Reducere de vară pentru ochelarii de soare!

Autentificare

Test de vedere online gratuit: Testați-vă vederea

Organizația Mondială a Sănătății a scos la iveală în Octombrie 2018 numere noi cu privire la cei care au afecțiuni ale vederii. La nivel global, se estimează că aproximativ 1,3 miliarde de oameni se confruntă cu o anumită formă de afectare a vederii. În ceea ce privește vederea la distanță, 188 milioane de persoane au o ușoară diminuare a vederii, 217 de milioane au deficiență de vedere moderată până la severă, iar 36 de milioane sunt orbi.1

Vision impairment worldwide
 

Acest număr foarte mare de persoane depinde de lentilele de contact sau de ochelari pentru a-și îmbunătăți acuitatea vizuală. Dar cum afli dacă ai nevoie de un astfel de ajutor vizual? Cum să îți testezi vederea?

Graficul de ochi a lui Monoyer

Graficul de ochi al lui Monoyer Pentru a vă verifica vederea , puteți folosi un test pentru ochi. Primul inventator al testului zecimal zilnic a fost Ferdinand Monoyer. Oftalmologul francez a creat în 1872 faimosul său Grafic de ochi al lui Monoyer și a furnizat o unitate de măsură pentru puterea optică a unei lentile, numită dioptrie. Fiecare rând de litere în diferite dimensiuni reprezintă o dioptrie diferită – unitatea care este încă în uz astăzi.

O dioptrie este o unitate de măsură a puterii optice a unei lentile sau a unei oglinzi curbate, care este egală cu lungimea focală reciprocă măsurată în metri (adică 1/metri). Este deci o unitate de lungime reciprocă. De exemplu, o lentilă cu dioptrie 3 aduce raze paralele de lumină pentru a focaliza la 1/3 metri. Puterea optică a ochiului uman este de 58 D.

Fapt amuzant:Monoyer a introdus și numele lui în garfic. Citiți de jos în sus, ignorând ultima linie: literele de pe partea stângă formează „Monoyer“, literele de pe partea dreaptă „Ferdinand“. Puteți vedea asta?2

Cum rămâne cu tabelul de ochi Snellen?

La scurt timp după ce Monoyer și-a publicat testul ocular, medicul olandez, Herman Snellen, a elaborat o diagramă similară, Diagrama pentru ochi a lui Snellen. Prima versiune a folosit simboluri abstracte, care au fost apoi înlocuite cu litere. Spre deosebire de modelul anterior, acesta plasează cele mai mari litere din partea de sus.3

Diagrama este formată din 10 linii de litere, începând cu litere mari de pe rândul de sus. Dimensiunea literelor scade progresiv, permițând mai multe litere pe fiecare linie ulterioară.4

Diagrama Snellen este încă utilizată astăzi pentru a măsura vederea oamenilor. În timpul testului ocular, medicul oftalmolog vă va cere să găsiți cea mai mică linie cu litere pe care o puteți vedea și vă va cere să o citiți. Dacă puteți citi ultimul rând de litere, acuitatea vizuală este foarte bună.

Nu ați găsit ce căutați?

Mulți alți ochelari de vedere vă așteaptă pe Lentiamo!

Cumpărați ochelari de vedere

Faceți un test aici

Dacă doriți să aflați dacă ochii dvs. au nevoie de un ajutor vizual, ar trebui să vizitați medicul oftalmolog și să-i solicitați să determine claritatea vederii la distanță. Dacă doriți să aflați la domiciliu cât de bună este vederea dvs., puteți face cu ușurință testul Snellen înainte de a vă vizita oftalmologul.

Testarea pe care o oferim aici poate fi utilă pentru a verifica miopia, ceea ce determină o vedere încețoșată la distanță. Acest lucru este deosebit de util pentru a examina copiii pentru miopie.

Vederea la distanță, astigmatismul sau alte probleme oculare nu pot fi măsurate cu diagrama noastră. Doar o examinare completă a ochilor de către un specialist licențiat sau oftalmolog poate determina dacă ochii dumneavoastră sunt sănătoși și puteți vedea cât mai clar și mai confortabil posibil.
 

 

Cum se utilizează tabelul nostru Snellen online

Pentru cea mai bună precizie, este indicat să vă ajute cineva atunci când vă testați vederea cu ajutorul tabelului Snellen Eye.

 • 1) Plasați diagrama, foaie A4, pe un perete la aproximativ șase metri distanță.
 • 2) Acoperiți un ochi și citiți cu voce tare literele de pe grafic.
 • 3) Începeți în partea de sus și continuați spre partea de jos.
 • 4) Repetați cu celălalt ochi, apoi cu ambii ochi în același timp.
 • 5) Cel mai mic rând de litere pe care îl citiți cu precizie determină acuitatea vizuală a ochiului descoperit.

Cum să interpretați rezultatele

Rezultatele citirii graficului vor determina calitatea vederii. Rezultatele vor fi exprimate ca o fracțiune. Fracțiunile sunt afișate în partea stângă a fiecărui rând și identifică cât de bine puteți vedea.

Dacă ați putea citi în mod clar la linia a cincea, de exemplu, vederea voastră va fi exprimată ca viziune 20/40. Dacă ați putea citi clar linia a șaptea, viziunea dvs. va fi exprimată ca 20/25. Numerele sunt exprimate în „picioare“, o unitate de măsură americană. Un „picior“ este de aproximativ 30 cm.

20/20: Vederea 20/20 înseamnă că vedeți aceeași linie de litere la 20 picioare/6,09 metri pe care oamenii cu vedere normală o văd la 20 picioare/6,09 metri – aceasta înseamnă că vederea dvs. este perfectă.

20/40: A 20/40 înseamnă că vedeți aceeași linie de litere la 20 picioare/6.09 metri pe care oamenii cu vedere normală o văd la 40 picioare/12.2 metri.

Monoyer Eye Chart
 

1World Health Organization 2Independent 3Express 4Very Well Health

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

 • Ion

  Literele de pe rândul 20/20 au 9 mm, dar pe o coală A4 au 4 mm. Pe o coală A4, literele de pe rândul 20/32 au 9 mm. Sunt puțini oameni care pot să citească litere de 4 mm de la 6 m...

  Răspundeți
 • Adrian

  Am printat tabelul Snellen pe o coala A4 iar linia 20/20 are 4mm. De la ce distanta ar trebui sa pot vedea aceasta linie, ca de la 6m nu am prea multe sanse fara un binoclu?!

  Răspundeți
  • Iuliana Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Asa cum mentionam in articol tabelul se aseaza la 6 m distanta. Se citesc randurile de sus in jos. Daca dvs nu reusiti sa vizualizati randul 20/20 inseamna ca atat aveti dvs acuitatea vizuala.
   Acest rezultat obtinut acasa ar trebui verificat la un cabinet oftalmologic.

   Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.

   Zi frumoasa va doresc!

   Răspundeți
   • Adrian

    Si eu va multumesc pentru raspuns, nu este insa ceea ce doream sa aflu. Am citit instructiunile si de aceea am si indraznit sa adresez intrebarea initiala.

    Masurarea acuitatii vizuale cu ajutorul tabelului Snellen se face dupa anumite standarde... Din ce am mai citit, o persoana cu vedere normala ar trebui sa poata vedea de la 6m randul 20/20 din tabelul Snellen. Totul corect pana aici, doar ca, randul 20/20 din tabelul Snellen are dimensiunea de 9mm.

    Acum, stiu ca tabelul Snellen se poate adapta si la alte conditii de spatiu, cei 6m ne fiind disponibili in toate cazurile... camera mea, spre ex., are 4/5m.

    Revin la tabelul printat A4 de pe aceasta pagina si la care randul 20/20 are 4mm. Deci, de la ce distanta o persoana cu vedere normala ar trebui sa poata citi acest rand?

    Va multumesc anticipat!

    Răspundeți
    • Iuliana Lentiamo.ro

     In cazul in care nu se pot indeplini conditiile cerute de test, cum ar fi distanta de 6 metri va recomandam sa va adresati la o optica medicala unde se poate face testul intr-un spatiu special organizat.

     Numai bine!

     Răspundeți
     • Adrian

      Nu, tot nu mi-ati raspuns la intrebare.

      De la ce distanta o persoana cu vedere normala ar trebui sa poata citi randul 20/20 cand acesta are 4mm?

      Răspundeți
      • Iuliana Lentiamo.ro

       De la 6 metri asa cum este mentionat in articol. Pare greu de crezut insa asa este descrierea testului.

       Numai bine!

       Răspundeți
       • Adrian

        Trebuie sa folosesc copy/paste!

        " The visual acuity test is used to determine the smallest letters you can read on a standardized chart (Snellen chart) or a card held 20 feet (6 meters) away.

        To standardize vision testing, Dr. Snellen used an 8.75 mm (about 5/16 of an inch) tall letter at 20 feet and called that letter size 20/20 which is a comparison of what the patient sees to the standard acuity.

        Special charts are used when testing at distances shorter than 20 feet (6 meters). "

        Răspundeți
 • Goe

  Bună ziua! Pentru a putea citi într-o carte obișnuită, ce procent îi trebuie ochiului de vedere?

  Răspundeți
  • Iuliana Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Procentul din capacitatea vizuală a ochiului necesar pentru a citi o carte obișnuită poate varia în funcție de factori precum dimensiunea fontului, contrastul, vederea individuală și orice deficiențe vizuale subiacente. Cu toate acestea, pentru majoritatea persoanelor cu o vedere obișnuită, citirea unei cărți obișnuite necesită, de obicei, utilizarea unei porțiuni semnificative din capacitatea lor vizuală, apropiindu-se sau atingând adesea 100%. Aceasta include capacitatea de a se concentra asupra textului, de a discerne literele și cuvintele și de a procesa informațiile citite.
   Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.

   Zi frumoasa va doresc!

   Răspundeți
 • Ispasoiu F.

  Am fost la un magazin de ochelari si medicul mi-a pus lentila cu dioptrii la mbii ochi desi numai ochiul drept era cu deficienta de vedere de 30%( eu vad cu el 70%).
  I-am spus sa nu puna dioptrii la ochiul stang pentru ca e posibil sa il fortez la citit sau calculator si sa se deregleze vederea dar doamna oftalmolog de la magazinul de ochelari a zis ca trebuie ca este diferenta de vedere cand pun ochelarii, ori tocmai lucrul acesta trebuie sa nu-l faca adica sa nu creeze distorsiuni de vedere la un ochi sanatos.
  Acum am probleme si cu ochiul stang pentru ca l-am fortat sa vada o imagine pe care el o vedea bine fara lentila care sa-i aduca imaginea mai aproape sau sa departeze imaginea.
  Eu nu cred cred oftalmologul trebuia sa puna lentila cu dipotrii la ochiul sanatos, dumneavoastra ce opinie aveti?

  Răspundeți
  • Iuliana Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Ne pare rau pentru aceasta situatie. Va recomandam sa efectuati un alt control la un alt medic oftalmolog in care sa aveti incredere. Din pacate doar in urma consultului medicul poate vedea daca aveti sau nu nevoie sa purtati ochelari la ambii ochi. Sper sa gasiti un medic bun si sa rezolvati problema.

   Zi frumoasa va doresc!

   Răspundeți
 • Zaharia G.

  Tatăl meu nu vede decât primele 2 rânduri ce acuritate vizuala are va multumesc

  Răspundeți
  • Iuliana Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Acuitatea vizuala a tatalui dvs. este 20/100. Asta inseamna ca el distinge cu acurateţe de la 6 metri obiectele pe care în mod obișnuit, un adult cu vedere normală le-ar vedea de la 30 de metri.

   Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.

   Va doresc o zi frumoasa!

   Răspundeți
 • Loredana

  Buna ziua ! Pentru os +0.25 și od+ 0.50 am nevoie de ochelari?

  Răspundeți
  • Iuliana Lentiamo.ro

   Buna ziua,
   Multumim pentru mesaj. Este bine sa corectam vederea cat mai de timpuriu. Fara corectarea cu ochelari sau lentile de contact vederea se poate inrautati.
   Cel mai bine va poate sfatui medicul dumneavoastra oftalmolog.

   Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.

   Numai bine!

   Răspundeți
  • Iustin M.

   Buna ziua,
   Copilul meu a fost la doctor si a spus ca are +1 pe un ochi si + 0,75 pe celalalt, dar a spus ca nu i trebuie ochelti pentru ca este o dioptrie normala pentru varsta. Are nevoie sau nu de ochelari?

   Răspundeți
   • Iuliana Lentiamo.ro

    Buna ziua,

    Multumim pentru mesaj. Recomandarea noastra este sa mai cereti opinia unui alt medic oftalmolog , care este cel mai in masura sa va raspunda la aceasta intrebare in urma controlului.
    Pentru a determina daca este nevoie sau nu se iau in calcul mai multi factori: varsta ,istoricul familiei.
    Daca doctorul determina ca este nevoie sa se poarte ochelari este cel mai bine ca acestia sa se poarte cat mai de timpuriu.

    Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.
    Numai bine!

    Răspundeți
 • Liliana

  20/40 cu ochiul drept insemnand ce dioptrii ? Ma incadrez la ? Am făcut 2 consultatii si diferite dioptrii..conteaza si raspunsul dvs pentru mine. Mulțumesc

  Răspundeți
  • Iuliana Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Daca ati putut citi în mod clar la linia a cincea, vederea este exprimată ca viziune 20/40, insa aceasta metoda e doar pentru a masura acuitatea vizuala, cat de buna este, dar nu poate determina dioptriile unei persoane.

   Pentru a stabili corect dioptriile trebuie probate diferite lentile de putere diferita si stabilit care ofera vederea optima.
   Acest lucru se poate face doar de catre medicul dumneavoastra oftalmolog.
   Va recomand daca aveti dubii cu privire la prescripiile dumneavoastra sa cereti si o a treia parere si sa mai efectuati un control oftalmologic.

   Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.

   Numai bine!

   Răspundeți
 • Carmen P.

  Eu am mers cu o problema la ochi, aveam ochii iritati, ma ardeau(iochi uscsti) si mi_a fact control la ochi. EU AVEAM OCHELARI DE +1,IAR EI IN STAREA MEA DE DISCOMFORT LA OCHI, AU SPUS CA IMI TREBUIE +2,35DE APROAPE SI 0,5 LA DISTANTA. O SA MA DUC LA ALT MEDIC. NU MI SE PARE NIORMAL CA PTR EXAMENUL DE FUND DE OCHI SA NU STAU CU PICATURILE IN OCHI MACAR 5 MINUTE., IAR PTR PRESCRIEREA DE DIOPTRII SA TI SE FACA CAND TE USTURA OCHII, EU DE FAPT CU TREABA ASTA AM MERS, CA MA USTURA SI MA ARD OCHII. UNII SUNT MEDICI DOAR CU NUMELE.

  Răspundeți
  • Iuliana Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.

   Imi pare foarte rau sa aud ca va confruntati cu aceasta problema. Daca nu sunteti sigura de ceea ce vi s-a spus la acest control cred ca cel mai indicat este sa mergeti la un alt doctor , care sa va insufle incredere. Relatia doctor-pacient se bazeaza pe incredere. Poate doctorul va poate recomanda si ce picaturi sa folositi pentru iritarea ochilor.

   Sper sa rezolvati problema cat mai curand.

   Va doresc o zi frumoasa!

   Răspundeți
 • Sion M.

  Eu nu vad bn decât cu un ochi cu celălalt vad in ceata când eram mica mia dat cu bățul in ochi fratele iar eu am ceata exact pe lumina ochiului ce pot sa fac

  Răspundeți
  • Cristiana Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj. Ne pare rau ca va confruntati cu aceasta problema. Din pacate, nu avem cum sa va oferim un raspuns. Trebuie sa mergeti la un consult oftalmologic pentru ca medicul sa poata examina ochiul cu care nu puteti vedea clar.

   Multa sanatate

   Răspundeți
   • Marina

    Salut !

    Mulțumesc!

    Răspundeți
 • Iordanescu C.

  Citesc carti si vad bine la TV. , am fost la un control si mi-au prescris +4 pentru citit si +2 pentru mers pe strada , desi eu port vara si cand e nevoie , ochelari de soare cu dioptrii 0 si UV 400 ! pai , scuzati , nu sunt niste excroci care imi luau banii si cei mai scump , vederea ! Mentionez ca am 71 ani si iau de 15 ani , zilnic cate o pastila de BILBERRY ,mirtilina , adica afina , frate ! pai , nu sunt niste ucigasi ai ochilor , acest dementi care nu cer decat bani ! mi-au cerut pe o pereche de rame , cica din TITAN , 4000 EURO ! E vorba de firma de langa APACA !

  Răspundeți
  • Mitica '.

   Niste parveniti ! au luat aparatura aruncata de englezi si se fac ca sunt moderni si ei nici nu tiu cum ii chiama ! si mie mi-au cerut pe o pereche de ochelasri de soare RAY BAN m 700 lei si am luat din canada , de la firma direct , cu 80 $ canadieni , mi-au dat si un cadou si un etui adevarat din piele , nu ce vand astia , un plastic scortos pe care il gasesti la second hand cu 5 lei cu tot cu ochelari ! apropo , am gasit RAY BAN la second hand , cu 5 lei si chiar tommy hilfiger , inchisi , pentru ARIZONA , tot la 5 lei !

   Răspundeți
  • Cristiana Lentiamo.ro

   Buna ziua, Dl Iordanescu,

   Ne pare rau ca ati trecut printr-o experienta neplacuta. Daca nu aveti certitudinea ca datele ultimului consult medical sunt reale, va recomandam sa repetati consultul in cadrul altei clinici.

   Rame cu siguranta veti gasi la preturi mult mai bune, in situatia in care se va demonstra ca aveti nevoie de o eventuala corectie optica.

   Multa sanatate va dorim

   Răspundeți
 • Cristina

  Bună seara!
  Eu văd bine cifrele mici, dar încă de dimineață, după 20 de minute de stat cu ochii în calculator și în cifre micuțe, ochii nu mă mai ajută. Am astigmatism hipermetropic. Am fost la control, am ochelari, dar am momente când mă chinui să văd și prin lupă (lucrez la un birou de contabilitate)

  Răspundeți
  • Cristiana Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Va multumim pentru mesaj.
   Se recomanda sa aveti un control oftalmologic o data pe an, uneori chiar mai des, deoarece prescriptia se poate schimba in timp.

   Daca intampinati aceasta problema, este posibil sa aveti nevoie de ochelari noi, cu alta prescritie si puteti, de asemenea, sa optati pentru filtru de lunima albastra, pentru protectie calculator.

   Multa sanatate

   Răspundeți
 • Simion A.

  Pe mine nu ma lasa parintii sa merg la un control oftarmologic

  Răspundeți
  • Cristiana Lentiamo.ro

   Buna,


   Ne pare rau sa auzim acest lucru. Daca vederea este neclara sau sunt alte
   probleme, ar trebui mers la consult. De cele mai multe ori, daca exista
   asigurare de sanatate, ar trebui sa fie chiar gratuit.


   Daca este un alt adult din familie care te poate ajuta, te sfatuim sa apelezi
   la ajutorul lui.


   Cu drag,


   Răspundeți
 • Anonim

  Dacă văd 20/30 înseamnă că am vedere normală sau scăzută? Apropo pot vedea 20/35 doar cu un ochi

  Răspundeți
  • Cristiana Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Este considerata vedere normala. Va rugam sa retineti ca acesta este doar un
   test si doar un control oftalmologic amanuntit poate determina daca aveti sau nu
   nevoie de corectie vizuala.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Florea M.

  Imi puteti recomanda ochelari cu protectie pt lumina albastra?

  Răspundeți
  • Cristiana Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Aici puteti vedea
   ochelarii de la Meller, un raport foarte bun calitate-pret. Intreaga lista de
   ochelari pentru protectie calculator poate fi vazuta aici.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Nicoleta

  Eu de câteva luni mă doare ochii și am că o ceață și mă doare tâmplele.va rog frumos sa îmi spuneți îmi trebuie ochelarii.

  Răspundeți
  • Cristiana Lentiamo.ro

   Buna Nicoleta,


   Cauzele pot fi diverse insa doar in cadrul consultului oftalmologic se poate
   determina daca aveti sau nu nevoie de corectie a vederii. Deseori durerile de
   cap si vederea incetosata ne arata, intr-adevar, faptul ca este necesar sa
   purtam ochelari de vedere.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Matei

  La noi la copiil ii scrisă 6si 6 îi buna sau rea

  Răspundeți
  • Cristiana Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Va referiti ca are dioptrie 6? Daca da, atunci este necesara corectia
   miopiei/ hipermetropiei cu ajutorul ochelarilor de vedere sau a lentilelor de
   contact, in functie de varsta.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Andreea P.

  Pe ce dimensiune se printeaza? A3 sau A4?
  Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Puteti printa pe A4.


   Multumim


   Răspundeți
 • Mihaela P.

  Eu de la 1 pas nu mai văd rândul o

  Răspundeți
  • Cristiana Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Pentru a efectua testul, trebuie sa plasați diagrama pe un perete la
   aproximativ trei metri distanță. Daca simtiti ca aveti dificultati si ca
   vederea nu este clara, va recomandam sa mergeti la un consult oftalmologic.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Miha

  imi place

  Răspundeți

Următoarele 4 comentarii

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse