Autentificare

Oboseala ochilor: cum să o faci să dispară când ești la muncă?

Cum să lupti împotriva oboselii ochilor?

Oboseala oculară este o problemă care afectează tot mai mulți oameni în zilele noastre. În special la locul de muncă, tot mai mulți oameni sunt forțați să petreacă o zi întreagă fixând unul sau două ecrane, fără nici o protecție împotriva luminozității-foarte adesea dăunătoare pentru ochi.

Acest lucru poate provoca ochi uscați, dureri de cap care persistă mult timp chiar și după ce nu mai privim ecranul, o furnicături în retină sau, uneori, tulburări de ticuri faciale. Toate aceste simptome sunt consecințe ale oboselii cauzate de privitul la ecran timp de câteva ore la rând. Din fericire, există modalități de a lupta împotriva acestui fenomen și vom vorbi despre el în acest articol!

Oboseala ochilor cauzată de miscarea imaginilor de pe ecran.

Acest fenomen de suprasolicitare digitală a ochilor vine ca urmare a mai multor lucruri care au loc pe ecran:

 • Iluminarea: Imaginați-vă că trebuie să reparați timp de câteva ore consecutiv un bec și asta pentru câteva zile la rând. Acesta este efectul iluminării asupra ochilor dvs., chiar dacă este o lumină slabă.
 • Lumina albastră: descrisă pretutindeni ca fiind foarte dăunătoare. Poate provoca AMD, Age-Related Macular Degeneration, Degenerarea maculei (DMS). Îți amintești acele puncte pe care le vezi uneori în fața ochilor când îți întorci capul? AMD face ca acest fenomen să fie mai sever, iar persoanele cu această boală văd de obicei o formă de punct negru în centrul vederii. Acest punct negru va crește pe măsura degenerării ochilor tăi și va ascunde partea centrală a viziunii tale.
 • Concentrarea: nu realmente cauzată de ecran în sine, ci mai degrabă atunci când vă concentrați asupra acestuia. Vă concentrați toată ziua asupra a ceea ce se întâmplă în fața ochilor dvs., deci este normal să vă simțiți ochii obosiți la sfârșitul unei zile aglomerate. Este același fenomen pe care îl puteți simți după ce conduceți timp de mai multe ore și acesta este motivul pentru care trebuie să faceți pauze regulate în timpul unei călătorii lungi.
 • Strălucirea: se întâmplă atunci când navigați pe internet. Trecerea de la o culoare albă a unui document Word la nuanțele adesea mai întunecate ale unui site de internet vor influența de asemenea percepția dvs. asupra culorilor și ar putea duce la oboselea ochilor.
 • Vedere slabă: Un alt motiv pentru care ochii tăi sunt obosiți și aveți senzația de arsură, poate fi o vedere slabă. Un ajutor vizual vă poate fi de folos.

Dacă vrei să afli dacă trebuie să porți ochelari de vedere sau nu, fă un test de vedere aici!

Lupta împotriva tensiunii ochilor.

Dar cum să evităm această problemă? În 2019, devine tot mai greu să nu fie nevoie să te uiți la ecrane.

 • Împotriva luminii albastre, există două moduri: poți purta ochelari de protecție (nu trebuie să ai probleme de vedere pentru a purta ochelari) sau mergi în setările computerului pentru a activa ceea ce se numește de obicei afișajul de noapte, ceea ce dă o ușoară nuanță de portocaliu pe ecran, filtrând mult lumina albastră.
 • Luminozitatea poate fi dezactivată sau cel puțin scăzută, mai ales în cazul unei lumini slabe sau dacă ecranul dvs. este direcționat spre o sursă de lumină și, prin urmare, nu are nevoie de iluminare proprie.
 • Împotriva concentrării, nu puteți face mai mult decât să faceți pauze scurte în mod regulat în timpul zilei de lucru. Pauzele pe care ar trebui să le faceți în afară de cele pe care le faceți ca să vă uitați la ecranul laptopului sau al computerului.
 • Împotriva strălucirii, aceeași protecție ca și pentru lumina albastră: afișajul de noapte al calculatoarelor face posibilă afișarea unei culori portocalii și reducerea intensității luminozității.

Dacă suferiți de obosela/ încordarea ochilor în mod regulat, urmați câteva dintre aceste sfaturi și nu ezitați să folosiți picături pentru ochi pentru a vă calma ochii.

.

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

  Nici o întrebare

  *Câmpuri obligatorii

  Cele mai bine vândute produse