Ofertă limitată: Primește 15% reducere la noile lentile de contact Lenjoy 1 Day Air+.

Autentificare

Lentile din hidrogel vs lentile din silicon hidrogel

Orice purtător de lentile de contact – în special cei care suferă de sindromul ochiului uscat trebuie să se fi confruntat la un moment dat cu întrebări, precum:

 • „Care este cel mai bun material pentru lentilele de contact?“
 • “Cât de important este conținutul de apă în lentilele de contact?”
 • “Să aleg lentile din hidrogel sau silicon hidrogel?”
 • “Care este cel mai bun material pentru ochii mei sensibili?”

și lista poate continua.

Primim întrebările dvs. pe această temă în fiecare zi, așa că am decis să le abordăm în acest articol și să le aducem în prim plan.

Ce tipuri de lentile de contact moi există?

În prezent, majoritatea lentilelor de contact sunt realizate fie din hidrogel, fie din silicon hidrogel.

Ambele materiale au argumente pro și contra. Să explorăm caracteristicile și diferențele dintre lentilele de contact din hidrogel și lentilele de contact din silicon-hidrogel.

Lentilele de contact din hidrogel

Lentilele din hidrogel sunt realizate din materiale plastice care conțin apă gel, numite hidrogeluri. Aceste lentile sunt foarte subțiri și flexibile și sunt conforme cu suprafața frontală a ochiului.

Introduse la începutul anilor 1970, lentilele de hidrogel au facut lentilele de contact mult mai populare datorită confortului lor deosebit.

Când vine vorba despre ochi uscați și sensibili, hidrogelul – datorită biocompatibilității sale unice cu ochiul uman – este deseori alegerea potrivită.

Un studiu recent care a comparat lentilele din hidrogel cu lentile din silicon hidrogel1 a raportat, în anumite cazuri, o legătură între prezența siliconului și apariția alergiilor oculare.

Dezavantajul acestor lentile apare atunci când apa se evaporă treptat din lentile (de exemplu, după mai multe ore de purtare sau în medii dificile), ceea ce face ca materialul să fie mai puțin confortabil.

Avantaje

 • Confort și durabilitate excelente
 • Biocompatibile cu ochiul uman
 • Potrivite pentru ochii delicați

Dezavantaje

 • Permeabilitate scăzută o oxigenului
 • Mai puțin confortabile după multe ore de purtare
 • Mai puțin elastice decât cele din silicon hidrogel

Căutați lentile de contact care vi se potrivesc?

O selecție vastă de lentile moderne vă așteaptă pe Lentiamo!

Producătorii de top vă oferă lentile zilnice și lunare produse din silicon-hidrogen, lentile cu purtare extinsă și filtru împotriva luminii albastre.

Cumpărați lentile de contact

Lentilele de contact din silicon hidrogel

Lentilele de contact din silicon hidrogel sunt tip avansat de lentile de contact moi, mai poroase decat lentilele obișnuite din hidrogel și permit trecerea unui debit mai mare de oxigen către cornee. Introdus în 2002, este o combinație de hidrogel și silicon și oferă producătorului posibilitatea să crească permeabilitatea la oxigen, chiar și cu un volum redus de apă. Prin urmare, lentile moderne din silicon hidrogel, oferă avantajul unei transmisibilități mai mari de oxigen, ceea ce reduce riscul de hipoxie2. De aceea sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc lentile cu purtare extinsă. Dezavantajul acestor lentile este totuși nivelul scăzut al umectabilității și tendința de a colecta mai multe sedimente.

Avantaje

 • Permeabilitate mare la oxigen
 • Reducerea simptomelor legate de hipoxie
 • Permit purtarea extinsă

Dezavantaje

 • Mai puțin confortabile pentru ochii delicați
 • Colectează mai multe sedimente
 • Nu sunt adecvate pentru intoleranța la silicon

În concluzie, care este cel mai bun material pentru lentilele de contact?

După cum ne place să subliniem clienților noștri, nu există „cel mai bun material pentru lentile de contact de pe piață“. În orice caz, trebuie să faceți cea mai bună alegere pentru ochii proprii.

Revenind la diferențele dintre hidrogel și silicon hidrogel

Niciun tip de material nu a prezentat superioritate în confort, iar reacțiile adverse au fost scăzute la ambele tipuri de materiale. Aceste constatări demonstrează că alegerea materialului este preferința pacientului și a medicului3.

Acestea fiind spuse, prima regulă, întotdeauna, este aceea de a discuta problema cu medicul dumneavoastră oftalmolog. La fel cum fiecare model de lentile de contact are caracteristici diferite, fiecare ochi este diferit și fiecare avem diferite necesități. Și, bineînțeles, unul dintre cei mai importanți parametri care trebuie luați în considerare când alegerem lentile de contact de calitate este conținutul de apă. Apa hidratează lentilele, le face mai moi și mai confortabil de purtat.

Să vorbim despre conținutul de apă în lentilele de contact

În funcție de conținutul de apă, lentilele de contact pot fi împărțite în trei grupe. Fiecare grup înseamnă o calitate ușor diferită a lentilelor de contact. Știți din ce grup fac parte lentilele dvs.?

 • Conținut scăzut de apă (până la 45%) – lentile de contact din silicon hidrogel, folosit pentru lentilele cu purtare extinsă. Au aproape 100% permeabilitate la oxigen.
 • Conținut de apă mediu (până la 60%) – lentile de contact din hidrogel, potrivite pentru majoritatea utilizatorilor.
 • Conținut ridicat de apă (până la 90%) – lentile de contact din hidrogel pentru ochii mai sensibili.

Conținutul de apă și transmisibilitatea oxigenului (Dk/t)

După cum puteți vedea în diagrama de mai jos, rata permeabilității lentilelor dvs., depinde direct de conținutul lor de apă.

Diagrama conținutului de apă și a transmisibilității oxigenului (Dk/t)
Cu cât conțin mai multă apă, cu atât va fi mai dificil ca oxigenul să ajungă la cornee, unde suprafața este dependentă de oxigenul atmosferic. Valabil și în sens invers: cu cât materialul este mai permeabil la oxigen, cu atât mai puțină apă se leagă de lentilă.

Prin urmare, dacă lentilele de contact sunt umede, acestea se vor fi confortabile și ușor de aplicat.

Dar țineți cont de faptul că apa dispare în timp, evaporându-se de pe lentile în cursul zilei.

Dacă se întâmplă acest lucru, ochii tăi ar putea deveni uscați.

Poate să apară disconfortul, precum și senzația de mâncărime și arsură. Acesta este motivul pentru care o mulți purtători de lentile cred că este indicat sa fie un conținut cât mai ridicat de apă.

De altfel, umectabilitatea nu este singurul lucru de care ochii noștri au nevoie pentru a fi sănătoși. Ochii noștri trebuie să și respire. De aceea este întotdeauna important să apelați la ajutorul oftalmologului. Apa și oxigenul sunt la fel de importante. Este o chestiune de echilibru.

Dacă ceea ce este scris mai sus sună „prea teoretic“, aruncați o privire la următoarea diagramă.

Diagrama lentilelor de contact în conformitate cu conținutul lor de apă și transmisibilitatea oxigenului (Dk/t)

Diagrama lentilor de contact în conformitate cu conținutul lor de apă și transmisibilitatea oxigenului (Dk/t)Aici puteți vedea unele dintre cele mai populare lentile de contact de pe piață și rapoartele lor de umectabilitate/transmisibilitate. Ca purtător al lentilelor de contact, este posibil să aveți experiențe cu unele sau mai multe dintre aceste lentile. Aici puteți compara cu ușurință caracteristicile acestora. De la teorie la practică!

Cele mai bine vândute lentile de contact din hidrogel

Lenjoy 1 day Comfort

Lenjoy 1 Day Comfort (30 lentile)

Lentilele de contact Lenjoy 1 Day Comfort oferă o performanță vizuală uimitoare, un confort sporit la purtare și o sănătate optimă pentru ochi datorită designului lor asferic. Tehnologia de hidratare compatibilă din punct de vedere biologic, suprafața antiderapantă, protecția împotriva radiațiilor UV și ușoara tentă albastră pentru o manipulare mai ușoară sunt principalele caracteristici ale acestor lentile. Sunt fabricate din Omafilcon, în prezent unul dintre cele mai potrivite materiale pentru sindromul de ochi uscat, potrivit medicilor.

Lenjoy 1 Day Comfort

Cele mai bine vândute lentile din silicon hidrogel

1-DAY Acuvue Moist

1-DAY Acuvue Moist

1-Day Acuvue Moist sunt lentile de contact zilnice de unică folosință care oferă confort uimitor și prospețime pe tot parcursul zilei datorită tehnologiei lor de reținere a apei, ceea ce le face să fie ușoare și confortabile.

Lentilele 1-DAY Acuvue Moist

Vi s-a părut interesant acest articol? Lăsați-ne un comentariu mai jos sau împărtășiți cu alții!


Surse:

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  Nici o întrebare

  *Câmpuri obligatorii

  Cele mai bine vândute produse