Reduceri de final de sezon estival! Până la 50%!

4,8 Evaluare

Autentificare

Filtru ochelari de soare

Ochelarii de soare pot fi împărțiți în 5 categorii în funcție de filtrul UV pe care îl au. Fiecare număr corespunde unei transmisii de lumină. Cu cât numărul este mai mare, cu atât are loc o mai mică transmisie a luminii și cu atât lentilele sunt mai închise la culoare. În mod obișnuit, categoria este menționată pe brațul ochelarilor sau pe lentilă.

Categoria 0 – transmisia de lumină 80–100% • Filtru incolor sau foarte puțin colorat. În mod normal, aceșia sunt ochelari de soare pentru sport sau de protecție împotriva vântului, prafului sau impurităților, dar nu împotriva soarelui.

Categoria 1 – transmisia de lumină 43 – 80% • Lentile foarte ușor colorate, de obicei galbene sau portocalii, potrivite împotriva radiațiilor solare slabe sau ca protecție împotriva vântului și a prafului.

Categoria 2 – transmisia de lumină 18 – 43% • Filtru mediu închis potrivit ca protecție împotriva radiațiilor solare medii sau pentru folosirea ocazională. Nuanța lor este usor mai deschisă decât de obicei. Pot fi folosiți pentru plimbări de primavară și toamnă cu zile însorite. Pot fi utili și atunci când conduceți sau când treceți în mod frecvent de la umbră la soare.

Categoria 3 – transmisia de lumină 8 – 18% • Filtru închis la culoare, potrivit împotriva radiațiilor intense de pe plajă sau din oraș. Aceasta este cateogria cel mai des întâlnită la cei mai mulți ochelari de soare. Perfecți pentru vară deoarece oferă o protecție mult mai ridicată decat cei din categoria anterioară.

Categoria 4 – transmisia de lumină 3 – 8% • Filtru foarte închis, împotriva radiațiilor solare foarte intense. Ochelari de soare pentru atunci când sunteți la munte, în deșert sau oriunde altundeva unde soarele nu este doar extrem de puternic, dar și reflectă foarte mult lumina. Acești ochelari de soare nu pot fi utilizați pentru condus.

Comentarii

    Nici o întrebare

    *Câmpuri obligatorii