Autentificare

Ce sunt ochelarii de soare fit over și cui li se potrivesc?

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 26. 7. 2021. Scris de Lentiamo

Sunteți mulțumit de ochelarii de vedere actuali, dar doriți să adăugați protecție UV la lentilele dumneavoastră? Atunci, ca o a treia alternativă la ochelarii de vedere cu prescripție medicală și la ochelarii de soare fotocromatici, poate doriți să luați în considerare un alt tip de protecție - ochelari de soare care se pun peste ochelari de vedere.

Ochelarii de soare fit-over sunt exact ceea ce sugerează numele lor: sunt ochelari de soare cu rama și brațele ușor mărite, special concepuți pentru a se plasa peste ochelarii de vedere. Ochelarii de vedere se vor ascunde pur și simplu în urma ochelarilor de soare fit over. În acest fel, obțineți o protecție UV excelentă pe lângă acuitatea vizuală a ochelarilor dumneavoastră de vedere.

Așadar, dacă vă place să stați afară la soare și trebuie să purtați ochelarii, varianta fit over ar putea fi exact ceea ce vă trebuie. Vreți să știți de ce?

Ce sunt ochelarii de soare fit over?

 

" allowfullscreen>

 

 

Să clarificăm mai întâi ce sunt ochelarii de soare fit over și cum funcționează.

Ochelarii de soare fit over au un design ușor diferit față de ochelarii de soare convenționali. Brațele lor sunt mai late, astfel încât să poată cuprinde brațele ochelarilor de vedere de sub ei. Același lucru se aplică și ramei. Ochelarii de soare fit over au o ramă ușor mai groasă și mai mare, astfel încât lentilele ochelarilor de vedere de dedesubt să nu fie vizibile.

Acest lucru are multe avantaje: rama mai largă oferă o doză suplimentară de protecție UV, în special pe părțile laterale și în partea superioară a lentilelor. Acest lucru nu vă protejează doar ochii, ci și pielea sensibilă și vă poate proteja de îmbătrânirea prematură.1

În afară de forma lor, lentilele ochelarilor de soare fit over oferă protecție UV400, adică o protecție de 99% împotriva razelor UVA și UVB. O astfel de protecție este esențială pe tot parcursul anului, deoarece soarele poate provoca leziuni grave la nivelul corneei, cristalinului și retinei.2

Care sunt avantajele și dezavantajele ochelarilor fit over?

Nu sunteți sigur de prețul sau de caracterul practic al ochelarilor de soare fit over? Continuați să citiți!

 

  • În timp ce ochelarii de soare cu prescripție medicală sunt făcuți la comandă și se potrivesc perfect pentru fața dumneavoastră, aceștia pot fi și scumpi. În funcție de model, de marcă și de acoperire, s-ar putea să plătiți pentru o pereche de ochelari de vedere cu lentile cu protecție solară același lucru ca pentru ochelarii de vedere echivalenți. Ochelarii de soare care se pun peste cei de vedere, în schimb, sunt foarte accesibili. De la doar 100 lei, puteți comanda la Lentiamo o pereche de ochelari de soare fit over înaltă calitate, pe care îi puteți purta pe tot parcursul anului.
  • Lentilele ochelarilor de soare de tip fit over sunt de obicei foarte rezistente la lovituri. În plus, ramele lor groase oferă un nivel suplimentar de durabilitate. Acest lucru poate fi important dacă vă folosiți ochelarii de vedere fit over atunci când faceți exerciții fizice sau sport în aer liber.
  • Un avantaj suplimentar este faptul că ochelarii de soare de tip fit over pot fi puși și scoși rapid și ușor. Transportați husa pentru ochelari în geantă și pur și simplu puneți-vă ochelarii de soare fit over ori de câte ori aveți nevoie de ei. Nu este nevoie să vă prindeți sau să schimbați ochelarii.
  • Cu toate acestea, ochelarii de soare fit over pot crește greutatea totală a ochelarilor. Chiar dacă modelele moderne sunt foarte ușoare, acestea adaugă totuși o greutate considerabilă pe nas și urechi. Prin urmare, măsurarea precisă pentru o potrivire corectă devine o necesitate pentru a ajuta la reducerea greutății. Dar cum măsurați dimensiunea corectă a ochelarilor fit over? Citiți mai jos!

 

avantajele

Cum să determinați mărimea potrivită a ochelarilor de soare fit over

Acum că știm cum funcționează ochelarii de soare fit over și care sunt principalele beneficii, să măsurăm mărimea lor. Tot ce trebuie să faceți este să măsurați dimensiunea ochelarilor de vedere, adică lățimea și înălțimea lor în milimetri. Pentru a obține cea mai bună potrivire posibilă, rama ochelarilor de soare care se pun peste cei de vedere trebuie să fie puțin mai mare în lățime și înălțime decât cea a ochelarilor dumneavoastră. Dar nu vă faceți griji - ochelarii de soare fit over de la Polaroid sunt concepuți pentru a fi cu cel puțin 2 - 3 milimetri mai mari și mai largi decât ochelarii de vedere cu prescripție medicală cu un design similar.

Oh, și apropo de design: ar trebui să luați în considerare stilul și forma ochelarilor de vedere. De exemplu, dacă purtați ochelari rotunzi, ar trebui să alegeți ochelari de soare rotunzi ajustați. Dacă ochelarii dumneavoastră sunt mai pătrați, ochelarii de soare fit over ar trebui să urmeze și ei această formă.

ochelari de soare fit over

Ochelarii de soare fit over vin în diferite stiluri?

S-ar putea să credeți că, în ciuda caracteristicilor excelente ale ochelarilor de soare fit over, preferați să vă investiți banii în ochelari de soare cu prescripție medicală, deoarece sunt mai la modă și mai eleganți. Gândiți-vă de două ori. Cei mai noi ochelari de soare fit over, cum ar fi cei de la popularul brand italian Polaroid, sunt plini de stil și design de ultimă generație.

Aruncați o privire mai atentă la câteva dintre modelele în tendință.

Ochelari de soare fit over de la Polaroid

Ochelarii de soare fit over sunt dotați cu lentile polarizate?

O întrebare importantă atunci când alegeți ochelarii de soare potriviți este dacă lentilele trebuie să fie polarizate sau nu. După cum probabil știți, polarizarea lentilelor ochelarilor de soare ajută la evitarea strălucirii excesive.3

Așadar, optați pentru o pereche de ochelari de soare polarizați de tip fit-over în timpul activităților pe apă sau pe zăpadă, cum ar fi pescuitul sau schiatul. Vă vor oferi strălucirea și protecția solară necesară pe care o meritați.


Surse:

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse