Reduceri exclusive 🔥

Autentificare

Make-up și lentile? Foarte simplu!

Vă doriţi să vedeţi clar şi să fiţi frumoasă? Dacă purtaţi lentile de contact, nu înseamnă că nu vă puteţi machia. E destul să respectaţi câteva reguli. Citiţi sfaturile noastre şi vă veţi da seama că, într-adevăr, e uşor să împăcaţi machiajul cu lentilele!

Regula numărul unu: mai întâi lentilele, apoi machiajul

Ca să vă machiaţi bine, ar trebui şi să vedeţi clar. Deci nu vă faceți griji, nu există pericolul ca produse cosmetice să ajungă între ochi şi lentile. Puteţi, desigur, să încercaţi în ambele moduri, dar fiţi atente. E destul să atingeţi lentilele în genele abia date cu rimel şi v-aţi creat probleme!

Regula numărul doi: să economisiţi, nu convine

Ţineţi minte – e vorba de singurii voştri ochi. Ce tip de produse cosmetice puteţi alege, pentru a fi sigure că acestea sunt potrivite pentru persoanele care poartă lentile? Soluţia perfectă sunt produsele pe care este indicat testate oftalmologic. Desigur, dacă produsele nu au această notiță, nu înseamnă că nu sunt de calitate şi pot fi aruncate, dar să vă asiguraţi că produsele cosmetice nu vor crea probleme ochilor, nu strică.

Regula numărul trei: la demachiere, aceeași regulă – mai întâi lentilele, apoi demachiantul.

Dacă înainte de aplicarea machiajului v-am sugerat să vă puneţi lentilele, sfatul nostru pentru demachiere rămâne la același – mai întâi scoateţi lentilele, apoi vă demachiaţi cu un demachiant hipoalergenic.

Un produs ideal pentru demachiere nu ar trebui să conţină ulei.

Pe scurt:

Înlocuiţi des produsele cosmetice – rimelul – o dată pe lună, creionul dermatograf – o dată la trei luni, fardurile – o dată la şase luni. Ţineţi minte că ochii care poartă lentile de contact sunt mai vulnerabili, mai supuşi riscului la inflamaţii şi infecţii – deci, vă sfătuim să nu depăşiţi limita recomandată.

Evitaţi contactul dintre lentile şi machiaj – Aplicaţi rimelul de la jumătatea genelor – e mai sigur. Evitaţi produsele din care pot cădea mici particule ce pot face rău lentilelor.

În caz de roşeaţă sau senzaţie de arsură a ochilor, evitaţi să vă machiaţi, iar dacă problema persistă, faceţi o vizită la medic.

Avem doar o pereche de ochi. Machiaţi sau nu, aceştia sunt absolut indispensabili vieţii noastre, deci trataţii cu dragoste şi respect!

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  • Oprescu

    O data m am demachiat cu lentilele la ochi , cu apa micelara Garnier pure active, poate afecta ochiul sau lentila ?

    Răspundeți
    • Cristiana
      Lentiamo.ro

      Buna,

      Multumim pentru mesaj. Este recomandat intotdeauna sa indepartam in primul rand lentilele si apoi sa continuam cu demacherea deoarece particule/ impuritati pot ramane intre ochi si lentila de contact si in felul acesta pot aparea infectii oculare.

      Daca ati avut grija si nu simtiti niciun disconfort, totul trebuie sa fie in regula.

      Multa sanatate

      Răspundeți

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse