Puteți comanda și la telefon: 0800 400 156

Autentificare

Copiii și lentilele de contact

Copiii pot purta lentile de contact? De la ce vârstă? Sunt lentilele zilnice cele mai potrivite sau pote purta alte tipuri? Continuăm să primim tot mai multe întrebări pe tema “copiii și lentile de contact”. Acesta este motivul pentru am pregătit un scurt ghid pentru a vă familiariza cu lumea lentilelor de contact pentru copii. Sper că veți găsi acest articol foarte util.

De ce să alegeți lentile de contact in locul ochelarilor la copii?

Copilul va vedea la fel de bine în tot câmpul vizual cu lentilele de contact, acest lucru se datorează faptului că lentilele stau foarte aproape de ochi.

Spre deosebire de ochelari, lentile de contact nu vor sta în calea energiei copilului dvs. Dacă aveți un copil activ, care poarta ochelari, știți foarte bine cât de greu este să îi păstrezi ochelarii în condiții de siguranță pentru cel puțin câteva săptămâni la rând. Lentilele de contact sporesc încrederea și acceptarea de sine. Potrivit unui studiu de pe PubMed.gov, 80% dintre adolescenți au spus părinților lor că le-a fost semnificativ mai bine după trecerea de la ochelari la lentile de contact. Lentilele de contact sunt mai ieftine. Daca le-a pierdut, puteți lua pur și simplu o nouă pereche – dacă pierdeți sau deteriorați ochelarii (nimic nemaiauzit la copii), investiția este mai mare.

Începând cu ce vârstă pot copiii dvs. purta lentile de contact?

Nu există “cea mai mică vârstă potrivită pentru a purta lentile de contact”. Cel mai important este ca micuțul dumneavoastră să aibă grijă singur de lentilele sale. Experiența noastră arată că și un copil de opt ani poate îngrji singur lentile de contact. Dar fiecare copil este diferit și o abordare individuală este crucială. Ceea ce este interesant este faptul că atunci când cei mici îmbrățișează ideea lentilelor de contact și igiena sunt de obicei mai responsabili, ei vor avea grijă mai mult decât adulții – se comformează perioadelor de curățare recomandată și nu le vor purta mai mult timp decât ar trebui.

Un aspect important ar fi?

Este important ca cel mic (cu ajutorul unui specialist) să învețe manevrarea corectă a lentilelor de la început, în caz contrar, va fi aproape imposibil sa îi schimbi obiceiurile la maturitate.

Ce tip de lentile sunt potrivite pentru copii?

Pentru început, recomandăm lentilele zilnice pe care le aplică dimineața și le aruncă seara, fără a fi nevoie de curățire. Atunci când se obișnuiesc cu întregul proces, puteți să le înlocuiți cu cele bi-săptămânale – intervalul de 14 zile este ideal pentru ochii copiilor.

Aveți o întrebare? Postați-o mai jos în secțiunea de comentarii. Vom răspunde cu drag întrebărilor dumneavoastră.

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

 • Bratu D.

  Bună ziua. Am o fetiță de 10 ani si as dori sa ii cumpăr lentile de contact. Imi puteti spune va rog daca la ochelari are dioptria -3.5 la lentile cât va avea? Va fi la fel sau va fi cu 0.5 mai mai puțin? Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana Chirita Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   In general, la lentilele de contact, dioptria este mai scazuta cu –0.25, –0.5 fata de dioptria de la ochelarii de vedere. Trebuie sa ajungeti insa la un cabinet oftalmologic pentru a i se face un consult amanuntit. Trebuie sa i se masoare si raza de curbura si diametrul.

   De asemenea, fiind asa micuta, ar fi bine sa ii solicitati medicului oftalmolog sa va ofere spre proba, gratuit, un set de lentile pentru a vedea daca se acomodeaza cu ele.

   Numai bine.

   Răspundeți

*Câmpuri obligatorii

Citește de asemenea…

Seturi de lentile de contact - 5 combinații de lentile și soluții cu discount

Lentile de contact și o soluție într-un pachet la preț special? Datorită acestui pachet, economisiți cel puțin …

Deschideți articolul

Ochelari de soare Primăvară/ Vară 2018 - Ghidul nostru de tendințe

Ray-Ban, Emporio Armani, Oakley, Gucci. Care brand de ochelari de soare a fost cel mai popular în 2017?

Deschideți articolul

Ray-Ban - cum să afli dacă sunt falși?

Ray-Ban – cum să afli dacă ochelarii sunt falsi? Câteva minute de lectură v-ar putea economisi bani.

Deschideți articolul

Acesta este TOP 10 cele mai bune lentile de contact - iată și de ce

Care au fost cele mai populare lentile de contact în 2017? Am pregătit o listă cu cele mai bune 10 lentile de contact din ultimul an.

Deschideți articolul