Puteți comanda și la telefon: 0800 400 156

Autentificare

3 moduri în care îți poți da seama ca ochelarii de soare sunt, de fapt, falși (Ghid cu imagini)

Originali sau falși? Întrebarea care vă va salva banii atunci când vreți să cumpărați ochelari de soare. Literalmente – să plătești câteva sute de Lei pentru ochelari de soare falși, înseamnă să arunci banii pe geam. Există copii ale tuturor mărcilor importante, cel mai frecvent ale mărcii Ray-Ban, despre care am scris deja articolul acesta.

Haideți să aflăm cum putem să identificăm copiile ochelarilor de soare ai altor branduri populare.

Oakley

Orice pe lume poate și va fi îmbunătățit întotdeauna. Oakley urmează acest motto în toate domeniile în care produce. Ochelarii de soare nu fac excepție – Oakley nu face ochelari de soare obișnuiți; fiecare model nou este cu un pas înainte față de cel precedent, când vine vorba de tehnologie și materiale.

2 sfaturi despre cum să identifici ochelarii de soare falși Oakley

 • Verificați rama. Ochelarii originali vor avea logo-ul Oakley pe ei și un cod SKU de identificare pe brațe. Codul modelelor mai vechi începe cu cifra zero, iar cel al modelelor mai noi cu litera O.
Oakley Oakley
 • Nu uitați să verificați plăcuțele pentru nas. În timp ce plăcuțele originale Oakleys sunt făcute din cauciuc (moi cu o suprafață tip burete), plăcuțele ochelarilor de soare falși sunt tari și netede.

Carrera

Acest brand italian care este pe piață încă din 1956, este unul dintre cele mai bune branduri de ochelari de soare sport. Ochelarii de soare Carrera sunt deosebit de ușori și rezistenți, se așează bine și sunt confortabil de purtat.

2 sfaturi despre cum să identifici ochelarii de soare falși Carrera

 • Verificați carcasa și brațele Verificați dacă au aceeași țara de origine atât pe cutie cât și pe unul dintre brațe – ochelarii de soare de la Carrera sunt fabricați în Italia, Slovenia și China
Carrera
 • Verificați logo-ul Ochelarii de soare originali de la Carrera au logo-ul pe lentile și deseori o mențiune “Protecție UV”. Ambele sunt adesea gravate direct în sticlă.
Carrera

Prada

Un brand italian de renume mondial, care a început călătoria sa luxoasă în 1913. La început, ei au vândut în special articole de îmbrăcăminte din piele și accesorii. Au câștigat popularitate la nivel mondial în 1978, când brandul a fost moștenit de Miuccia Prada. De asemenea, au început să producă și ochelari de soare din acel moment.

2 sfaturi despre cum să identifici ochelarii de soare falși Prada

 • Verificați logo-ul. Concentrați-vă pe logo, mai ales pe litera R – pe ochelarii de soare originali, are o formă unică (are o tăietură în formă de semilună sub bucla R).
Prada
 • Verificați lentila. Modelele mai noi de ochelari de soare Prada au un număr de serie gravat pe lentila dreaptă. Sigla Prada se află pe lentila din stânga.
Prada Prada

Chanel

“Micuța rochie neagră” și Chanel nr 5. Toată lumea știe aceste două elemente faimoase din această pictogramă a industriei modei. Dar brandul legendar are și alte produse în portofoliul său, inclusiv o colecție de ochelari de soare. Elegant, stilat și extrem de bine realizat.

2 sfaturi despre cum să identifici ochelarii de soare falși Chanel

 • Verificați brațele. Ochelarii de soare de Chanel sunt fabricați în Italia – ochelarii originali au acestă mențiune (Made in Italy) scrisă pe brațul drept, împreună cu literele CE. Pe brațul stâng, au un cod de identificare unde a doua serie de caractere ar trebui să înceapă cu litera C.
Prada
 • Verificați lentila. Noile modele au o inscripție mică Chanel gravată pe lentila stângă și codul de identificare gravat vertical pe cea dreaptă.
Prada

Persol

Per sol – pentru soare. Unul dintre cele mai legendare branduri de design italian, spune deja prin numele său pe ce anume se concentrează. Au fost specializați în ochelari de soare de peste o sută de ani și sunt purtați de celebrități precum Jack Nicholson, George Clooney și Julia Roberts.

2 sfaturi despre cum să identifici ochelarii de soare falși Persol

 • Verificați săgeata metalică. Caracteristica cea mai distinctă care le poate arăta autenticitatea, este săgeata metalică care leagă rama de brațe. Ar trebui să fie pe o linie dreaptă, curată, fără goluri.
Persol
 • Verificați brațele. O altă caracteristică semnificativă o reprezintă cele două benzi metalice de sistem Meflecto de pe fiecare braț – dacă arată ca și cum ar fi lipite, este mai mult ca sigur un fals.
Persol

Dolce & Gabbana

Independența, care nu se supune tendințelor modei, eleganței. Valorile care fac din Dolce & Gabbana unul dintre cele mai respectate branduri de design de moda din ultimii ani. Și unul dintre cele mai frecvent falsificate – incluzând aici și ochelarii de soare.

3 sfaturi despre cum să identifici ochelarii de soare falși Dolce & Gabbana

 • Verificați cutia și carcasa. Mai întâi, verificați cutia și carcasa. Cutia trebuie să fie făcută din hârtie de calitate și să aibă logo-ul Dolce & Gabbana pe față. Carcasa este robustă și acoperită cu piele.
Dolce & Gabbana Dolce & Gabbana
 • Verificați să aibă un prospect și certificat. Un prospect informativ și un certificat de autenticitate sunt tipărite pe o hârtie lucioasă de cea mai înaltă calitate.
Dolce & Gabbana
 • Verificați numărul de identificare. Este gravat pe brațul modelelor mai vechi și pe lentila din dreapta la modelele mai noi.
Dolce & Gabbana Dolce & Gabbana

Îți place acest articol? Distribuie-l prietenilor!

Comentarii

  Nici o întrebare

  *Câmpuri obligatorii

  Cele mai bine vândute produse