Reducere de vară pentru ochelarii de soare!

Autentificare

Determinați-vă ochiul dominant în 4 pași simpli

Dominanța ochilor – sau ceea ce este cunoscut tehnic sub numele de dominanță oculară – ne afectează pe toți. Asta pentru că fiecare dintre noi avem un ochi dominant și un ochi non-dominant. Doar foarte rar ambii ochi domină în același timp.

Aproximativ două treimi dintre oameni sunt dreptaci, deci pentru majoritatea oamenilor se poate presupune că nu doar mâna dreaptă, ci și ochiul drept este dominant. Dacă ochiul și mâna dominante sunt pe diferite părți ale corpului, se numește dominanță încrucișată.

Dar de ce este atât de importantă determinarea ochiului dominant? Medicii optometriști de la Lentiamo au răspunsul.

De ce este relevant să cunoaștem ochiul dominant?

Cunoașterea ochiului dominant este esențială pentru toți purtătorii de ochelari de vedere și lentile de contact. Mai ales dacă suferă de presbiopie și poartă lentile multifocale. Cu lentile sau ochelari multifocali, ochiul dominant este corectat perfect pentru distanță, în timp ce ochiul non-dominant este corectat pentru viziunea de aproape. Deoarece lentilele multifocale sunt formate din cercuri concentrice de dioptrii diferite, creierul primește multe imagini diferite, ceea ce duce la o imagine clară care este creată din toate aceste imagini într-o clipită. Un mic miracol, nu-i așa?

Dar cunoașterea ochiului dominant nu este importantă doar pentru purtătorii de lentile de contact și ochelari. Ochiul dominant este, de asemenea, un factor semnificativ în fotografie și, desigur, în sport (de exemplu, tir cu arcul, paintball, baseball, golf etc.), unde vă concentrați asupra obiectului cu un singur ochi deschis.

Care ochi este ochiul tău dominant?

" allowfullscreen>

Dacă aveți întâlniri regulate cu oftalmologul sau opticianul, aceștia vă pot răspunde rapid la întrebare. În caz contrar, va trebui să aflați care este ochiul dominant într-un mod diferit.

În prescripția pentru ochelari, informațiile privind ochiul dominant nu sunt, din păcate, menționate, deoarece nu sunt necesare pentru producerea ochelarilor.

Dar, dacă purtați lentile de contact, puteți găsi informațiile în prescripție- ochiul dominant se numește „D” și ochiul non-dominant se numește „N”. Însă, chiar și prescripțiile pentru lentile nu vă spun întotdeauna care este ochiul dominant. Dominația ochilor este uneori „ascunsă” în refracție.

Faceți testul – determinați-vă ochiul dominant

Dominant eye test

Nu puteți găsi care este ochiul dominant în prescripția pentru lentile sau pentru ochelari? Faceți testul nostru pentru a determina ochiul dominant.

  1. Așezați-vă mâinile astfel încât degetele mari și degetele arătătoare să formeze un triunghi.
  2. Acum întindeți brațele drept înainte.
  3. Alegeți un obiect mic (maxim 10 cm) care se află la aproximativ 10 metri distanță de dvs.
  4. Apoi închideți fiecare ochi alternativ.
Rezultat: Când închizi un ochi, nu se întâmplă nimic? Obiectul rămâne vizibil și ușor de recunoscut prin triunghi? Atunci acest ochi este probabil ochiul tău dominant. Cu toate acestea, la închiderea celuilalt ochi, obiectul dispare brusc din triunghi sau se schimbă în așa fel încât să nu-l mai poți vedea prin triunghiul mâinilor? Atunci acest ochi nu poate fi ochiul tău dominant și celălalt ochi domină.

Acest test este conceput pentru a vă ajuta să vă determinați ochiul dominant. Dar, dacă doriți un rezultat 100% corect, discutați cu opticianul sau oftalmologul.

Echipa noastră de Serviciu clienți este, de asemenea, bucuroasă să vă ajute. Vă rugăm să ne contactați la info@lentiamo.ro sau să ne lăsați un comentariu!

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  • Bucuresci

    Făcut testul, determinat ochiul dominant. Mulțumesc

    Răspundeți
    • Iuliana Lentiamo.ro

      Buna ziua,

      Multumim pentru mesaj. Ne bucuram ca v-am putut ajuta.

      Zi frumoasa va doresc!

      Răspundeți
  • Nicolae L.

    Am la ochiul stâng +0.50 si la ochiul drept + 1.50 .Ochiul dominant este stângul? Mi s-a prescris aditie +2.50 la amândoi, dar nu mi s-a dat spus/ scris D sau N
    Multumesc

    Răspundeți
    • Tatiana Lentiamo.ro

      Buna ziua,

      Multumim pentru comentariu. Puteti incerca sa faceti testul descris in articol, este simplu. In caz ca aveti dubii, va puteti adresa la medic pentru a va ajuta sa determinati care este dominant si care nedominant. Noi, cu parere de rau, nu va putem spune exact, fiindca nu depinde nici de dioptrie, nici de aditie.

      Numai bine,

      Răspundeți

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse