Autentificare

Pot dormi cu lentilele de contact pe ochi?

Nu mai este niciun secret în rândul purtătorilor de lentile că se recomandă să le dea jos înainte de culcare. Feriți-vă de trezirea bruscă, deoarece, potrivit oamenilor de știință australieni, există un risc de inflamație corneană de 6,5 ori mai mare la persoanele care poartă lentile de contact în timp ce dorm.1

4 Lucruri despre care nu veți crede sunt adevărate

 • Oamenii de știință au intervievat 1.618 de purtători de lentile de contact cu vârsta intre 12–17 ani și au descoperit că 85% au cel putin un obicei riscant
 • 44% dintre ei merg mai puțin de o dată pe an la medicul oftalmolog
 • 30% dorm cu lentilele de contact, deși aceasta sporește de 6 ori mai mult riscul de infecție
 • 27% poartă lentilele de contact în timp ce înoată, deși acestea sunt foarte sensibile la bacterii si germeni2

Ce se întâmplă dacă ațipesc cu lentilele?

Totul depinde de cât timp dormi. Dacă, de exemplu, în mod obișnuit adormi în autobuz pe drumul spre casă sau tragi un pui de somn (15–45 de minute), nu riști nimic. S-ar putea să ai doar o vedere încețoșată și ochi uscați pentru un timp scurt, ca urmare.

Cu toate acestea, dacă adormi seara cu lentilele și, prin urmare, ele rămân pe ochii tăi toată noaptea, ar putea fi un pic mai problematic. Prin urmare, tipul de lentile de contact pe care le porți poate face diferența.

Lentilele din silicon-hidrogel permit să treacă mai mult oxigen spre cornee, astfel încât ochii tăi, probabil, nu vor fi foarte inflamați. Dar dacă porți lentile din hidrogel, ochii vor fi cel mai probabil roșii și usturători când te trezești și chiar îți poți deteriora corneea.

Dormitul cu lentilele de contact mărește de 6 ori riscul de infectare pentru ochi.

Starea ochilor tăi înainte de a adormi, te poate afecta în moduri diferite. Dacă folosești lentilele de contact cu câteva ore înainte de a merge la culcare, atunci iritarea ulterioară va fi mai mică decât dacă le-ai purtat toată ziua. Lentilele de contact au acumulat impurități (cum ar fi praful) în decursul mai multor ore de utilizare și lentilele de contact murdare reprezintă un veritabil paradis pentru microorganisme și alergeni. Protejează-ți ochii de inflamație, deoarece ai putea risca o eventuală conjunctivită.


Sursă: introwellness.com

Ce ar trebui să fac dacă am lăsat lentilele de contact în timpul nopții?

Desigur, nu este minunat dacă lentilele de contact au fost purtate peste noapte, dar dacă s-a întâmplat acest lucru, vă recomandăm să urmați regulile următoare:

 • Nu scoateți lentilele de contact imediat după trezire, chiar dacă sunt foarte incomode.
 • Încercați să clipiți suficient pentru a face lentila mai hidratată și mai moale prin fluidul lacrimal.
 • În cazul în care lentilele de contact nu se ridică încă, utilizați picături hidratante pentru ochi. Alternativ, puteți utiliza și soluția pentru lentile de contact pentru a hidrata ochiul.
 • Dacă lentila de contact este acum suficient de moale, puteți să o scoateți cu grijă.
 • Încercați să amânați aplicarea lentilelor de contact cât mai mult timp posibil. Dacă aveți ochelari, folosiți-i în acea zi.
 • Dacă încă nu vă simțiți bine după câteva ore, contactați imediat un medic oftalmolog.
 • Ți se întâmplă asta foarte des? Atunci ar fi mai bine să treci la alte lentile de contact, care sunt mai potrivite obiceiurilor tale.

Mai bine dormi cu ACESTE lentile

Deci, dacă ești genul de persoană careia îi place să se lase captivat de un program TV bun sau să citească o carte când stă în pat și uneori se află în derivă, lentilele cu purtare extinsă sunt răspunsul viselor tale! După cum sugerează și numele lor, aceste lentile de contact cu purtare extinsă sunt concepute pentru a fi purtate tot timpul – chiar și în timpul somnului. Acestea sunt realizate din material special de silicon-hidrogel și permit ochilor sensibili să obțină suficient oxigen în timpul somnului.

Lentilele de contact cu purtare extinsă pot fi bilunare sau lunare. După acest timp de purtare, lentilele trebuie date jos. Lentilele de contact, cum ar fi cele de la Biofinity din magazinul nostru online, vă vor încânta cu siguranță. Dar vă rugăm să acordați întotdeauna atenție unei curățări atente a lentilelor de contact!

Eye Openers: Poveștile tale

Ai dormit vreodată cu lentilele la ochi? Ce s-a întâmplat? Povestește-ne în rubrica de comentarii de mai jos. O problemă împărtășită este o problemă înjumătățită!


1: American Academy of Ophthalmology

2: AAP News

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

 • Irinel D.

  Am adormit cu lentilele pe ochi si m-am trezit cu vederea incetosata. Ce ar putea fi? Precizez ca le-am indepartat cand m-am trezit

  Răspundeți
  • Cristiana Chirita Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Daca lentilele nu erau destinate purtarii extinse, probabil de aici vederea incetosata. Va recomand sa lasati sa treaca 1–2 zile pana cand le aplicati din nou sau sa aplicati picaturi pentru lubrifiere si hidratare,

   Sper ca totul este bine si ochii si-au revenit.

   Multumesc,

   Răspundeți
 • Adina M.

  Port lentilele in continuu de 5 ani, le schimb la 2-3 luni, nu am patit nimic!

  Răspundeți
  • Cristiana Chirita Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Multumim pentru feedback. Nici producatorul si nici medicul oftalmolog nu recomanda purtarea extinsa(inclusiv pe timpul noptii), pentru mai mult de 30 de nopti.

   Desigur, fiecare dintre noi alege daca sa urmeze aceste recomandari sau nu. Acordati atentie igienei pentru a evita eventuale infectii oculare. In plus, unele dintre lentile isi pierd din proprietati in timp.

   Multa sanatate va dorim.

   Răspundeți

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse