Puteți comanda și la telefon: 0800 400 156

Autentificare

În ceață? 4 sfaturi împotriva ochelarilor aburiți atunci când purtați o mască de față

Coronavirusul a adus cu el o serie de sfaturi și reguli specifice. Una dintre ele este obligația de a purta o mască de față, ceea ce se aplică în special celor care aparțin grupului de risc.

Deși această regulă temporară poate ajuta la limitarea infecției într-o oarecare măsură, aduce cu ea și unele neplăceri. Una dintre ele? Lentile de ochelari aburite.

Desigur, acest fenomen supărător nu apare doar atunci când purtăm o mască pentru față. Oamenii care poartă ochelari de vedere știu foarte bine că trecerea de la rece la cald, băuturile calde, fierberea apei sau deschiderea ușii mașinii de spălat vase, jogging-ul și alte activități sportive pot duce la aburirea lentilelor.

Prin urmare, i-am rugat pe clienții și optometristii noștri să ne dea 4 sfaturi cu privire la modul de a preveni aburirea ochelarilor în timp ce purtăm o mască de față.

Sfatul numărul 1: Purtați o mască de față care se potrivește bine

În primul rând, este important să purtați o mască ce se potrivețe foarte bine deoarece nu va permite aerului inutil să ajungă la lentilele ochelarilor.

Ar trebui să stea bine în special pe nas, astfel încât să se potrivească întregii fețe. Opticienii noștri recomandă în special o mască întărită cu un fir, care fixeaza materialul din jurul nasului. Dacă vă coaseți singuri masca, puteți utiliza o bucată de cupru sau sârmă.

Atenție, totuși, particulele de aer și picăturile mici nu sunt oprite de măștile făcute în casă și, prin urmare, nu oferă o bună protecție împotriva infecției. Doar atunci când nu puteți achizitiona măștile de înaltă calitate, ar trebui să fabricați acasă o mască, ca ultimă soluție.

Sfatul numărul 2: Folosiți spray sau gel anti-ceață

O altă metodă pentru a preveni aburirea ochelarilor este utilizarea unui spray sau gel anti-ceață. Acesta este pur și simplu pulverizat sau aplicat pe lentila de ochelari, apoi este îndepărtat cu o cârpă moale de bumbac și voilà, lentilele nu se vor mai aburi data viitoare când mergeti la cumpărături sau la plimbare.

Sfatul numărul 3: aplicați un tratament de suprafață pe ochelari

Curățați lentilele ochelarilor cu microfibră anti-ceață


Una dintre cele mai eficiente metode de a vă menține lentilele permanent clare și ferite de ceață este să aplicați un tratament special de suprafață pentru lentilele ochelarilor.

Pentru o funcționalitate optimă, vă recomandăm o microfibră specială cu care să vă curățați lentilele. Această microfibră este impregnată cu o substanță anti-ceață specială. Pânza, în combinație cu lentilele pentru ochelari, oferă un efect anti-ceață excelent atunci când o folosiți zilnic. După trei luni, se recomandă înlocuirea țesăturii vechi cu una nouă.

Sfatul numărul 4: Folosiți săpun sau spumă de ras

Preveniți aburirea lentilelor ochelarilor cu săpun și spumă de ras


Da, chiar și aceste două remedii casnice simple pot oferi ajutor pe termen scurt!

Pur și simplu luați un săpun lichid, aplicați o cantitate mică în formă de cruce pe lentilele ochelarilor și întindeți-o pe partea din față și în spatele lentilelor cu o pânză de microfibră. Astfel se creează un strat care împiedică aburirea ochelarilor.

Trucul final este spuma de ras. Mai întâi, frecați lentilele cu spumă de ras pe ambele părți. Apoi clătiți cu atenție spuma de ras cu apă caldă. Această procedură este o modalitate simplă de a preveni aburirea lentilelor, chiar și în timpul activităților sportive și în alte situații. Chiar și atunci când nu porți o mască de față!

Un ultim sfat profesional: Puteți folosi, de asemenea, acest truc pentru a vă curăța, în sfârșit, oglinda din baie ;)Dacă aveți mai multe sfaturi împotriva aburirii lentilelor pentru ochelari, vă rugăm să le scrieți într-un comentariu. Distracție plăcută la curățat lentilele. Aveți grijă!Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Leonie este Head of content la Lentiamo. Ea analizeză conținutul medical, discută problemele complexe cu opticienii noștri și creează texte educaționale pentru blog-ul nostru, glosar și diverse ghiduri. Specialitatea ei este de a face înțelese problemele oftalmologice complexe.

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse