Reduceri exclusive 🔥

Autentificare

Cum se curăță suportul pentru lentile de contact

Ing. Barbora Keřková

Revizuit medical de Ing. Barbora Keřková, Manager adjunct al magazinului de optică, pe 19. 5. 2023. Scris de Lentiamo

Cuprins

Dacă porți lentile de contact, știi cât de important este să menții o rutină igienică de îngrijire a lentilelor. Știai că o curățare corectă a suportului pentru lentile de contact poate avea un impact și asupra longevității și clarității lentilelor tale?

Fie că înveți pentru prima dată cum să cureți un suport pentru lentile de contact sau ai nevoie de o reîmprospătare, experții în îngrijirea ochilor de la Lentiamo te vor ajuta. Află de ce și când ar trebui să îți cureți carcasa și citește mai jos cei șase pași de bază implicați în îngrijirea acestuia!

De ce este necesar curățarea suportului pentru lentile de contact

Cutiile pot acumula bacterii și alte microorganisme în timp, care se pot transfera apoi la lentilele de contact și pot provoca iritații sau infecții. Curățare suportului pentru lentile de contact este un pas important în menținerea unei bune igiene și în îngrijirea lentilelor de contact. Curățarea regulată a suportului pentru lentile de contact cu soluție pentru lentile de contact ajuta la prevenirea acestor probleme și păstrarea ochilor cât mai sănătoși.

Cum se curăță suportul pentru lentile de contact

cutie goală de lentile de contact deschisă pe o masă albă

Deși știm că este crucială curățarea lentilelor de contact ca parte a îngrijirii lentilelor, curățarea corectă a suportului de lentile de contact este la fel de importantă. Curățarea acestuia este simplă și necesită o pregătire minimă. Suportul trebui spălat regulat și temeinic folosind soluție cu utilizare multiplă.Soluțiile saline sau lubrifiante nu vor curăța și dezinfecta corespunzător suporturile.

Ești gata să începi? Află cum să cureți un suportul pentru lentile de contact urmând acești pași simpli:

  1. Se spală mâinile – Mâinile se spală temeinic cu apă și săpun înainte de a manipula suportul pentru lentile de contact. Acest lucru va ajuta la prevenirea răspândirii bacteriilor.
  2. Se usucă mâinile – Folosește un prosop curat, fără scame, pentru a-ți usca complet mâinile după ce le speli.
  3. Se golește soluția rămasă – Se toarnă soluția veche din suportul pentru lentile de contact și se toarnă în scurgere.
  4. Se clătește suportul – Clătește suportul lentilelor de contact cu soluție proaspătă pentru a îndepărta orice resturi sau soluție rămasă.
  5. Se usucă suportul la aer– Scutură excesul de soluție și lasă carcasa lentilelor de contact să se usuce complet la aer. Evită să folosești un uscător de păr sau o altă sursă de căldură pentru a o usca.
  6. Depozitează lentilele  Odată ce suportul este complet uscat, păstrează-ți lentilele de contact ca de obicei în soluție proaspătă..

Reguli importante de curățare a suportului pentru lentile de contact

  • Nu se folosește apă de la robinet pentru a curăța suportul pentru lentile de contact. Apa de la robinet poate conține bacterii care pot duce la infecții oculare grave.
  • Nu se folosește săpun sau alți agenți de curățare pentru a curăța suportul. Aceste produse pot deteriora suportul pentru lentile și îl pot face mai dificil de curățat.
  • A nu se păstra suportul pentru lentile de contact într-un mediu umed. Umezeala poate favoriza dezvoltarea bacteriilor.
  • A nu se fierbe suportul pentru lentile de contact.
  • Sub nicio formă suportul pentru lentile nu se introduce în mașina de spălat vase..
  • A nu se utiliza alcool pentru a curăța suportul lentilelor de contact.
Este posibil să apară pe internet informații care sugerează fierberea în apă a suporturilor pentru lentile de contact sau introducerea acestora în mașina de spălat vase. Apa poate introduce bacterii dăunătoare atât pe suport cât și pe lentile, crescând riscul de infecție gravă. Pentru a păstra ochii în siguranță, nu folosi niciodată apă pentru a curăța un suport de lentile, chiar dacă apa este fiartă.

Cât de des trebuie curățate suporturile lentilelor?

cutie pentru lentile de contact și o lentilă de contact pe o masă albă

Suportul pentru lentile de contact ar trebui să fie curățat după fiecare utilizare. Între curățări, asigură-te că menții carcasa deschisă și ferită de apă și alți agenți contaminanți. Nu uita să folosești numai soluție proaspătă pentru a curăța și păstra lentilele de contact.

Când trebuie înlocuit suportul pentru lentile?

Este important să înlocuiți carcasa o dată la trei luni. Păstrarea suporturilor mai mult de 3 luni poate duce la iritarea ochilor și la acumularea de bacterii.

Gânduri de încheiere de la Lentiamo

Urmarea pașilor de îngrijire a suportului pentru lentilele de contact poate fi benefică pentru vederea și sănătatea ochilor dumneavoastră. Ține minte aceste sfaturi utile data viitoare când îți cureți sau înlocuiești csuportul. Nu uita să acorzi prioritate rutinei tale de îngrijire a lentilelor și a suportului pentru a vedea clar și confortabil.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse