Autentificare

Lentilele zilnice sau lunare? 5 întrebări frecvente despre diferențele de preț și îngrijirea lor

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 31. 1. 2020. Scris de Maria Chiara Tarsia

Lentilele zilnice și lunare sunt la fel de populare în rândul purtătorilor de lentile de contact.

Aflați care sunt lentilele de contact cele mai accesibile și cele mai potrivite stilului vostru de viață!

Care lentile de contact sunt mai ieftine? Cele zilnice sau cele lunare?

Dacă doriți să comparați lentilele lunare cu lentilele zilnice probabil veți afla că lentilele lunare sunt în medie mai ieftine. Cu toate acestea, acest lucru poate induce în eroare, deoarece depinde de modul în care le utilizați. Dacă purtați lentilele de contact în fiecare zi, atunci lentilele lunare sunt opțiunea mai ieftină. Însă, dacă utilizați lentilele mai mult ocazional (de exemplu, doar când practicați sporturi), atunci lentilele zilnice vor fi mai ieftine pe termen lung.

Deci, țineți cont de cât de des purtați lentilele.

Recomandările noastre pentru lentile zilnice:

Care lentile lunare sunt mai ieftine? Lentilele dure sau cele moi?

Lentilele lunare moi sunt mai ieftine decât cele lunare, dure. Materialul dur este mult mai rezistent și explică astfel parțial prețul mai mare. În plus, lentilele de contact dure sunt deseori adaptate special, de exemplu în cazul astigmatismului, astfel încât lentilele lunare moi sunt mai susceptibile de a fi mai ieftine.

Cum este anual prețul lentilelor lunare comparativ cu cel al lentilelor zilnice?

Dacă folosiți lentile de contact în fiecare zi, lentilele de unică folosință, zilnice vor fi mai scumpe decât cele lunare.

Un pachet de 90 de lentile zilnice costă aproximativ între 200 Lei și 390 Lei. Aceasta ar însemna în jur de 550 Lei , pentru utilizare zilnică pe tot parcursul anului, pentru un ochi. În plus, de cele mai multe ori sunt necesare lentile diferite pentru ochiul drept și cel stâng. În acest caz, veți plăti de două ori mai mult. Cu toate acestea, costurile suplimentare pentru îngrijirea lentilelor de contact nu se aplica pentru lentilele zilnice.

Este imposibil să facem un calcul precis pentru lentilele lunare, deoarece avem acum o mare varietate în magazinul nostru, iar costurile variază între 80 Lei și 200 Lei pentru pachetul de 6 lentile. Cu toate acestea, haideți să alegem un preț undeva între cele două extreme, de exemplu 140 Lei pentru o cutie de 6 lentile, ceea ce înseamnă aproximativ 280 Lei pentru un ochi, pentru un an. Apoi, va trebui să adăugați costul soluției, care vă este necesară pentru curățarea și hidratarea lentilelor. Soluția vine însoțită de suportul pentru lentile.

În ambele cazuri vorbim despre lentile pentru miopie sau hipermetropie. Lentilele torice și multifocale au un cost de producție mai mare și sunt mai scumpe.

Cât de scumpă este îngrijirea lentilelor lunare în comparație cu cea a lentilelor zilnice?

Pentru lentilele lunare, diverse soluții pot fi utilizate, variind de la o soluție de curățare la cele dezinfectante și saline. Lentilele zilnice, pe de altă parte, nu necesită această îngrijire și sunt aruncate la sfârșitul zilei. Prin urmare, pentru lentilele lunare vom avea de suportat costuri suplimentare și timp pentru îngrijirea lor.

Recomandările noastre pentru lentile lunare:

Care sunt avantajele și dezavantajele lentilelor lunare?

Știm acum că mai multe lentile lunare sunt mai ieftine, în medie, dar necesită mai multă îngrijire iar costurile pentru agenții de îngrijire și curățare trebuie adăugate. De asemenea, dacă pierdeți sau deteriorați lentila lunară, veți pierde o sumă considerabilă de bani în comparație cu una de unică folosință, zilnică.

Cu toate acestea, lentilele lunare sunt foarte populare în rândul a mulți purtători de lentile și sunt percepute ca fiind mai confortabile, mai ales atunci când călătorești mult și nu vrei să-ți schimbi lentilele în fiecare zi. Totuși, rețineți că este esențial să curățați și să depozitați lentilele cât mai igienic posibil, pentru a preveni infecțiile cauzate de germeni și bacterii.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse