4,8 Evaluare

Autentificare

Ochelarii pentru computer, Meller Blue light, ca accesoriu de modă împotriva ochilor suprasolicitați

Meller Blue light glasses


De obicei, petreci 8 ore pe zi în fața computerului și apoi aștepți cu nerăbdare serialul preferat pe Netflix? Mulți dintre noi avem acest stil de viață. Știai, totuși, că privirea pentru un timp îndelungat la computer nu numai că provoacă ochi încordați, dar poate fi chiar dăunătoare?

Da, ai auzit corect. Lumina albastră emisă de multe dispozitive electronice poate provoca probleme serioase ochilor noștri, ne poate afecta capacitatea de concentrare și chiar somnul.

Meller, cunoscut pentru ochelarii de vedere și ochelarii de soare moderni dar la prețuri accesibile, a lansat acum soluția împotriva ochilor obosiți și tesiunii oculare, cauzată de lumina albastră: colecția Meller Blue light. Citiți mai departe pentru a afla de ce acești ochelari pentru calculator sunt soluția perfectă atunci când lucrați la birou, priviți la televizor sau navigați pe Instagram, arătând în același timp perfect.Cum funcționează ochelarii împotriva luminii albastre?

Pentru a înțelege cum protejează ochelarii împotriva luminii albastre, trebuie mai întâi să clarificăm ce este de fapt lumina albastră și de ce poate fi dăunătoare.

Lumina albastră, cunoscută și sub denumirea de lumină vizibilă de energie înaltă (lumină HEV), este un tip de lumină cu lungimi de undă scurte care emite energie mare. Aceste unde pătrund adânc în ochi și expunerea îndelungată poate provoca leziuni severe ale retinei.

Cuvântul cheie este blocarea luminii albastre. Ochelarii care blochează lumina albastră au în lentilele lor filtre care blochează sau absorb lumina albastră și, în unele cazuri, chiar și lumina UV. Purtarea ochelarilor de la Meller care blochează lumina albastră atunci când privești un ecran, în special după trecerea de la întuneric, ajută, așadar, la reducerea expunerii la undele de lumină albastră care pot avea efecte grave asupra ochilor tăi.În ce fel lumina albastră dăunează ochilor noștri?

Deși lumina albastră ar putea ajuta la creșterea vigilenței , a memoriei și a funcției cognitive, există motive de îngrijorare cu privire la efectele pe termen lung ale expunerii în fața ecranului. Asta din cauza apropierii imediatei a ecranelor și durata de timp petrecută în fața lor. Dar, din moment ce în zilele noastre nu putem și nu vrem să ne evităm telefoanele mobile, tabletele și calculatoarele, inevitabil petrecem câteva ore pe zi în fața ecranelor digitale. Astfel, cei mai mulți dintre noi suntem expuși în permanență la radiații de lumină albastră.

Deci, ce se întâmplă când lumina albastră ajunge la ochii noștri? Aproape toată lumina albastră vizibilă trece prin cornee și lentilă și apoi ajunge la retină. Această lumină ne poate afecta vederea și ar putea îmbătrâni prematur ochii. Cercetările au arătat că expunerea la lumina albastră în zilele noastre ar putea duce la:

  • Tulpina digitală a ochilor: Lumina albastră de la ecranul calculatorului poate duce la tulpina digitală a ochilor, oboseală și ochi uscați. Simptomele sunt dureri ale ochilor sau ochi iritați și dificultăți de focalizare.
  • Tulburări ale somnului: Studiile au descoperit că expunerea la lumina albastră poate reduce durata totală a somnului, suprimând în mod semnificativ producția noastră de melatonină și reduce calitatea somnului prin creșterea frecvenței de treziri noaptea.
  • Deteriorarea retinei: Expunerea pe termen lung la lumina albastră poate duce la celulele retiniene deteriorate și astfel la probleme vizuale, cum ar fi degenerarea maculară legată de vârstă.

Deci, cum mă protejez de impactul nociv al luminii albastre?

În primul rând, este recomandabil să reduceți timpul zilnic petrecut în fața calculatorului. De asemenea, poate fi util să luați pauze scurte de la studii sau de la serviciu. Puteți încerca, de asemenea, să petreceți mai puțin timp în fața televizorului sau a telefonului mobil, în special seara. Acest lucru oferă ochilor o oportunitate de relaxare și pregătire pentru un somn odihnitor.

În plus, opticienii noștri recomandă colectia Light Blue de la Meller. Colecția inovatoare vă va ajuta să reduceți încordarea oculară, pentru a îmbunătăți somnul și pentru a preveni bolile de ochi. Și asta nu este totul.

Vezi toate avantajele colecției de ochelari Meller Blue:

Cel mai important, ochelarii Meller blue light ajută la suprimarea luminii albastre pentru a evita oboseala și stresul vizual și toate bolile oculare asociate. De asemenea, reduc luminozitatea pentru a ne face vederea mai confortabilă, cu un contrast mai clar. Acest lucru ne permite să vedem culorile mult mai natural.

Dar ceea ce este la fel de important este stilul unic al acestei colecții de ochelari pentru tineri. Modelele de ochelari sunt nu numai super la modă, ci și reprezentative pentru tendințele anilor 2020. Niciodată lumea nu a petrecut atât de mult timp în fața computerelor și telefoanelor mobile ca în ultimul deceniu. În același timp, estetica și moda joacă un rol din ce în ce mai important pentru marea majoritate a oamenilor.

Designerii brandului cu sediul în Barcelona au lansat, prin urmare, propria lor colecție urbană și jucăușă de ochelari blue light, care nu ar fi putut să vă protejeze ochii mai bine!

Distrați-vă gasind ochelarii blue light preferați pe Lentiamo!


Meller blue light