Reducere de vară pentru ochelarii de soare! Până la 40%!

Apăsați aici pentru a comanda telefonic: 0800 400 156

Autentificare

7 motive pentru care nu poți vedea bine cu lentile de contact

Cumpărarea de lentile de contact noi și menținerea lor în condiții perfecte constituie viața de zi cu zi a oricărei persoane cu afecțiuni ale vederii. Atenție însă! Ai avut vreodată o vedere încețoșată cu lentilele pe care tocmai le-ai cumpărat? În această postare, vom explica motivele pentru care această întrebare apare foarte des în rândul clienților noștri.

De multe ori, clienții noștri ne-au spus lucruri precum: "Ochii mei nu focalizează bine cu lentilele de contact" sau "Vederea mea este încețoșată cu lentilele noi". Credem că este timpul să punem capăt tuturor acestor îndoieli care vă împiedică să folosiți lentilele de contact în mod confortabil.

Ai o vedere încețoșată cu noile tale lentile de contact? Iată care pot fi motivele

Nu trebuie să te îngrijorezi dacă ai vederea încețoșată cu noile tale lentile de contact, deoarece este ceva ce poate fi ușor de rezolvat, iar la Lentiamo îți vom oferi informațiile pe care le cauți. Avem o vastă experiență în domeniul ochelarilor și suntem principalul optician online de pe piață, așa că poți fi sigur că ești pe mâini bune.

Verifică dacă lentilele de contact sunt deteriorate

După cum probabil știai, există diverse tipuri de lentile de contact, nu numai în ceea ce privește materialele sau producătorul acestora, ci și în ceea ce privește frecvența de utilizare recomandată. La fel ca orice alt produs cu o dată de expirare, și lentilele de contact au o perioadă limitată de utilizare.

Pe măsură ce lentilele se apropie de sfârșitul perioadei de utilizare, ai verificat dacă nu cumva sunt ușor deteriorate? Dacă da, este timpul să începi să porți un set nou. Acesta este un lucru care se poate întâmpla mai ușor cu lentilele de contact lunare, lentilele de contact trimestriale sau lentilele de contact cu purtare extinsă.

Dacă vrei să afli dacă lentilele de contact nu mai funcționează, este ușor: este posibil să începi să te confrunți cu vedere încețoșată, ochi uscați și roșeață ca simptome principale. Îți vom spune mai multe despre ele mai jos:

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-1

Evită cu orice preț murdăria pe lentile.

Unul dintre motivele pentru care te poți confrunta cu vedere încețoșată cu lentile de contact este că nu le-ai păstrat în suportul lor pentru lentile de contact și nu le-ai lubrifiat corect în soluție pentru lentile de contact. Murdăria este una dintre principalele probleme pentru persoanele care încep să folosească lentile de contact, deoarece lipsa de informatie îi determină să nu ia măsurile de precauție necesare pentru a le menține curate.

Când vine vorba despre sănătatea și de îngrijirea ochilor, nu uita că este o zonă extrem de sensibilă, așa că este esențial ca lentilele să fie depozitate într-o zonă sigură, fără microorganisme.

Te-ai asigurat că rețeta este corectă?

Poate părea o greșeală foarte elementară, dar este ceva ce se poate întâmpla și cu siguranță poate juca un rol în vederea încețoșată cu lentile de contact. De obicei, fiecare ochi este diferit, așa că ai nevoie de un optometrist pentru a determina ce prescripție este potrivită pentru ambii ochi.

S-ar putea să ai nevoie de un control medical

Probabil că știți deja acest lucru, dar problemele de vedere se pot accentua în timp. De aceea, este absolut necesar să aveți controale periodice astfel încât lentilele de contact (și ochelarii, dacă îi purtați) să fie ajustate corespunzător pentru a rezolva problemele.

De obicei, se recomandă să faceți acest lucru o dată sau de două ori pe an pentru a verifica dacă situația este aceeași sau dacă s-a schimbat ceva. Dacă observați probleme de orice fel în mod constant, ar trebui să mergeți cât mai curând posibil pentru a le pune capăt.

Ai pus fiecare lentilă de contact în ochiul corect?

Rețeta este esențială și fiecare ochi poate avea nevoie de o corecție diferită, așa că este important să știți în orice moment care este lentila potrivită pentru fiecare ochi. În acest fel puteți vedea clar și evitați vederea încețoșată cu lentilele de contact.

Cum vă puteți da seama ce lentilă aparține fiecărui ochi în parte? Este ușor! Dacă aveți un suport de lentile de contact, capacul va avea litera R (Right) pentru ochiul drept și litera L (Left) pentru ochiul stâng.

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-2

Preveniți ochii uscați și mențineți-i bine lubrifiați

Ochii uscați reprezintă unul dintre principalele motive pentru care poți avea o vedere încețoșată cu lentilele de contact, fie că sunt noi, fie că le porți de ceva timp. În plus, hidratarea este, de asemenea, importantă pentru confortul în timpul purtării lentilelor. Fără hidratare, lentilele de contact pot provoca disconfort sau iritații.

Dacă ai acest tip de problemă cu lentilele de contact în mod repetat, poți cumpăra picături oftalmice pentru o experiență de purtare mai plăcută.

Alte tipuri de probleme: probleme de vedere binoculară sau intermediară

Este posibil să fi luat toate măsurile de precauție corecte, dar este de asemenea posibil să ai o vedere încețoșată cu lentile de contact din cauza afecțiunilor vizuale de un grad mai mare decât miopia sau astigmatismul. Două exemple clare sunt vederea binoculară sau vederea intermediară.

Altfel spus,este posibil să vezi clar cu un singur ochi sau s-ar putea să ai nevoie de prescripții diferite în funcție de distanța la care te afli față de obiectul pe care vrei să te concentrezi. În aceste cazuri, cel mai bine este să obții o recomandare specifică din partea opticianului cu privire la ceea ce ai nevoie pentru a vedea bine.

De cât timp este nevoie pentru a te obișnui cu lentilele de contact?

Dacă ai avut o schimbare a prescripției și trebuie să cumperi lentile de contact noi, ar putea dura cel puțin trei zile pentru ca ochiul să se obișnuiască complet cu ele. Nu ar trebui să fie prea inconfortabil sau enervant, dar nu uita că este un proces prin care ochii tăi trebuie să treacă. Dacă nu faci acest lucru, înseamnă că vei vedea și mai rău pentru că nu se vor adapta la nevoile tale.

Bineînțeles, odată ce te-ai obișnuit cu ele, nu vei mai observa nicio problemă atâta timp cât vei menține o rutină de îngrijire de bază. După aceea, nu va trebui să îți facei griji cu privire la vederea încețoșată cu ajutorul lentilelor de contact.

Dacă, pe de altă parte, au trecut mai mult de trei zile și orice disconfort a rămas ca în prima zi, cel mai bine este să nu le mai folosești și să vizitezi optometristul pentru ca acesta să evalueze din nou situația și să îți recomande o altă soluție care să fie benefică pentru tine. Nu pune niciodată sănătatea ochilor în pericol și contează întotdeauna pe părerea specialiștilor pentru a te îndruma pe calea cea bună. Fiind o persoană precaută în această privință te va ajuta să eviți multiple complicații pe care le dorești. Când ochii tăi se vor adapta la noile tale lentile, abia dacă îți vei aminti că le porți!

7-reasons-you-do-not-see-well-with-contact-lenses-3

Cumpără lentile de contact de la Lentiamo cu până la 50% mai ieftin decât la opticienii obișnuiți!

Acum că ai aflat tot ce trebuie să știi despre vederea încețoșată cu lentile de contact, dorim să îți oferim o soluție pentru a obține lentilele de contact în cel mai simplu mod posibil: din confortul propriei case.

La Lentiamo avem o experiență vastă în domeniul produselor pentru îngrijirea ochilor. Suntem liderul  online din acest sector atunci când vine vorba despre un raport preț-calitate excelent fpentru produsele noastre. Cumpărând pe site-ul nostru, vei găsi oferte cu până la 50% mai ieftine decât în magazinele obișnuite de optică.

Oferim lentile de contact de la o mare varietate de branduri, precum și diferite tipuri și frecvențe de utilizare, astfel încât să poți găsi întotdeauna pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Toate produsele noastre îndeplinesc întotdeauna cele mai înalte standarde de calitate și au fost .aprobate de Uniunea Europeană Poți avea încredere în noi.

În plus, cumpărăturile de peste 199 lei sunt livrate gratuit, așa că nu ezita să profiți de ocazie pentru a cumpăra tot ce ai nevoie! Alege produsele potrivite și uită de vederea încețoșată cu lentilele tale de contact.

Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse