10% reducere la ochelari de soare Gucci, Prada și Prada Linea Rossa

Autentificare

Cu lentilele de contact în piscină și la mare: ce ar trebui să știți.

Este vara din nou și vă puteți bucura de o vacanță bine meritată!

Dacă aceasta este prima ta vacanță ca purtător al lentilelor de contact, probabil că ai câteva întrebări legate de caracterul practic și siguranța lentilelor de contact.

În vacanță cu lentile de contact?

Lentilele de contact sunt ideale pentru persoanele active care nu se tem de aventuri. De ce ar trebui să purtați ochelari în cele câteva săptămâni ale anului când doriți să vă simțiți liber? 

Nu trebuie. Lentilele de contact pot fi, de asemenea, un partener practic în timpul vacanțelor. Dacă, totuși, doriți să mergeți în apă cu ele, ar trebui să urmați cu siguranță cele trei sfaturi de mai jos.

De ce? Pentru că ochii tăi sunt deosebit de delicați și lentilele de contact te fac sensibil la bacterii. Dacă intrați în apă cu lentilele de contact și doriți să vă bălăciți, riscul unei infecții periculoase este foarte mare.

1. Nu înotați cu lentile de contact

În general, nu trebuie să intrați în apă cu lentilele de contact, deoarece lentilele de contact necesită o igienă bună. 

Apa din piscine, râuri, lacuri și oceane găzduiește o mulțime de bacterii, viruși și microorganisme, care pot fi foarte dăunătoare pentru ochi. Chiar și cantități mici, cum ar fi stropirea cu apă, pot duce la infecții.

Dacă, din orice motiv, trebuie să înotați cu lentile de contact, trebuie să purtați lentile zilnice împreună cu ochelari de protecție impermeabili.

Lentilele zilnice de unică folosință vă oferă libertatea de a folosi lentilele de contact atunci când înotați, fără a le curăța sau clăti după aceea. Tot ce trebuie să faceți este să le puneți înainte de înot și să le aruncați după aceea. 

Cele mai bune lentile zilnice pentru vacanța taSfat: În general, vă recomandăm să așteptați aproximativ 30 de minute până când scoateți lentila după baie. Dacă stați mai mult într-un mediu umed, lentilele de contact se pot lipi de ochi și pot face mai dificilă îndepărtarea. După 30 de minute, acest risc nu mai există.

De asemenea, ia și ochelarii cu tine, astfel încât să te poți bucura de vacanță în liniște. În plus, vă recomandăm să folosiți picături pentru ochi pentru a calma ochii iritați.

2. Nu faceți scufundări cu lentile de contact

Nu trebuie să folosiți lentilele de contact pentru scufundări deoarece există un risc de bacterii și aici.

Acanthamoeba, de exemplu, sunt organisme care apar în multe ape. Când vin în contact cu lentilele, se lipesc și, eventual, duc la inflamarea gravă a ochiului.

De asemenea, lentilele de contact absorb apa în mod natural, ceea ce le poate schimba dramatic forma. O schimbare a formei poate face ca acestea să fie foarte neplăcute și să vă distorsioneze și estompeze viziunea.

Dacă purtați ochelari de protecție impermeabili, puteți continua să purtați lentilele de contact în caz de urgență. Dar, din nou, purtați lentile de contact cu prescripție medicală și potrivite, de preferință lentile de unică folosință de zi cu zi, pe care le puteți arunca după scufundări. Acest lucru va preveni contaminarea sau infectarea ochilor. 

3. Fiți atenți cu apa sărată, nisipul și temperaturile ridicate

Pot lentile de contact să fie deteriorate în combinație cu apa sărată, nisipul și temperaturile ridicate?

Din păcate, da. Toți factorii externi sunt dăunatori pentru ochii tăi și scurtează viața unei lentile. Particulele mici aderă la lentilă, provocând o iritare gravă a ochilor. Acest lucru poate duce la infecții grave.

Notă: Vă rugăm să purtați o pereche calitativă de ochelari de soare. Studiile au arătat că ochiul din spatele unei lentile de contact poate fi mai sensibil la lumină. Purtați ochelari de soare, evitați ochii obosiți și iritați.

4. Nu faceți duș când purtați lentile de contact

La fel ca apa sărată sau apa proaspătă din lacuri sau râuri, apa de la robinet poate conține bacterii

Dacă doriți să vă spălați după înot sau să faceți duș pe plajă, vă rugăm să nu purtați lentile de contact.

5. Nu trageți un pui de somn în timp ce purtați lentilele de contact

Acasă, dacă ațipiți cu lentilele, nu riscați nimic. S-ar putea să aveți doar o vedere încețoșată și ochi uscați pentru un timp scurt, ca rezultat.

Cu toate acestea, deși știm cât de tentant este să tragem un pui de somn pe plajă, vă sfătuim cu fermitate să nu o faceți dacă purtați lentilele.

Deoarece, spre deosebire de acasă, poate fi vânt pe plajă, aducând nisip care poate duce la contaminare și ulterior la infecție.

De asemenea, transpirația poate să ajungă de pe frunte spre ochi, iar bacteriile pot intra în cornee.

Surse

Biblioteca Națională de Medicină a SUA Institutul Național de Sănătate descrie în glosarul său prevalența agenților patogeni periculoși cum ar fi Acanthamoeba și rolul purtării lentilelor de contact.

În articolul lor, autorii revistei Lampe.de descriu cauzele, simptomele și diferitele opțiuni de tratament pentru fotosensibilitatea ochilor.

Die Apotheken Umschau oferă un articol detaliat despre ochii sensibili la lumină și explică legătura dintre lentilele de contact și o utilizare greșită.


Doriți să citiți mai multe despre ochii noștri, despre lentilele de contact sau despre protecția ochelarilor de soare?

Citiți blogul nostru.Nu pierdeți nici o noutate importantă

Abonați-vă la newsletter-ul nostru

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii

    Cele mai bine vândute produse