Autentificare

Cele mai importante 8 întrebări despre lentilele de contact cu purtare extinsă

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 18. 12. 2020. Scris de Lentiamo

Vedere clară pentru întreaga lună fără a fi nevoie să vă scoateți lentilele? Sună aproape prea bine pentru a fi adevărat. Nu vă mai faceți griji cu privire la vederea încețoșată dimineața, veți vedea clar încă de la prima clipire.

Dar există astfel de lentile? Poți purta lentile mai mult de o zi fără să-ți rănești ochii?

Da, puteți – cu lentilele de contact cu purtare extinsă.

Ce sunt lentilele de contact cu puratre extinsă?

Poate ați auzit de ele. Lentilele de contact cu purtare extinsă sunt lentile pe care nu trebuie să le scoateți, deoarece sunt aplicate în prima zi a lunii și scoase în ultima zi a lunii. Deci, nu le scoateți de pe ochi înainte de culcare și le purtați toată noaptea și toate zilele și nopțile următoare.

Cât timp poți purta lentile de noapte și de zi?

Pputeți purta lentile cu purtare extinsă timp de o lună întreagă. Totuși, după cel mult 30 de zile (29 nopți), lentilele trebuie îndepărtate. În caz contrar, pot apărea depuneri de murdărie, ochi uscați și eventual leziuni ale corneei. Lentiamo vă recomandă să vă consultați întotdeauna cu profesionistul din domeniul ochilor înainte de a purta lentile de contact peste noapte.

Poți dormi cu lentile de contact?

Perioada maximă de purtare a lentilelor de contact convenționale este între 10 și 14 ore – în funcție de permeabilitatea lor la oxigen. Cu toate acestea, lentilele cu purtare extinsă (uneori numite și lentile permanente sau lentile de noapte și de zi) au o permeabilitate atât de mare la oxigen încât poți purta aceste lentile de contact pe tot parcursul zilei și nopții – dacă medicul oftalmolog sau opticianul trebuie să îți recomande acest lucru.

Cu toate acestea, purtarea lor peste noapte nu este potrivită pentru toată lumea. Persoanele cu ochii uscați și sensibili ar trebui mai degrabă să evite purtarea lentilelor de contact în mod continuu. Acest lucru se datorează faptului că lentilele reduc aportul de oxigen către partea din față a corneei, împiedicând ochii să lupte împotriva murdăriei, bacteriilor și infecțiilor corneene. Deci, dacă purtați lentilele în mod continuu zi și noapte timp de câteva zile, riscul de probleme de sănătate a ochilor poate crește. Cereți sfatul medicului dvs. oftalmolog și citiți ghidul Lentiamo despre dormitul cu lentile de contact.

Aruncați o privire la cele mai bune lentile de contact cu purtare extinsă de pe Lentiamo:

Pentru cine sunt potrivite lentilele de contact de noapte și de zi?

Lentilele de contact de noapte și de zi sunt potrivite pentru toți purtătorii de lentile ai căror optician sau oftalmolog le-a recomandat acest tip. Lentilele de contact moi oferă o alternativă excelentă la ochelari, în special pentru profesioniștii care lucrează în schimburi. Persoanele care lucrează zi și noapte sunt afectate în mod similar, precum medicii care lucrează 24 de ore pe zi, de gardă sau în schimburi.

Cum funcționează lentilele de noapte și de zi?

Lentilele cu purtare extinsă sunt fabricate dintr-un material permeabil la aer, numit silicon hidrogel. Transmisibilitatea oxigenului acestor lentile este între 100 și 175 Dkt, astfel încât conținutul de apă este destul de scăzut. Deoarece lentilele de contact cu purtare extinsă, cu un conținut ridicat de apă, extrag lichid lacrimal din ochi, o cantitate mai mică de umiditate previne uscarea ochilor.

Să aruncăm o privire mai atentă asupra proprietăților lentilelor de contact de noapte și de zi

  • Permeabilitate foarte mare la oxigen
  • Rezervor de umiditate integrat
  • Tehnologie de suprafață excelentă
  • Material Silicon hidrogel

Cum folosiți corect lentilele de contact cu purtare continuă?

Să presupunem că medicul oftalmolog vă permite să testați lentilele de contact cu purtare continuă.

Ce urmează? Lentilele cu purtare continuă vor fi mai întâi perfect adaptate ochilor tăi, ținând cont de toți parametrii necesari. În mod ideal, testați noile lentile de contact cu purtare extinsă într-un weekend, astfel încât să puteți evalua cum reacționează ochii atunci când dormiți cu lentile de contact. Dacă nu aveți niciun disconfort sau durere pe timp de noapte sau în oricare dintre zilele următoare, puteți testa lentilele de contact de noapte și de zi toată săptămâna fără a le scoate. Dacă ochii vă obosesc și se înroșesc, va trebui să consultați opticianul sau medicul oftalmolog pentru a găsi o alternativă adecvată.

Lentilele purtare noaptea prezintă un risc de complicații?

Deși medicul dumneavoastră v-a permis să purtați lentile de contact de noapte și de zi, majoritatea opticienilor și profesioniștilor din îngrijirea ochilor vă recomandă să scoateți lentilele cel puțin o noapte pe săptămână pentru a permite ochilor să se relaxeze puțin. Cu această rutină, puteți purta lentilele de contact de noapte și de zi chiar și atunci când sunteți în vacanță.

Ce nu ar trebui să faceți: Nu purtați lentilele lunare obișnuite mai mult decât este recomandat. Toate lentilele de contact trebuie scoase de pe ochi după perioada de purtare recomandată, iar lentilele lunare obișnuite ar trebui îndepărtate înainte de a merge la culcare seara. Dacă aveți dubii, purtați întotdeauna un pachet de lentile de unică folosință zilnic cu dvs. pentru a evita riscul de infecție a ochilor.

Riscurile infecțiilor oculare sunt, de asemenea, studiate de Optometry și Vision Science, ale căror rezultate au fost publicate pe site-ul Optikum.at. Studiul se referă la lentilele de contact cu uzură continuă. Se afirmă că purtarea prelungită a lentilelor este asociată cu un risc mai mare de infecții oculare.

Puteți citi mai multe despre acest subiect aici:

Surse:

1. Optikum, https://www.optikum.at/…ntaktlinsen/
2. Medizin-Aspekte, https://medizin-aspekte.de/…nsen-105538/
3. Acuvue, https://www.acuvue.de/…u_200713.pdf

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  • Vasile

    Buna ziua,
    Daca am dioptrii ce depasesc 3 dioptrii intre ochi, ex -5:50 si -11.00 cat poate sa fie maximum intre dioptrii la lentile de contact? La ochelari stiu ca nu se depaseau 3 dioptrii dar la lentile?

    Răspundeți
    • Iuliana
      Lentiamo.ro

      Buna ziua.

      Multumim pentru mesaj.
      In cazul lentilelor puteti comanda pentru fiecare ochi separat parametri care sunt prescrisi de medicul oftalmolog pe prescriptia pentru lentile.
      Daca aveti o prescriptie pentru lentile de contact o puteti atasa pe adresa noastra de email info@lentiamo.ro si va ajutam cu drag.
      Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.

      Numai bine!

      Răspundeți

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse