Reducere de vară pentru ochelarii de soare!

Autentificare

Materialul lentilelor pentru ochelarii de soare

materialul lentilelor ochelarilor de soare

Materialul lentilelor pentru ochelarii de soare este o caracteristică importantă pe care ar trebui să o luați în considerare atunci când cumpărăți ochelari de soare. Nu numai că va determina rezistența lentilei, dar vă va oferi și o viziune mai bună.

Iată ce trebuie să știți:

  • Lentilele din sticlă au o calitate de neegalat, dar va fi și cel mai scump material pentru ochelarii de soare. Sticla este, de asemenea, mai grea și se va sfărâma dacă este spartă. Chiar dacă lentilele din sticlă sunt cea mai bună alegere din punct de vedere al calității, ele nu sunt potrivite pentru toate activitățile.
  • CR39 (Plastic) este mai subțire, mai ieftin și cântărește la jumătate în comparație cu sticla și este cel mai des utilizat material pentru ochelarii de soare în general. CR39 oferă performanțe optice foarte bune chiar și pentru prescripții de ochelari cu dioptrii mari. În plus, are o rezistență bună la zgârieturi datorită stratului dur.
  • Lentilele din policarbonat sunt mai ușoare, deși acest material nu oferă optica excepțională a lentilelor din sticlă. Policarbonatul este de până la 10 ori mai rezistent la impact decât lentilele din plastic sau din sticlă și asigură o protecție 100% împotriva radiațiilor UV dăunătoare.
  • Vă sfătuim să evitați lentilele acrilice, cu excepția cazului în care sunteți pregătit să cumpărați altele noi destul de des. Ele sunt cele mai puțin durabile și clare optic. În plus, atunci când sunt expuse la căldură, ele tind să se răsucească. Acrilicul este cunoscut pentru faptul că este accesibil, dar se și deteriorează rapid.
  CR-39 Policarbonat Sticlă
Calitate optică Bună Bună Foarte bună
Greutate Standard Ușor Greu
Grosime Standard Subţire Gros
Protectie UV Foarte bună Foarte bună Foarte bună
Rezistență la zgârieturi Bună Foarte bună Foarte bună
Rezistență la impact Se poate sparge Nu se sparge Țăndări
Preț Ieftin Standard Mai scump

Deci care este cel mai bun material pentru lentilele ochelarilor?

Lentilele CR-39

În general vorbind, dacă sunteți în căutarea ochelarilor de soare pe care să-i puteți purta în fiecare zi pentru diferite activități, lentilele CR-39 sunt alegerea perfectă.

Deși lentilele CR-39 se pot sparge când se aplică suficientă forță, ele sunt mult mai rezistente la impact decât lentilele din sticlă. Până în prezent, lentilele din plastic sunt încă foarte populare și utilizate pe scară largă de mulți oameni din întreaga lume. Cel mai important avantaj al utilizării lentilelor din plastic este faptul că acestea sunt cel mai ieftine.

Lentilele din policarbonat

Dacă doriți să utilizați ochelarii de soare în principal pentru sport, ar trebui să evitați lentilele CR-39 și pe cele din sticlă deoarece nu sunt rezistente la șoc și, prin urmare, nu sunt recomandate pentru activitățile sportive. În schimb, ar trebui să optați pentru lentile din policarbonat deoarece acestea sunt fabricate dintr-un plastic foarte solid, care cântărește cel mai puțin și este cel mai rezistent la impact. Acest lucru face ca materialul să fie alegerea perfectă pentru ochelarii de soare rezistenți.

Lentile din sticlă

În cazul în care claritatea și rezistența la zgârieturi sunt aspectele care vă interesează, gândiți-vă la ceea ce cuvântul „sunglasses“ implica inițial – exact, lentile făcute din sticlă. De ce? Până în prezent nu au existat alte materiale care să egaleze lentile din sticlă atunci când vine vorba de claritate, rezistență la zgârieturi și capacitatea de a rezista temperaturilor extreme. Cu toate acestea, lentilele din sticlă se sparg mult mai periculos decât lentilele din plastic. În plus, ele pot fi montate numai în rame întregi. Prin urmare, lentilele din sticlă limitează stilurile de rame pe care le puteți alege. Nu în ultimul rând, oamenii care au nasul sensibil, în general, nu suportă bine lentilele grele din sticlă.

Citiți mai multe

Sfaturi de stil pentru alegerea ochelarilor de soare