Luna sănătății oculare: Accesați cadourile și ofertele noastre săptămânale! *Clic aici*

Autentificare

Copiii și lentilele de contact

Copiii pot purta lentile de contact? De la ce vârstă? Sunt lentilele zilnice cele mai potrivite sau pote purta alte tipuri? Continuăm să primim tot mai multe întrebări pe tema „copiii și lentile de contact“. Acesta este motivul pentru am pregătit un scurt ghid pentru a vă familiariza cu lumea lentilelor de contact pentru copii. Sper că veți găsi acest articol foarte util.

De ce să alegeți lentile de contact in locul ochelarilor la copii?

Copilul va vedea la fel de bine în tot câmpul vizual cu lentilele de contact, acest lucru se datorează faptului că lentilele stau foarte aproape de ochi.

Spre deosebire de ochelari, lentile de contact nu vor sta în calea energiei copilului dvs. Dacă aveți un copil activ, care poarta ochelari, știți foarte bine cât de greu este să îi păstrezi ochelarii în condiții de siguranță pentru cel puțin câteva săptămâni la rând. Lentilele de contact sporesc încrederea și acceptarea de sine. Potrivit unui studiu de pe PubMed.gov, 80% dintre adolescenți au spus părinților lor că le-a fost semnificativ mai bine după trecerea de la ochelari la lentile de contact. Lentilele de contact sunt mai ieftine. Daca le-a pierdut, puteți lua pur și simplu o nouă pereche – dacă pierdeți sau deteriorați ochelarii (nimic nemaiauzit la copii), investiția este mai mare.

Începând cu ce vârstă pot copiii dvs. purta lentile de contact?

Nu există „cea mai mică vârstă potrivită pentru a purta lentile de contact“. Cel mai important este ca micuțul dumneavoastră să aibă grijă singur de lentilele sale. Experiența noastră arată că și un copil de opt ani poate îngrji singur lentile de contact. Dar fiecare copil este diferit și o abordare individuală este crucială. Ceea ce este interesant este faptul că atunci când cei mici îmbrățișează ideea lentilelor de contact și igiena sunt de obicei mai responsabili, ei vor avea grijă mai mult decât adulții – se comformează perioadelor de curățare recomandată și nu le vor purta mai mult timp decât ar trebui.

Un aspect important ar fi?

Este important ca cel mic (cu ajutorul unui specialist) să învețe manevrarea corectă a lentilelor de la început, în caz contrar, va fi aproape imposibil sa îi schimbi obiceiurile la maturitate.

Ce tip de lentile sunt potrivite pentru copii?

Pentru început, recomandăm lentilele zilnice pe care le aplică dimineața și le aruncă seara, fără a fi nevoie de curățire. Atunci când se obișnuiesc cu întregul proces, puteți să le înlocuiți cu cele bi-săptămânale – intervalul de 14 zile este ideal pentru ochii copiilor.

Aveți o întrebare? Postați-o mai jos în secțiunea de comentarii. Vom răspunde cu drag întrebărilor dumneavoastră.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  • Mihai R.

    Buna ziua! Aproape de un an port ochelari si inca de la inceput am avut dioptrii diferite(pe dreptul mai mare decat pe stangul),lentilele de contact ar fi o optiune?
    Multumesc!

    Răspundeți
    • Iuliana Lentiamo.ro

      Buna ziua!
      Multumim pentru mesaj. Desigur ca ar fi o optiune, Daca nu doriti sa le purtati zilnic ci doar ocazional lentilele cu purtare zilnica ar fi o optiune. Trebuie sa va adresati medicului oftalmolog pentru un consult si sa va dea o prescriptie pentru lentile de contact, nu pentru ochelari de vedere si daca aveti nevoie de ajutor in plasarea comenzii ne puteti contacta pe email-ul nostru: info@lentiamo.ro

      Sper ca raspunsul meu v-a fost de ajutor.
      Numai bine!

      Răspundeți
  • Corina

    Buna ziua!Vederea mea sa înrăutățit de câteva luni bune,nu vad bine de la departare și aș vrea să port lentile,am 13 ani am voie?

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna, Corina,

      Desigur, la aceasta varsta purtarea lentilelor este posibilia insa medicul trebuie sa decida concret in urma consultului.
      Trebuie sa ii mentionezi ca doresti sa porti lentile pentru a-ti completa raportul medical cu toate informatiile de care ai nevoie pentru alegerea lentilelor.
      Te vom ajuta apoi cu toate sfaturile necesare.

      Numai bine

      Răspundeți
  • Larisa

    buna ziua!
    am 12 ani! pot purta lentilele in fiecare zi si sa renunt la ochelari?

    Răspundeți
    • Tatiana Lentiamo.ro

      Buna ziua,

      Poti, insa este nevoie de un consult la medic pentru a primi o prescriptie speciala pentru lentile si ca sa ti le prescrie.

      Numai bine,

      Răspundeți
  • Alex

    Bună ziua!
    Informațile dumnavostră nu mă azută apropo am 11 ani şi fac 12 ani între barea mea este la vârsta aseasta se pote să port lentile de contact?

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna,

      Multumim pentru mesaj. Sunt copii care poarta lentile de contact si de la o varsta mai frageda insa persoana care decide daca poti purta sau nu lentile de contact, este doar medicul oftalmolog.

      Sfatul este sa mergi la consult si medicul va decide si, eventual, iti va recomanda lentilele potrivite.

      Cu drag

      Răspundeți
  • Andreea

    Buna ziua!
    Fiul meu are 17 ani si este sportiv de performanta,are de o luna dioptri de distanta. Are lentile de o luna,in 5 zile face o luna si trebuiesc inlocuite.Dar am inteles de la alt doctor al unei cunostiinte ca lentile trebuiesc purtate doar dupa dioptrie cu 4... ca altfel afecteaza retina....mai ales ca sunt purtate 30 de zile ,dar nu se recommada lentile pana in acesta dioptrie,este adevarat?Si ca cei care porta lentile pana in acea dioptrie le cresc dioptriile cu 1 si ceva pe an. El poata pentru prima data in aceasta luna... si pentru 30 de zile ca nu poate sa si le puna singur,pe altcineva nu lasa...si s a chinuit doamna doctorita o ora sa i le puna.Are si ochelari ,dar se antreaneaza forte mult si acasa,la scoala ,la teren ,la club...si nu poate purta ochelari...iar sa isi dea lentile jos in fiecare zi este imposibil,cel putin pentru moment,cred.
    Intrebarile mele sunt : daca ii fac rau cele de 30 de zile,daca lentile la 17 ani sunt bune,la fel ca si ochelarul? Daca exista intr adevar leziuni ale ochilor din cauza purtarii lentilelor,mai ales cele de 30 de zile? Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa procedez,sa mai poarte lentile sau nu,dar ce o sa faca cu sportul,la scoala...are de distanta -1,5. Iar daca nu poatra chiar nu prea vede la tabala,cosul(face baschet)...vede foarte bine cu ele,cu ochelari de cand am descoperit ca are probleme cu vederea...el credea ca vede bine si inainte...dar nu era asa.
    Va multumesc anticipat,va doresc sanatate multa si numai bine,mult succes in tot ceea ce faceti ,va doriti!

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna ziua,

      Multumim pentru mesaj. Lentilele de contact pot fi purtate fara a avea efecte negative in timp, chiar si de catre persoanele care au dioptrii mai scazute.

      In general, in cazul practicarii sporturilor si pentru incepatori, se recomanda purtarea de lentile zilnice, de unica folosinta, care vor fi aruncate la finalul zilei. Este mult mai recomandat din punct de vedere al igienei (in timpul practicarii sporturilor impuritati, transpiratie pot intra in ochi si se evita astfel riscul de infectii care este mai ridicat in cazul in care alegem lentile cu purtare continua, 30 zile) si este de asemenea mai bine pentru ochi pana cand se obisnuieste cu un corp strain-lentila.

      Daca medicul a recomandat lentile cu purtare extinsa, atunci ar fi bine ca cel putin o data pe saptamana sa le dea jos pentru a le curata si pentru a le lasa peste noapte la hidratat.

      Este vorba despre obisnuinta. Chiar daca ii este greu la inceput sa indeparteze si sa aplice apoi lentilele, cu putin exercitiu va capata indemanare.

      Va dorim multa sanatate si daca aveti nevoie de sprijin, suntem aici.

      Cu drag,

      Răspundeți
  • Padurean A.

    Buna ziua,
    Am achizionat lentile dupa prescriptia medicului oftalmolog, insa nu reusesc sa le aplic. M-am uitat la tutoriale dar degeaba. Aveti, va rog, vreun sfat?
    Am 14 ani.
    Multumesc!

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna,

      Multumim pentru mesaj. Odata scoase din blisterul steril, lentilele isi iau forma naturala si ar trebui sa reusesti sa le aplici cu usurinta dupa cateva incercari. Este nevoie de putin exercitiu.

      Daca tutorialele nu au ajutat, solutia ramasa ar fi sa mergi la optica unde medicul te poate ajuta.

      Daca sta in puterea noastra sa iti oferim informatii, scrie-ne pe adresa de email si vom fi bucurosi sa te ghidam.

      Mult succes

      Răspundeți
  • Ali A.

    Buna ziua eu am 11 ani aproape 12 si as vrea sa port lentile de contact pentru ca sunt copil si eu port ochelari bioctria mea este-3.As putea purta lentile de contact?

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna Ali,


      Multumim pentru mesaj. Sigur, lentilele de contact pot fi purtate si de catre
      copii, atata timp cat ai o recomandare de la medicul oftalmolog pentru ele si
      vei avea grija sa manevrezi lentilele igienic.


      Prescriptia pentru ochelari difera de cea pentru lentile. Te rog sa discuti
      cu medicul oftalmolog, sa revii cu prescriptia si te ajutam cu drag pe mai
      departe.


      Numai bine,


      Răspundeți
  • Larisa

    Buna ,am 13 ani si as vrea sa port si eu lentile cosmetice cu ocazia Pastelui .
    Am exista vre-un risc sa imi stric ochi pentru ca sunt prea mica ?
    Astept ,raspuns cât mai repede daca se poate .Multumesc!

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna, Larisa,


      Nu, nu exista acest risc atata timp cat ai grija la iginena si manevrezi
      lentilele corespunzator. Cu acordul medicului, se pot purta lentile de contact
      chiar si de la o varsta mai mica.


      Iti recomandam insa un consult oftalmologoc inainte, in urma caruia sa ti se
      recomande si raza de curbura si diametrul de care ai nevoie, pentru a te asigura
      ca lentilele se aseaza corect pe globul ocular.


      Cu drag,


      Răspundeți
  • Milodin N.

    Am băiețel de 6 ani sunt lentile pentru vedere pentru copii si pentru adulți ma refer ca marime el foloseste + 7 la recomandarea medicului o schimba lunar. Sunt diferite la copii fata de adulți ca mărime?

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Multumim pentru mesaj. Lentilele de contact sunt universale insa ele pot fi
      comandate doar in urma recomandarii medicului oftalmolog. El va va oferi, daca
      este cazul, o prescriptie unde va trece si raza de curbura si diametrul de care
      are nevoie.


      La varsta aceasta este posibil sa poarte lentile doar sub o atenta
      supraveghere, pentru a va asigura ca are grija la igiena, in primul rand.


      Multa sanatate


      Răspundeți
  • Alexandra

    Bună. Ziua am aproape11 ani aș vrea să încerc să port lentile doar ca aș vrea unele de culoare albastra are ceva? Îmi stric@ ochi?

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna Alexandra,


      Lentilele de contact sunt recomandate celor cu varsta de peste 16 ani.
      Inainte de acesta varsta, este necesar acordul medicului oftalmolog. In plus,
      pentru a te asigura ca lentila se aseaza corect pe globul ocular, este necesar
      ca medicul sa prescrie raza de curbura si diametrul de care ai nevoie.


      Daca vei decide sa incerci lentilele, iti recomandam lentilele zilnice si sa
      acorzi atentie igienei pentru a evita eventuale infectii oculare.


      Numai bine,


      Răspundeți
  • Gina G.

    Buna ziua, baiatul meu a fost diagnosticat cu Astigmatism miopic compus,domnul doctor i-a recomandat ochelari sau cel mai bine lentile, insa eu nu stiu care e alegerea cea mai buna ptr baiatul meu are 10 ani, va multumesc si astept raspuns.

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Daca va fi atent la igiena si il veti ajuta sa aplice si indeparteze
      lentilele, acestea pot fi o alegere foarte buna si pentru copii. Puteti incerca
      la inceput lentilele zilnice, care se arunca la finalul zilei.


      In situatia in care veti considera ca nu este pregatit pentru a purta
      lentilele, alegeti corectia cu ajutorul ochelarilor de vedere.


      Multa sanatate


      Răspundeți
  • Irina

    Buna sera
    Am un baetel de 5 ani am fost operati la ochiul sting am avut cataracta congenitala,dupa operatie meau dat ochelari acum meau dat lentile slde pun in ochiul operat ,eu ma tem foarte tare sa le poarte sa nu fie mai rau problema e ca el umbla la gradinita si acolo nu prea se uita dupa copiii cu asa probleme si la ameaza doarme cu ia la gradinita nui nimik sau este strikt interzis de dormit?

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Cel mai probabil, v-au fost reomandate lentile de protectie pentru el. Nu
      stiu daca sunt cu purtare extinsa sau nu, ar trebui sa imi spuneti exact ce
      brand v-a recomandat.


      Intr-adevar, la varsta de 5 ani este foarte dificil sa inteleaga faptul ca
      trebuie sa fie foarte atent la igiena. Daca pune manutele murdare la ochi sau
      intra praf, exista riscul dezvoltarii infectiilor oculare.


      Puteti incerca sa vedeti cum se descurca cu ele.


      In cazul in care lentilele nu sunt o solutie, incercati sa gasiti o alta
      varianta impreuna cu medicul oftalmolog.


      Multa sanatate


      Răspundeți
  • Baltă L.

    Buna ziua!
    Am 11 ani si port ochelari de la 6 ani .Ochelarii mei sunt de corecție as putea sa port si lentile de contact?

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna,


      Sigur ca da. Insa, pentru asta, trebuie sa mergi la un medic oftalmolog care
      sa iti dea o prescriptie pentru lentile de contact (este diferita de cea pentru
      ochelari). In plus, poti intreba daca pot sa iti ofere un set de lentile spre
      proba (gratuit) ca sa vezi daca te acomodezi cu ele.


      Si copiii pot purta lentile de contact. Conditia este sa aiba atentie la
      igiena (maini, praf, etc).


      Numai bine,


      Răspundeți
  • Gheorghe M.

    Buna ziua! Baiatul meu Mihai, are 13 ani si îmi spune ca vede foarte greu scrisul mic de la indepartare. Însa nu doreste sa poarte ochelari.As putea sa îi pun lentile de contact?

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Si copiii pot purta lentile de contact fara probleme, cu conditia sa acorte
      o mare atentie igienei. Mergeti la un consult oftalmologic si
      solicitati-i medicului sa ii dea prescriptie pentru lentilele de contact.
      Intrebati daca ii poate oferi spre proba gratuit un set de lentile pentru a
      vedea daca se acomodeaza cu ele.


      Numai bine,


      Răspundeți
  • Florentina

    Buna seara!
    Fetiță mea,Diana are 11 ani si adora ochii verzi deschisi spre albastru.Am mai multe întrebări despre aceste aspecte..
    Daca nu are dioptrie,pot sa ii cumpăr pur si simplu lentile colorate?
    Daca da,va rog sa îmi spuneti,ce fel de lentile (firma) pot lua?
    Mulțumesc.

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      La aceasta varsta, doar cu acordul medicului oftalmolog puteti lua aceasta
      decizie. Purtarea lentilelor de contact presupune o mare atentie la igiena.
      Trebuie sa va asigurati ca este suficient de responsabila, sa nu puna manuta
      murdara la ochi si sa nu le tina mai mult decat este permis.


      Lentilele trebuie depozitate in solutie peste noapte iar solutia trebuie
      schimbata in fiecare zi.


      Medicul trebuie sa ii masoare si Raza de Curbura si diametrul deoarece
      lentilele vin pe dimensiuni. Doar asa putem sti ce anume i se potriveste.


      Personal, nu as alege sa poarte lentile de contact de la aceasta varsta, daca
      ele sunt doar cu scop estetic. Oricat de calitative ar fi lentilele de contact,
      este mult mai bine ca ochiul sa respire in mod natural.


      Numai bine.


      Răspundeți
  • Bratu D.

    Bună ziua. Am o fetiță de 10 ani si as dori sa ii cumpăr lentile de contact. Imi puteti spune va rog daca la ochelari are dioptria -3.5 la lentile cât va avea? Va fi la fel sau va fi cu 0.5 mai mai puțin?
    Multumesc

    Răspundeți
    • Cristiana Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      In general, la lentilele de contact, dioptria este mai scazuta
      cu –0.25, –0.5 fata de dioptria de la ochelarii de vedere. Trebuie sa
      ajungeti insa la un cabinet oftalmologic pentru a i se face un consult
      amanuntit. Trebuie sa i se masoare si raza de curbura si diametrul.


      De asemenea, fiind asa micuta, ar fi bine sa ii solicitati medicului
      oftalmolog sa va ofere spre proba, gratuit, un set de lentile pentru a vedea
      daca se acomodeaza cu ele.


      Numai bine.


      Răspundeți

Următoarele 4 comentarii

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse