Reduceri de până la 15% la lentilele de contact Lenjoy

Autentificare

Importanța purtării ochelarilor de soare pentru sănătatea ochilor

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe 24. 4. 2020. Scris de Lentiamo

Ochelarii de soare nu numai că te fac să arăți și să te simți bine, dar sunt incredibil de importanți pentru menținerea sănătății generale a ochilor tăi. Ochii sunt extrem de delicați la boli și leziuni, la fel ca orice altă parte a corpului.

Ochelarii de soare de calitate sunt un instrument de protecție necesar și important. Află cum razele UV dăunătoare pot duce la boli oculare și vezi cum o pereche de ochelari de soare poate păstra sănătatea ochilor tăi.

Lumina soarelui poate provoca boli oculare grave

Pielea trebuie să fie protejată de razele UV, ochii având nevoie de aceeași protecție. Radiațiile solare au consecințe fatale pentru corneea și retina noastră. Dacă prea multă lumină solară nefiltrată ajunge la ochi, mai ales la o vârstă fragedă, pot apărea boli grave, orbire și cancer.

O lentilă pentru adulți poate absorbi lumina UV într-o anumită măsură înainte ca aceasta să pătrundă în ochi. Cu toate acestea, ochii copiilor sunt deosebit de vulnerabili. În primii ani de viață, 90% din razele UVA și peste 50% din razele UVB ajung la nivelul retinei. Între 10 și 13 ani, 60% și, respectiv, 25%. Abia între 18 și 20 de ani, razele UV pot fi filtrate de cristalin.

Ochelarii de soare pot ajuta la favorizarea recuperării ochilor

Lumina soarelui și resturile pot perturba vindecarea după intervenții oftalmologice corective comune, cum ar fi operațiile LASIK și de cataractă. Similar modului în care ai purta un plasture peste o zgârietură pentru a ține murdăria și germenii departe, ochelarii de soare acționează ca un scut pentru a promova o recuperare rapidă și ușoară după procedurile oculare.

Bineînțeles, este întotdeauna important să consulți medicul oftalmolog pentru a discuta despre îngrijirea ulterioară adecvată pentru situația ta. 

Ochelarii de soare asigură protecția ochilor împotriva fenomenelor meteo

Toată lumea știe că este important să porți ochelari de soare în zilele însorite, dar este esențial să îi porți și în timpul zilei, chiar și atunci când este înnorat. 

Zăpada reflectă 80% din razele UV și poate provoca o afecțiune cunoscută sub numele de orbire din cauza zăpezii. Aceasta este atunci când strălucirea soarelui reflectată arde efectiv corneea (arsură corneană).

Vântul îți poate usca și irita ochii în orice moment al anului. De asemenea, acesta ridică nisip și praf. Acest lucru poate irita ochii, dar îi poate și zgâria și poate duce la disconfort și probleme suplimentare.  

Ce luăm în considerare la alegerea ochelarilor

Nu toți ochelarii de soare sunt făcuți la fel. Fie că sunt vintage, ieftini, scumpi sau polarizați, aceștia pot sau nu să vă protejeze ochii. Iată la ce trebuie să fii atent:

Ochelari de soare de calitate cu protecție UV

Majoritatea ochelarilor de soare din ziua de azi au protecție UV încorporată în lentile. Cele mai multe mărci de renume indică pe eticheta lor protecția UV. Caută o etichetă pe care să scrie “100% protecție împotriva UVA și UVB” sau “100% protecție împotriva UV 400.” 

Ochelarii de soare de înaltă calitate nu trebuie să fie scumpi

Ochelarii de soare pot fi accesibili și, în același timp, îți pot proteja ochii. Este important să faci distincția între ochelarii de soare ieftini și cei care au fost concepuți cu gândul la sănătatea ochilor. De exemplu, ochelarii de soare Lentiamo au fost dezvoltați de optometriști și sunt dotați cu un filtru UV de categoria 3 pentru a oferi protecție de calitate la un preț accesibil.  

Acestea sunt câteva considerații importante atunci când iei decizia de a-ți proteja ochii. Descoperă selecția noastră de ochelari de soare de calitate. Găsește mărci cunoscute cu cele mai bune filtre UV pentru a-ți proteja ochii.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse