Puteți comanda și la telefon: 0800 400 156

Autentificare

5 reguli care te vor ajuta să scăpi de ochii obosiți (nu doar) la școală

Începe școala. Picii de clasa întâi, dar și cei mai mari, care în curând își vor lua rămas bun de la școală, își vor petrece următoarele câteva luni în băncile de clasă, unde tot mai multe noi tehnologii îi așteaptă. Mai multe proiectoare în locul tablelor obișnuite de scris și mai mult timp în fața calculatoarelor. Este doar o chestiune de timp până când ochii, obișnuiți cu activitățile de vară, vor ceda și vor începe să prezinte senzație de arsură, mâncărime, urmate de dureri de cap, aparent fără motiv. Totuși, soluția nu este atât de complicată…

Urmează aceste reguli:

  1. Actualizează „hardware“-ul ;) Vederea unui copil / tânăr se dezvoltă constant și s-ar putea ca ochelarii sau lentilele care ți se potriveau înainte de începerea vacanței să nu ți se mai potrivească la fel de bine. Deci, mergi la un nou control, s-ar putea să ți se fi schimbat dioptriile și să ai nevoie de alte lentile.
  2. Nu uita de regula 20–20–20. Odihnește-ți ochii la fiecare 20 minute – concentrează-te asupra unui punct de la depărtare (de ex. 6 metri) pentru 20 secunde. Îți vor ajuta ochii neapărat. De asemenea, fă o pauză de 15 minute la fiecare două ore.
  3. Fii atent la distanța de siguranță. Le fel cum pe drum distanța de siguranță este cel mai bun mod de a preveni un accident, păstrează o distanță de cel puțin 30–40 cm atunci când citești sau te uiți la ecranul telefonului, calculatorului sau altor dispozitive.
  4. Găsește-ți o poziție stabilă. Tensiunea și poziția incorectă a corpului poate avea un impact negativ asupra vederii. Iar la școală îți petreci foarte mult timp! Încearcă mereu să atingi podeaua cu întreaga talpă a picioarelor.
  5. Folosește lumina corect. Dacă scrii cu măna dreaptă, plasează lampa în partea stângă atunci când citești, astfel încât să nu fie nicio umbră. De asemenea, fii atent la reflecția luminii care vine de la lampă sau prin fereastră pe ecranul calculatorului.

Nu e atât de greu, nu-i așa? De ce am zis că regulile pot fi folosite și în afara școlii? Pentru că sunt universale! Nu contează vârsta și nici situația, acestea te vor ajuta oriunde – la birou, atunci când îți citești cartea preferată acasă în pat sau când stai la calculator.

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

Nici o întrebare

*Câmpuri obligatorii

Citește de asemenea…

Suprasolicitrea digitală a ochilor și Sindromul privitului la calculator (Statistici)

Sindromul privitului la calculator, cunoscut si sub numele Suprasoliciatrea digitală a ochilor, este combinația problemelor de ochi și vedere…

Deschideți articolul

Competiția Lentiamo Makeup Awards 2018

Cel mai mare concurs de machiaj pentru Halloween 2018 începe pe 10 Septembrie și se termină pe 31 Octombrie

Deschideți articolul

3 moduri în care îți poți da seama ca ochelarii de soare sunt, de fapt, falși (Ghid cu imagini)

Originali sau falși? Întrebarea care vă va salva banii atunci când vreți să cumpărați ochelari de soare

Deschideți articolul

Cum să interpretați prescripția pentru lentilele de contact - Parametrii importanți!

Cine vrea să cumpere lentile de contact, trebuie să știe înainte de toate să interpreteze prescripția

Deschideți articolul