Reduceri exclusive 🔥

Autentificare

2 motive pentru care nu trebuie să depozitați NICIODATĂ lentilele de contact în apă

S-ar putea să se fi întâmplat tuturor celor care poartă lentile de contact. Ai rămas fără soluție în vacanță. Nu ai fixat bine capacul și acesta s-a scurs. Sau ai uitat să comanzi suficient și nu găsești nicăieri să cumperi.

Te-ai gândit că, doar de această dată, nu s-ar întâmpla nimic rău dacă ai folosi apa de la robinet în schimb?

Nu face asta!

Mai degrabă, decât să lăsați lentilele în apă simplă peste noapte, este mai bine să le aruncați și să cumpărați altele noi.

Iată de ce nu puteți pune lentilele în apă, nici măcar temporar.

1 Apa de la robinet nu are calitățile unei soluții

  1. Nu va îndepărta reziduurile, depunerile de grăsimi sau proteine de pe lentilă. Nu este sterilă. Chiar și cea mai curată apă de la robinet conține încă virusuri periculoase, ciuperci și microorganisme, dintre care cea mai periculoasă este acanthamoeba, despre care vom vorbi mai târziu.
  2. Apa de la robinet poate fi dăunătoare pentru lentile- interferează cu echilibrul lor osmotic, iar lentilele păstrate în apă își schimbă adesea forma și nu se mai potrivesc pe ochi.
  3. Apa nu conține lubrifianți și, prin urmare, nu hidratează lentilele. Acest lucru face ca purtarea lentilelor de contact să fie foarte incomodă.

2. Acanthamoeba keratitis

Ce este Acanthamoeba?

Pronunțată A·can·tha·moe·ba, acanthamoeba este o specie de amoeba care provoacă o boală foarte gravă a corneei, care uneori poate duce la orbire.

Acanthamoeba este un microb care este foarte comun în mediul înconjurător, inclusiv apa de la robinet. Se manifestă în două forme: trophozoitul și chistul. Trophozoitul este infecția care se poate transforma într-un chist și poate supraviețui mult timp. Acești trofozoizi și chisturi se pot lipi de suprafața lentilelor de contact și apoi vă pot infecta ochiul. Ar putea afecta pe oricine; cu toate acestea, 80–90% dintre pacienți sunt purtători de lentile de contact. Acanthamoeba este foarte persistentă și poate rezista chiar și la temperaturi de peste 100 de grade pentru un timp scurt, ceea ce înseamnă că nu poate fi distrusă prin fierbere. Acanthamoeba se simte ca acasă acolo unde mediul este cald și umed.

Acanthamoeba este peste tot acasă

Acanthamoeba înflorește în conductele de apă sau în orice loc unde există calcar, de exemplu în ciururi sau robinete de apă – Suprafața aspră a depozitelor este locul ideal pentru reproducerea acanthamoeba. Apa încălzită este de fapt mai periculoasă decât cea rece. De ce acanthamoeba este atât de periculoasă? Când intră în ochi, provoacă keratita acanthamoeba, o boală care poate avea rezultate catastrofale, inclusiv orbire. Se poate întâmpla mai ușor decât credem – dacă acanthamoeba intră în contact cu lentila, se va prinde fericit de suprafața ei. Apoi, este nevoie doar de cea mai mică leziune a corneei (de exemplu, în timp ce aplicați o lentilă), iar ușa la o infecție este deschisă.

Cum să recunoașteți simptomele?

Acanthamoeba atacă corneea, care nu conține vene și este mai puțin capabilă decât alte organe să reacționeze. Aceasta va cauza pete mici pe suprafață, uneori chiar poate penetra corneea.

Simptomele sunt de obicei:

  • Dureri de cap severe
  • Lăcrimarea excesivă
  • Umflături
  • Spasm al ochilor
  • Sensibilitate

Perioada de incubație este de aproximativ două săptămâni. Procesul de vindecare este lung și poate dura până la câteva săptămâni sau luni. Chiar și după vindecare, vederea ochiului este adesea mai slabă, iar în manifestările mai acute poate duce chiar la orbire. Dacă bănuiți că ați putea avea aceramoeba keratitis, păstrați o pereche de lentile pentru medicul dumneavoastră, precum și suportul în care le-ați ținut înăuntru.

Acum, sunt îngrijorat. Cum pot preveni toate astea?

Nu este nevoie să vă îngrijorați. Urmați câteva reguli și puteți lăsa grijile în urmă – Nu apă de la robinet în locul unei soluții este regula cea mai importantă.

Reguli generale:

• Nu folosiți apă de la robinet, nici măcar pentru clătirea lentilelor sau suportului
• Lentilele de contact trebuie curățate prin metoda de frecare și clătire.
Nu reumpleți niciodată soluția mai veche cu una proaspătă.
• Nu uitați să înlocuiți suportul la fiecare trei luni.
• Și dacă mergeți să înotați, fie în mare, în râu, fie în lac, folosiți lentile zilnice și aruncați-le la sfârșitul zilei.

În ce îmi pot pune lentilele dacă nu am nicio soluție/ Am terminat soluția pentru lentilele de contact, ce pot folosi?

În acest caz, singura opțiune pe care o aveți este să le aruncați.

Puteți păstra lentilele de contact în picături pentru ochi?

Nu, nu au aceleași calități de dezinfecție, nu sunt destinate acestui scop.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse