Reduceri exclusive 🔥

Autentificare

Soluția pentru ochelarii aburiți atunci când purtați o mască? Lentile de contact!

Jakub Odcházel, DiS.

Revizuit medical de Jakub Odcházel, DiS., Optician Șef, pe . Scris de Lentiamo

Purtarea unei măști de față rămâne o parte a vieții noastre în 2021. Fie în magazine, în mijloacele de transport în comun sau la medic – masca este necesară. Deși, pe de o parte, oferă o mare protecție, poate reprezenta o problemă pentru unii oameni, pe de altă parte. Mai ales pentru persoanele care poartă ochelari.

Momentul în care ochelarii tăi se aburesc în timp ce îți pui masca îți este foarte familiar. S-ar putea să fi încercat chiar și tot felul de spray-uri și învelișuri anti-aburire dar pur și simplu nu poți scăpa de problemă.

Deci, ce poți face cu adevărat pentru a preveni vederea încețoșată? Poartă lentile de contact!

Cum și de ce ți se aburesc ochelarii?

Înainte de a prezenta alternativele pentru ochelari în timpul pandemiei, atunci când avem temperaturi scăzute, permiteți-ne să clarificăm cauza lentilelor aburite ale ochelarilor de vedere .

Aburirea este cauzată de condens. Vaporii de apă (de exemplu, din aerul expirat, ceaiul fierbinte sau o oală cu apă clocotită) se răcesc atunci când ating ochelarii. Lentilele reci transformă apoi aburul într-un lichid. Aceasta formează un film pe lentilă, pe care îl vedeți ca pe o ceață.

Acest fenomen nu se întâmplă doar atunci când intrați într-o cameră caldă după ce ați fost afară în frig, ci și când purtați o mască de protecție.

Acest lucru face ca purtarea ochelarilor în timpul iernii să fie și mai dificilă decât este deja. Dar vederea în ceață poate avea consecințe grave. Este foarte riscant dacă folosiți mașini utilaje mari, furnizați asistență de urgență sau conduceți o mașină iar lentilele de ochelari sunt aburite.

Deci, care este cel mai bun mod de a preveni aburirea ochelarilor?

Există mai multe modalități de a reduce condensarea excesivă. Citiți articolul nostru de pe blog 5 sfaturi împotriva ochelarilor aburiți atunci când purtați o mască de față. În acest articol, am dori să vă împărtășim un truc special care v-ar putea face viața pe timp de pandemie mult mai ușoară.

Cum să pliați masca, astfel încât ochelarii să nu se aburească

  • Luați o mască chirurgicală obișnuită
  • Împăturați-o longitudinal pe mijloc
  • Legați șnururile de ambele părți
  • Desfaceți din nou masca
  • Întoarceți colțurile spre interior
  • Acum puneți masca. Formați nasul astfel încât masca să se potrivească perfect cu fața dvs.
how to fold mask

Cea mai bună alternativă pentru ochelarii aburiți? Lentilele de contact

Da, știm că îți plac ochelarii. Și noi îi iubim. Dar după ce am testat mai multe spray-uri anti-aburire, putem spune cu certitudine că niciunul dintre ele nu poate împiedica complet și permanent aburirea lentilelor.

Prin urmare, consilierii clienți de la Lentiamo au cerut părearea multora dintre voi. Am descoperit astfel că înlocuirea temporară a ochelarilor cu lentile de contact pare să ofere cea mai bună vedere cu cel mai mic efort.

Cu lentilele de contact, scapi definitiv de problema vederii încețoșate. Dar nu numai asta. Lentilele de unică folosință, zilnice, sunt un ajutor vizual extrem de igienic și curat. Ele sunt scoase din blisterul 100% steril ori de câte ori aveți nevoie de ele, aplicate pe ochi și îndepărtate și eliminate la sfârșitul zilei. Datorită acestei înlocuiri regulate, practic niciun germen nu se poate așeza și înmulți pe lentilă.

Recomandăm lentilele de contact în special personalului medical și persoanelor care poartă măști sau haine de protecție o mare parte a zilei. De aceea, Lentiamo lucrează cu spitale din Italia, Republica Cehă și Slovacia, cărora le oferim lentile gratuite pentru personalul medical care luptă în prima linie a COVID-19.

Cum se trece de la ochelari de vedere la lentile de contact?

Dacă vă gândiți să purtați lentile de contact temporar sau permanent, tot ceea ce trebuie să faceți este să citiți prescripția pentru ochelari și să convertiți sfera în dioptrii pentru lentile de contact.

Convertiți sfera în dioptrii


Vă rugăm să rețineți: în majoritatea cazurilor, dioptriile ochelarilor se potrivesc cu dioptriile lentilelor de contact până la +/- 3,50. Vă rugăm să rețineți că ochelarii sunt mai departe de ochi decât lentilele de contact. Prin urmare, pentru dioptrii mai mari, optometristii folosesc așa-numitele tabele de conversie care determină cu cât dioptria pentru ochelari corespunde dioptriei pentru lentilele de contact. +4,50 dioptrii în lentile de ochelari înseamnă +4,75 în lentile de contact, –9,00 dioptrii în ochelari înseamnă –8,75 în lentile de contact. Sfat: tabelele de conversie nu sunt atotputernice – știm din practică că acestea sunt valori orientative. Așa-numita refracție subiectivă în timpul examinării oculare este deosebit de importantă.

Nu găsiți rețeta pentru ochelari? Nici o problemă. Pur și simplu faceți o programare la medicul oftalmolog sau optometrist și testați-vă vederea.

Odată ce ați identificat dioptriile, este timpul să găsiți lentile de contact adecvate. Desigur, doriți să vă asigurați că alegeți o lentilă care oferă o vedere optimă și o experiență vizuală confortabilă. În același timp, trebuie să țineți cont de ochii sensibili sau uscați atunci când alegeți lentila de contact potrivită.

Vă simțiți copleșiți acum? Nu trebuie. Aruncați o privire la lentilele de contact Lenjoy. Lentilele de înaltă calitate combină performanțe vizuale uimitoare, confortul de lungă durată și sănătatea optimă a ochilor. Cu tehnologia lor de hidratare compatibilă biologic, suprafața antiderapantă, protecția UV și nuanța de albastru deschis pentru o manevrare mai ușoară, lentilele zilnice Lenjoy 1 Day Comfort sunt o alegere inteligentă pentru începători și utilizatorii avansați. Comandați pachetul accesibil de 10 lentile și primiți 25% reducere la prima comandă.

Cum se aplică corect lentilele de contact?

Ați selectat un tip de lentile de contact și ați comandat un pachet? Grozav! Atunci, mai este un singur lucru de făcut: aflați cum să aplicați corect lentilele de contact.

Videoclipurile de mai jos vă vor explica într-un mod simplu cum nu puteți greși cu manevrarea lentilelor de contact.

Cum se aplică lentile de contact

allowfullscreen>

Cum se dau jos lentilele de contact

allowfullscreen>


Vi s-a părut interesant sau cunoașteți pe cineva care ar putea avea nevoie de aceste informații? Împărtășiți-le cu ei!

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse