Reduceri exclusive 🔥

Autentificare

Deficiențe vizuale: Ce este Miopia și cum o tratăm?

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 10. 12. 2019. Scris de Lentiamo

Toate formele de deficiență vizuală sunt neplăcute și restrictive. Cu toate acestea, cu ajutorul lentilelor de contact și ochelarilor de vedere, puteți gestiona cea mai mare parte din viața de zi cu zi, fără probleme.

Ca parte a unei serii despre diferite deficiențe vizuale , Lentiamo vrea să vă informeze cu privire la afecțiuni precum hipermetropia (hiperopia), presbiopia și astigmatismul.

Astăzi ne concentrăm asupra miopiei.


Ce este miopia?

Dacă vedeți foarte clar obiectele aflate in apropiere, astfel încât să nu aveți o problemă la citirea literelor mici, dar vedeți neclar la distanță, cel mai probabil suferiți de miopie.

Miopia este cea mai frecventă cauză a problemelor de vedere la persoanele sub 40 de ani.

Este o deficiență vizuală obișnuită în care obiectele din apropiere pot fi văzute clar, dar obiectele aflate în depărtare sunt estompate. Apare atunci când forma ochiului tău face ca face ca razele de lumină să se îndoaie (să se rupă) incorect și să focuseze imaginile în fața retinei în loc de a le focusa direct pe retină.

Miopia se poate dezvolta treptat sau rapid și adesea se înrăutățește în copilărie și adolescență. De asemenea, tinde să fie moștenită.

Vederea normală

Miopia

Miopia

Miopia

Corecție

Corecția ,miopiei cu lentile de contact


Care sunt simptomele miopiei?

Simptomele pot include vederea încețoșată atunci când priviți obiecte îndepărtate, nevoia de a strânge din ochi sau de a închide parțial pleoapele pentru a vedea clar și durerile de cap cauzate de încordarea ochilor. Totuși, miopia este adesea detectată pentru prima dată în copilărie. Dacă vă întrebați dacă copilul dumneavoastră suferă de miopie, acordați atenție simptomelor de mai jos.

În cazul în care copilul:

  • strânge constant din ochi
  • trebuie să stea mai aproape de televizor sau în primele rânduri în clasă
  • nu poate detecta obiecte aflate la distanță
  • clipește excesiv
  • își freacă frecvent ochii

Probabil că are miopie.

Notă: Dacă observați oricare dintre aceste simptome la copilul dvs., vă rugăm să consultați un medic oftalmolog sau un optometrist și faceți un control. Vor găsi adecvate lentilele de contact sau ochelarii de vedere pentru copilul Dvs.

Care sunt cauzele miopiei?

Miopia apare atunci când globul ocular este prea lung în comparație cu puterea de focalizare a corneei și a lentilei. Astfel razele de lumină se concentrează într-un punct din fața retinei și nu direct pe suprafața sa.

Miopia poate fi, de asemenea, cauzată de corneea și /sau lentila ochiului prea curbată pentru lungimea globului ocular. În unele cazuri, miopia este cauzată de o combinație a acestor factori.

Găsiți lentile de contact potrivite pentru miopie



Cum se tratează miopia?

Puteți corecta miopia cu lentile de contact, ochelari sau prin chirurgia refractivă, precum LASIK.

Lentilele de contact oferă o acuitate vizuală optimă chiar și pentru miopia severă. După ce a fost măsurată puterea de refracție a ochiului și a suprafeței corneene, medicul dumneavoastră oftalmolog sau optometristul va alege lentila adecvată dintre diferitele tipuri de lentile și o ajustează. Dacă urmați instrucțiunile de îngrijire și verificările periodice, puteți purta lentile de contact mult timp, fără probleme.

Lentilele de contact concave sunt cel mai bun mod de a trata miopia. Acestea acționează prin îndoirea razelor de lumină ușor spre exterior, astfel încât să se poată concentra mai departe pe retină. Prescripțiile pentru lentilele de contact concave au un semn minus în fața numărului. Cu cât numărul este mai departe de zero, cu atât este mai necesară corecția.

Vizitați opticianul sau medicul oftalmolog pentru un consult și comandați-vă corecția pe Lentiamo!



Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse