Puteți comanda și la telefon: 0800 400 156

Autentificare

Copiii și lentilele de contact

Copiii pot purta lentile de contact? De la ce vârstă? Sunt lentilele zilnice cele mai potrivite sau pote purta alte tipuri? Continuăm să primim tot mai multe întrebări pe tema “copiii și lentile de contact”. Acesta este motivul pentru am pregătit un scurt ghid pentru a vă familiariza cu lumea lentilelor de contact pentru copii. Sper că veți găsi acest articol foarte util.

De ce să alegeți lentile de contact in locul ochelarilor la copii?

Copilul va vedea la fel de bine în tot câmpul vizual cu lentilele de contact, acest lucru se datorează faptului că lentilele stau foarte aproape de ochi.

Spre deosebire de ochelari, lentile de contact nu vor sta în calea energiei copilului dvs. Dacă aveți un copil activ, care poarta ochelari, știți foarte bine cât de greu este să îi păstrezi ochelarii în condiții de siguranță pentru cel puțin câteva săptămâni la rând. Lentilele de contact sporesc încrederea și acceptarea de sine. Potrivit unui studiu de pe PubMed.gov, 80% dintre adolescenți au spus părinților lor că le-a fost semnificativ mai bine după trecerea de la ochelari la lentile de contact. Lentilele de contact sunt mai ieftine. Daca le-a pierdut, puteți lua pur și simplu o nouă pereche – dacă pierdeți sau deteriorați ochelarii (nimic nemaiauzit la copii), investiția este mai mare.

Începând cu ce vârstă pot copiii dvs. purta lentile de contact?

Nu există “cea mai mică vârstă potrivită pentru a purta lentile de contact”. Cel mai important este ca micuțul dumneavoastră să aibă grijă singur de lentilele sale. Experiența noastră arată că și un copil de opt ani poate îngrji singur lentile de contact. Dar fiecare copil este diferit și o abordare individuală este crucială. Ceea ce este interesant este faptul că atunci când cei mici îmbrățișează ideea lentilelor de contact și igiena sunt de obicei mai responsabili, ei vor avea grijă mai mult decât adulții – se comformează perioadelor de curățare recomandată și nu le vor purta mai mult timp decât ar trebui.

Un aspect important ar fi?

Este important ca cel mic (cu ajutorul unui specialist) să învețe manevrarea corectă a lentilelor de la început, în caz contrar, va fi aproape imposibil sa îi schimbi obiceiurile la maturitate.

Ce tip de lentile sunt potrivite pentru copii?

Pentru început, recomandăm lentilele zilnice pe care le aplică dimineața și le aruncă seara, fără a fi nevoie de curățire. Atunci când se obișnuiesc cu întregul proces, puteți să le înlocuiți cu cele bi-săptămânale – intervalul de 14 zile este ideal pentru ochii copiilor.

Aveți o întrebare? Postați-o mai jos în secțiunea de comentarii. Vom răspunde cu drag întrebărilor dumneavoastră.

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

 • Irina

  Buna sera Am un baetel de 5 ani am fost operati la ochiul sting am avut cataracta congenitala,dupa operatie meau dat ochelari acum meau dat lentile slde pun in ochiul operat ,eu ma tem foarte tare sa le poarte sa nu fie mai rau problema e ca el umbla la gradinita si acolo nu prea se uita dupa copiii cu asa probleme si la ameaza doarme cu ia la gradinita nui nimik sau este strikt interzis de dormit?

  Răspundeți
  • Cristiana Chirita Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Cel mai probabil, v-au fost reomandate lentile de protectie pentru el. Nu stiu daca sunt cu purtare extinsa sau nu, ar trebui sa imi spuneti exact ce brand v-a recomandat.

   Intr-adevar, la varsta de 5 ani este foarte dificil sa inteleaga faptul ca trebuie sa fie foarte atent la igiena. Daca pune manutele murdare la ochi sau intra praf, exista riscul dezvoltarii infectiilor oculare.

   Puteti incerca sa vedeti cum se descurca cu ele.

   In cazul in care lentilele nu sunt o solutie, incercati sa gasiti o alta varianta impreuna cu medicul oftalmolog.

   Multa sanatate

   Răspundeți
 • Baltă L.

  Buna ziua! Am 11 ani si port ochelari de la 6 ani .Ochelarii mei sunt de corecție as putea sa port si lentile de contact?

  Răspundeți
  • Cristiana Chirita Lentiamo.ro

   Buna,

   Sigur ca da. Insa, pentru asta, trebuie sa mergi la un medic oftalmolog care sa iti dea o prescriptie pentru lentile de contact (este diferita de cea pentru ochelari). In plus, poti intreba daca pot sa iti ofere un set de lentile spre proba (gratuit) ca sa vezi daca te acomodezi cu ele.

   Si copiii pot purta lentile de contact. Conditia este sa aiba atentie la igiena (maini, praf, etc).

   Numai bine,

   Răspundeți
 • Gheorghe M.

  Buna ziua! Baiatul meu Mihai, are 13 ani si îmi spune ca vede foarte greu scrisul mic de la indepartare. Însa nu doreste sa poarte ochelari.As putea sa îi pun lentile de contact?

  Răspundeți
  • Cristiana Chirita Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   Si copiii pot purta lentile de contact fara probleme, cu conditia sa acorte o mare atentie igienei. Mergeti la un consult oftalmologic si solicitati-i medicului sa ii dea prescriptie pentru lentilele de contact. Intrebati daca ii poate oferi spre proba gratuit un set de lentile pentru a vedea daca se acomodeaza cu ele.

   Numai bine,

   Răspundeți
 • Florentina

  Buna seara! Fetiță mea,Diana are 11 ani si adora ochii verzi deschisi spre albastru.Am mai multe întrebări despre aceste aspecte.. Daca nu are dioptrie,pot sa ii cumpăr pur si simplu lentile colorate? Daca da,va rog sa îmi spuneti,ce fel de lentile (firma) pot lua? Mulțumesc.

  Răspundeți
  • Cristiana Chirita Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   La aceasta varsta, doar cu acordul medicului oftalmolog puteti lua aceasta decizie. Purtarea lentilelor de contact presupune o mare atentie la igiena. Trebuie sa va asigurati ca este suficient de responsabila, sa nu puna manuta murdara la ochi si sa nu le tina mai mult decat este permis.

   Lentilele trebuie depozitate in solutie peste noapte iar solutia trebuie schimbata in fiecare zi.

   Medicul trebuie sa ii masoare si Raza de Curbura si diametrul deoarece lentilele vin pe dimensiuni. Doar asa putem sti ce anume i se potriveste.

   Personal, nu as alege sa poarte lentile de contact de la aceasta varsta, daca ele sunt doar cu scop estetic. Oricat de calitative ar fi lentilele de contact, este mult mai bine ca ochiul sa respire in mod natural.

   Numai bine.

   Răspundeți
 • Bratu D.

  Bună ziua. Am o fetiță de 10 ani si as dori sa ii cumpăr lentile de contact. Imi puteti spune va rog daca la ochelari are dioptria -3.5 la lentile cât va avea? Va fi la fel sau va fi cu 0.5 mai mai puțin? Multumesc

  Răspundeți
  • Cristiana Chirita Lentiamo.ro

   Buna ziua,

   In general, la lentilele de contact, dioptria este mai scazuta cu –0.25, –0.5 fata de dioptria de la ochelarii de vedere. Trebuie sa ajungeti insa la un cabinet oftalmologic pentru a i se face un consult amanuntit. Trebuie sa i se masoare si raza de curbura si diametrul.

   De asemenea, fiind asa micuta, ar fi bine sa ii solicitati medicului oftalmolog sa va ofere spre proba, gratuit, un set de lentile pentru a vedea daca se acomodeaza cu ele.

   Numai bine.

   Răspundeți

Următoarele 4 comentarii

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse