10% reducere la ochelari de soare Gucci, Prada și Prada Linea Rossa

Autentificare

Cum aplic lentilele de contact? Ghid pentru începători.

CEI 5 PAȘI MAGICI

1. Spălați-vă mâinile
Este important să vă asigurați că mâinile voastre nu vor infecta în niciun fel ochii. Pentru a vă spăla pe mâini, folosiți un săpun simplu, apoi clătiți-le, ștergeți-le și asigurați-vă că nu aveți pe ele praf sau machiaj. A fost destul de ușor până acum, nu?

2. Începeți mereu cu același ochi
Probabil că și voi vă încălțați mereu începând cu același picior. În această privință, lentilele seamănă oarecum cu încălțămintea – există lentila dreaptă și lentila stângă. Vă sfătuim să vă obișnuiți să începeți cu același ochi și să deschideți cutia din aceeași parte, pentru că altfel nu veți reuși să deosebiți lentilele, ele arătând identic.

3. Aveți grijă cum le manevrați
Puneți o lentilă pe degetul arătător și verificați dacă e pe partea corectă – ar trebui să fie curbată în sus, ca un bol. După ce ați curățat lentila cu o soluție sunteți gata să o aplicați.

4. Aplicați
Folosiți cealaltă mână ca să țineți pleoapa în sus, apoi, privind direct spre lentilă sau într-o parte, aplicați lentila pe suprafața ochiului. Repetați aceiași pași pentru celălalt ochi.

5. Clipiți. Ați terminat!
Clipiți de câteva ori pentru a verifica dacă ochii voștri se simt confortabil. Dacă vă deranjează ceva, nicio problemă. Scoateți lentilele, curățați-le din nou cu o soluție și aplicați-le din nou.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

S-ar putea ca lentilele să alunece în partea din spate a ochilor?

Nu, membrana conjunctivală nu permite acest lucru.

Rămân blocate lentilele?

Nu. Lentilele sunt concepute astel încât să fie aplicate și scoase ușor.

Bine, deci s-ar putea să cadă?

Nicidecum.

De recomandat este să aplicați mai întâi lentilele, apoi machiajul iar apoi, seara, scoateți-le și apoi folosiți discurile demachiante și soluții adecvate. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar și sunteți nesigur(ă) în legătură cu ceva, adresați-vă opticianului sau oftalmologului.

Între timp, vizionați acest ghid video de la CooperVision unde puteți urmări cât de ușor se aplică lentilele de contact. Am publicat, cu nu mult timp în urmă și un ghid complet al purtătorilor de lentile de contact, dacă doriți să cunoașteți mai multe detalii despre lentile, îngrijirea și mentenanța lor cât și ce soluții, picături oftalmice sau accesori puteți folosi doar faceți un clic aici.

Experiențele voastre

Ați încercat deja să aplicați lentilele de contact? Povestiți-ne cum a fost și spuneți-ne dacă aveți alte sfaturi pentru începători.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse