Reduceri de până la 15% la lentilele de contact Lenjoy

Autentificare

Care sunt lentilele de contact potrivite pentru mine?

Folosind ghidul nostru – înainte de a merge la oftalmolog – veți înțelege la ce să vă așteptați de la lentilele de contact și care sunt opțiunile pe care le aveți. Deci, să începem!

1. Cât de des vreți să purtați lentilele de contact?

Unii dintre voi ar spune că le-ar purta zilnic, alții doar atunci când fac sport. Care ar fi, însă, lentilele de contact potrivite pentru dumneavoastră?

Lentile zilnice

După cum vă dați seama, aceste lentile sunt purtate o singură zi, după care sunt aruncate. Avantajul acestora e faptul că sunt cele mai sănătoase lentile de contact. De ce? Pentru că toate impuritățile acumulate din mediul înconjurător pe suprafața lor vor fi aruncate seara odată cu lentilele iar ziua următoare veți fi „nou și proaspăt“ cu o nouă pereche. Lentilele zilnice sunt opțiunea perfectă pentru cei care suferă de alergii sau pentru cei cu ochii sensibili. În cazul în care mergeți în vacanță la plajă sau în medii cu mult praf, vă recomadăm călduros acest timp de lentile zilnice. Veți evita riscul unei infecții și totodată afectarea fizică a ochilor. Lentilele zilnice sunt, de asemenea, potrivite pentru activitățile sportive sau evenimente importante la care nu puteți sau nu vă doriți să purtați ochelari.

Un plus este faptul că nu trebuie să purtați mereu cu dumneavoastră caseta pentru lentile și soluția necesară pentru îngrijirea acestora.

Lentile săptămânale sau bisăptămânale

Acest tip de lentile sunt purtate pentru o perioadă de 7–14 zile. La sfârșitul fiecărei zile lentilele se plasează într-o casetă de noapte. Sunt recomandate în mod special celor care alternează lentilele de contact cu ochelarii.

Lentile lunare

Lentilele lunare pot fi purtate în timpul zilei, apoi scoase înainte de culcare, dar pot rămâne și neschimbate timp de 30 de zile pentru tot atâtea purtări. Această variantă este, fără îndoială, cea mai convenabilă, dar dezavantajul lor e că există un risc mai mare de infecție.

2. Ce tip de material?

Materialele de lentile sunt constant actualizate și îmbunătățite. Cele mai populare două tipuri folosite sunt:

Hidrogelul

Utilizarea lentilelor din acest material este în descreștere. În timp ce ele asigură umezeala și confortul ochilor, lentilele din hidrogel sunt mai puțin permeabile la oxigen, iar la o purtare îndelungată s-ar putea să dăuneze sănătății ochilor. Lentilele sunt moi și foarte fragile.

Silicon-hidrogelul

La moment, lentilele din silicon-hidrogel sunt în topul preferințelor, pentru că garantează atât umezeala ochiului, cât și permeabilitatea oxigenului. Dezvoltarea lor este încă în curs de desfășurare, astfel încât interconexiunile proprietăților pe care trebuie să le aibă lentilele sunt în mod constant îmbunătățite.

Desigur, alegerea lentilelor depinde de ce tip corectează mai bine defectele ochilor dumneavoastră, deci, evident, nu e o alegere pe care trebuie să o faceți singur, ci în funcție de prescripția oftalmologului,

Dacă aveți alte întrebări referitor la alegerea lentilelor de contact, nu ezitați să ne contactați oricând! Experții noștri de la Lentiamo.ro vă vor ajuta cu cea mai mare plăcere.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse