Autentificare

Deficiențele vizuale: Ce este Hipermetropia? Simptomele, cauzele și tratamentul

Toate formele de deficiență vizuală sunt neplăcute și restricționante. Cu toate acestea, cu ajutorul lentilelor de contact și ochelarilor, puteți gestiona cea mai mare parte din activitațile zilnice, fără probleme.

Ca parte a unei serii cu privire la diferitele tipuri de afecțiuni vizuale, Lentiamo vrea să vă informeze cu privire la deficiențe precum miopia, presbiopia și astigmatismul.

În textul de mai jos, dorim să vă informăm despre hipermetropie, cunoscută și sub denumirea de hiperopie.

Ce este hipermetropia?

Dacă sunteți capabili să vedeți bine la distanță, dar totul este estompat la apropiere, probabil că aveți hipermetropie. Aceasta înseamnă că ochiul poate vedea obiectele îndepărtate mai bine decât pe cele din apropiere.

Hiperopia este o ametropie congenitală. Dacă aveți hipermetropie, de obicei, vedeți bine atât la distanță, cât și la apropiere până la vârsta de 30 de ani – cu toate acestea, probabil că trebuie să depuneți multă încordare asupra mușchilor interni ai ochilor, ceea ce poate fi foarte obositor pe termen lung.

O vedere clară la apropiere devine imposibilă, totuși, cu timpul. Ochelarii sau lentilele de contact sunt soluția și, în anumite situații, chirurgia de corectare a vederii, precum LASIK poate fi de ajutor.

Găsiți lentilele de contact pentru hipermetropie

Care sunt simptomele hipermetropiei?

Dacă ochii au hipermetropie, ai putea suferi de:

 • probleme cu concentrarea asupra obiectelor din apropiere
 • dureri de cap
 • vedere încețoșată
 • încordare oculară
 • oboseală după citire

Care sunt cauzele hipermetropiei?

Când ochii tăi au hipermetropie, razele de lumină nu se concentrează așa cum ar trebui. În mod normal, corneea, stratul exterior transparent al ochiului tău, și lentila, focalizează imaginile direct pe suprafața retinei, care se află în spatele ochiului.

Dacă ochiul este prea scurt sau puterea de focalizare este prea slabă, imaginea va merge în locul nepotrivit, în spatele retinei. Asta face ca lucrurile din apropiere să pară încețoșate.

Normal vision

Hipermetropia

Hipermetropia

Hipermetropia

Correction

Corecția hipermetropiei cu lentile de contact

Cum se poate trata hipermetropia?

Tot ce trebuie făcut pentru a diagnostica hipermetropia este un examen ocular la medicul oftalmolog sau opticianul Dvs. Lentilele de contact, ochelarii sau chirurgia refractivă vă pot corecta vederea.

În hipermetropie, prescriția pe care medicul oftalmolog sau opticianul v-o oferă, este o dioptrie cu număr pozitiv, de exemplu, +3.00. Cu cât este mai mare numărul, cu atât starea ochilor este mai afectată cât și lentilele mai puternice.

Vizitați medicul oftalmolog pentru un consult și comandați de pe Lentiamo!Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

  Nici o întrebare

  *Câmpuri obligatorii

  Cele mai bine vândute produse