Reduceri de până la 15% la lentilele de contact Lenjoy

Autentificare

Cât timp pot purta lentilele de contact?

Aceasta este, fără îndoială, una din cele mai frecvente întrebări care ni se adresează și una care primește cele mai variate răspunsuri!

Ce contează mai mult: data de expirare sau perioda totală de timp în care am purtat lentilele?

Să spunem, de exemplu, că purtați lentilele ocazional în timp ce conduceți în weekend. Ar însemna că, dacă acestea sunt lentile bilunare puteți să le purtați pentru o perioadă mai lungă de două săptămâni?

Unii oameni cred că așa e și dublează timpul purtării lentilelor folosite doar ocazional. Deci, dacă ei folosesc lentilele bilunare o dată la două zile, ei cred că le pot folosi, de fapt, o lună.

Dar nu este corect! Chiar deloc. Lentilele încep să se degenereze din clipa în care au fost scoase din ambalaj, chiar și atunci când sunt păstrate în soluție. Și cu fiecare zi după data expirării crește riscul dezvoltării depozitelor ce ar putea provoca complicații și infecții.

Cea mai bună economie ar fi să vizitați un medic oftlamolog care să vă prescrie exact tipul lentilelor adecvate ochilor voștri. Tehnologia avansează iar producătorii concep noi și noi modele de lentile cu diferite tipuri de purări. Și dacă vine vorba de timpul purtării lentilelor, le vom clasifica în următoarele rânduri după peroada recomandată utilizării:

  • Lentilele de contact zilnice – de unică folosință. Cele mai bune lentile pentru asigurarea sănătății ochilor. Se scot pe timp de noapte și se înlocuiesc în fiecare zi.

Pentru lentilele de o singură purtare nu mai aveți nevoie de suporturi și soluții speciale, acestea nu necesită curățare.

  • Lentile bi-lunare – cu înlocuire la 2 săptămâni ar trebui purtate în timpul zilei, păstrate într-o casetă cu soluție pentru lentile pe durata nopții și schimbate cu o pereche nouă o dată la 14 zile.
  • Lentilele de contact lunare – printre cele mai populare. Sunt concepute pentru utilizare pe timpul zilei dar anumite modele și noaptea. La fel ca cele bi-lunare, se scot înainte de somn și se păstrează într-o soluție pentru lentile în timpul nopții.
  • Lentilele de vedere trimestriale – cu până la 90 de purtări, sunt printre cele mai rentabile opțiuni pentru purtătorii de lentile de contact. Mentenanța lor este identică celor bi-lunare și lunare.
  • Lentilele de contact cu înlocuire la 6 luni – nu sunt proiectate pentru purtare zilnică. Sunt garantate pentru utilizare îndelungată, în special potrivite celor ce sunt bine obișnuiți să poarte lentile de contact și să respecte cu strictețe regulile de igienă. Datorită manipulări lentilelor pe termen lung, există un risc crescut de infecție.
  • Lentilele cu purtare extinsă sau permanentă – pot fi purtate continuu, pentru toată perioada lor de utilizare fără a le depozita pe timp de noapte. Aceste lentile au o permeabilitate a oxigenului semnificativ de înaltă care alimentează corneea cu suficient de mult oxigen când pleoapele sunt închise.

Chiar dacă ați putea să economisiți cumpărând lentile de contact mai rar, în consecință veți cheltui mai mult pentru medicamentele pentru ochi și tratamentele la care veți vi supuși. Ați putea chiar să deteriorați ochii dumneavoastră pentru totdeauna, deci chiar nu e rentabil să economisiți dintr-o parte, pentru că pierdeți din alta, mult mai importantă.

Cât timp pot purta lentilele de contact într-o zi?

Uneori se întâmplă să adormiți cu lentilele pe ochi, chiar și pentru câteva minute, cel mai probabil vă veți trezi cu ochii iritați. Marea majoritate a lentilelor de contact de astăzi este fabricată dintr-un material ce se usucă destul de rapid când închideți ochii – hidrogel. Aici excludem cazul în care utilizați lentile de contact cu purtare extinsă.

Probabil nu veți observați niciun simptom, niciun defect al lentilelor pe termen scurt, dar efectele purtării lentilelor de contact pe o perioadă mai lungă decât cea specificată sunt periculoase pentru ochi, atât pe termen scurt, cât și lung. Dacă decideți să extindeți purtarea lentilelor de contact compromiteți astfel cantitatea oxigenului către ochi! Peroanele ce cred că pot prelungi purtarea prin a suprautiliza lentilele de contact riscă eorm; boli precum cheratita, ulcerul cornean, edemul cornean, abraziuni corneene sau conjunctivita au fost consecința acestei decizii,

Astfel, cine folosește mai mult de 10–12 ore pe zi lentilele de contact și-ar putea deteriora grav vederea ajungându-se, în unele cazuri, chiar și la pierderea acesteia, pentru că, în timp, ochii se usucă și pe cornee apar vase de sânge anormale.

Să nu uităm de suportul lentilelor. Și acesta expiră!

Da, este adevărat. Ar trebui să urmați recomandările producătorului soluției pentru a afla cât de des ar trebui curățat și înlocuit suportul lentilelor dvs. Imediat după ce lentilele sunt îndepărtate, aruncați soluția veche; etapele recomandate pot varia, dar de obicei includ clătirea suportului cu soluție proaspătă și apoi uscarea în aer lui fără a avea capacele puse. Folosind aceste îndrumări puteți reduce șansele de infecție sau inflamație.

Bacterii și alte microorganisme produc o substanță numită biofilm; acesta se poate forma și dezvolta în suportul dvs. ajutând la ascunderea bacteriilor împotriva dezinfectanților. Biofilmul nu poate fi văzut cu ochiul liber, prin urmare, cel mai bine este să înlocuiți suportul dumneavoastră cel puțin o dată la una la trei luni.

Sfatul nostru: Aveți grijă, urmăriți sfatul oftalmologului și citiți cu atenție prospectul produsului.

Voi cum procedați?

Purtați lentilele și după perioada de expirare sau aveți un orar strict de înlocuire a lentilelor?

Știați că și suportul trebuie schimbat? În magazinul nostru online puteți găsi o gamă largă de casete și suporturi pentru toate tipurile de lentile.

Pentru orice altă informație sau întrebări, contactați-ne pe facebook, apelați-ne gratuit la numărul 0800 400 156 sau lăsați-ne un comentariu mai jos, vom fi bucuroși să vă răspundem.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

  • Maria

    Buna ziua
    Am purtat lentile de 30 de zile in fiecare luna .Am hidratat ochii o data pe zi , acum mă mănâncă uneori ochiul stâng .
    Credeți că este o iritație?

    Răspundeți
    • Cristiana
      Lentiamo.ro

      Buna ziua,

      Nu stim ce lentile de contact folositi insa, daca sunt utilizate conform instructiunilor medicului si producatorului de lentile, nu ar trebui sa fie nicio problema.
      Cauzele mancarimilor pot fi diverse: alegie, iritatie, defectiune pe suprafata lentilei, etc.
      Daca nu se calmeaza in urma utilizarii picaturilor oftalmice, va recomandam sa mergeti la un consult oftalmologic. Este singurul mod in care puteti descoperi cauza.

      Numai bine

      Răspundeți
  • Mitruți N.

    Bună ziua. Timpul recomandat pentru lentilele colorate, fără dioptrii este tot de 10/12 ore?

    Răspundeți
    • Tatiana
      Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Da, trebuie sa le scoateti pentru a mentine ochii sanatosi.


      Numai bine,

      Răspundeți
  • Tatiana

    Bună ziua,
    Spune-ți vă rog e posibil de purtat doar o singură lentilă la un singur ochi?

    Răspundeți
    • Cristiana
      Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Sigur. Daca afectiunea este doar la unul dintre ochi, puteti purta fara
      probleme lentila doar la ochiul respectiv.


      Numai bine


      Răspundeți
  • Paula

    Buna ziua. Lentilele colorate 30 de purtari expira dupa o luna chiar daca le-am purtat o singura data, sau le pot purta si in decursul unei perioade de timp mai lunga de o luna si sa notez undeva numarul purtarilor pana ajung la 30?

    Răspundeți
    • Cristiana
      Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Termenul de valabilitate de 30 de zile se calculeaza de la data deschiderii
      blisterului. Sunt 30 zile indiferent daca le purtati zilnic sau doar
      ocazional.


      Multumesc,


      Răspundeți
  • Dragos

    Bună seara. Mi am achiziționat de curând lentile cu purtare extinsa. Întrebarea este, dacă pot face dus cu ele?

    Răspundeți
    • Cristiana
      Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Teoretic, da. Practic, este recomandat sa le dati jos. Exista riscul sa intre
      sapun sau alte impuritati si pot aparea infectii oculare. Daca veti acorda
      o foarte mare atentie, atunci se poate sa faceti dus si cand aveti lentilele
      aplicate.


      Multa sanatate


      Răspundeți
  • Clau

    Buna.
    Recent mi-am luat lentile de contact Dalies Total 1 ..lentile de unica folosinta... cate ore pot sa le port pe zi?

    Răspundeți
    • Cristiana
      Lentiamo.ro

      Buna,


      Timpul de purtare recomandat este de 10–12 ore.


      Numai bine,


      Răspundeți
  • Andrei

    Buna ziua! Scrie cumva pe cutia lentilelor ce tip sunt (perioada de purtare)? Eu stiam ca sunt pentru 7 zile dar vazand ca aceasta categorie nu apare mai sus, ori sunt de unica folosinta, ori bilunare. Scrie undeva pe spatele lor?

    Răspundeți
    • Cristiana
      Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Aveti cumva Biofinity? Daca da, ar trebui sa scrie undeva in prospect. Unele
      lentile sunt lunare si trebuie date jos seara, inainte de culcare insa, cu
      acordul medicului, pot fi purtate pentru 7 zile inclusiv pe timpul noptii.


      De obicei, scrie pe cutie. Trimiteti-mi insa, va rog, numele lentilor sau
      o poza, ca sa va pot spune exact.


      Multumesc,


      Răspundeți
  • Gutu A.

    Buna port ochelari dar as vrea sa incerc sa port lentile e bine o parere varog?

    Răspundeți
    • Cristiana
      Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Pentru lentile, aveti nevoie de o prescriptie speciala pentru ele de la
      medicul oftalmolog. Valorile pentru lentile difera de cele pentru ochelari. De
      asemenea, puteti intreba medicul oftalmolog daca nu are posibilitatea sa va
      ofere spre proba un set pentru a vedea cum va acomodati cu ele.


      Numai bine,


      Răspundeți
  • Elena

    Buna seara.
    Am o pereche de lentile a caor data de expirare este octombrie 2010. nu le-am scos din ambalaj. este ok sa le port?

    Răspundeți
    • Cristiana
      Lentiamo.ro

      Buna ziua,


      Cu siguranta nu. Chiar daca nu au fost scoase din ambalaj, daca termenul de
      valabilitate este depasit, nu trebuie sa le mai folositi. Ochii sunt foarte
      sensibili si riscati sa apara probleme grave.


      Multumim,


      Răspundeți
  • Simo M.

    Am cumparat de la firma dv. Cat tb sa port de la deschiderea sigililui o luna de zile? Multumesc!

    Răspundeți
    • Alexandru-Mihai
      Lentiamo.ro

      Bună seara,


      Da, o lună, chiar dacă le veți purta ocazional în acea perioadă,
      producătorul nu mai garantează calitatea materialului. Aveți grijă să
      ferificați întotdeauna starea lentilelor înaintea aplicării.


      Vă mulțumim și noi Dna Maria.


      Să vedeți clar!


      Cu stimă,


      Alex Gurău


      Country Manager RO


      0800 400 156 


      info@lentiamo.ro


      Răspundeți

Următoarele 4 comentarii

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse