Consultă ghidul de ochelari de soare 😎

Autentificare

Înlocuirea lentilelor întârziată intenționat

„O prietenă de-a mea își înlocuiește lentilele după expirarea timpului recomandat și nu i s-a întâmplat niciodată nimic.“ „E doar un alt mod de a face oamenii să cheltuie bani.“

Și voi ați auzit de multe ori aceste lucruri? Sau poate gândiți la fel? Să aflăm adevărul!

Probabil majoritatea dintre noi nu are bani de aruncat în vânt și uneori ne întrebăm cât de corecte sunt indicațiile oferite de producători. În ceea ce privește lentilele de contact, mulți cred că e ochiul este cel care ar trebuie să ne indice când a venit momentul înlocuirii lentilelor și că, până atunci, nu ar trebui să apară nici o problemă. Nimic mai greșit! Cei care își înlocuiesc lentilele fără a ține cont de valabilitatea acestora, riscă enorm!

De ce? Ce se riscă?

Problema principală, atunci când lentilele sunt purtate pentru o perioadă prea lungă, este că lentilele nu mai sunt permeabile la oxigen la fel ca mai înainte. De ce? Din cauza depozitelor acumulate pe lentile, pentru că, din păcate, cu toții trăim într-un ambient contaminat de prafuri și multe alte impurități. Aceste mici particule se atașează pe lentile și blochează fluxul de oxigen, exact ca și impuritățile organice sau proteinele din lacrimile noastre. Prin urmare, dacă lentila nu este curată, corneea noastră riscă să se sufoce!

Bine, deci mi se poate întâmpla?

  • Ochiul trebuie să „facă rost“ de oxigen în alt mod și vasele sagvine se îngroașă – un proces ireversibil.
  • Ulcer: o problemă dureroasă care, în cazuri grave, poate deteriora ochiul pentru totdeauna.
  • Reacții alergice la lentile: ochii pur și simplu nu mai acceptă lentilele de contact.
  • Cheratita: un fel de rană (dureroasă) care impune purtarea ochelarilor pe toată durata tratamentului.

E important să rețineți că durata valabilității lentilelor nu e stabilită de numărul purtărilor, ci se calculează luând în considerație ziua când au fost aplicate pentru prima oară

Din păcate, efectele negative ale purtării prelungite a lentilelor nu sunt imediate, ci inevitabile. Credeți că merită riscul? Durerea și consecințele ireversibile asupra unui dar atât de prețios – ochii noștri – nu poate fi pus în pericol.

Lentiamo.ro vă oferă o gamă largă de lentile de contact și soluții de calitate înaltă pentru confortul și sănătatea ochilor dumneavoastră!

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse