Reduceri de Paște 🐣

Autentificare

UKCA marca de pe rama ochelarilor de soare: ce înseamnă?

Scris de Lentiamo pe 9. 6. 2023

Multe produse, inclusiv ochelarii, poartă acum noul marcaj UKCA. De ar trebui să conteze pentru tine atunci când dorești să cumperi o nouă pereche de ochelari de soare?

Începând cu ianuarie 2020, Regatul Unit a încetat oficial să mai fie membru al Uniunii Europene, în urma referendumului din 2016, care a rămas în istorie sub numele de "Brexit". Astfel, s-a născut marcajul UKCA.

Ce înseamnă marca UKCA pe ochelarii de soare?

Marca semnifică faptul că ochelarii de soare îndeplinesc un anumit standard de calitate.

Acronimul UKCA înseamnă UK Conformitate evaluată. Deoarece sunt considerate  dispozitiv medical - precum și un accesoriu la modă — ochelari de soare de calitate fac parte din lista de produse care fac obiectul mărcii de conformitate reglementate de guvern.

Începând cu 1 ianuarie 2021, mărcile de ochelari care doresc să își distribuie produsele pe piața britanică trebuie să aibă marca UKCA. În plus, ramele fabricate înainte de această dată pot fi distribuite în Marea Britanie doar cu marcajul CE, conform normelor anterioare Brexitului. Mulți producători internaționali de ochelari folosesc în prezent atât sigla CE, cât și cea UKCA pe produsele lor mai noi distribuite atât în UE, cât și în Regatul Unit.

Marca CE este înlocuită de UKCA ?

Și da și nu, produsele care necesită în prezent un marcaj CE trebuie să continue să poarte acest marcaj atunci când sunt distribuite pe piața UE. În mod similar, produsele destinate distribuției în Regatul Unit și care aparțin categoriilor relevante vor trebui să poarte marca UKCA. În cazul mai multor producători, ambele mărci pot fi prezente. Acest lucru înseamnă că produsul îndeplinește cerințele de calitate ale ambelor țări și, prin urmare, poate fi distribuit în UE și în Regatul Unit.

Jimmy Choo sunglasses with CE mark

UKCA este, prin urmare, obligatorie pentru piața din Marea Britanie (Anglia, Scoția și Țara Galilor) ca să certifice conformitatea unui număr de produse. Irlanda de Nord urmează în schimb un sistem diferit. Aceasta respectă reglementările deja în vigoare referitoare la marcajul CE pentru a menține o anumită continuitate teritorială în ceea ce privește piața și mărfurile cu Republica Irlanda.

De ce sunt importante mărcile UKCA și CE în determinarea calității ochelarilor de soare?

Atât marcajul CE, cât și marcajul UKCA certifică faptul că ochelarii de soare cumpărați îndeplinesc toate cerințele, cele mai stricte standarde de fabricație. Aceasta înseamnă că modelele care poartă aceste marcaje sunt fabricate din materiale de înaltă calitate și că protecția împotriva radiațiilor UV pe care o oferă este reală și în conformitate cu recomandările oftalmologilor.

Pe scurt, prin achiziționarea ochelarilor cu marcajul UKCA și CE, poți fi sigur că deții un dispozitiv medical autentic pentru a îți proteja ochii de razele nocive ale soarelui.

Care este diferența dintre marcajul CE și UKCA?

În prezent, cerințele de calitate pentru obținerea mărcii UKCA nu diferă semnificativ de cele pentru marcajul CE. Acesta este motivul pentru care multe mărci de ochelari care își comercializează produsele atât în Regatul Unit, cât și în UE au ales să utilizeze ambele mărci. De fapt, cele două logo-uri pot fi adesea văzute unul lângă altul pe ramele ochelarilor originali și pe ochelarii de soare, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Jimmy Choo sunglasses with UKCA and CE marks

Cauți o nouă pereche de ochelari de soare UKCA & omologați CE?

Sute de ochelari de soare de calitate superioară te așteaptă la Lentiamo.

Descoperă ochelarii de soare aprobați de UKCA

Sursa

1. GOV.UK, Using the UKCA marking

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse