Autentificare

Cu lentilele de contact în piscină și la mare: Ce ar trebui să știți.

Vara încă nu s-a terminat, deci și vacanțele mai sunt în toi! Dacă e prima vară în care purtați lentilele de contact, probabil aveți câteva întrebări referitor la contactul lentilelor cu apa de mare sau la piscină. Ca să vă ajutăm, am decis să răspundem la cele mai frecvente întrebări, astfel încât să reușiți să vă bucurați de vacanță din plin.

Zilele calde de vară ne îndeamnă să ne răcorim în apă, avem o grămadă de oportunități să înotăm în mare, ocean, piscină, bazine saline, lacuri sau chiar jacuzzi. Dacă sunteți purtător de lentile de contact sigur v-ați fi întrebat dacă e bine să faceți pasul în apă cu lentilele de contact la ochi; la urma urmei, cum veți putea vedea? Din păcate, nu ne place să fim noi cei purtători de vești proaste, dar înotul cu lentilele de contact ar putea fi foarte periculos pentru ochi dumneavoastră. Citiți mai departe pentru a afla de ce și ce să faceți în schimb.

Pot purta lentilele toată ziua sau doar când nu sunt în apă?

Lentilele de contact sunt create pentru a vă ușura și face viața mai frumoasă. De ce nu ați purta atunci lentilele de contact în timpul vacanței, adică în perioada dedicată distracțiilor și activităților în aer liber?

Desigur, nu este recomandat să încercați un nou tip de lentile tocmai în timpul vacanței. Luați-vă lentilele pe care le purtați de obicei și cu care vă simțiți bine! Ar fi perfect să folosiți lentile de uz zilnic, pentru că evitați pericolul unei infecții, în cazul în care lentilele nu au fost curățate suficient de bine în soluție. Vă recomandăm, de asemenea, să vă aplicați lentilele cel puțin o oră înainte de a merge în mare sau piscină, adică să le dați timp lentilelor să își găsească poziția potrivită.

Dar despre contactul lentilelor de contact cu apa?

Probabil cea mai frecventa întrebare pe care cei care poartă lentile de contact ne-o adresează.

Chiar dacă multe dintre bacterii sunt ucise de clor în cele mai multe piscine, nu toate dispar însă. Acanthamoeba este bacteria cea mai periculoasă. Aceasta amoebă microscopică trăiește în mediul înconjurător, atât pe sol și în praf, aparatele de aer condiționat și umidificatoare, cât și în sursele de apă proaspătă, lacuri, mlaștini, izvoare fierbinți, băi fierbinți ți în bazine de înot. În plus, clorul în sine ar putea cauza o problemă. Lentilele de contact ar putea absorbi clorul și provoca iritații ale ochilor. Acesta ar putea, de asemenea, să îngreuneze îndepărtarea lentilelor de pe cornee.

Deci, pe scurt, noi cât și producătorii de lentile recomandăm să nu purtați lentilele în timpul înotului. Există totuși o posibilitate să le purtați – aplicați lentilele și apoi utilizați doar ochelari de protecție de înot de tip “goggles”.

Există riscul de a pierde lentilele sub apă?

În cazul în care ați ales să purtați lentile de unică folosință fără goggle, în timpul scufundărilor sub apă puteți purta lentilele de contact fără griji, cei ce le-au folosit spun că sunt chiar foarte comode! Și în acest caz alegeți un produs care este potrivit pentru dumneavoastră, un produs pe care deja l-ați testat și care vă place. Asigurați-vă că aveți cu voi într-o casetă o pereche nouă de lentile, depozitați-le pe cele utilizate imediat după ce ați ieșit din apă și folosoți o soluție pentru ochi în a vă asigura sănătatea lor.

Pot fi lentilele deteriorate de apa de mare, nisip sau temperaturi înalte?

Desigur, ca și în cazul altor situații “extreme”, acești factori pot influența calitatea și durabilitatea produsului. Particulele și praful se pot atașa de suprafața lentilelor, provocând iritații și infecții. Prin urmare, soluția perfectă, din nou, ar fi să alegeți lentilele zilnice: alegere care vă va permite să evitați această problemă!

Ce vă recomandăm noi

Întotdeauna să aveți un un “plan B”, sunteți în vacanță și nimic nu ar trebui să vă strice buna dispoziție:

  • Luați cu voi o pereche de ochelari de soare cu filtru UV, cu 100% protecție împotriva razelor solare. Multe studii au confirmat că lentilele de contact fac ochii mai sensibili. Ochelarii de soare vă protejează nu atât de soare, cât de oboseala pe care o creează ochilor razele de soare.
  • Folosiți lacrimi artificiale. Hidratarea este deosebit de importantă. Căldura, briza și băile de soare pot usca cu ușurință ochii și implicit lentila de contact; așadar este necesar ca aportul de lichide să fie crescut. Nu uitați să adăugați în bagajul pentru picăturile pentru ochi, acestea vor restabile confortul ochilor dvs.
  • Evitați contactul direct al lentilelor cu orice tip de apă, indiferent că vorbim de apa proaspătă sau de o piscină cu apă clorurată, aceasta conține microorganisme și agenti patogeni cum spuneam mai sus, și pot duce la deteriorarea corneei, infecții sau ulcer.
  • Dacă vă hotărâți de a vă asuma riscul înotului cu lentilelele pe ochi, caz în care purtați lentile bi-lunare, lunare sau semetriale, scoateți-le imediat după ce ați înotat și dezinfectați-le în soluție specială timp de 24 de ore; dacă purtați lentile zilnice, nimic mai simplu, depozitațile și aplicați o pereche noua :)
  • Alternați corectarea vederi cu ajutorul ochelarilor cu dioptrii pentru a evita disconfortul și de a vă bucura în voie de timpul petrecut. Pentru a combina utilul cu plăcutulul, există acum și ochelari de soare pentru vedere, cu dioptrii, de ce nu? E secretul nostru.

Sperăm ca vacanțele dumneavostră să fie de neuitat, bucurați-vă de o vedere clară pe tot parcursul distracției.

Pentru orice altă informație sau întrebare, contactați-ne pe facebook, apelați-ne gratuit la numărul 0800 400 156 sau lăsați-ne un comentariu mai jos. Vă vom răspunde pe cât de curând posibil!

Echipa Lentiamo vă urează vacanță frumoasă!

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

Nici o întrebare

*Câmpuri obligatorii

Cele mai bine vândute produse