   Din pacate daca astigmatismul nu este corectat cu lentile de contact sau cu ochelari de vedere, vederea va fi in ceata si va afecta toate activitatile zilnice si poate duce si la alte simptome cum ar fi dureri de cap, stare de nervozitate.
   Noi recomandam un consult la medicul oftalmolog si corectarea astigmatismului.

   Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.

   Va doresc o zi frumoasa!

   Răspundeți
 • Ionescu F.

  Bună ziua. Dacă am cilindrul -5 la ochiul stâng și -2 la ochiul drept se poate corecta cu ajutorul operației sau a lentilelor?

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Lentilele pot corecta vederea la fel ca si ochelarii.
   Operatia in schimb trateaza cauza, in urma operatiei este posibil sa nu mai aveti nevoie de lentile sau de ochelari, inafara de cei de soare . Insa pentru a hotari ce solutie este mai buna pentru dumneavoastra va recomand sa faceti o vizita medicului oftalmolog, care este cel mai in masura sa va sfatuiasca, in urma unui control de specialitate.
   Eu va sfatuiesc sa incercati sa vedeti cum va intelegeti si cu lentilele de contact inainte de a recurge la operatie.

   Numai bine!

   Răspundeți
 • Andrei

  Bună ziua. Eu am -1,50 și 4 ce risc ar fi la mine

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Daca doriti ne puteti atasa pe adresa noastra de email: Info@lentiamo.ro prescriptia de la medicul oftalmolog. Nu imi dau seama din mesaul dumneavoastra daca aveti astigmatism.

   Va voi raspunde cu drag pe email.

   Numai bine!

   Răspundeți
 • Sonia B.

  Bună! Îmi spuneți, vă rog, dacă la astigmatism cu cilindru 0.50 pot fi folosite lentile de contact sferice, nu torice? Mulțumesc.

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,
   Multumim pentru mesaj. Pentru astigmatism cea mai mica masura pe care o gasiti la lentile este -0,75.
   Prin urmare pentru masurile mai mici, inclusiv -0,50 se folosesc lentile sferice.

   Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.
   Numai bine!

   Răspundeți
 • Ana

  Buna ziua! Am fost la oftalmolog si a decis sa mi puna cilindri specificand ca nu e absolut necesar, dar m ar ajuta, eu avand miopie de 8 ani. Am -2 ochi stg si -1.25 ochi drept. Acum cu cilindri vad totul 3D, extrem de diferit si mi se pare ca am inceput sa vad dublu in momentul in care imi scot ochelarii. Sunt in perioada de acomodare dar totusi mi se pare enorma diferenta de ax cyl -0,5 ax 170 și cyl -0,5 ax 10.
  Va rog sa ma ajutati cu o parere.
  Zi frumoasa!

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Important este cum vedeti cand aveti ochelarii la ochi, daca vedeti bine cu acestia nu cred ca este o problema. Este normal sa vedeti in ceata si dublu daca nu aveti ochelarii la ochi, pentru ca ochii se adapteaza la ochelari, muschii nu se mai forteaza si le este mai usor sa focalizele iar in momentul in care scoateti ochelarii ei au nevoie de timp de adaptare.
   Persoanele cu astigmatism sunt dependente de ochelari sau lentile de contact, nu pot sta fara tocmai din cauza a ceea ce spuneati si dumneavoastra, simtiti ca aveti vederea dubla.

   Daca vedeti bine cu ochelarii nu cred ca ar trebui sa va ingrijorati.

   Va doresc o primavara frumoasa!

   Răspundeți
 • Pirciu C.

  Bună ziua,
  Pentru astigmatism hipermetropic cu unghiuri de 10 si 85 de grade ce recomandați?

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Am rugamintea sa ne atasati pe adresa noastra de email: info@lentiamo.ro o fotografie cu prescriptia dumneavoastra si va ajutam cu drag in alegerea lentilelor potrivite.

   Avem nevoie de toti parametri pentru a putea alege produsul potrivit pentru dumneavoastra.

   Numai bine!

   Răspundeți
 • Iancu E.

  Buna seara,
  mama mea poarta ochelari de distanta, in urma ce ceva timp ochelarii a suferit o avarie nemaiputând fi folosiți. Am mers la un consul si sa facem o noua pereche. Dioptriile au crescut de la 1.8 la 2, respectiv de la 1.5 la 1.75 dar a fost înlăturat cilindrul cu toate ca la vechii ochelari avea cilindru. E normal sa înlăture cilindrul daca a crescut dioptria ? Ea spune ca de la o distanta de 5-6 metri vede imaginea dubla, neclară amețește.

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Cilindrul nu afecteaza dioptria in vre-un fel, exista persoane care au doar cilindru ( astigmatism) fara sa aiba si dioptrii.

   Este posibil ca colindrul sa fie mic si doctorul a considerat ca nu e nevoie sa ii puna si cilindrul.

   Sfatul meu este ca daca si dupa doua saptamanii de la schimbarea ochelarilor, ochii tot nu se adapteaza la noua prescriptie sa mergeti din nou la doctorul oftalmolog si sa expuneti problema.

   Sper sa se rezolve problema mamei.

   Numai bine

   Răspundeți
 • Florin P.

  Bună ziua

  Este posibil ca în timp sa se modifice ax pt ca de curand mi am făcut alți ochelari cyl -0,5 ax 170 și cyl -0,5 ax 15 pe care nu pot sa ii port ca vad totul mai aproape de mine,în schimb am verificat și ochelarii vechi pe care i am făcut acum 8 ani au cyl -0,5 ax 180 și cyl -0,5 ax 175??

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Da este posibil sa se modifice orice parametru. Va sfatuim sa faceti inca o vizita la cabinetul oftalmologic sa vedeti de ce nu vedeti bine, este posibil sa fie vorba de o perioada de adaptare dar daca nu trece nici dupa 2 saptamani aceasta senzatie mai bine mai faceti un control.

   Mi se para insa diferenta prea mare de la 15 la 175 si este posibil sa fie o greseala. De aceea mai bine verificati cu medicul.
   Sper sa rezolvati aceasta problema si purtarea ochelarilor sa fie un plus si nu o neplacere.

   Numai bine!

   Răspundeți
 • Adriana

  Bună ziua! Am dioptrie 0, 50 si 1 cilindru pentru ochiul drept..
  Ma obosesc ochelarii si mi se pare ca 1 cilindru este mult ptr 0 50.
  Va rog ajutați. Ma cu o parere.

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua!

   Multumim pentru mesaj. Cel mai in masura sa va raspunda la aceasta intrebare este medicul dumneavoastra oftalmolog.
   Va recomandam sa faceti o vizita la cabinetul oftalmologic si sa descrieti problema.

   Dar ceea ce va pot spune este ca nu exista un raport intre dioptrie (sfera) si cilindru ( cel care arata astigmatismul) asadar nu aceasta este cauza disconfortului dumneavoastra.
   Poate aveti nevoie de niste picaturi oftalmice sau de o noua prescriptie.

   Sper ca v-am fost de ajutor.

   Numai bine!

   Răspundeți
 • Ionuț

  Bună ziua,
  Am astigmatism și am încercat să comand lentile de contact, dar pe prescripția medicală valoarea axei este de 165 de grade, iar toate lentilele pe care le-am găsit sunt cu valori ale axei care merg din 10 în 10, deci fie 160 de grade, fie 170. În situația mea nu se poate purta lentile de contact pentu că nu există cu această valoare?

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua!

   Multumim pentru mesaj.

   Desigur ca puteti purta lentile de contact.
   Dupa cum ati vazut lentilele pentru astigmatism sunt cele torice. Asa cum ati observat axul se calculeaza diferit fata de ochelarii de vedere.
   Va recomandam sa faceti o vizita la cabinetul oftalmologic si sa solicitati o prescriptie pentru lentile de contact. Pentru alegerea lentilelor potrivite veti mai avea nevoie sa stiti si diametrul si raza de curbura.

   Tot medicul oftalmolog va poate recomanda si un brand potrivit de lentile.

   Dupa ce intrati in posesia prescriptiei reveniti si va ajutam in plasarea comenzii daca veti avea nevoie!

   Numai bine!

   Răspundeți
 • Iasmina

  Buna
  Am 26 de ani si pana acum nu mi sa spus ce am exact la ochi
  Stiu doar ca e hipermetropie mare .cu ochiul drept vad cam 40%am +7si la celalalt +2 si pana acum mi sa spus ca nu se poate face nimic...am fost si in ro la doctor si in germania si nimic nici macar nu mi sa explicat exact cum se numește..

  Răspundeți
  • Iuliana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua.
   Daca nu sunteti purtatoare de lentile de contact va recomand sa incercati si atata timp cat veti respecta prescriptia medicului si veti alege lentilele potrivite sunt sigura ca purtarea acestora va aduce un plus vietii dumneavoastra.
   Sper sa puteti gasi un medic oftalmolog care sa va poata face un control de calitate si sa va raspunda tuturor intrebarilor.
   Numai bine,

   Răspundeți
 • Sipos Á.

  Bună ziua .Am cataractă ş trebuie operát.Nu ştiu ce fel de cristalinâ să era mai bun ptr. mine.
  Diagnostic:
  Cararactâ incipientă
  Presbiopie
  Hipermetropie mică cu astigmatism .Mulțumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Din pacate, nu suntem in masura sa va oferim niciun sfat in acest caz.
   Doar medicul ce va urmareste este acreditat sa va dea indrumari.

   Multa sanatate

   Răspundeți
 • Danciu M.

  Bună ziua! Din cauza unor migrene urâte, ameţeli şi senzația de ochi uscați am mers la un control oftalmologic! Dr mi-a spus că am +25 cu - 50 . Am mers mai apoi la ochelari unde mi-au făcut un alt control cu lentile +25 şi -25. Fiind nemţi nu am înţeles prea multe doar că corneea mea s-a strâmbat sau ceva de genul. Nu am avut niciodată probleme cu ochii şi chiar i-am folosit la maxim de aceea mă cam sperie situaţia de acum. Lumina mă omoară pur şi simplu, ameţelile şi mai ales că nu mai pot citi. De fapt nu mai pot citi "detaliat" ci doar aşa în mare. E ca şi cum aş avea musculiţe în ochi tot timpul. Să fie tot asigmatism? Dar fiind atât de mic( aşa mi-a spus şi dr oftalmolog şi cel de la ochelari) e normal să am aşa puternice dureri de cap şi ameţeli? Ce mi se pare ciudat e că dr a spus doar de departe în schimb pe mine de aproape mă "strigă" . Dacă de exemplu vii cu mâna aproape de faţa mea şi o tragi brusc înapoi... deja sunt ameţită şi îmi trebuie timp să-mi revin. Am 37 de ani şi cum am spus niciodată ochii mei nu mi-au făcut probleme şi chiar i-am folosit maxim... :( e ceva de făcut? Mulțumesc frumos pentru timpul acordat şi eventualul răspuns!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Ne puteti trimite prescriptia pe email? +25 cu - 50? Nu este cumva 0,25 si 0,50?

   O dioptrie asa de mica, un eventual inceput de astigmatism, nu ar trebui sa duca la probleme atat de mari.

   Cel mai bine ar fi sa repetati consultul pentru a vedea care este corectia actuala de care aveti nevoie si sa optati apoi pentru ochelari de vedere sau lentile de contact si sa urmariti daca apar imbunatatiri in urma folosirii lor.

   Multa sanatate

   Răspundeți
 • Georgiana

  Buna ziua, la ochiul stang am astigmatism mixt:
  sph: +0,25
  cyl: -2,5
  Eu as dori sa port lentile, cu ochelari imi este destul de greu. Intrebarea mea este ce dioptrii am mai exact? -2,75? Ca nu gasesc lentile cu dipotrii -2,5 la cilindru.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Veti avea nevoie de lentile torice, pentru astigmatism, cu sfera +0,25 si cilindru de -2,25 cel mai probabil.
   Cilindru de -2,5 pentru lentile nu exista.

   Prescriptia pentru lentile este diferita de cea pentru ochelari. Solicitati-i medicului o prescriptie special pentru lentile de contact, unde sa va recomande si raza de curbura si diametrul de catre aveti nevoie, pentru a va asigura ca lentila se aseaza perfect pe globul ocular.

   Multumim

   Răspundeți
 • Tita A.

  Buna ziua!Fiul meu a făcut un consult oftalmologic,iar diagnosticul a fost astigmatism mixt.
  OD:Sf +0,25 cyl -2,75
  OS:Sf +0,50 cyl -3,25
  As dori sa știu ce dioptrii are exact .

  Răspundeți
  • Tatiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Am rugamintea sa ne trimiteti o poza a prescriptiei la info@lentiamo.ro pentru a fi mai clar si ca sa putem verifica. Dioptriile vin si sub denumirea de "sfera", deci este +0.25 si +0.50, insa ar fi bine sa vedem prescriptia.

   Numai bine,

   Răspundeți
 • Raimy

  Buna ziua, port ochelari de aproape 10 ani, am miopie, doptrii de -2,75 ambii ochi, de catev luni mi se cam pare ca cu cat ridic mai mult capul sa ma uit cu ochii mai in jos genz cu atat imaginea devine putin mai neclara(se defocalizeaza), am facut acum cateva zile un control si nu mi au crescut dioptriile,am comandat alte lentile cu alt tratament mai bun pentru protectie mai mare la device uri(blue block), dimineata cand sunt ochii mai odihniti parca e in regula dar dupa ceva timp, cu cat ridic capul mai sus su ochii privesc mai in jos cu atat imaginea devine mai neclaraz credeti ca poate fi vorba de astigmatism? Multumesc.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Intr-adevar, poate fi un inceput de astigmatism insa nu ne putem pronunta fara a consulta pacientul.
   Daca ati facut un control recent, ar fi trebuit sa descopere noul diagnostic.
   Daca simptomele nu dispar, va recomandam sa repetati consultul, eventual in cadrul altei clinici.

   Numai bine

   Răspundeți
 • Dan

  Buna. Am facut un control in urma caruia dioptriile mele sunt dreapta: sfera -1.50, cilindru -4.25 si stanga -1.75, cilindru -4.50. Am dorit insa de data asta sa aleg lentile de contact asa ca doamna doctor mi a dat o reteta cu aceste lentile torice dar pe reteta scrie dreapta -2.25 sfera, -2,75 cilindru si stanga -2,50 sfera, -2.75 cilindru. Intrebarea mea este de ce doamna doctor a crescut dioptriile la sfera pentru lentilele de contact

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna,

   Conversia pentru lentile ar fi -1.5, cyl -3.75 si -1.75, cyl -3.75 iar varianta pentru Dvs ar fi XR Toric de la Proclear sau Biofinity, acestea fiind lentile care se produc cu cilindru mai mare.
   Nu cunoastem motivul pentru care D-na Dr a prescis aceste dioptrii, puteti verifica impreuna cu dansa.

   Pentru lentile de contact, aveti nevoie de recomandare si pentru raza de curbura si diametru, pentru a va asigura ca lentilele se aseaza corect pe globul ocular.

   Multumim

   Răspundeți
 • Alexandra

  Buna ziua,
  In urma unui control oftalmologic am primit o reteta conform careia parametrii pentru ochiul stang (astigmatism miopic compus) sunt: miopie -1,5 + cilindru 1,5. Toate lentilele torice au cilindru -1,25 sau -1,75. Imi puteti spune, va rog, care varianta este optima?
  Multumesc!

  Răspundeți
  • Tatiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Prescriptia primita este pentru ochelari de vedere, ci nu lentile de contact. Nu puteti comanda conform acesteia. Va fi nevoie de o vizita repetata la medic pentru a cere sa fie facuta conversia tuturor parametrilor, inclusiv a cilindrului.

   Sper ca v-am putut ajuta.

   Numai bine,

   Răspundeți
 • Florin

  Buna, in ultimii 2 ani am schimbat 5 ochelari, cu toti aceeasi problema, chiar acum dupa ce termin de scris, ridicand privirea in departare, nu o sa vad bine..toti.ochelarii la clinici diferite, aceeasi dioptrie dar eu tot nu vad..si vad mai rau la departare.cu cat stau mai mult.focalizat pe apropiere, exemplu.cititul.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna,

   Multumim pentru mesaj. Din pacate, este foarte greu de spus de ce aveti aceasta problema. Cauza poate fi determinata doar in cadrul consultului, unde sa veniti si cu ochelarii.
   Este foarte posibil ca prescriptia sa nu fie corecta. Daca nu ati fi mentionat cei 2 ani, as fi crezut ca aveti nevoie de timp pentru acomodare cu ochelarii, insa aceasta ar trebui sa aiba loc in maxim 2 saptamani.

   Nu va putem recomanda decat sa repetati consultul pentru a determina daca nu cumva aveti nevoie de o alta prescriptie pentru ochelari.

   Numai bine,

   Răspundeți
 • Claudia B.

  Buna ziua, timp de 1 an de zile am purtat lentile normale, adica OD -0.75, OS -1.0. La controlul de anul acesta mi s-a recomandat pt OD lentile pt astigmatism si anume: SF: -0.25, CIL -0.75, AX 140. Le-am achizitionat si surpriza, vad in ceata, mai ales atunci cand conduc. Ii trebuie ochiului timp pana se obisnuieste cu lentila pt astigmatism sau masuratorile sunt gresite? Poate trebuia dioptria mai mare? Am incercat sa intreb medicul dar nu mi-a dat f multe detalii. Va multumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna, Claudia,

   Multumim pentru mesaj. La trecerea de la miopie la astigmatism, este normal ca ochiul sa aiba nevoie de o perioada de adaptare de pana la 2 saptamani.
   Daca dupa aceste 2 saptamani nu ati reusit sa va acomodati, puteti merge din nou la un consult insa ar trebui ca totul sa fie in regula pana atunci.

   Numai bine

   Răspundeți
  • Claudia B.

   Va multumesc foarte mult pt raspuns!

   Răspundeți
 • Tatiana

  Buna! Spuneti va rog cu rezultatele atasate treb de perfectat ochelari?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Nu este nimic atasat acestui mesaj.
   Ne puteti trimite prescriptia impreuna cu nelamurirea dvs pe adresa de email info@lentiamo.ro.

   Numai bine

   Răspundeți
 • Maria

  Buna ziua,

  As avea o nelamurire legata de noile lentile achizitionate.
  Pe reteta atasata comenzii, scrie:
  O.D. -0.5 sf, -0.5 cyl, 171 axa
  O.S. -0.5 sf, -0.5 cyl, 166 axa
  Iar pe lentilele primite din clinica scrie:
  O.D. -1.0 sf +0.5 cyl, 81 axa
  O.S. -1.0 sf, +0.5 cyl, 76 axa

  Este acelasi lucru sau o greseala?

  Multumesc anticipat.

  Răspundeți
  • Tatiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Va rog sa ne trimiteti o poza a prescriptiei si una a parametrilor de pe lentile la adresa info@lentiamo.ro pentru a putea investiga in detaliu si a cere opinia optometristilor nostri.

   Multumim. Numai bine,

   Răspundeți
  • Cc M.

   Da este corect. Tehnic este transpozitie facuta. Toti furnizorii de lentile asa scriu pe plicuri sau cutii.

   Răspundeți
 • Baboi M.

  Buna ziua am schimbat ochelarii cu aceleasi dioptrii OD-12, 50 OS -10.CIL +1.00axa 170ambii, doar ca la cei noi la OD a schimbat CIL este 0.75 CIL 170 este o deruta totala ca nu ii da de valat nimeni , spunind ca este greseala de rame fiind noi si plastic fix si imi trebuie ceva flexibil, pentru vad eu am si glaucom, credeti ca ar fi problema ca a schimbat CIL, pt ca ma deranjează doar OD.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Din ceea ce reiese din mesajul dvs, este o usoara crestere a cilindrului de la 0,5 la 0,75, ceea ce ar trebui sa nu ridice probleme si in maxim 1-2 saptamani ochiul sa fie acomodat cu ochelarii cei noi.

   Va recomandam sa mergeti din nou la clinica pentru verificari si pentru a gasi o solutie.

   Multa sanatate

   Răspundeți
 • Alex

  buna ziua.la ochiul stang am -4 iar la dreptul -2.75..mi am facut ochelari insa dupa cateva ore mi am dat seama ca atunci cand ma uit cu ochiul stang nu vad clar insa cu dreptul vad perfect.este posibil sa fie o greseala de la testul de vedere?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Daca in trecut ati avut o dioptrie mai mica, este posibil sa aveti nevoie de o perioada de adaptare cu noua prescriptie.
   Daca in maxim 2 saptamani nu simtiti imbunatatiri, va recomandam sa mergeti la un nou consult pentru a determina daca dioptria pentru ochiul stanf este cea corecta.

   Numai bine

   Răspundeți
   • Alex

    problema este ca abia acum la 32 de ani am inceput sa port ochelarii.mi s a spus ca ochiul stang este in forma de minge de rugby..cu dreptul vad perfect cu ochelarii insa cu stangul este tot in ceata.

    Răspundeți
    • Tatiana
     Lentiamo.ro

     In cazul in care sunt primii ochelari, ochii au necesitatea sa se acomodeze, mai ales acel stang cu astigmatism. Adresati-va la medic peste 2 saptamani, insa speram ca pana atunci sa se obisnuiasca si sa se imbunatateasca vederea.

     Numai bine,

     Răspundeți
 • Andrada A.

  Bună ziua!
  OD: sf -1, cyl -4,25, Ax 5
  OS: sf -0.50, cyl -4, Ax 175
  Va rog sa îmi spuneți dacă se poate corecta vederea cu ochelari.. dacă da, cam în cât timp?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Aveti astigmatism miopic care poate fi corectat cu ajutorul lentilelor de contact torice sau a ochelarilor de vedere. Corectia inseamna ca veti putea vedea clar cu ajutorul lor insa nu inseamna vindecare (ca nu veti mai avea nevoie de ele dupa o anumita perioada de timp).
   Este posibil sa aveti permanenta nevoie de aceste ajutoare vizuale iar controalele trebuie sa fie cel putin o data pe an pentru a vedea daca apar imbunatatiri/stagnari/ cresteri ale dioptriilor.

   Numai bine

   Răspundeți
 • Nita A.

  Buna ziua,
  E prima oara cand port ochelari cu cilindru (-0,5) . Dioptriile mele sunt -1,25 si -1,75.Dar vad in ceata la distanta.Cat dureaza acomodarea ochiului cu noile lentile? Multumesc.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. In general, ochiul are nevoie de o perioada de acomodare de aproximativ 2 saptamani.
   Daca acest disconfort nu dispare, va sfatuim sa mergeti din nou la medic pentru verificari suplimentare.

   Multa sanatate

   Răspundeți
 • Catalin

  OD Sf 1,50 Cyl -3,00 Ax 150
  OS Sf Cyl -3,50 Ax 40
  Distanta intetpupilara 57
  OD OS Antireflex
  Ce insemna care este dioptrIa
  Astigmatism miopic?
  Keratoconus.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Dioptria este notata cu SF (sfera) la care se adauga cilindrul si axul. Veti avea nevoie de lentile torice, pentru astigmatism.

   Daca aveti nevoie de sprijin, ne puteti contacta pe email.

   Multumim

   Răspundeți
 • Florentina S.

  Bună seară, fata mea are 12 ani, are diagnostic AO:Coroidoza miopia, OD:Miopie Forte, OS:Miopie Forte Cu Astigmatism. OD:-13,75,OS:-12.00,-2,25(cyl),Ax 17.Va rog să-mi spuneți dacă se poate ce analize ii pot face. Oftamologi nu-și știu de ce are această dioptrie. Dumneavoastra, ce recomandați?
  .

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Din pacate, mai mult decat un consult oftalmologic amanuntit, nu va putem recomanda altceva. Mers periodic la control si dupa ce ochiul ajunge la maturitate puteti analiza daca retina permite tratamentul cu laser sau interventie chirurgicala.

   Multa sanatate

   Răspundeți
 • Boita V.

  Bună ziua!
  OD: SPH -0,5
  CYL -0,25
  AX 95
  OS: SPH -0,5
  CYL -0,25
  AX 85
  Ce însemna mai exact?

  Răspundeți
  • Tatiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Acestia sunt parametrii (pentru lentile de contact sau ochelari, in functie de tipul de prescriptie).

   Ochi drept: dioptrie -0.50, cilindru -0.25, ax 95 grade; ochi stang: dioptrie -0.50, cilindru -0.25 si ax 85 grade. Ochelarii sau lentilele torice va vor ajuta sa corectati astigmatismul, doar ca trebuie sa cunoasteti raza de curbura si diametrul potrivite in cazul lentilelor.

   In caz de orice alte intrebari, nu ezitati sa ne contactati si pe mail cu poza a prescriptiei.

   Numai bine,

   Răspundeți
 • George L.

  Buna ziua,
  am o reteta cu -2,25 cil -0,5 si ax 0 grade
  ce inseamna asta? vad pete tot ca ax este inte 1 si 180
  multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Ax 0 sau 180 in cazul lentilelor de contact este acelasi lucru.

   Daca aveti insa clindru de -0.5, cel mai probabil nu veti opta pentru lentile de contact deoarece valoarea cea mai mica pentru cilindrul lentilelor este 0.75.

   In situatia Dvs, cel mai probabil medicul va v-a recomanda lentile doar cu dioptrie, fara cilindru.

   Multumim

   Răspundeți
 • Daniela

  Bună ziua!
  Vă rog sa.mi spuneti care este cauza aparitiei sau agravării problemelor de vedere care necesita cilindru optic si daca există masuri care pot intarzia agravarea problemei.
  Menționez faptul că am nevoie de ochelari numai pentru distanță iar cilindrul este diferit de la un ochi la altul.
  Vă mulțumesc!

  Răspundeți
  • Tatiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru comentariu. Cauzele aparitiei si agravarii pot fi diverse: problemele de vedere se pot transmite genetic, pot fi cauzate de forma anormala a corneei sau se pot dobandi in urma unor boli, leziuni sau interventii chirurgicale.

   Pentru a intarzia agravarea este nevoie de corectie optica (ochelari sau lentile), se poate recurge si la chirurgie refractiva pentru tratamentul permanent.

   Sper ca v-am putut ajuta.

   Numai bine!

   Răspundeți
 • Alida T.

  Buna ziua!
  In ultimii doi ani am început sa amețesc la volan și sa ma doară capul foarte des. Am fost la un control și mi au dat ochelari,
  OD cyl +0,50 Ax 15*
  OS cyl +0,50 Ax 135*
  DP 60
  Nu știu exact ce înseamnă… eu văd bine in general, doar când sunt foarte obosita într-adevăr văd in ceata, doar când îmi obosesc ochii deja nu reușesc sa i mai țin deschiși din cauza durerii de cap… cel mai mult ma deranjează ca nu reușesc sa mai conduc, amețesc foarte rau la volan. Acum e prima zi când port ochelarii și am impresia ca pasesc in gol, ca nu am precizia distantei.. nu știu cum sa ma exprim sa fiu înțeleasă. E ceva normal? Pana se acomodează ochii? Mulțumesc pentru eventualul raspuns!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Aveti un inceptut de astigmatism, acesta fiind motivul ametelii si disconfortului.

   Ochiul va avea nevoie de o perioada de acomodare de 1-2 saptamani. Poate ca ar fi indicat sa evitati sa ii purtati in timp ce conduceti pana cand ochiul se acomodeaza complet.


   Multa sanatate

   Răspundeți
   • Alida T.

    Va mulțumesc! O zi frumoasa!

    Răspundeți
 • Petrache G.

  Bună ziua.
  Am făcut o consultație la oftamolog și mi a prescris lentile cu cilindru și pt citit și pt distanță. Apoi am vrut să mi iau ochelari de la alt cabinet și am făcut un nou consult acolo și mi a prescris fără cilindru. Azi am luat ochelarii. Cu cei de citit văd telefonul conclav. Cei de distanta văd mai bine decat fără dar nu mi dau confortul dorit. Ce parere aveti ca m au văzut doi medici și au avut păreri diferite. Va multumesc.

  Răspundeți
  • Tatiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Cu parere de rau, nu va putem spune exact unde este problema. Depinde de optometrist si cum a facut masuratorile. Cea mai buna iesire din situatie e un consult repetat la un alt medic, este posibil sa vedeti concav fiindca ochelarii sunt fara cilindru si dvs. puteti avea nevoie de ochelari cu cilindru.

   Sper sa fie rezolvat de un profesionist.

   Numai bine!

   Răspundeți
 • C R.

  Buna ziua,

  Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat:

  La ochiul stang, la ochelari port -3.5, clindru de -0.75 ax 160

  Am incercat dupa consulatii:
  -3.75
  -3.25 cil -0.75 ax 160
  -3.5 cil -0.75 ax 160

  Vad foarte neclar la distanta iar de aproape deloc.

  Ce imi recomandati sa incerc?

  Multumesc frumos

  Remus

  Răspundeți
  • Tatiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Trebuie sa recurgeti la ochelari cu parametrii exact ca cei indicati de medic in prescriptie. Perioada de acomodare la astfel de ochelari poate dura pana la o luna, fiindca trebuie sa va obisnuiti sa vedeti la distanta si in apropiere. Daca totusi nu apar schimbari, ar fi bine sa reveniti la medic pentru verificarea prescriptiei, poate va fi nevoie de un test repetat ca sa corecteze parametrii.

   Numai bine!

   Răspundeți
 • Georgiana

  Buna ziua sufar de miopie si astigmatism de 2 zile am schimbat ochelarii , in urma unei consultatii medicul a decis ca am nevoie de ochelari cu cilindru +0,75 la ambii ochi ,pana acum nu am avut cu cilindru si nu pot sa ma acomodez ,pe langa faptul ca vad in ceata da ca ma uit de exemplu pe telefon sau la tv. vad imaginea concava .Este normal asa ceva ,a mai patit cineva .Multumesc

  Răspundeți
  • Tatiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Conform optometristilor nostri, dureaza circa 2 saptamani sa va acomodati cu astfel de ochelari. Daca in urma celor 14 zile vor persista simptomele, va recomandam un consult repetat la medic ca sa gasiti o solutie.

   Sper ca v-am putut ajuta. Numai bine.

   Răspundeți
 • Gabriela M.

  Buna ziua. Fetita mea de 7 ani poarta de 2 zile ochelari. Are astigmatism cilindru + 1, 5 si -1 la unul dintre ochi. Zice ca vede mult mai rau cu ochelarii decat fara. Este normal acest lucru? Sincer , i-am pus in dulap cu gandul sa nu îi stric mai rau vederea, pana ajungem la o alta consultatie.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Ochiul are nevoie de perioada de acomodare de cu noua corectie vizuala. In cazul astigmatismului, poate dura pana la 2 saptamani pana cand ochiul se acomodeaza.

   Daca aveti incertitudini, va recomandam sa repetati consulutul. Va recomandam sa nu renuntati la ochelari deoarece ochii au nevoie de corectie.

   Multa sanatate

   Răspundeți
   • Gabriela M.

    Va multumesc pt raspuns.

    Răspundeți
 • Molnar D.

  Buna ziua! la ochiul drept am sph -1.0 cyl -0.50 si ax 37 la ochiul stang sph -1.0 cyl -0,50 si ax 164 asa am avut ochelari pana acuma . Am facut o pereche noua de ochelari si ax a fost schimbata in loc de 37 este 30 si in loc de 164 este 160 si cand port ochelarii ametesc si cand citesc cva observ ca sar literele. Oare e o problema ca au schimbat axele? Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Este posibil ca ochiul sa aiba nevoie de o perioada de adaptare de 1-2 saptamani cu noua prescriptie.
   Daca acest disconfort nu dispare, va recomandam sa mergeti la un nou consult si sa verificati daca lentila are exact valorile prescrise in reteta.

   Numai bine

   Răspundeți
 • Oana C.

  Bună ziua, băiețelul meu în vârstă de 3 ani a fost diagnosticat cu astigmatism hipermetropia simplu, OD cilindric +2, 00 și ax 95 și OS cilindric +1,00 și ax 90, i au fost recomandati ochelari permanenți, este nevoie oare și de o alta părere a unui medic??? Este grav??? Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Astigmatismul este o afectiune vizuala des intalnita chiar si in randul
   copiilor. Daca poarta corectia necesara, recomandata de catre medic, nu este
   nicio problema. Mergeti la controale oftalmologice regulate.


   Daca simtiti ca este nevoie de o a 2-a opinie, nu ezitati sa mergeti si la
   un alt medic. Niciodata nu este gresit sa solicitam o a 2-a parere, mai ales
   cand este vorba despre copiii nostri.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Bituc E.

  Buna,am _ 3.25 la ochi drept si nu mi a recomandat ochelari pe motiv că probabil sunt din nastere așa si sunt învățată să văd așa. Teama mea este poate sa se accentueze ?mai ales ca nu fac nimic in aceasta privinta

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Multumim pentru mesaj. Teoretic, ar trebui sa purtati corectie vizuala pentru
   ochiul drept deoarece, fara corectie, asa cum spuneti si Dvs, se poate accentua
   problema.


   Medicul este insa singurul in masura sa decida, in urma consultului
   amanuntit. Va recomand sa solicitati o a doua opinie. Incercati sa va
   programati la un alt consult, alt medic.


   Numai bine,


   Răspundeți
 • Reeree

  Se poate corecta cu ajutorul ochelarilor astigmatismul iregular ramas in urma unei chirurgii refractive? Operatie pentru eliminarea dioptriilor. Menționez ca si inainte aveam astigmatism de -2 la ambii ochi. Acum am doar -1,25 la ochiul stang si -0,50 la cel.drept dar nu ma vad clar in oglinda.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Astigmatismul iregular nu poate fi corectat pe deplin cu ochelari și,
   uneori, nici cu lentile de contact moi. Lentilele dure, permeabile la gaz, sunt
   deseori cea mai bună modalitate de corectare a acestei foreme de
   astigmatism.


   Medicul Dvs este singurul in masura sa va recomande corectia optima
   necesara.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Eliza

  Buna. As dori sa comand ochelari de vedere online dar pe prescriptia medicala nu mi s a precizat valoarea axului la O.S si nici CYL. Asta inseamna ca valorile sunt 0 ?

  Răspundeți
  • Cristescu S.

   Buna ziua,

   Nu este neaparat necesar sa aveti aceste valori mentionate. Ele sunt valabile doar in cazul astigmatismului. Cel mai probabil, aveti alta afectiune.
   Daca doriti, ne puteti trimite prescriptia pe email si va ajutam.

   Numai bine,

   Răspundeți
 • Pop L.

  Buna ziua. Am fost diagnosticata cu astigmatism mixt, OD cilindric - 1,50 si axa 180 grade, nimeni nu a stat sa imi explice nimic, doamna doctor doar tot imi zicea: vai da ce rau vezi, vai e grav. Sunt speriata am 36 de ani ma consider inca tanara si as dori sa stiu cat este de grav. Multumesc anticipat.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Astigmatismul este un tip de eroare de refracție ca si alte afectiuni. Nu
   exista motiv de ingrijorare.


   Trebuie doar sa purtati corectia necesara(ochelari sau lentile de contact) si
   sa mergeti regulat la consult, de preferat o data pe an.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Andriana G.

  Buna, am -1,25 cilindru, este foarte grav? Nu pot discifra prescriptia medicala.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna,


   Nu, nu este niciun motiv de ingrijorare atata timp cat purtati corectia
   necesara (ochelari sau lentile). Astigmatismul este o deficienta vizuala la fel
   ca si miopia sau hiprmetropia. Trebuie doar sa purtati corectia conform
   prescriptiei.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Iulian C.

  Bună ziua ! Am la ochelari următoarea prescripție: OS Dio -1,5 , Cil - 3,75 ;
  OD Dio - 1,5 , Cil -4.
  As putea corecta vederea cu ajutorul lentilelor de contact ? Sunt lentile pentru așa cilindru ?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Da, acestea sunt
   optiunile pentru cilindru –3.75. Cilindru de –4 pentru lentile nu se
   produce. Va recomand sa solicitati prescriptie pentru lentile deoarece
   masuratorile pentru lentilele de contact se fac diferit si aveti nevoie si de
   raza de curbura si diametru.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Fulau I.

  Buna ziua , ma puteti ajuta cu o comanda speciala de lentile de contact ?
  am prescriptie de la oftalmologie .

  OD
  sferic +1
  cilindric +2.50
  axa 95

  OS
  sferic +2
  cilindric +1.75
  axa 130

  va multumesc !

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Am rugamintea sa solicitati prescriptie pentru lentilele de contact. Valorile
   mentionate sunt aferente ochelarilor de vedere. Masuratorile pentru lentilele de
   contact se fac diferit si aveti nevoie si de raza de curbura si diametru.
   Reveniti apoi cu prescriptia si va ajutam cu drag.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Leon C.

  Bună ziua eu am la ochiul drept +2 - 4,25 18 grade, se pot achiziționa lentile de contact?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Am rugamintea sa solicitati prescriptie pentru lentilele de contact. Valorile
   mentionate sunt aferente ochelarilor de vedere. Reveniti apoi cu prescriptia si
   va ajutam cu drag.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Anastasia

  Bună ziua băiețelul meu de 4 ani are astigmatis la ochii si+1,30/-3, 70la unu si la celat tot asa+1,30/-3.50 se poate trata este gravă

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Astigmatismul este o afectiune vizuala ca si toate celelalte (miopie,
   hipermetropie). Nu trebuie sa va ingrijoreze. El poate evolua in perioada
   copilariei insa, cu o corectie optica adecvata, calitatea vederii va fi buna si
   fara implicatii negative pe termen lung. Corectia se poate face cu ochelari sau
   lentile de contact.


   Mai tarziu, se poate opta pentru o corectie permanenta cu ajutorul
   chirurgiei refractive. Acesta este insa un ultim pas iar medicul este singurul
   care poate decide daca va fi posibil la momentul potrivit.


   In copilarie, se recomanda controale oftalmologice la fiecare 6 luni
   deoarece ochiul este in continua dezvoltare si pot aparea schimbari destul
   de dese.


   Multa sanatate va doresc


   Răspundeți
 • Capsali E.

  Buna ziua,dacă am cilindrul de -2,50 și 0,50 as putea sa iau 2,25 și 0,75 la lentilele de contact?sau exista vreo firma care le poate produce?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Va recomandam sa ii solictati medicului prescriptie pentru lentilele de
   contact, unde sa va treaca si raza de curbura si diametrul de care aveti
   nevoie.


   In ceea ce priveste cilindrul, pentru lentile, –2,5 va fi –2,25 iar
   pentru ochiul la care aveti cilindrul de –0,5, cel mai probabil va va
   recomanda lentile fara cilindru, doar cu dioptrie. La lentilele torice, pentru
   astigmatism, masuratoarea cilindrului incepe de la –0,75.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Ganea R.

  Buna seara am o fetița de 11ani și a fost diagnosticata cu astigmatism hipermetropic compus acum am fost la control cu ea și mi sa spus ca i sa înrăutățit dar ca nu i schimba bioptriile ea având od +2.25,os+2.25 îmi puteți spune și mie ce sa fac in situația asta va rog frumos Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Este posibil sa apara cresteri ale dioptriilor de-a lungul timpului. Trebuie
   sa poarte corectia vizuala (ochelarii de vedere). In ce anume consta
   inrautatirea situatiei?


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Marinela A.

  Buna ziua,am fost la consult oftalmologic si medicul mia dat urmatoarele dioptrii:sph –0,50,Cyl–0 50,Axis 105 la ochiul stang iar la dreptul :Sph –0,50.puteti sa imi explicati mai detaliat .Am luat ochelari si nu prea e diferenta de vedere doar ca cu ochelari vad culorile un pic mai nuantate.Trebuie sa port sau nu ochelari?Uni spun ca am o dioptrie foarte mica si nu trebuie purtati fiindca fac dependenta.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Chiar daca aveti o dioptrie mica, un inceput de astigmatism miopic, este
   recomandat sa purtati corectie inca de pe acum, pentru a evita evolutia
   miopiei.


   Multa sanatate


   Răspundeți
   • Marinela A.

    Buna ziua,daca ii port pentru o perioada se poate corecta vederea sau o sa trebuiasca sa ii port toata viata?

    Răspundeți
    • Cristiana
     Lentiamo.ro

     Buna ziua,


     Astigmatismul poate stagna la o anumita varsta insa, de cele mai multe ori
     este necesara corectia cu ajutorul ochelarilor, permanent. Exista si tratament
     chirurgical insa doar medicul poate decide daca aceasta optiune este valabila in
     cazul Dvs.


     Multa sanatate


     Răspundeți
 • Alina

  Buna ziua, port ochelari de aproximativ 10 ani, am fost l aun nou control si mi sau dat lentile cu -0,75 ambii ochi, nimic deosebit pentru mine, acum vin cu intrebarea si rugamintea sa mi se explice de ce un medic a spus ax si cilindru la ambii ochi, iar medicul al doilea a spus ax si cilindru ochiul drept, iar ochiul stang doar ax. va multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Daca aveti posibilitatea, am rugamintea sa imi trimiteti pescriptiile pe info@lentiamo.ro. Daca aveti
   astigmatsm la ambii ochi, cilindrul si axul ar trebuie sa fie mentionate
   pentru ambii.


   Multumim


   Răspundeți
   • Alina

    Buna ziua, am trimis pozele pe adresa de mail indicata. Multumesc

    Răspundeți
    • Cristiana
     Lentiamo.ro

     V-am raspuns acolo, multumesc.


     Răspundeți
 • Cristiana T.

  Bună ziua.

  Am avut dureri de cap și sensibilitate foarte mare la lumină - am făcut două controale la 2 medici specialiști.

  Primul mi-a scris pe rețeta (distanță):
  - cyl -0.5, ax 0 (OD)
  - plan (OS)
  Diagnostic: astigmatism miopic plan.

  Al doilea:
  - tabo 45° pt fiecare dintre ochi
  - distanță - prisma 1dp (OS) si 2 dp (OD)
  - la finalul tabelului, 60 r (r bănuiesc)
  Diagnosticul nu-l înțeleg deloc (scris indescifrabil).
  V-ați putea da seama despre ce ar fi vorba? Menționez că înainte de cele două consultații, mă durea capul foarte tare, ochii îmi erau foarte sensibili la lumină și mi s-a făcut un consul din care a reieșit că aș avea - 4 (OD) și - 4.25 (OS).
  Îmi pare rău că nu pot să vă trimit o poză rezultatele.
  Vă mulțumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Din ceea ce imi descrieti, initial s-a pus diagnosticul de Astigmatism miopic
   , un inceput doar avand in vedere cilindrul mic, de doar –0,5. Fara
   dioptrie, doar cu cilindru –0.5 si ax 0 grade.


   La cel de-al doilea consult, diagnosticul este tot de astigmatism


   • 1 si –2 dioptriile, ax de 45 grade insa cilindrul nu apare
    mentionat

   Din ultimele date, – 4 (OD) și – 4.25 (OS), se pare ca este miopie iar
   durerile de cap sunt normale in cazul in care nu purtati ochelari de vedere sau
   lentile de contact. Miopia trebuie corectata si cel mai probabil problemele vor
   disparea. Nu trebuie sa va ingrijorati. Miopia si Astigmatismul sunt deficiente
   vizuale normale.


   Intrucat sunt date complet diferite intre aceste prescriptii, va recomand sa
   repetati consultul la o alta clinica, eventual.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Cristian

  Buna ziua ..copilul meu a fost diagnosticat cu AO ASTIGMATISM FOTRE.. LA DISTANTA SFERIC +0,5 CILINDRIC -2.25. AXA O.D. 13 si O.S. 8.. imi puteti spune care sunt sansele de vindecare..i sa prescris ochelari..Av testare cu corecție 0.6..va rog frumos imi puteti spune ce șanse are să se vindece .Copilul are 11 ani..care sunt etapele de urmat..Va multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Va fi necesar sa poarte ochelarii pentru corectia astigmatistmului. In ceea
   ce priveste vindecarea, se recomandă gimnastica pentru ochi — un complex de
   exerciții diferite. Puteti discuta cu medicul oftalmolog.


   Dezvoltarea și formarea globului ocular la copil are loc până la vârsta
   de 15–16 ani si o interventie chirurgicala nu este recomandata la aceasta
   varsta deoarece simptomele pot reaparea.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Rodica T.

  Buna ziua!
  In urma unui consult(cu substanta de dilatare a pupilei) la medicul oftalmolog, pentru ochelarii de aproape mi s-a stabilit la ochiul stang sf +4,25 cyl +0,5 si pentru ochiul drept sf +2,5 cyl +0,5. Pentru distanta: OS: sf +2 si cyl +0,5, OD: sf +0,5 cyl +0'5, cu ax de 90 grade OD si 100 grade OS. Vazand ca la ochelarii pe care i-am purtat pana in prezent, cilindrul era de 1, intrebarea mea este urmatoarea: voi avea probleme cu aceasta modificare la cilindru? Multumesc.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   De-a lungul timpului, pot aparea diverse modificari in ceea ce priveste
   cilindrul, sfera si axul. Daca in urma consultului oftalmologic au fost
   stabilite aceste noi valori, nu trebuie sa va ingrijoreze. Va fi necesara
   probabil o perioada de 1–2 saptamani de acomodare, dupa care totul va trebui
   sa fie in regula.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Andreea

  Buna! Fiul meu in vârsta de 5 luni a făcut al 2 le-a consult oftalmologi,la primul consult ni sa părut ca ii fuge ochiul drept sau ca se uita strâmb. Ni s-a spus ca ii din cauza lățimii nasul .... totul a fost bine,dar noi am mai vrut sa ascultam o opinie ...am mers pt ca ochiul drept ii lacrima și secreta o substanța putin albă-gălbuie ...au spus ca nu are conjunctivita și iarăși același problema credeam ca ochiul ii fuge, dar nu totul a ieșit bine. Sau gândit totuși sa -i facă și un test de vedere .... i au descoperit ca are astigmatism la ochiul drept 4,55 iar la cel stâng 3,55. Doctorita a mai specificat ca dacă pana la 1 an ajunge ochiul drept la 3,55 nu ar trebui sa poarte ochelari,este adevărat? Noi ne gândim poate aceste picături sau lăcrimatul ochiului drept sa determine diferența de 1 la măsurători?
  Este in ordine ca un bebelus sa fie diagnosticat? Va mulțumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Se intampla deseori ca si bebelusii sa aiba afectiuni vizuale. Diferenta de
   1 dioptrie intre cei doi ochi este normala, nu este cauza picaturilor sau a
   lacrimatului.


   La varste atat de mici, pot aparea modificari si la cateva luni, probabil
   acesta si este motivul pentru care medicul oftalmolog nu v-a recomandat
   corectie(ochelari de vedere). Continuati sa mergeti la consult periodic, pentru
   a urmari evolutia si aveti incredere ca se va rezolva aceasta problema.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Porubin M.

  va rog sami spuneti daca este tratament pt nistagmus congenital ,are ochelari cu dioptria 5,75 st 5,75 drept si cu cilindru de 2,75 st 3,75 drept cu vedere de 25 ,30 % nu stiu ce sa mai citesc sa ma lamuresc cu aceasta boala va rog sa ma lamuriti copilul are 8 ani

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Exista diverse terapii: ICNare sau chirurgicala insa, inainte de toate, este
   necesară corectarea tuturor erorilor de refracţie. Mai multe sfaturi, nu va
   putem oferi, din pacate. Doar medicul oftalmolog care va are in evidenta este in
   masura sa va ofere tratamentul optim.


   Multa sanatate,


   Răspundeți
 • Ana-Maria

  Buna ziua! In urma unui consult(cu substanta de dilatare a pupilei) la medicul oftalmolog, pentru ochiul stang mi s-a scris dioptria de sf - 3.50, insa cand am fost la optician( consult fara substanta) mi s-a spus ca am o dioptrie de sf -3.25 si cyl - 0.50, si mi-am facut ochelarii cu dioptria recomandata de optician. Port ochelarii de o zi, stiu ca dureaza ceva mai mult pana ochiul de obisnuieste cu noua lentila, insa simt un disconfort insotit de ameteala, uneori, nu mereu. Intrebarea mea este, daca eu nu aveam nevoie de cilindru si totusi am lentila cu cilindru, aceasta imi poate afecta in vreun fel sanatatea ochiului? Am precizat doar ochiul stang deoarece la ochiul drept cele doua rezultate coincid si imi este potrivita lentila. Multumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   La ochiul stang aveti un inceput de astigmatism, cu cilindru
   de –0.5. Cand cilindrul este micut, se poate alege fie doar dioptria
   de –3.5, fie o dioptrie putin mai mica + cilindru- asa cum v-a vost
   recomandat de catre optician. Nu trebuie sa fiti ingrijorata. Cand se face
   trecerea de la ochelari pentru miopie la ochelari pentru astigmatism, ochiul
   poate avea nevoie de o perioada de acomodare de pana la 2 saptamani, dupa care
   nu veti mai avea nicio problema. Sanatatea ochiului nu este afectata, este vorba
   doar de acomodare insa astigmatisul trebuie corectat.


   Daca nu apar imbunatatiri dupa 2 saptamani, puteti repeta consultul si
   discuta cu medicul Dvs.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Laura L.

  Buna seara!Daca am cilindru mic la un ochi (-0.75), as putea sa comand lentile sferice fara cilindru?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Da, atunci cand cilindrul este mai mic de –0.75, se recomanda lentile
   sferice, doar cu dioptrie. Medicul oftalmolog ar fi trebuit sa va ofere
   prescriptia special pentru lentile. Daca o aveti, mi-o puteti trimite pe email
   si va ajut cu drag.


   Multumesc,


   Răspundeți
 • Alina

  Buna ziua! Am doua prescriptii de ochelari una de la un medic oftalmolog ( OD.sf +0.50 si cyl +0.50 iar OS sf +0.5 cyl +0.75) iar cealalta de la un optrician(OD sf +0.75 cyl -0.25 si OS sf+1.00 cyl - 0.50) distanta pupilara este 65 mm la ambele. Mi s-a zis ca modalitatea de scriere a cyl este diferita intre medic oft si optrician.Asa este? Deoarece cu ochelarii prescrisI de medic oftalmoloc am dureri de cap Insotite de presiune foarte mare. Cand port ceilalti durerile se mai diminueaza.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Da, asa este, masuratorile se pot face diferit. In cea de-a 2-a precriptie
   aveti dioptrie mai mare si cilindru mai mic. Continuati sa purtati ochelarii
   care va sunt confortabili si, daca este nevoie, repetati consultul. Nu stiu de
   cat timp purtati acesti ochelari insa, trebuie sa luati in calcul faptul ca
   poate dura undeva la 2 saptamani aproximativ pana cand va obisnuiti cu
   ochelarii pentru astigmatism.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Ana

  Bună ziua, am fost la un Dr. Oftalmolog și mi-a spus că am Astigmatism. Mi-a dat ochelari, deși eu aș fi insistat mai mult pe lentile de contact, dar Dr. mi-a spus că nu am voie. Aș vrea să mă lămuriți, vă rog frumos!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   V-a mentionat si motivul pentru care nu aveti nevoie sa purtati lentile? Este
   vorba de o sensibilitate a ochiului sau alta afectiune? Daca nu aveti probleme,
   atunci sigur puteti purta lentile de contact. Exista lentile care corecteaza
   astigmatisul.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Vali

  Buna ziua, operatiiile de chirurgie refractiva sunt permise in cadrul MAPN?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Imi pare rau, insa nu am aceasta informatie iar in acest fisier: https://www.semperfidelis.ro/…medicale.pdf nu este nimic mentionat despre chirurgia refractiva. Verificati, va rog,
   paginile 25–26.


   Verificati, va rog, impreuna cu ei si cu medicul dvs oftalmolog, pentru a va
   putea oferi o opinie clara, in functie de prescriptia dvs/ afectiunea de care
   suferiti.


   Mult succes.


   Răspundeți
 • Lavinia

  Buna seara fata mea de 2 an si 8 luni a avut torticolis pe partea dreapta si acum pe partea dreapta are refractie +1.00 -175 173 ° ,privire 1.5 pupila 3.9 mm ,distanta pupila 45mm ... puteti sa imi spuneti ce inseamna ca nu am inteles bine mia zis sa pun ocluzor nu statea cu el ce pot face

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Din ceea ce imi descrieti, se pare ca are astigmatim ce trebuie corectat. Din
   pacate, noi nu va putem ajuta in aceasta problema. Insistati pe corectia cu
   ocluzor, asa cum v-a fost recomandat. Doar medicul oftalmolog va poate ajuta.
   Daca este necesar, mergeti la inca un consult cu fetita.


   Multa sanatate va doresc.


   Răspundeți
 • Lavinia G.

  Buna.Am avut deja o operator cu laser in urma cu 15 ani pentru miopie forte ,rezultatul fiind aproape perfect Adica aproape 0 de la _18,_14.Acum a
  crescut din nou si s_a adaugat SI astigmatism.Credeti ca e posibila o a doua operatie?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Dupa operatie, corneea poate sa fie atat de subtire incat ce-a dea 2-a
   interventie chirurgicala sa nu poata fi posibila. Un raspuns concret vi-l poate
   oferi medicul oftalmolog, in urma unui consult.


   Numai bine,


   Răspundeți
 • Adrian

  Buna ziua, as avea o intrebare daca m-ati putea ajuta.
  Am O.D. (sfera) -0.5 (cilindru) -1.75 (ax) 15* (DIP) 64mm
  O.S. (sfera)-2.25 (DIP) 64mm si la diagnostic scrie OD astigmatism miopic compus. OS miopie mics.
  Intrebarea pe care o am pentru dvs. este urmatoarea.. credeti ca ma incadrez in baremul medical pentru armata? Nu prea inteleg ce este acolo.
  https://www.semperfidelis.ro/e107_files/public/1421527837_9896_FT93738_243528282-omj-2587-c-2014-bareme-medicale.pdf (pag 26, nr crt. ~190)

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Din ceea ce pot observa in acest tabel, ar trebui sa fie ok. Scrie ca pana
   la –3 sunteti apt. Solicitati insa opinia medicului oftalmolog, este mult mai
   in masura sa isi exprime opinia.


   Miopie până la – 3d inclusiv, fără | Apt* Astigmatism toate tipurile
   până la 3d | Apt* | – | Apt |


   Mult succes va doresc,


   Răspundeți
 • Elena

  Bună ziua. Fiul meu are 19ani si are astigmatism hipermetropic. Distanta. OD +1, +3,5 , 90. OS, +1, +3, 85
  distanța pupila 63. Va rog sa-mi spuneți daca poate corecta prin operatie și daca va mai reveni acest diagnostic vreodată. Va multumesc.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Din pacate, acesta este un raspuns pe care nu vi-l putem oferi noi. Va rugam
   sa dicutati cu medicul Dvs oftalmolog cu privire la chirurgia refractiva. Scopul
   acestui articol este de informare. Noi nu putem pune diagnostic si nici oferi
   sfaturi individuale cu privire la interventii chirurgicale.


   Multa sanatate


   Răspundeți
   • Mm

    Mergeți la Clinica Retina, Dr. Florian Balta, Spital Ponderas/ Regina Maria, Str. Nic. Caramfil 85, București.
    Eu m-am operat acolo, de curând. E un dr. excepțional!
    Sănătate!

    Răspundeți
 • Beatrice M.

  Bună ziua, de la vârsta de 8 ani port ochelari pt astigmatism, dioptriile au variat foarte puțin pana la 11 ani,de atunci am rămas la următoarele dioptrii : ochiu drept +3, 25 Sf, - 4,00 cyl, 171ax, ochiul stâng +2.50,-3,00,159
  Ieri am fost la control pentru refacerea ochelariilor și mi sa făcut fundul de ochi cu următorul rezultat AVE
  Drept : +2,75/-3,25/172
  Stang:+0,25/+2,75/67
  Pe mine ochelarii vechi nu ma deranjează, se poate sa fie o eroare? Mi se pare enorma de mult sa scadă dioptriile. Mulțumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Diferentele sunt foarte mari, de acord cu Dvs. Daca ochelarii pe care ii
   aveti in prezent nu va deranjeaza, va sfatuiesc sa repetati consultul
   oftalmologic la o alta clinica, pentru a solicita o a doua opinie.


   Numai bine,


   Răspundeți
   • Beatrice M.

    Mulțumesc frumos pentru răspuns. Voi repeta controlul cu toate ca au fost doua controale la aparatul cu căsuța și încă unul cu soluție în ochi.

    Răspundeți
 • Elena

  Bună ziua spuneti-mi vă rog daca pot sa obtin permis de conducere daca am asigmatism.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Atata vreme cat purtati ochelari de vedere sau lentile de contact pentru
   corectarea acestei afectiuni, nu ar trebui sa fie problema.


   Acceptul vi-l poate da doar medicul Dvs oftalmolog pe care am rugamintea sa
   il contactati in acest sens.


   Numai bine,


   Răspundeți
 • Ianicic D.

  Buna ziua. Am fost si eu la un control oftalmologic si acesta este rezultatul: la ochiul drept -1,5 Sf, Cyl -0,5 , Ax 160, la ochiul stang - 1,5 Sf, Cyl - 0,75, Ax 175, distanta pupilara 65, acuitate vizuală la ochiul drept 1 CD, la ochiul stang 0,8. Mi-am facut ochelarii si de cand ii port am dureri de cap, greata, ameteli mai ales cand întorc capul. Este normal sa am senzatia asta si ce pot face. Multumesc anticipat

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Aceste senzatii sunt normale la inceput, pana cand ochii Dvs se acomodeaza cu
   ochelarii. Daca problema persista, va recomandam sa mergeti la un alt consult
   pentru verificari.


   Multumim


   Răspundeți
 • Iuliana

  Buna ziua,
  Am o fetita de 2 ani si 6 luni , eu am astigmatism miopic compus e posibil sa mosteneasca si fata mea, daca ar avea vreo problema e normal la varsta ei sa poarte ochelari se regleaza vederea pana la varsta de 14 ai ? Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Din pacate, este posibil sa mosteneasca astigmatismul de la Dvs. Se recomanda
   sa aiba primul consult la varsta de 3 ani. Daca va fi nevoie, medicul oftamolog
   este cel in masura sa va spuna care sunt pasii de urmat.


   Poate acest articol va ajuta sa primiti informatii suplimentare: https://www.scapadeochelari.ro/astigmatism/


   ​Multa sanatate


   Răspundeți
   • Iuliana

    Da si fetita mea are astigmatism doar la ochiul drept celalalt e bine si trebuie sa poarte ochelari sper sa se regleze vederea . Multumesc

    Răspundeți
 • Catalin M.

  Buna ziua , am un frate care are probleme cu vederea. Am fost la o multime de doctori si toti au diferite pareri. Cand se uita cu ochii in partea stanga vede foarte putin in partea dreapta ceva umbre iar daca e lumina mai puternica vede putin mai bine. Ce ma sfatuiti sa fac ?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Din pacate, noi nu va putem oferi suport in aceasta problema. Medicul
   oftalmolog este singurul in masura sa puna un diagnostic.


   Multa sanatate,


   Răspundeți
 • Dana

  Buma seara!Am si eu o imtrebare am fost la medicul oftalmolog mi-a prescris ochelariO.S plan iar O.D+2,00 cyl-1,00Ax 14°problema este ca ametesc f rau pana la greata si dureri de cap si ma duc intr-o parte cu ei si mai ales cand conduc ma deranjeaza f mult cand trebuie sa intorc capul sau sa fac ine stie ce miscari .Va multumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Am rugamintea sa luati legatura cu medicul Dvs oftalmolog pentru a discuta
   aceasta problema si, eventual, sa va faca din nou masuratorile.


   Din pacate, noi nu va putem ajuta in acest sens.Trebuie sa fiti personal la
   medic pentru a se verifica atat ochii cat si lentila ochelarilor.


   Numai bine,


   Răspundeți
  • Isa

   Mergeti la dr. Cucu - daca sunteti din Bucuresti sau Constanta. Am patit-o si eu cu greata, dezechilibru si dureri de cap, tot din cauza unor lentile cilindrice, acum multi ani. Am aflat apoi, la alt doctor, ca nu-mi era necesara acest tip de corectie, ci pur si simplu aveam nevoie doar de niste ochelari de aproape (cu +), pentru citit si calculator. Ochelarii - lentilele - nu se prescriu numai pe baza dioptriilor care se determina cu aparatul, ci si in functie de persoana. In cadrul consultatiei, persoana testeaza mai multe lentile si abia apoi se face prescriptia pt ochelarii potriviti.

   Răspundeți
 • Diana

  Buna ziua
  Am fost si eu la un consult oftalmologic si acesta este rezultatul:
  Os: -0.50 sf, -0.5 cyl, 25ax interpupilara 61
  Od: / sf, -0.75 cyl, 175 ax
  Mi-am facut ochelari si simt ca imi e rau sau greata de cand i-am pus la ochi. Mentionez ca am mai purtat in fata calculatorului ochelari -0.5 la ambii ochi.
  Este normal sa am senzatia asta?
  Multumesc anticipat!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Acesta problema poate fi discutata doar cu medicul Dvs oftalmolog. Observ ca
   aveti un inceput de astigmatism, cilindrul este micut. Ochiul are nevoie de
   o perioada de acomodare pana accepta schimbarea. Daca problema va persista,
   luati legatura neaparat cu medicul pentru a va asigura ca totul este in ordine
   si ca dioptriile ochelarilor au fost create conform prescriptiei.


   ​Numai bine,


   Răspundeți
 • Marian

  Buna ziua am fost la un control la ochi si mea gasit la ochiu drept +1.00(-4,25)120° si stangul +1.25(-3.25)60° as vrea sa stiu daca se poate opera ...Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Raspunsul la aceasta intrebare vi-l poate oferi doar medicul oftalmolog. Din
   pacate, noi nu suntem in masura sa puem diagnostic si sa luam astfel de
   decizii.


   Multumesc


   Răspundeți
 • Barsan V.

  BUNA ZIUA AM O FETITA DE 9 ANI SI ARE DIAG.ASTIGMATISM POARTA OCHELARI DE VEDERE DE 3 ANI SI TOT ÎI TOT CRESTE DIOPTRIA DE LA PLUS 2 SF LA PLUS 2,25 SF CYL PLUS1 AX 80 OCHIUL STÎNG CE E DE FACUT

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Se intampla deseori ca dioptria sa cresca. Din pacate, nu puteti face prea
   multe pentru ea. Vizitati medicul oftalmolog cel putin o data pe an si
   asigurati-va ca poarta ochelarii de vedere sau lentilele recomandate de catre
   acesta.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Andrei D.

  Buna ziua,
  Foarte interesant articolul. Mie mi s-au prescris ochelari de +0.25 CYL la ambii ochi, cu ax 35 si 95 (fara SPH). Oare chiar am nevoie de ochelari pentru aceste valori ?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Sunt multi pacienti care au nevoie de ochelari/ lentile fara sfera/ dioptrie,
   doar cu cilindru si ax. Daca medicul v-a recomandat ochelari, atunci este bine
   sa ii urmati sfatul. Fara corectie, aceste valori pot creste.


   ​Numai bine va dorim,


   Răspundeți
 • Serban V.

  Foarte bună mia plăcut explicațiile date și comparațiile date.
  Eu am un Astigmatism Miopic Compus Eu am dioptria la ochiul stâng de -2,25/sferic, și 1, 50 cily-ochiul drept -1,00/sferic,și 0, 75 cily
  Mai cresc dioptriile? ? Întreb.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Ne bucuram ca acest articol v-a fost de ajutor. Da, se intampla ca dioptriile
   sa creasca in cazul Astigmatismului Miopic. De aceea, se recomanda consult
   oftalmologic cel putin 1 data pe an.


   ​Multa sanatate va dorim.


   Răspundeți

Următoarele 4 comentarii

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse