Reduceri exclusive 🔥

Autentificare

Sferice vs. Asferice: Care dintre aceste lentilele sunt mai bune?

Zilnice, săptămânale și lunare sunt principalele caracteristici distinctive ale lentilelor de contact. În plus, puteți alege între lentile colorate, lentile multifocale și lentile special realizate pentru persoanele care suferă de prezbiopie. Să nu mai vorbim despre diferitele combinații de prescripții care sunt posibile astăzi. Aproape orice ametropie poate fi corectată acum cu ajutorul lentilelor de contact.

Dar acestea nu sunt singurele diferențiatoare. De fapt, aspectele tehnice determină dacă lentilele de contact se potrivesc bine și vă corectează perfect vederea. Astfel, curbura lentilei joacă un rol foarte important atunci când vine vorba despre obținerea celor mai bune rezultate vizuale. Citiți mai departe și aflați în ce măsură sfera este crucială pentru viziunea și pentru confortul ochilor dumneavoastră.

Lentile de contact sferice și asferice – corecții moderne pentru ametropia moderna

Curbura unei lentile de contact se distinge prin modele sferice și asferice.

În timp ce lentilele de contact asferice oferă o orientare mult mai precisă a luminii, lentilele de contact sferice nu oferă acest avantaj suplimentar în aceeași măsură.

Spheric vs. aspheric lenses

Lentile sferice au proprietăți excelente de formare a imaginii. Dar când vine vorba de o ametropie severă, suprafețele asferice funcționează mai bine. Acest lucru este evident în special în zonele marginale ale lentilelor. De acolo, lumina este îndreptată către punctul focal al ajutorului vizual.

Pentru purtător, rezultatul este o imagine mai clară și mai strălucitoare. Intervalul vizual este mai puțin restrâns deoarece o mai mare parte a lentilei poate fi utilizată pentru vizualizare.

Căutați lentile de contact care vi se potrivesc?

O selecție vastă de lentile moderne vă așteaptă pe Lentiamo!

Producătorii de top vă oferă lentile zilnice și lunare făcute din silicon-hidrogen, lentile cu purtare extinsă și filtru împotriva luminii albastre.

Cumpărați lentile de contact

Care sunt limitele lentilelor sferice?

Modelele de lentile de contact sferice sunt cele mai frecvent utilizate. Mult timp, nu au existat alte tipuri de lentile de contact. Dar ele nu sunt întotdeauna cea mai bună alegere. Motivul este calitatea lor optică uneori inadecvată. Acestea pot cauza aberații care duc la o vedere încețoșată.

Opticienii numesc acest fenomen aberație sferică deoarece apare doar în cazul lentilelor optice în formă de sferă: nu toate razele luminoase care ajung la suprafața lentilelor, converg ulterior în același punct. Razele care intră în zona muchiei curbate a lentilei sunt refractate în mod diferit față de cele din zona axei. Astfel, nu este posibil ca ochiul să concentreze toate razele în același timp. Aceasta are ca rezultat o imagine neclară.

Lentile de contact asferice pentru îmbunătățirea confortului vizual?

Pentru a elimina acest dezavantaj, vă oferim lentilele asferice.

În comparație cu lentilele sferice, lentilele de contact asferice au, de asemenea, o curbură pentru a sta în mod optim pe globul ocular. Dar marginile lor sunt aplatizate. Curbura plată modifică proprietățile optice ale lentilei. Cele mai recente procese de fabricație fac posibilă producerea acestei forme speciale.

Suprafața în mare măsură liberă permite evitarea sau reducerea aberațiilor care sunt inevitabile cu lentile sferice.

Lentilele pot fi mai bine adaptate curburii cerute de ochi. Ele deviază razele de lumină conform cerințelor purtătorului și evită erorile de imagine. Prin urmare, se obține un rezultat vizual optim.
 

Sunt lentile de contact asferice potrivite pentru toți purtătorii de lentile de contact?

Cel mai bine este să solicitați opinia unui medic oftalmolog dacă suferiți de o afecțiune oculară. El va hotărî dacă ochii sunt potriviți pentru purtarea lentilelor de contact. În general, oftalmologii nu recomandă purtarea lentilelor asferice dacă hipermetropia a fost corectată prin chirurgie cu laser.

Situația este diferită pentru pacienții cu cataractă. Deoarece efectele aberației sferice sunt mai puternice, oftalmologii recomandă lentile de contact asferice sau ochelari în acest caz. În plus, tipul de ametropie, precum și bolile oculare, joacă un rol major. Lentile cu un front asferic sunt cea mai bună alegere în cazurile de miopie severă sau hipermetropie. Persoanele cu un diametru mare al pupilei ar trebui să utilizeze, de asemenea, acest tip de lentile.

Lentile de contact asferice dintr-o privire

  • Lentilele de contact asferice sunt similare cu omologii lor sferici. Cu toate acestea, ele nu au o suprafață curbată sferic și marginile lor sunt plane, astfel încât imaginea este mai puțin distorsionată decât cu lentile sferice. Viziunea este mai clară datorită imaginilor periferice mai bune.
  • Lentilele de contact asferice împiedică așa-numitele aberații sferice, adică distorsiunile periferice cauzate de mărirea pupilei în timpul anumitor activități.
  • Desingnul lentilei asferice poate contribui la creșterea acuității vizuale, chiar și în condiții de lumină slabă sau la condus pe întuneric, când lucrați la computer sau pentru activități sportive care necesită focalizare rapidă.
  • Lentilele asferice pot corecta astigmatismul scăzut, până la –0,75 sau prezbiopia.
  • DAR: Există persoane care nu profită de suprafața lentilelor asferice. Ochii lor depind de aberații sferice pentru a asigura vizibilitate optimă.

Îți prezentăm Lenjoy, cele mai accesibile lentile asferice din magazinul nostru online. Designul asferic unic al lentilei Lenjoy reduce aberațiile și ajută acuitatea vizibilității chiar și în condiții de lumină slabă.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  • Roxana

    Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine o lentila de contact asferica. Cum se numeste firma distribuitoare? Sau ce imi recomandati? Dioptria este de +4'75 sf. Multumesc. O zi minunata.

    Răspundeți
    • Cristiana
      Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Multumim pentru mesaj. Lentilele Lenjoy au un design asferic insa, avem
      nevoie de prescriptia Dvs pentru lentile, pentru a ne asigura ca se potrivesc
      parametrilor recomandati de catre medic.


      Multumim,


      Răspundeți

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse