Autentificare

Ce tip de machiaj puteți folosi, dacă purtați lentile de contact

Lentilele de contact sunt o soluție mult mai comodă pentru a corecta vederea, spre deosebire de ochelarii de vedere, însă mai toată lumea se întreabă dacă miturile referitoare la ele sunt adevărate.

Într-adevăr, machiajul poate afecta ochiul, dar asta numai în situația în care acesta este aplicat greșit sau particule de machiaj ajung între globul ocular și lentilă.

Asta nu înseamnă că trebuie să sacrificați un aspect plăcut al tenului, ci doar să fiți mai atente atunci când vă machiați.

Esențial este să nu uitați de cea mai importantă etapă, peste care nu trebuie să săriți, dacă vreți să vă bucurați de o piele cu cât mai puține imperfecțiuni și să fiți ferite de boli, în special ale ochilor – spălatul pe mâini.

De asemenea, mai sunt câteva secrete pe care trebuie să le puneți în aplicare atunci când vă machiați cu lentile.

Ce produse sunt ideale pentru dumneavoastră și ce nu este recomandat, atunci când aveți lentilele la ochi?

1. Primerul
Este o soluție cremoasă care se aplică înainte de fond de ten, pentru a stabiliza pe ten toate celelalte produse cosmetice și să le mențină locul, indiferent de temperaturile de afară.

Astfel, dacă vreți ca machiajul să nu curgă din cauza căldurii sau să se usuce prea tare din cauza frigului, folosiți înainte de toate primerul.

Nu e nicio problemă dacă aveți la ochi lentilele de contact, fiți doar atente să nu aplicați din greșeală acest produs cosmetic sub pleoape.

2. Fardul de pleoape Următorul pas este să conturați ochii cu ajutorul unui fard. Deși cele sub formă de pudră sunt cele mai populare, e bine să apelați la fardurile tip cremă, care nu vă vor pune în fața riscului de a scăpa particule, din neatenție, în interiorul pleoapelor.

Sunt recomandate cele pe bază de apă, care sunt mai delicate cu pielea și mai puțin iritante.

3. Mascara
Nu folosiți produse cosmetice deschise acum mai mult timp, mai cu seamă mascara, pentru ca poate produce niște bucățele mici care pot intra cu ușurință în ochi. Poziționate între ochi și lentila de contact, acestea pot produce afecțiuni grave ale ochilor, până la orbire, din cauza membranei care învelește globul ocular care e foarte sensibilă la orice corp străin. Așadar, cumpărați la fiecare trei luni produse de machiaj noi, mai cu seamă mascara, pentru a evita problemele oculare.

4. Tușul de ochi
Dacă obișnuiți să folosiți tușul pe interiorul pleoapei inferioare, trebuie să renunțați la acest obicei, atâta timp cât folosiți lentile de contact. Tușul poate ajunge foarte ușor în ochi și vă poate încețoșa privirea, în timp ce ingredientele produsului cosmetic vă pot provoca usturimi.

Schimbați tușul cu un creion de ochi, care e mai puțin probabil să curgă și să vă jeneze. Încercați să găsiți un stil de machiaj cu conturul ochiului numai pe pleoapa superioară.

Din moment ce două treimi din utilizatorii de lentile de contact din întreaga lume sunt femei, companiile de cosmetice și-au orientat atenția către crearea unor produse speciale pentru acestea. Așadar, puteți cere produsele dumneavoastră preferate în varianta adaptată pentru utilizarea concomitentă a lentilelor de contact, ca să vă asigurați că nu vă puneți vederea în pericol.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  • Daniela S.

    Excelent articol. Am ajuns la concluzia ca un ellisium salon de infrumusetare
    profesional isi merita toti banii. Recomand, si multumesc pentru articol.


    Răspundeți

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse