Black Friday - Până la 50% la ochelari și lentile

Autentificare

Sunt mai bune lentilele de contact cu un conținut ridicat de apă?

Jakub Odcházel

Revizuit medical de Jakub Odcházel, Optician Șef, pe 17. 1. 2021. Scris de Jakub Odcházel

Conținutul de apă. Unul dintre cei mai importanți parametri atunci când alegem lentile de contact de calitate.

Apa îmbogățește lentilele de contact cu oxigen. Deci, cu cât conținutul de apă este mai mare, cu atât lentilele sunt mai permeabile la oxigen. Rezultatul? Ochii respirabili și o experiență de purtare confortabilă.

Ați fi tentați să spuneți că mai multă apă înseamnă lentile mai bune. Dar există o capcană!

Câtă apă conțin lentilele de contact?

În funcție de conținutul de apă, lentilele de contact pot fi împărțite în trei grupe. Fiecare grupă înseamnă o calitate ușor diferită în lentilele de contact. Știți cărui grup îi aparțin lentilele de contact pe care le purtați?

  • Conținut ridicat de apă (până la 75%) –Contrar a ceea ce credem, lentilele cu un conținut ridicat de apă atrag lacrimile ochilor și astfel le fac mai sensibile la uscare. Cu cât conținutul de apă într-o lentilă de contact este mai mare, cu atât mai mult oxigen ajunge în cornee. În plus, lentilele de contact cu un conținut ridicat de apă sunt considerate a fi mai ușor de manevrat atunci când aplicați, scoateți, curățați și dezinfectați.
  • Conținut mediu de apă (până la 60%) – Lentilele de contact din hidrogel, cu un conținut mediu de apă, sunt potrivite pentru majoritatea purtătorilor de lentile. Acestea permit oxigenului să curgă către cornee fără a absorbi apa filmului lacrimal natural.
  • Conținut scăzut de apă (până la 40%) – Lentilele de contact moi, cu un conținut scăzut de apă de aproximativ 38%, se simt confortabil și vă lasă ochii să respire fără a-i usca.

Sfat:Dacă nu sunteți sigur de conținutul de apă al lentilelor dvs., verificați ambalajul. Aici găsiți și constituenții care formează restul lentilei, precum suprafața.

Care sunt avantajele și dezavantajele lentilelor de contact cu conținut ridicat de apă?

Așa cum am descris mai sus, lentilele cu un conținut ridicat de apă tind să aibă o permeabilitate ridicată la oxigen. Prin urmare, oferă un confort excelent celor care au, în general, ochi umezi și fără sensibilitate.

Cu toate acestea, conținutul ridicat de apă nu duce întotdeauna la o permeabilitate mai mare a oxigenului. Doar lentile de contact din silicon hidrogel pot garanta permeabilitatea la oxigen. Chiar dacă siliconul este impermeabil la apă.

În consecință, silicon hidrogelul are un conținut mai mic de apă, dar de multe ori transmisibilitatea oxigenului (Dk) a materialelor convenționale hidrogel.

Dacă suferiți de ochi uscați, lentilele de contact moi cu un conținut ridicat de apă pot fi problematice, deoarece absorb peliculele lacrimale naturale ale ochiului. Prin urmare, Lentiamo vă sfătuiește să purtați lentile din silicon hidrogel, care combină avantajele lentilelor cu un conținut mai mic de apă și o permeabilitate superioară a oxigenului. 

Aruncati o privire la modul în care conținutul de apă și permeabilitatea oxigenului (Dk/t) interacționează în lentile din hidrogel și silicon hidrogel

Grafic pentru conținutul de apă și transmisibilitatea oxigenului (Dk/t)

Majoritatea lentilelor de contact sunt fabricate dintr-un plastic moale numit hidrogel. Hidrogelurile absorb o cantitate mare de apă pentru a menține lentila moale. Capacitatea de absorbție a materialului hidrogel este numită și conținut de apă.

Pentru persoanele cu ochi mai sensibili, lentilele de contact din silicon hidrogel sunt o opțiune mai bună, deoarece transmit mai mult oxigen decât lentilele din hidrogel. În plus, materialul lor absoarbe apa și vă ajută să vă păstrați ochii hidratați, astfel încât să nu se usuce. Acest lucru este posibil datorită tratamentului de suprafață al lentilei în combinație cu agenții de umectare încorporați în membrana lentilei și nu de la agenții de umectare din blisterul lentilelor de contact.

Vedeți cele mai populare mărci de lentile de contact în funcție de conținutul de apă și de transmisibilitatea oxigenului (Dk/t)

Grafic mărci lentile de contact în funcție de conținutul lor de apă și transmisibilitatea oxigenului (Dk/t)

Fiecare purtător de lentile de contact are ochi diferiți și preferințe diferite. Pentru o persoană, un conținut ridicat de apă poate oferi un confort de lungă durată, fără a se usca, pentru o altă persoană, lentilele de contact cu conținut scăzut de apă sunt alegerea mai bună, deoarece aceste lentile nu extrag apă din ochi.

Dacă sunteți curioși să știți ce lentile de contact de la care mărci au permeabilitatea corectă la oxigen ȘI conținutul de apă potrivit pentru dvs., aruncați o privire la lista noastră și cumpărați lentilele de contact preferate de pe Lentiamo!

Surse:

Contact Lens Hournal

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse