Puteți comanda și la telefon: 0800 400 156

Autentificare

5 reguli care te vor ajuta să scăpi de ochii obosiți (nu doar) la școală

Începe școala. Picii de clasa întâi, dar și cei mai mari, care în curând își vor lua rămas bun de la școală, își vor petrece următoarele câteva luni în băncile de clasă, unde tot mai multe noi tehnologii îi așteaptă. Mai multe proiectoare în locul tablelor obișnuite de scris și mai mult timp în fața calculatoarelor. Este doar o chestiune de timp până când ochii, obișnuiți cu activitățile de vară, vor ceda și vor începe să prezinte senzație de arsură, mâncărime, urmate de dureri de cap, aparent fără motiv. Totuși, soluția nu este atât de complicată…

Urmează aceste reguli:

  1. Actualizează „hardware“-ul ;) Vederea unui copil / tânăr se dezvoltă constant și s-ar putea ca ochelarii sau lentilele care ți se potriveau înainte de începerea vacanței să nu ți se mai potrivească la fel de bine. Deci, mergi la un nou control, s-ar putea să ți se fi schimbat dioptriile și să ai nevoie de alte lentile.
  2. Nu uita de regula 20–20–20. Odihnește-ți ochii la fiecare 20 minute – concentrează-te asupra unui punct de la depărtare (de ex. 6 metri) pentru 20 secunde. Îți vor ajuta ochii neapărat. De asemenea, fă o pauză de 15 minute la fiecare două ore.
  3. Fii atent la distanța de siguranță. Le fel cum pe drum distanța de siguranță este cel mai bun mod de a preveni un accident, păstrează o distanță de cel puțin 30–40 cm atunci când citești sau te uiți la ecranul telefonului, calculatorului sau altor dispozitive.
  4. Găsește-ți o poziție stabilă. Tensiunea și poziția incorectă a corpului poate avea un impact negativ asupra vederii. Iar la școală îți petreci foarte mult timp! Încearcă mereu să atingi podeaua cu întreaga talpă a picioarelor.
  5. Folosește lumina corect. Dacă scrii cu măna dreaptă, plasează lampa în partea stângă atunci când citești, astfel încât să nu fie nicio umbră. De asemenea, fii atent la reflecția luminii care vine de la lampă sau prin fereastră pe ecranul calculatorului.

Nu e atât de greu, nu-i așa? De ce am zis că regulile pot fi folosite și în afara școlii? Pentru că sunt universale! Nu contează vârsta și nici situația, acestea te vor ajuta oriunde – la birou, atunci când îți citești cartea preferată acasă în pat sau când stai la calculator.

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

Nici o întrebare

*Câmpuri obligatorii

Citește de asemenea…

Seturi de lentile de contact - 5 combinații de lentile și soluții cu discount

Lentile de contact și o soluție într-un pachet la preț special? Datorită acestui pachet, economisiți cel puțin …

Deschideți articolul

Ochelari de soare Primăvară/ Vară 2018 - Ghidul nostru de tendințe

Ray-Ban, Emporio Armani, Oakley, Gucci. Care brand de ochelari de soare a fost cel mai popular în 2017?

Deschideți articolul

Ray-Ban - cum să afli dacă sunt falși?

Ray-Ban – cum să afli dacă ochelarii sunt falsi? Câteva minute de lectură v-ar putea economisi bani.

Deschideți articolul

Acesta este TOP 10 cele mai bune lentile de contact - iată și de ce

Care au fost cele mai populare lentile de contact în 2017? Am pregătit o listă cu cele mai bune 10 lentile de contact din ultimul an.

Deschideți articolul