Puteți comanda și la telefon: 0800 400 156

Octombrie este luna sănătății ochilor la Lentiamo. Aflați de la experții noștri cum să vă îngrijiți cel mai bine ochii și beneficiați de reducerile noastre săptămânale!

Autentificare

Cum să interpretați prescripția pentru lentilele de contact - Parametri importanți!

Oricine vrea să cumpere lentile de contact ar trebui să cunoască parametrii acestora. Parametrii lentilelor de contact pot fi găsiți în prescripția scrisă de către medicul oftalmolog. Este important de știut că prescripția pentru lentilele de contact și prescripția pentru ochelarii de vedere nu este aceleași.

Rețineți, de asemenea, că datele trecute de către oftalmolog nu trebuie să fie mai vechi de un an, deoarece parametrii ochiului se modifică odată cu vârsta.

Parametrii lentilelor de contact pe care trebuie să îi știți

Raza de curbură(BC)

Raza de curbură a unei lentile de contact descrie curbarea lentilei în milimetri, pentru a oferi un confort maxim în timp ce purtați lentile, adică cât de bine se așează lentila pe ochi. În mod normal, acești parametri sunt între 8–10 mm.

Dioptrie / Sferă (D/dpt./S/SPH/PWR)

Sfera este puterea lentilei de contact. Unitatea de măsură pentru puterea sferică este o dioptrie sau D. În general, puterea sferică a unei lentile este indicată cu un semn plus (+) pentru hipermetropie și un semn minus (-) pentru miopie.

Diamterul (DIA)

Această valoare este, de fapt, diametrul (sau dimensiunea) lentilei. Lentilele de contact moi au un diametru mai mare, de la 13.00 până la 15.00 mm, față de lentilele de contact dure, de la 9 la 10 mm.

Cilindru (CYL)

Valoarea cilindrului este necesară pentru fabricarea lentilelor de contact pentru astigmatism. Este o valoare negativă, care face orice corecție pentru curbura corneei.

Axa cilindrului (A/ACH/AXIS/AX)

Axa este necesară pentru astigmatism, ca supliment la lentilele de contact cu cilindru. Acesta descrie poziția exactă a curburii pe cornee și este măsurat într-un interval de 0 ° – 180 °. Rețineți că un grad de zero este de asemenea scris și ca 180. Numărul 90 înseamnă poziția verticală a ochiului, iar numărul 180 corespunde meridianului orizontal.

Adiție (ADD)

ADD este diferența dintre valoarea dioptrică a vederii la depărtate și valoarea dioptrică a vederii la apropiere. Valorile de până la 1,25 sunt considerate scăzute, până la 2,00 ca medii și până la 3,00 ca valoare ridicată.

Cum se stabilește prescripția pentru lentilele de contact?

Valorile lentilelor de contact sunt determinate de către un medic oftalmolog folosind diferite teste și metode de măsurare. În baza acestei prescripții precise, pacientul poate cumpăra lentilele corecte.Este important ca toți parametrii să fie verificați pentru acuratețe la fiecare 6–12 luni. Vederea și ochii se pot schimba de mai multe ori pe parcursul vieții, deci ajustarea este importantă. Dacă simțiți că vederea vi s-a schimbat, trebuie să reevaluați imediat valorile lentilelor de contact.

Diferența dintre prescripția pentru lentile și cea pentru ochelari

Ele sunt complet diferite, deoarece lentilele de ochelari sunt plasate la aproximativ 12 milimetri de ochi, în timp ce lentilele de contact se aplică direct pe suprafața ochilor. Cu toate acestea, este necesar să se determine ambele valori, astfel încât să fie posibilă o vedere perfectă.

Deci, dacă purtați ochelari de vedere, aveți grijă să nu încurcați prescripția, atunci când cumpărați lentile de contact. În plus, metoda de măsurare pentru ochelari este ușor diferită de măsurătoarea pentru lentile de contact , deoarece prescripția pentru ochelari necesită măsurarea distanței dintre ochi. Prin urmare, metodele de măsurare între lentilele de contact și ochelari sunt de asemenea ușor diferite.

Informații suplimentare privind cutia de lentile de contact

Pe lângă valorile esențiale despre ochi, veți găsi, de asemenea, informații despre conținutul de apă pe ambalajele lentilelor de contact, precum și permeabilitatea la oxigen. Cu cât sunt mai uscați ochii, cu atât mai mic trebuie să fie volumul de apă din materialul din care sunt create lentilele. Lentilele cu un conținut ridicat de apă au proprietați negative de evaporare a apei pentru cei care aleg purtarea extinsă, indepărtând astfel umezeala din ochi. Asta înseamnă că trebuie să acordați atenție materialului din care sunt fabricate lentilele: cele din hidrogel au un conținut mai ridicat de apă, care se evaporă mai repede și necesită astfel mai mult lichid din filmul lacrimal. Rezultatul: ochiul se usucă mai repede. Dacă aveți ochi uscați, ar trebui să alegeți lentile din silicon hidrogel pentru că au o bună permeabilitate la oxigen și astfel necesită 20% mai puțină apă.

Permeabilitatea la oxigen este dată de valoarea „Dk/t“. Cu cât lentile stau mai mult pe ochi, cu atât vor fi mai permeabile la oxigen. Dacă valoarea este prea mică, pentru cei cu ochii sensibili pot să apară roșeață, mâncărime sau arsuri.

Nu orice marcă de lentile de contact corespunde nevoilor oricărui pacient

La fel ca și la pantofi și îmbrăcăminte, unitățile de măsură și caracteristicile pentru lentilele de contact pot varia în funcție de producător. Prin urmare, este posibil să fiți nevoit să vă verificați din nou parametrii atunci când schimbați marca și vă recomandăm să consultați un medic oftalmolog atunci când faceți acest lucru.

Rezumat

Parametrii lentile de contact Unitate de măsură Prescurtare Mai multe informatii
Dioptrie dioptrie PWR, D, SPH, dpt de la –30.00 până la +30.00
Raza de curbură millimetru BC de la 8.00 până la 10.00
Diametru millimetru DIA de la 13.00 până la 15.00
Cilindru dioptrie CYL, ZYL de la –0.25 până la –10.00, lentile de contact torice
Axa cilindrului grad A, AX, AXIS de la 0 până la 180, lentile de contact torice
Adiție dioptrie ADD de la 1.00 până la 3.00, lentile de contact multifocale

Dacă aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați. Sunați-ne gratuit la numărul 0800 400 156, trimiteți-ne un email, sau scrieți-ne pe Facebook. Vă vom răspunde cât mai curând posibil!

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

 • Maria

  Buna ziua
  Am fost la doi medici oftalmologi. Cei 2 mi-au spus 2 lucruri diferite, si anume. Unul mi-a comunicat ca trebuie sa port valoarea exacta care mi-a iesit , si anume de -1 cilindru la ochiul drept si 0.5 la ocuhiul stang. Celalalt medic mi-a spus ca nu e nevoie sa se puna cilindru decat la ochiul drept un 0.5, deoarece este normal un 0.75 cilindru la ochi, e ceva ce tine de structura. Nu stiu exact ce ar trebui sa fac? Care varianta e ok? Mentionez ca la ochiul drept am miopie -2.5 si la ochiul stang -3.25.Mersi

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna Maria,

   Multumim pentru mesaj. Sfatul nostru este sa urmezi recomandarea primului medic- corectie cilindru la ambii ochi. Chiar daca este un inceput de astigmatism(cilindru), este recomandat sa fie corectat.
   Acest lucru este valabil in cazul in care vei opta pentru ochelari de vedere.

   In cazul lentilelor de contact, cilindru de -1 nu exista, deci cel mai probabil se va alege un cilindru de -0.75 iar la ochiul cu cilindru de -0.5, corectia se va face doar pentru miopie (fara cilindru).

   Multa sanatate

   Răspundeți
 • Ioana

  Bună ziua. Pe prescripția pentru lentile de contact am diametrul 14, ar putea apărea probleme sau ce impact ar avea dacă as achiziționa lentile cu diametrul de 13.8?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Cel mai important de respectat este raza de curbura.
   Diferenta la diametru este foarte mica/ insesizabila poate, insa va recomandam ca orice modificare/schimbare de brand sa fie consultata impreuna cu medicul dvs oftalmolog care, in momentul in care va recomanda un produs este posibil sa ia in calcul si alte aspecte (material, continut de apa, transmisibilitate oxigen, etc).

   Numai bine

   Răspundeți
 • Nicoleta

  Buna ziua,
  Am facut un control pentru lentile de contact, iar pe bonul scos de aparatul de masurare scrie la SPH +3.5, iar pe fisa de ochelari scrie +1.5.
  Cand dau comanda pentru lentile specific SPH +3.5?
  Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru email.
   Prescriptia pe care o aveti(trimisa pe email) este pentru ochelarii de vedere, nu pentru lentilele de contact. Masuratorile se fac in mod diferit.
   Va sfatuim sa reveniti la cabinetul oftalmologic si sa solicitati sa vi se faca si un control pentru identificarea parametrilor pentru lentilele de contact. Veti mai avea nevoie sa stiti si diametrul si raza de curbura (BC), pentru a va asigura ca lentilele se vor aseza corect pe globul ocular. Cand aflati toate aceste detalii, va asteptam cu drag pentru alegerea lentilelor de contact care vi se potrivesc. 

   Cu drag,

   Răspundeți
 • Andreea C.

  Buna ziua, am fost la un consult si mi-a fost data o prescriptie de genul:
  - Alcom Daylies 8,7 / 14
  - OASYS HC 8,8 / 14
  - OASYS 1 Day 9 / 14.2

  Inteleg ca raza de curbura ar fi prima valoare in fiecare exemplu si a doua reprezinta diametrul? Dar nu stiu ce sa selectez la dioptrii. Cand mi-a pus lentilele mi-a explicat ca la un ochi o sa merg cu -2.75 si la celalalt cu -3.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Da, v-a oferit 3 variante posibile de branduri dintre care sa alegeti. Pentru fiecare, prima valoare este raza de curbura si cea de-a doua diametrul.

   In ceea ce priveste dioptria, ar trebui mentionata pe prescriptie. Posibil sa aveti nevoie de 2 cutii: -2.75 si -3 pentru celalalt ochi.

   Daca va ajuta, puteti sa ne trimiteti prescriptia pe email.

   Numai bine,

   Răspundeți
 • Ana

  Buna seara am fost astăzi la un control și pe rețetă scrie (R)S-9.50-2.75 Ps8.1 (L)S-9.00-1.50PS7.8PD58 im puteți spune va rog ce dioptrii sunt??

  Răspundeți
  • Tatiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   R inseamna ''right'', ochiul drept, iar L - ''left'', ochiul stang. Dioptria este aceeasi cu sfera, care se noteaza S, deci e -9.50 la ochiul drept si -9.00 la cel stang. Verificati sa fie semnul corespunzator, adica minus. Daca aveti nevoie de ajutor, ne puteti trimite o poza a prescriptiei pe mail.

   Numai bine,

   Răspundeți
 • Radu

  Buna ziua! Am fost astazi la un control la ochi ca sa imi prescrie o reteta pentru lentilele de contact pe baza retetei de ochelari. La ochelari am in felul urmator: OD: sf -3.75, cyl -1.75, axa: 165; OS: sf -3, cyl -2, axa: 0. Iar pentru lentile mi-au prescris in felul urmator: OD: sf -5.25; OS: sf -4.75, R: 8.6; D: 14.0. Tin sa mentionez ca doctorul care mi-a prescris reteta pentru lentile nu este acelasi cu cel care mi-a prescris reteta pentru ochelari. Am zis sa va intreb daca vi se pare in regula, deoarece mie nu. Nu stiu de ce am impresia ca prescriptia pentru lentilele de contact nu este buna! Va rog frumos sa ma ajutati ca nu am pe cine sa intreb si nu vreau sa imi stric vederea.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Conform prescriptiei pentru ochelarii de vedere, Dvs aveti astigmatism miopic ( sfera, cilindru si ax) si aveti nevoie de lentile torice, pentru astigmatism.

   Cea de-a 2-a prescriptie este insa pentru miopie doar, ceea ce inseamna ca nu veti corecta astigmatismul.
   Intrucat cele 2 recomandari sunt diferite, va sugeram sa repetati consultul.
   Ne puteti contacta pentru mai multe informatii.

   Numai bine

   Răspundeți
 • Dumitru

  Bună seara, am fost la un control și pe rețetă îmi arată că am la ochiul drept +2.00/-2.50 126°,și la ochiul stâng +2.50/-2.50 22°, am 18 ani și nu știu dacă este ok sa port atât, plus ca mi se pare ciudat ca am si plus și minus eu având miopie

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Conform prescriptiei, aveti astigmatism hipermetropic. Nu este nimic neobisnuit la varsta aceasta.
   Daca aveti nelamuriri cu privire la prescriptie, va recomandam sa repetati consultul sau sa discutati cu medicul Dvs.

   Numai bine

   Răspundeți
 • Ana M.

  Bună ziua, am fost la un consult oftalmologic iar acestea au fost rezultatele:
  - Diagnostic: hipermetropie
  - Vedere de aproape, ochi drept Sph=+0.50; Cyl=-0.25; Ax=15 grade. Va rog, imi puputeti spune interpretarea acetor rezultate pe intelesul meu. Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.
   Aveti o hipermetropie mica, cu o dioptrie de +0,5, care necesita corectarea vederii pentru aproape cu ajutorul ochelarilor de vedere sau lentilelor de contact.

   Pe langa sph (sfera/ dioptrie), aveti si un usor inceput de astigmatism (cilindru de -0,25).

   Nu sunt motive de ingrijorare insa va recomandam sa purtati corectia vizuala recomandata de catre medic.

   Toate cele bune,

   Răspundeți
 • Catalin

  Buna seara. O nelămurire am si eu,pe prescriptie imi scrie asa: OS cyl -1.25 axa 7 ..
  Chestia este ca atunci vreau sa dau comanda de lentile de contact, pun cilindru 1.25, axa 70 (vad ca pleaca de la 10 la 180),dar ma pune sa selectez si la dioptrii,ce trebuie sa pun acolo?las asa sau trebuie sa pun și acolo 1.25?
  PS. Vreau sa comand de pe internet și acolo ma baga în ceata.
  Va mulțumesc.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Va recomand sa imi trimiteti prescriptia pentru a vedea exact despre ce este
   vorba si pentru a ma asigura ca este o prescriptie pentru lentile, nu pentru
   ochelarii de vedere, deoarece masuratorile se fac diferit.


   Daca la dioptrie nu este trecut nimic, trebuie sa alegeti 0. La ax insa,
   este posibil sa fie 7 (ceea ce inseamna ca este prescriptie pentru ochelari). Nu
   este in regula sa modificati in 70.


   Daca prescriptia este pentru lentile, atunci trebuie sa ii solicitati
   medicului sa faca conversia in parametrii pentru lentilele de contact.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Floarea D.

  Bună ziua, am fost la un consult oftalmologic si împreună cu dr am optat pt lentile de contact torice pt o luna.Masuratorile sunt
  OD +1,25sf -0,50 cyl ax 51
  OS +1,50sf-0,50 cyl ax 167
  DP 61
  Problema e ca cilindrul pornește de la -0,75,va rog ma puteți ajuta cu o conversie de la -0,50 la -0,75 si implicit axul

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Multumim pentru email Prescriptia pe care o aveti este pentru ochelarii de
   vedere, nu pentru lentilele de contact. Masuratorile se fac in mod diferit. In
   situatia in care cilindrul este mai mic de –0,75, se va opta pentru lentie
   doar cu dioptrie, fara cilindru si ax.


   Va sfatuim sa reveniti la cabinetul oftalmologic si sa solicitati sa vi se
   faca si un control pentru identificarea parametrilor pentru lentilele de
   contact. Veti mai avea nevoie sa stiti si diametrul si raza de curbura (BC),
   pentru a va asigura ca lentilele se vor aseza corect pe globul ocular. Cand
   aflati toate aceste detalii, va asteptam cu drag pentru alegerea lentilelor de
   contact care vi se potrivesc. 


   Sper ca raspunsul a fost de ajutor.


   Va voi ramane cu drag la dispozitie.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Daniel P.

  Buna ziua,
  Va rog frumos sa ma ajutați cu interpretarea axului daca este corect sa am in plus câteva grade.
  La ochelarii vechi aveam la ochiul stâng +5,50 sferic -0,50 cyl ax 150.
  La ochelarul nou am +5,50 sferic -0,50 cyl ax 157.
  Conteaza la ax 7 grade sau nu este o problema cele 7 grade la ax.
  Va multumesc mult si aștept un răspuns de la dvs.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Multumim pentru mesaj. O diferenta atat de mica la ax nu ar trebui sa
   reprezinte o problema insa doar medicul dvs. este in masura sa decida daca va
   recomana schimbarea ochelarilor sau puteti ramane la cei pe care ii purtati.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Mihaela

  buna ziua, am la ochiul stang -2.25 la dreptul -12 se pot pune lentile de contact cu diferente atat de mari??? la ochelari nu se pot pune...

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Puteti opta pentru dioptrii diferite pentru fiecare ochi in parte, chiar daca
   diferenta este mare. Trebuie doar sa confirmati cu medicul dvs ca este in regula
   sa purtati lentile de contact si sa va recomande raza de curbura si diametrul de
   care aveti nevoie.


   Reveniti apoi cu prescriptia si va ajut cu drag


   Numai bine


   Răspundeți
 • Mariana

  Buna ziua,

  Am fost la un consult și am următoarea prescripție pentru lentile de contact: O.D. -3,25; O.S. -3 cu CIL -0,75, AX 30. RC 8,60. Mi s-au recomandat lentilele Johnson&Johnson zilnice, dar nu știu exact pe care să le comand. Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Mulțumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Lentile zilnice, de la J&J, pentru astigmatism(OS) sunt doar 1 Day
   Acuvue Moist pentru astigmatism sau Acuvue Oasys 1 Day with HydraLuxe for
   astigmatism, ambele avand raza de curbura 8,5, nu 8.6– cum v-a fost
   recomandat.


   Cu raza de curbura 8,6, ar fi lentilele lunare Acuvue Vita for astigmatism.
   Varianta pentru OD este insa cu raza de curbura 8,4 sau 8.8. Va atasez captura
   de ecran.


   Daca doriti, puteti sa imi trimiteti prescriptia pe email pentru a verifica
   sau ma puteti suna la 0800400156.


   Multumesc,


   Răspundeți
 • Teodora

  Bună ziua! Mă puteți ajuta cu următoarea prescriptie pentru lentile de contact: OD: - 0,75 cyl 170° și OS: -0,75 cyl 10°. RC=8,8/8,9. Mi s-a recomandat Dailies toric, insa nu știu ce sa pun la dioptrie(bănuiesc ca 0). Mulțumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Da, cu aceasta raza de curbura aveti 2 optiuni: DAILIES AquaComfort Plus
   Toric-zilnice sau Proclear Toric CooperVision- lunare. Avand in vedere faptul ca
   aveti doar cilindru si ax, la dioprtrie veti trece 0.


   Daca aveti nevoie de informatii suplimentare sau ajutor, nu ezitati sa ne
   contactati.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Petrișor O.

  Buna ziua am un băiețel de 11 ani am fost cu el la oftalmolog si asta este ce ne- a scris doamna doctor este de speriat( OD:+4,25~-1.00,1° OS:+4,50~-1,50,168°) urmează să merg din nou la ea ptr proba de ochelari !

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Da, diagnosticul este Astigmatism insa, atata timp cat poarta corectia
   necesara (ochelari sau lentile), nu trebuie sa va ingrijorati.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Dianac

  Buna ziua. In 2018 am avut o reteta la oftalmolog cu ax ochi stang - 155 (distanta), iar in 2020 un alt medic mi-a dat reteta cu ax 0. Este in regula? Sau este gresita reteta noua? Dioptriile nu s-au schimbat. Va multumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Este posibil sa apara modificari de-a lungul timpului, nu trebuie sa va
   ingrijorati. Daca la ultimul consult a reiesit faptul ca aveti nevoie de acest
   ax pentru corectia astimatismului, inseamna ca aceasta este corectia de care
   aveti nevoie.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Julia

  Buna ziua!Am -3,50 la stângul și -5,50 la dreptul,însă am o problema simt ca mi s -a mărit dioptria la ochiul drept!As putea sa-mi iau pentru ochiul drept -6 la lentile sau este o diferența prea mare intre ochi?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Este recomandat sa verificati impreuna cu medicul oftalmolog. Nu este
   problema ca aveti aceasta diferenta intre cei doi ochi insa este posibil sa fi
   aparut si alte modificari (poate un astigmatism sau poate aveti nevoie de
   lentile multifocale).


   De aceea, este recomandat sa mergeti la consult inainte de a decide sa
   schimbati dioptria.


   Numai bine,


   Răspundeți
 • Cristina C.

  Buna ziua!
  Am fost la medic si mi a prescris lentile de contact cu raza de curbura 8,7 si diametru de 14,2.
  Problema este ca nu gasesc lentile de contact exact pe marimile astea. Cea mai apropiata valoare este cu Raza de curbura de 8,6 si diametrul 14,2.
  Este vreo problema? Conteaza asa de mult diferenta aceasta mica?
  Multumesc !

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Nu am prescriptia Dvs pentru a vedea exact de ce anume aveti nevoie insa acestea sunt lentilele cu BC 8,7 si Dia 14,2


   Intre 8.6 si 8,7 diferenta este foarte mica, nu ar trebui sa ridice
   probleme. Probabil medicul Dvs s-a referit la un produs anume cand a mentionat
   aceste specificatii.


   Daca aveti nevoie de ajutor, nu ezitati sa ne contactati.


   Multumim


   Răspundeți
 • Diana

  Buna seara! Am fost la control oftalmologic in urma cu o saptamana, -3,25 la ambii ochi, miopie. Am comandat lentile 2Hd Bausch & Lomb, dioptrie -3,25. Este normal sa am uneori vedere incetosata a cuvintelor de la distanta, de ex la Tv?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Daca dupa cateva zile aceasta problema persista, nu este normal. Vederea la
   distanta ar trebui sa fie clara. Este posibil ca raza de curbura si diametrul sa
   nu fie cele de care aveti nevoie si de aceea vederea nu este optima si va fi
   necesar sa ii solicitati medicului sa va recomande un alt brand de lentile.


   Numai bine


   Răspundeți
 • R U.

  Buna,
  As dori sa aflu parerea d-voastra in legatura cu lentilele mele de contact.
  Pt ochelari:
  Ochiul drept SPH -0.75
  CYL - 0.50
  AXIS 145.0
  Near ADD + 0.75
  Ochiul stang SPH -0.25
  CYL -0.25
  AXIS 75
  Near ADD +0.75
  Lentilele de contact
  Ochiul drept PWR -0.75
  MAXX ADD +1.25
  Ochiul stang PWR -0.25
  MAXX ADD +1.25
  Lentilele sunt multifocale Alcon, zilnice.
  Mentionez ca locuiesc in Anglia si atat ochelarii cat si lentilele mi-au fost recomandate aici.
  Este normal ca dupa 12 zile de purtat lentilele 10-11 ore pe zi, vederea sa nu fie clara? Nu ma doare capul dar ma deranjeaza vederea dubla, litere/cifre "cu aura".
  Multumesc
  Roxana

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna Roxana,


   Multumim pentru mesaj. Conversia este corecta. Deoarece valoarea cilindrului
   este mica, l-au eliminat si au recomandat lentile multifocale ce pastreaza
   dioptria valabila pentru ochelari si aditie LOW (max 1.25)


   In general, in cazul lentilelor multifocale, este necesara o perioada de
   acomodare de 1–2 saptamani. Daca dupa toata aceasta perioada nu a aparut inca
   nicio imbunatatire, recomand o noua vizita la medicul oftalmolog. Fie trebuie
   sa aduca modificari, fie raza de curbura si diametrul nu sunt cele potrivite si
   trebuie incercat un alt brand cu aceleasi specificatii.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Oana F.

  Bună ziua.
  La unul dintre ochi am axa 0°. Cand achizitionez lentile de contact ce axa trebuie sa selectez avand in vedere ca optiunile sunt intre 10°- 180°?Mulțumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Ax 0° sau 180° reprezinta acelasi lucru. Daca nu puteti alege 0,
   alegeti 180.


   Multumim,


   Răspundeți
 • Neagu E.

  Buna ziua ! In urma unui consult oftalmologic au rezultat urmatoarele date: corectie vizuata testata distanta( ochiul drept): sf:-3.50, cyl:-0.50 si ochiul stang: sf:-0.25, cyl:-0.75.
  Corectie vizuala lentile de contact moi, ochiul drept:sf:-3.00, cyl:-0.75, ax:20, iar ochiul stang: sf:-, cyl:-0.75, ax:170. Acesta a fost raportul medical de la consultul oftalmologic. A doua oara cand am venit sa probez lentilele aveam un raport medical diferit si anume: corectie vizuala lentile moi, ochiul drept:sf:-3,50, iar ochiul stang: cyl:-0.75, ax:160.
  Precizez faptul ca ma simt foarte ametita de la lentile, vad in ceata cu ochiul stang. Are vreo legatura cu acea diferenta de raport medical intre lentile? Nu ma pricep.. intrebarea finala era daca cumva au gresit raportul medical atunci cand am venit a doua oara la clinica sa probez lentilele sau asa ma simt de la lentile in mod normal si trebuie sa ma acomodez. Multumesc!!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Multumim pentru mesaj. Conform celor specificate de catre Dvs, cea de-a doua
   corectie ar trebui sa fie in regula. Pentru lentilele de contact, masuratoarea
   cilindrului incepe de la –0.75. Daca cilindrul este mai mic (-0.5 in cazul
   dvs), se recomanda lentile doar cu sfera.


   Drept urmare, OD –3.5 si OS spf 0, cyl –0.75 si ax 160, ar trebui sa
   fie conversia corecta. Daca nu va simtiti bine cu ele, este posibil ca brandul
   de lentile sa nu fie cel potrivit. V-au fost recomandate si raza de curbura si
   diametrul? Este foarte important ca lentilele sa se aseze corect pe globul
   ocular.


   In alta ordine de idei, la ochiul drept, unde aveti doar miopie, acomodarea
   este foarte simpla. La ochiul stang, aveti astigmatism si acomodarea poate sa
   dureze pana la 1–2 saptamani.


   Multumim,


   Răspundeți
 • Voicu A.

  Buna ziua, am facut recent o consultatie si nu s-a modificat dioptria doar ax. Nu ma simt bine cu ei. Ametesc si ma doare capul. Este posibil sa fie din cauza axei? Multumesc anticipat.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Este posibil sa fie axul insa incercati sa observati 1–2 saptamani deoarece
   ochii au nevoie de o perioada de acomodare. Daca dupa aceasta perioada ameteala
   nu dispare, mergeti pentru un consult.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Tataru A.

  Sf-0,25.cyl-1,75.prisma 175 ochiul drept. Sf--0,25-1,25.prisma0°.ochiul stang. Distanta pupilara. Buna ziua, imi puteți zice ce diagnostic este? Este vorba de glaucom? Va mulțumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Glaucomul defineste o serie de afectiuni oculare care produc leziuni la
   nivelul nervului optic.


   Valorile pe care mi le mentionati, fac referire la afectiunea vizuala pe care
   o aveti, si anume astigmatism, pentru care este necesara corectia cu ajutorul
   ochelarilor de vedere sau lentilelor de contact.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Silvia

  Buna ziua! Am purtat timp de un an lentile bausch&lamb soflens 59 lunare, pe care le dadeam seara jos. Pt ca petrec mult timp in fata laptopului am solicitat un alt tip de lentila pe care as putea sa le port mai multe ore pe zi si mai bune pt statul la calculator. Mi-au fost recomandate bausch&lamb purevision 2. Am miopie forte de -7, insa cu lentilele pure vision 2 nu vad la fel de clar ca cu cele soflens,chiar daca au aceeasi dioptrie. Multumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Imi pare rau sa aud ca nu ati avut acelasi confort cu PureVision 2. Raza de
   curbura este aceeasi, doar diametrul putin diferit- nu ar trebui sa ridice
   probleme. Probabil ca materialul nu este tolerat bine. PureVision 2 si toate
   celelalte branduri de lentile cu purtare extinsa, sunt din silicon hidrogel.
   Soflens 59 nu sunt din silicon hidrogel si au un continut mai ridicat
   de apa.


   Va recomand sa discutati cu medicul dvs oftalmolog si, eventual, sa reveniti
   la Soflens 59.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Nicu S.

  Buna ziua! In reteta pentru ocehalri mi-a fost trecuta doar valoarea cilindrului,in rubrica Sfera nu este trecut nimic.Mentionez ca valoarea cilindrului este - 1.50,iar axa 90 pentru ambii ochi! Cum as putea interpreta asta? Cum as putea comanda ochelari fara valoarea sferei? Va multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Este necesar sa ii solicitati medicului Dvs prescriptie pentru lentilele de
   contact, unde sa fie mentionate raza de curbura si diametrul si conversia in
   parametrii pentru lentile de contact. Daca la sfera nu este trecut nimic, atunci
   la dioptrie veti avea 0. Cilindrul pentru lentile nu poate fi –1,5 deci,
   cel mai probabil, va va recomanda –1,25.


   Solicitati prescriptie pentru lentile, pentru a ne asigura ca se vor potrivi
   perfect pe globul ocular, pentru o vedere optima.


   Numai bine


   Răspundeți
   • I O.

    Multumesc pentru promptitudine si ajutorul acordat ! Cu stima!

    Răspundeți
 • Alexandra

  Buna seara, am dioptrii la
  od:sf -6 cyl-0.75 ax 105
  os:sf-6.75 cyl -0.75ax80 daca la cyl într-un an s-a modificat cu 0.25 este neaparat schimbare ochelarilor? S-au ar fi o variantă sa port lentile de contact?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Puteti incerca varianta de lentile de contact daca nu doriti sa schimbati
   ochelarii. Este important sa utilizati corecta recomandata in prezent.


   Daca alegeti sa purtati lentilele, rugati medicul sa va recomande raza de
   curbura si diametrul de care aveti nevoie.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Adela I.

  Buna ziua,la dioptrie pe ochelar _9, 50 cu _ 0,75 ax 170 și la celălalt ochi la fel sfera și clindru,dar ax 180 ,ochi uscat ,lucru mult la calculator,ce dioptrie la LC se ajustează și care este cea mai buna pt ochi uscat,mulțumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   La dioptria pentru lentile se va scadea 0,25–0,5 fata de dioptria pentru
   ochelari. Pentru a putea recomanda un brand anume, avem nevoie de prescriptia
   pentru lentile, unde sa fie mentionate raza de curbura si diametrul.


   Daca veti intra in posesia ei, am rugamintea sa mi-o trimiteti pe adresa de
   email info@lentiamo.ro si
   va ajut cu drag.


   Acesta este link-ul pentru lentilele torice: https://www.lentiamo.ro/…e--9.00.html


   Numai bine


   Răspundeți
 • Neacsu N.

  Buna ,
  as dori si eu o lamurire va rog,nu prea inteleg bine ,am 43 ani, vad bine la distanta dar de aproape vad cu +2, as dori sa achizitonez acste lentile multifocale dar nu stiu ce reprezinta aditia....valoarea pt vederea de aproape sau pt distanta?....multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Daca aveti nevoie doar de corectia vederii la apropiere, atunci aceasta este
   categoria de lentile: https://www.lentiamo.ro/…e-+2.00.html


   Aditia este necesara in cazul presbiopiei, cand trebuie corectata atat
   vederea la apropiere cat si cea la distanta. Adiția lentilelor de contact
   (abreviere ADD) este pentru lentilele de contact multifocale și reprezintă
   suma dioptriilor lentilelor de contact și a vederii de aproape. Deși uneori
   poate lipsi, este întotdeauna cu plus (+).


   Daca este pentru prima oara cand doriti sa incercati lentilele, va recomand
   sa ii solicitati medicului o prescriptie pentru ele deoarece este foarte
   important sa cunoastem toate valorile.


   Multumesc,


   Răspundeți
 • Catalin

  Buna ziua daca am ochelari +4.5 dp 67 pot sa îmi iau lentile cu aceleași dioptrii?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Cand valoarea dioptriei este mai mare de 3, se scade in general –0.25 –
   0.5 la lentila de contact. Drept urmare, veti avea nevoie de +4.25 sau
   +4 chiar.


   Este insa importat sa cunoasteti valoarea pentru raza de curbura si diametru,
   pentru a va asigura ca lentila se aseaza perfect pe globul ocular. Pentru
   aceasta, medicul oftalmolog trebuie sa va ofere prescriptie special pentru
   lentile de contact.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Bianca

  Buna ziua!Daca am astigmatism miopic imi iau lentile pentru astigmatism sau pentru miopie?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Pentru astigmatism miopic, lentile torice-pentru astigmatism. Daca aveti
   o prescriptie si nevoie de ajutor, va rugam sa ne-o trimiteti pe adresa
   de email.


   Multumim


   Răspundeți
 • Ioana

  Buna ziua! Am o problema cu noii ochelari. Axul pe care il aveam la astigmatism era de 170, însă la un nou control (dupa ce probasem alți ochelari de vedere cu alte dioptrii) axul mi s-a modificat la 173 (ochii se adaptasera după acei ochelari purtați vreo 3 minute încercând să aleg ramele), iar noii ochelari sunt acum cu un ax de 173. Este o problema mare sau este insesizabil? Simt un mic disconfort, însă nu stiu daca e indus stiind ca e o diferenta intre vechii si noii ochelari. Se pot modifica aceste lentile sau trebuie facute unele noi? Multumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Diferenta despre care este vorba, este insesizabila. Daca simtiti disconfort,
   puteti merge sa repetati consultul si, de asemenea, sa va verifice si
   ochelarii.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Mihaela

  Buna ziua daca la ochelari de vedere am +2.50 la ambii ochi atunci la lentilele de contact ce Nr ar fi

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Atunci cand valoarea este maxim 3, se pastreaza aceeasi dioptrie si pentru
   lentila de contact. Va recomandam insa un control oftalmologic unde sa se
   stabileasca raza de curbura si diametrul de care aveti nevoie sau sa va
   recomande un brand anume, in functie de nevoile dvs si conditia ochilor.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Diana

  Buna ziua! Un ax de 0 este tot una cu 180? Am la un ochi axul 0 si la unul 170, si mi se pare mare diferenta.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Da, ax 0 sau 180 este acelasi lucru. Daca vedeti clar cu aceste lentile, nu
   aveti de ce sa va ingrijorati.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Maria

  Buna ziua! Am primit niste lentile de contact lunare de proba de la oftalmolog si nu sunt sigura daca acestea se arunca dupa o luna de la utilizare si daca pot sa nu le port chiar zilnic, sa alternez cu ochelarii. Dar ma intereseaza daca trebuie aruncate dupa o luna si cumparate altele ?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Ar trebui sa stim exact despre ce lentile este vorba pentru a va putea aduce
   lamuriri suplimentare. Daca sunt lentile lunare, acestea trebuie aruncate dupa
   30 zile de la data scoaterii din bliesterul steril, indiferent daca le purtati
   zilnic sau ocazional.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Oana

  Bună! Am avut lentile de contact de proba și as vrea sa îmi comand din nou, dar nu știu care sunt lentilele potrivite pt mine. Am astigmatism miopic mixt, iar pe scrisoarea medicală apar la lentilele de contact următoarele valori: O.D.: +1,25 sf, -2,25cyl, 20* Ax ; O.S.: +1,25sf, -2,25cyl, 160* Ax. Mi se pare ciudat ca la dioptrii apare “+”, iar din câte știam din anii trecuți erau mult mai mari, și diferite la ambii ochi. Se poate să se modifice in felul acesta? Mulțumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Este posibil daca ati trecut de la miopie la astigmatism, deoarece acel
   cilindru compenseaza dioptria mai mica. Aveti nevoie de lentile torice: https://www.lentiamo.ro/…gmatism.html insa, pentru a face o alegere corecta, este necesar sa stim si raza de curbura
   si diametrul. Daca aveti posibilitatea, va rog sa imi trimiteti prescriptia si
   o fotografie a blisterului de lentile pe care le-ati avut de proba.


   Numai bine,


   Răspundeți
 • Ioana

  Buna ziua!am facut un consult pt lentile de contact,eu avand astigmatism miopic.Mi s a spus ca la unul dintre ochi am axul de 5 grade,iar la celalalt 0.Cand am vrut sa cumpar,mi s a spus ca nu exista lentile cu axul de 5 grade.Intrebarea ar fi,ar trebui sa le iau pe amandoua cu axul de 0 grade sau sa iau cu 10 grade pt ochiul la care imi trebuie 5 grade?Multumesc mult

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Intr-adevar, axul poate fi 0 sau 10. Prescriptia pe care ati primit-o de
   la medic este pentru lentilele de contact? Aveti posibilitatea sa
   mi-o trimiteti pe adresa de email info@lentiamo.ro? Medicul ar
   fi trebuit sa ajusteze axul pentru lentile. Doar el este in masura sa va
   recomande 0 sau 10 si, de asemenea, ar trebui sa va mentioneze si valorile cu
   privire la raza de curbura si diametru.


   Multumesc,


   Răspundeți
 • Catargiu L.

  Buna seara! Am o problema. Port lentile - 5 la ambii ochi la departare vad foarte bine dar de aproape imi ia ceva vreme sa ma obisnuiesc. Vad scrisul tremurat.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Este posibil sa fie nevoie sa repetati consultul oftalmologic pentru a va
   asigura ca lentilele alese/recomandate, sunt cele potrivite pentru Dvs. Daca
   aveti doar miopie si purtati dioptria recomandata, nu ar trebui sa aveti
   probleme cu focalizarea la apropiere. Ne puteti trimite prescriptia pentru a
   vedea ce v-a fost recomandat si care este tipul de lentile pe care il
   purtati.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Botos L.

  Buna ziua. Am primit pentru proba lentile de contact de la medicul oftalmolog, mi-a spus cum trebuiesc folosite insa nu stiu daca e specificat pe cutiuta care lentila e pentru ochiul stang si care pentru dreptul. Parametrii sunt identici pe cele doua cutiute , singura diferenta este ca pe una e ADD +1 N si pe cealalta ADD +1 D. Va rog sa imi spuneti semnificatia pentru N si D.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   N-este pentru ochiul non dominant iar D pentru ochiul dominant. Ar fi trebuit
   sa aveti aceasta informatie de la medic. Daca nu aveti informatia si nu puteti
   lua legatura cu medicul, probabil ca singura solutie este sa incercati sa
   observati cu care lentila vedeti mai clar cu fiecare ochi.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Ana M.

  Buna ziua am si eu o problema
  Am la ochiul sting +3,50 si la dreptul +4,50
  Ce lentile de contact asi putea folosi , momentan nu sunt in tara multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Acestea sunt lentilele de care aveti nevoie: https://www.lentiamo.ro/…sferice.html


   Nu pot insa sa va recomand concret produsul de care aveti nevoie deoarece imi
   lipseste informatia cu privire la raza de curbura si diametru. Puteti sa imi
   trimiteti prescriptia, daca o aveti, si va ajut cu drag.


   Multumesc


   Răspundeți
   • Maria

    Buna ziua! Am miopie de -1,25, respectiv -2,25 la stangul si as vrea sa mi fac un consult pt lentile de contact. Am 15 ani si din cauza perioadei lungi de stat in casa au inceput sa mi obosesca ochii si mi se inrosesc la trezire, iar pe parcursul zilei mai albeste albul ochiului putin. Si voiam sa va intreb daca cu toate acestea este vreo problema daca as purta lentilele de contact ? Este o problema acest lucru incat nu ma poate face sa port lentile de contact ? Apropo, doresc lentile de unica folosinta(zilnice).

    Răspundeți
    • Cristiana
     Lentiamo.ro

     Buna Maria,


     Oboseala ochilor si inrosirea sunt probleme des intalnite in cazul multora
     dintre noi. Problema se poate rezolva prin diverse metode. Poate acest blog te
     ajuta: https://www.lentiamo.ro/…a-munca.html


     Poti incerca aceste metode si, daca problema persita, ar fi indicat sa mergi
     la un consult. De asemenea, medicul ar trebui sa iti recomande lentilele
     potrivite si sa iti mentioneze si raza de curbura si diametrul de care ai
     nevoie, pentru a face alegerea potrivita. La fel cum ai mentionat mai sus,
     lentilele zilnice sunt cele mai indicate.


     Numai bine


     Răspundeți
     • Maria

      Si credeti ca este vreo problema ca mi obosesc ochii astfel incat sa nu mi se recomande lentile de contact ? Intreb asta fiindca imi doresc mult lentile pt a evita riscul de a mi avansa dioptriile.

      Răspundeți
      • Cristiana
       Lentiamo.ro

       Buna ziua,


       Nu, nu cred ca este un motiv pentru care sa nu puteti purta lentile de
       contact. Ajutorul vizual (lentile sau ochelari), va va ajuta sa diminuati riscul
       oboselii care se poate accentua daca nu purtam corectie.


       Multa sanatate


       Răspundeți
 • Coman C.

  Bunà ziua!am miopie -21 la ambii ochi nu le Mai support avand in vedere ca am probleme cu muschiul cervical de unde mi s a prelevat...i'mi. Recomandati o clinical ptr ASA ceva in Iasi? mersi

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Imi pare rau insa, din pacate, nu va pot ajuta cu o recomandare pentru
   o clinica din Iasi. Incercati pe ceva forumuri pentru probleme legate de
   oftalmologie. Sper sa puteti gasi un medic bun.


   Multa sanatate!


   Răspundeți
 • Bianca C.

  Buna ziua,


  Va rog sa îmi recomandați un medic oftalmolog, in Iasi, care da prescripții pentru lentile de contact și care știe sa măsoare parametrii special pentru asta. Va mulțumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Imi pare rau insa, din pacate, nu va pot ajuta cu o recomandare in acest
   sens. Incercati pe ceva forumuri pentru probleme legate de oftalmologie. Sper sa
   puteti gasi un medic bun.


   Multa sanatate


   Răspundeți
   • Bianca C.

    Mulțumesc! Un an excelent!

    Răspundeți
 • Anonim

  bună ziua
  eu nu știu ce sa aleg la dioptrie
  ma ajutați. ca nu am nici o pb de ochi

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Presupun ca doriti lentile colorate. Daca nu aveti nevoie de dioptrie,
   alegeti 0.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Florentina

  Buna ziua! Am miopie și dioptrii de -1,5 la ambii ochi. Medicul mi-a prescris lentilele de contact pe care mi le-am cumpărat, acum problema este ca văd bine la distanta cu ele , in schimb aproape văd in ceata. Menționez faptul ca vederea de aproape cu ochiul liber este excelenta , văd și cele mai mici detalii. De ce cu aceste lentile văd in ceata și nu suport sa ma uit aproape nici măcar 1 min , pentru ca apar dureri de cap și imi vine sa le scot imediat?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Va sfatuiesc sa mergeti la medicul oftalmolog cu aceste lentile pentru a face
   verificari suplimentare. Este posibil ca lentila sa nu se aseze perfect pe
   globul ocular si de aceea sa nu vedeti clar la apropiere. Trebuie sa verifice
   daca raza de curbura prescrisa este intr-adevar potrivita pentru Dvs.


   Numai bine,


   Răspundeți
 • Sabina

  Buna ziua! Va rog frumos sa imi spuneti ce valori ale lentilelor sa comand daca am astigmatism cu urmatoarele caracteristici: cilindru de -3 si axa de 155 la ochiul drept si la ochiul stang nu inteleg. Am odata cilindru de -3 si inca unul de +1; la cel de -3 am ax de 20, iar la cel de +1 am ax de 110. Vreau sa imi cumpar lentile de contact online si nu stiu ce valori sa pun la cilindru si axa la ochiul stang. Va multumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Valorile pe care mi le mentionati corespund ochelarilor de vedere, nu
   lentilelor de contact. In cazul lentilelor, cilindrul poate
   fi –3.25 sau –2.75. Cilindru de –3 nu exista. Puteti sa imi trimiteti
   prescriptia pe email pentru a verifica exact insa, cel mai probabil, va fi
   nevoie sa solicitati medicului sa va ofere prescriptie pentru lentile.
   Masuratorile sa fac diferit.


   Multumesc,


   Răspundeți
 • Diana

  Buna ziua! Este posibil sa am raza de 7.5? Am vrut sa comand de pe internet lentile, insa am gasit raza doar de 8 si ceva

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Probabil este posibil in situatia in care medicul poate sa trimita o comanda
   speciala la producator. La noi, cea mai mica raza de curbura avuta vreodata
   este 8.3.


   Multumesc,


   Răspundeți
 • Mihaela T.

  buna ziua , spuneți- mi va rog este posibil ca dupa un an sa am aceasta diferenta de dioptrii? anul trecut aveam +2,25 anul acesta +3,25. mi se pare ca a fost facut supergicial controlul caci ii port de cateva zile si ma dor ochii, imi lacrimeaza continuu si ametesc . multumesc !

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Este posibil sa apara aceasta crestere a valorii dioptriei insa, daca nu va
   simtiti bine cu noii ochelari sau nu aveti incredere in medicul care v-a
   examinat, va sfatuiesc sa repetati consulultul la o alta clinica.


   Multa sanatate


   Răspundeți
 • Oana

  Bună ziua, dacă îmi comand lentile de contact day and night, dar le scot în fiecare seara și le pun în soluție afectează proprietățile lentilelor? Eu am nevoie pentru somnul pe timpul zilei, mai atipesc cu bebelușii ziua, iar cu lentilele zilnice nu pot.

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Nu afecteaza in niciun fel, din contra. Este mai bine pentru sanatatea
   ochilor Dvs pentru a lasa ochiul sa respire in mod natural, indiferent de cat de
   calitative sunt lentilele.


   Numai bine


   Răspundeți
 • Iulia

  Buna.
  Od: sf+4,50 cyl- 3,25 ax 25
  Os sf+5,00 cyl 3,50 ax 145 aceasta este reteta actuala.

  In trecut:
  Od sf: +3,25 cyl -3,25 ax 30
  Os sf +3,25 cyl -3,25 ax 150
  Tin sa mentionez ca cu reteta veche pt lentile vedeam mai bine. Ochiul drept bruia foarte putin in departare. Prima reteta de mai sus, cea actuala ... vad clar cand nu clipesc, cum clipesc cum se instaleaza usoara ceata. Le simt si destul de apoase... au un continut de apa mai mare fata de celelalte. Oare ce ma sfatuiti? Am incercat si lentilele rigide dar dupa o saptamana am inceput sa vad in ceata cu ele. Medicul a zis ca imi fug ochii si imi trebuie ochelari cu prisma. M-am speriat iar alt medic a zis ca nu am nevoie de prisma doar daca vad dublu. Multumesc

  Răspundeți
 • Diana C.

  Buna ziua ! Daca la un ochi, la ochelari , am si cu + si cu - , cum gasesc lentila potrivita ?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Cel mai probabil aveti nevoie de lentile multifocale pentru acest ochi. Aveti
   prescripta de la medicul oftalmolog? Daca nu o aveti, trebuie sa ii solicitati
   prescriptia special pentru lentilele de contact.


   Multumim


   Răspundeți
 • Mihaela

  Buna ziua,
  Este important semnul - sau + din dreptul sferei daca numarul e 0.00?

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Nu, 0 este 0, fara plus sau minus.


   ​Multumim


   Răspundeți
 • Alexandra

  Buna ziua, AO: sf + 2,25 dpt, DI in VA = 63 mm, pentru un barbat de 54 de ani, ce viciu este si cu ce lentile se corecteaza? Multumesc!

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   Prescriptia pe care o aveti este cel mai probabil pentru ochelari doar.
   Pentru lentile de contact, ar fi fost mentionate raza de curbura si diametru.
   Avand doar dioptrie prescrisa, probabil ca are nevoie de lentile de contact
   sferice insa nu putem fi siguri de asta:


   https://www.lentiamo.ro/…sferice.html


   Rugati medicul oftalmolog sa va dea o prescriptie special pentru lentile de
   contact, pentru a sti exact ce trebuie sa aleaga.


   ​Multumim,


   Răspundeți
 • Antal A.

  Bună ziua as dori sa va întreb dacă am -1.75 OD și -1.50 OS la ochelari ce dioptri ar trebui sa am la lentile?Vă mulțumesc

  Răspundeți
  • Cristiana
   Lentiamo.ro

   Buna ziua,


   In general, la lentilele de contact dioptriile sunt mai mici
   cu –0.25 –0.5 decat la ochelarii de vedere.


   Daca nu aveti prescriptie de la medicul oftalmolog, va trebui sa mergeti la
   un consult si sa ii solicitati prescriptie pentru lentilele de contact. In afara
   de dioptrii, trebuie sa va mentioneze si valorile cu privire la raza de curbura
   si diametru, pentru a va asigura ca optati pentru lentilele potrivite.


   Multumim,


   Răspundeți
 • Cristiana
  Lentiamo.ro

  Buna ziua,


  Se poate sa imi trimiteti pe email info@lentiamo.ro prescriptia
  Dvs pentru a vedea exact ce anume v-a prescris medicul oftalmolog?


  Multumesc,


  Răspundeți
 • Georgel A.

  Buna ziua as dori sa va intreb daca am add +1.25 ,pot folosi lentile de contact de +1.50 ?sau de +1.00, multumesc anticipat pentru raspuns

  Răspundeți

Următoarele 4 comentarii

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse