4,8 Evaluare

Autentificare

Achiziționarea de lentile de contact și ochelari cu TVA înregistrat pentru tranzacții transfrontaliere în UE, cu ajutorul VIES.

Compania noastră, Lentiamo s.r.o., are sediul în Republica Cehă, un stat membru al UE, ceea ce ne permite să oferim produse la prețuri fără TVA. Această procedură se numește procedură de taxare inversă, prin care dumneavoastră, în calitate de plătitor de TVA, trebuie să plătiți TVA în statul membru de destinație a transportului.

Pentru a solicita o factură fără TVA pentru o comandă, este suficient să introduceți numărul dvs. de TVA în timpul procesului de achiziție, introducându-l în câmpul special.

ATENȚIE: Pentru a solicita emiterea unei facturi Lentiamo fără TVA, societatea dumneavoastră trebuie să fie înscrisă în registrul VIES. Nu vom procesa comenzi din partea companiilor înregistrate cu TVA care nu au o înregistrare VIES valabilă.

Acest serviciu este valabil numai pentru numerele de TVA din Romania și livrarea trebuie să aibă loc pe teritoriul Romaniei. În cazul în care adresa de livrare diferă de adresa asociată numărului de identificare TVA, este posibil să indicați separat datele de facturare în secțiunea Date de facturare de pe aceeași pagină. Adresa indicată în datele de facturare trebuie să corespundă cu adresa asociată numărului de identificare TVA.
În cazul în care nu sunteți înregistrat în VIES, puteți solicita înregistrarea gratuită la oficiul fiscal. 

După introducerea numărului dvs. de TVA, totalul comenzii va fi recalculat la check-out fără TVA.


Înainte de a procesa o comandă cu un număr de TVA, departamentul nostru de contabilitate va verifica prezența acestuia în sistemul VIES. În cazul în care acesta nu se afla în registru, clientului i se va solicita să plătească diferența de TVA și i se va emite o factură fiscală obișnuită, cu posibilitatea de a include propriul cod fiscal. Puteți continua să creați factura de achiziție fără opțiunea de facturare inversă, situație in care suntem obligați să ștergem datele firmei de pe factură

Cum se poate verifica dacă numărul de TVA este înregistrat în VIES?

Vă reamintim că dreptul de a emite facturi fără TVA este rezervat opticienilor și retailerilor. Pentru clienții săi finali, Lentiamo emite facturi în numele unei persoane fizice pentru fiecare achiziție.