4,8 Evaluare

Autentificare

Termeni și Condiții

Termeni și Condiții Lentiamo.ro

Vă mulțumim că ați vizitat Lentiamo.ro. Lentiamo.ro este unul dintre liderii de pe piața on-line a ochelarilor de vedere, de soare, de protecție pentru calculator, lentilelor de contact și produselor conexe, cât și o sursă de informații și sfaturi din domeniu. Site-ul a fost conceput pentru a oferi o experiență optima cumpărătorilor de lentile de contact și produse complementare, 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Lentiamo.ro își dorește ca fiecare vizitator al site-ului să aibă parte de o vizită plăcută și în conditii care să asigure confidenţialitatea datelor sale. De aceea am stabilit următorii termeni și condiții, ca să știm la ce să ne așteptăm unii de la alții.

Prin utilizarea website-ului companiei noastre, sunteți de acord să respectați în întregime termenii și condițiile prevăzute în acest document. Din dorința de a vă oferi servicii de cea mai înaltă calitate, este posibil să modificăm conţinutul website-ului, a Termenilor și Condițiilor, precum și a politicilor după care se desfășoară activitățile prin intermediul website-ului sau Notelor de Informare postate pe website , de aceea vă recomandăm să verificați periodic website-ul,Termenii și Condițiile, precum și celelalte documente postate pe acesta, pentru a fi la curent cu actualizările care au loc. Accesarea în continuare a Site-ului sau utilizarea acestuia va echivala cu acordul dumneavoastră în ceea ce priveşte modificările intervenite. Acest contract se încheie între Lentiamo s.r.o. și dumneavoastră, în calitate de persoana care achiziționează bunuri de pe websiteși nu poate fi transferat către nimeni altcineva. Lentiamo.ro este numele comercial al Lentiamo s.r.o. cu sediul la: Videnska 12, Nova Bystrice, 378 33, Republica Cehă. Website-ul Lentiamo.ro este deținut și operat de către Lentiamo s.r.o. Prin achiziționarea lentilelor de contact și a altor produse, prin intermediul website-ului, dumneavoastră veți încheia un contract și veti efecua tranzacții cu Lentiamo s.r.o.

Locația vânzării

Țara în care se consideră încheiate toate tranzacțiile prin intermediul website-ului este Republica Cehă (Cehia).

Competență Juridică și Legea Aplicabilă

Pentru cumpărătorii finali, instanțele de judecată din România vor avea jurisdicție exclusivă asupra oricărei plângeri sau revendicări care ar decurge din sau ar avea o legătură directă cu vizita dumneavoastră pe Website și orice litigiu care ar decurge din sau ar avea legătură cu contractele de vânzare-cumpărare încheiate prin intermediul website-ului. Ne păstrăm dreptul de a declanşa o acțiune împotriva dumneavoastră, în țara dumneavoastră de domiciliu.

Pentru eventualele companii sau persoane fizice, comercianți, care cumpără cu intenția de a vinde ele însele pe mai departe, legea și instanțele aplicabile sunt cele din Rebublica Cehă.

Drepturile noastre

Scopul nostru este să oferim cele mai bune posibile servicii pentru clienții noștri, astfel încât ne rezervăm dreptul de a refuza să vă vindem produsele, dacă avem suspiciunea că le achiziționați cu scopul de a le revinde. Ne rezervăm dreptul de a limita numărul produselor pe care vi le punem la dispoziție spre achiziționare. Noi ne rezervăm dreptul să reziliem contractul cu dumneavoastră și chiar să vă interzicem accesul la website, dacă avem motive să credem că acțiunile dumneavoastră nu sunt în concordanță cu legislația în vigoare sau dăunează interesele celorlalți utilizatori. Ne rezervăm dreptul de a nu vinde lentilele de contact dacă vom considera că acestea au contraindicații medicale sau nu satisfac acești termeni și condiții.

Puncte bonus

Câștigați 1 punct bonus pentru fiecare 2 RON cheltuiți la noi. Fiecare produs este marcat cu numărul de puncte bonus primite, dacă îl cumpărați.

 1. programul bonus este doar pentru clienți
 2. valabilitatea punctelor bonus este de 1 an
 3. Punctele bonus nu sunt în lichidități și sunt destinate în primul rând consumatorului final. Pentru companii, oferta programului de bonus poate fi redusă semnificativ sau eliminată complet.
 4. pentru informații detaliate, accesați pagina noastră Schema bonus

Puncte bonus nu se oferă pentru comenzile de ochelari de soare sau de vedere sau pentru voucherele cadou.

Prescripție valabilă necesară

Dumneavoastră, prin prezență, garantați că aveți o prescripție medicală valabilă pentru produsele comandate. Prin plasarea unei comenzi, dumneavoastră garantați că informația pe care o introduceți pe Site este valabilă, adevărată și este exact conform prescripției medicale, nu mai veche de 12 luni, dată de către specialistul medical care se ocupă de tratamentul dumneavoastră. Confirmați că solicitaţi achiziţionarea lentilelor de contact sau reînnoirea prescripției medicale, strict conform regimului sugerat de medicul oftalmolog care vă tratează. Prin plasarea comenzii, înțelegeți că Lentiamo.ro nu va executa comanda dumneavoastră dacă nu aveți o prescripție valabilă. Este recomandat să efectuați controale oftalmologice regulate, la un medic specializat, pentru a vă asigura sănătatea ochilor dumneavoastră. Nu este necesar să ne trimiteți prescripția medicală, dar prin acceptarea termenilor și condițiilor din prezentul document, confirmați că aveți o rețetă valabilă, conform legislației medicale din România. Cu toate acestea, dacă afirmați că există o problemă cu lentilele, avem dreptul să cerem o rețetă valabilă împreună cu alte detalii.

Pentru a putea achiziţiona lentile de contact prin intermediul website-ului,trebuie sa aveţi vârsta minimă de 18 ani, la data efectuarii comenzii.

 

Culoare și descriere

Am depus toate eforturile necesare pentru a ne asigura că pozele produselor, astfel cum sunt afișate pe website, corespund culorilor din realitate ale produselor, cât mai exact posibil. Cu toate acestea, nu putem garanta că descrierile produselor sunt exacte, complete și fără nicio greșeală. Având în vedere că aceste culori depind de monitorul de pe care accesati website-ul, nu putem garanta că monitorul va afișa culorile din realitate. Dacă un produs oferit pe website nu este precum a fost descris, singura soluție este să îl returnați, cu condiția de a nu fi fost folosit. Acceptăm doar produse în ambalajul original, care nu a fost deschis sau deteriorat.

Perioada de reflecție

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative (“O.U.G. nr. 34/2014”), clienții din Uniunea Europeană și Regatul Unit au dreptul de a se retrage din contractul de vânzare-cumpărare în 14 zile calendaristice de la primirea produselor, fără a fi nevoiți să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevazute în art.13 alin. (3) și art.14 din O.U.G nr.34/2014. În cazul în care perioada expiră într-o zi nelucrătoare, termenul se va prelungi până la sfârsitul primei zile lucrătoare care urmează. Lentiamo.ro vine în ajutorul clienților săi și prelungește această perioadă – astfel, se va putea returna orice produs comandat de dumneavoastră, fără să dați vreun motiv, în treizeci (30) zile calendaristice, de la primirea comenzii („Perioada de Returnare”). Perioada de 30 de zile include 14 zile pentru retragerea din contract și 14 zile pentru returnarea bunurilor către comerciant, niciunul dintre aceste termene nu poate fi mai mic de 14 zile. Dacă decideți să returnați produsele, sunteți obligați să respectați cerințele Politicii de Returnări (de mai jos). Trebuie să returnați toate produsele în ambalajele lor originale. Lentilele de contact și soluțiile nu trebuie să fie deschise, pentru a putea fi vândute ulterior. Blisterele, cutia de lentile, flaconul de soluție sau picăturile pentru ochi trebuie să fie nedeschise și sigiliul nu trebuie să fie rupt. Până ajunge produsul returnat la noi, dumneavoastră veţi suporta toate riscurile referitoare la păstrarea produsului în siguranță, urmând a suporta pierderea sau deteriorea produsului.

Dreptul de retragere, astfel cum s-a menționat mai sus, se aplică și în cazul bunurilor care au fost modificate în conformitate cu dorințele consumatorului sau în numele acestuia (de exemplu, pentru ochelarii de vedere personalizați, inclusiv lentile). Dreptul de retragere, astfel cum s-a menționat mai sus, nu se aplică în cazul bunurilor perisabile. În plus, dreptul de retragere din contract nu se aplică în cazul în care consumatorul a încheiat un contract de furnizare de bunuri într-un ambalaj sigilat, pe care consumatorul le-a scos din ambalaj și pe care, din motive de igienă, nu este posibilă returnarea lor. Cu excepția reclamațiilor, pot fi returnate numai produsele intacte și ambalate.

Dreptul de retragere, așa cum s-a menționat mai sus, se aplică și în cazul bunurilor care au fost modificate conform dorințelor consumatorului sau în numele acestuia (de exemplu, pentru ochelari de vedere personalizați, inclusiv lentile), consumatorul poate utiliza opțiunea de a se retrage din contractul de cumpărare a oricărui tip de ochelari și de a cumpăra bunuri care au fost modificate conform dorințelor consumatorului sau în numele acestuia (pentru ochelari de vedere personalizați, inclusiv lentile) de două ori pe an și de a returna astfel de bunuri în termen de 30 de zile, în conformitate cu termenii specificați în articolul privind perioada de reflecție din acești Termeni și Condiții. Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza retragerea din contractele de vânzare pentru achiziționarea oricărui tip de ochelari și pentru achiziționarea de bunuri care au fost modificate conform dorințelor consumatorului sau în numele acestuia, dacă consumatorul se retrage din contract de mai mult de două ori într-un an calendaristic. În plus, dreptul de retragere din contract nu se aplică în cazul în care consumatorul a încheiat un contract pentru furnizarea de bunuri într-un pachet sigilat, pe care consumatorul l-a deschis și din motive de igienă nu este posibil să fie returnat. Cu excepția reclamațiilor, se pot returna doar lentile de contact ambalate intact, soluții, picături pentru ochi și alte sortimente dioptrice.

Toate comenzile plasate pe magazinul nostru online trebuie să corespundă nevoilor comune ale consumului privat, atât în ceea ce privește numărul de produse comandate într-o singură comandă, cât și în ceea ce privește comenzile multiple. În special, comerciantul își rezervă dreptul de a anula o comandă în următoarele cazuri: probleme legate de disponibilitatea produselor, de identificarea cumpărătorului, de prețul de achiziție, de valoarea și modalitățile de discount sau de alte promoții, de modalitățile de plată și de livrare.

Un comerciant poate oferi clienților un preț redus pe o perioadă limitată de timp într-un newsletter sau pe site-ul web și poate, de asemenea, să ofere temporar un preț mai mic clienților aduși pe site-ul web al comerciantului de către terți. Produsele de pe site-ul web al comerciantului sunt clasificate în funcție de vandabilitate și de preferințele clienților.

Transport

Noi expediem, în aceeași zi, toate produsele disponibile în stoc comandate înainte de ora 12:15 cu livrare prin FAN Courier sau Urgent Cargus. Produsele sunt transportate prin curier și estimăm că vor ajunge la dumneavoastră în 2–4 zile lucrătoare prin FAN Courier și Urgent Cargus. Serviciul de urmărire a coletului este disponibil on-line. Vă rugăm să țineți cont de faptul că noi livrăm doar în țările din UE. Lentiamo.ro își rezervă dreptul de a folosi serviciile diferitelor firme de curierat și transport, ca să vă livreze comenzile. Totodată menționăm că se poate decide schimbarea firmei de curierat, chiar și în lipsa informării dumneavoastră, pentru a vă oferi o experienţă cât mai bună în relaţie cu compania noastră.

Expediere periodică

Clienții Lentiamo au opțiunea de a se abona la expediere periodică pentru lentilele de contact și alte produse de îngrijire a ochilor. Această formulă nu este obligatorie pentru clienți, este un serviciu opțional pentru.

Aceasta le garantează un preț redus față de prețul standard afișat pe site-ul Lentiamo precum și o mai bună disponibilitate a produselor incluse în abonamentul “Expediere periodică'' .

Odată înregistrat, clientul poate rezilia abonamentul expedierii periodice în orice moment. Acest serviciu este rezervat doar persoanelor fizice.

Ce să faceți dacă coletul nu a ajuns pe data livrării prevăzute de noi?

Vă recomandăm să ne informați, de îndată, dacă coletul nu ajunge în timpul estimat de noi. Dacă livrarea nu ajunge la dumnevoastră nici după o săptămână de la data estimată, comanda va fi retrimisă, fără să suportați nicio cheltuială suplimentară. Însă, vom solicita să ne transmiteţi prin e-mail, o declaraţie pe propria răspundere, din care să rezulte că nu ați primit primul colet trimis. Vă rugăm să rețineți că nu vă vom retrimite comanda, dacă adresa inițială a fost incompletă sau incorectă.

În situația în care este necesară retrimiterea repetată (de cel puțin două ori) a produsului (ex. cumpărătorul refuză primirea acestuia), Lentiamo.ro își rezervă dreptul de a solicita acoperirea costurilor retrimiterilor produsului către client, în limita maximă a sumei de 20 lei și să solicite plata în avans, online. 

Returnări și restituiri

Lentiamo oferă o garanție de returnare a banilor. Toate produsele pot fi returnate și rambursate integral. Costurile de livrare nu pot fi rambursate decât dacă greșeala a fost cauzată de noi. Atunci plătim și pentru livrare.

Perioada de returnare este de 30 zile lucrătoare pentru toate bunurile (inclusiv lentile de contact și ochelari de vedere). Pentru cutiile de lentilele de contact nedeschise, păstrăm perioada actuală de returnare de 365 de zile.

Pentru reclamația unui produs defect, precum și pentru toate celelalte reclamații, avem nevoie de o copie a dovezii de utilizare a ochelarilor de vedere și a lentilelor de contact sau a unui certificat de măsurare a acuității vizuale de la un specialist calificat (prescripție de la medicul oftalmolog sau optician), nu mai veche de 12 luni. Acesta din urmă se aplică în special plângerilor pentru ochelarii de vedere și lentilele de contact.

În cazul în care cererea dvs. este justificată, aveți dreptul la despăgubiri pentru costurile asociate exercitării drepturilor dvs. în temeiul prestației defectuoase, inclusiv costurile de livrare (cu excepția costurilor suplimentare suportate ca urmare a metodei de livrare aleasă de dvs., care este diferită de cea mai ieftină metodă de livrare standard oferită de noi).

Pentru a crea o astfel de reclamație, vă rugăm să completați formularul de retur sau reclamații sau să ne contactați la info@lentiamo.ro. 

Doresc să înlocuiesc lentilele

Ați despachetat lentilele deja?


Dacă găsiți o lentilă deteriorată în comanda livrată, nu este nevoie să o trimiteți înapoi. Nu e nevoie nici să ne trimiteți un blister gol, ca dovadă pentru o lentilă lipsă. Este suficient să ne trimiteți o fotografie cu lentila și coletul. Scrieți-ne un mesaj pe returnari@lentiamo.ro.

Ce să faceți cu o cutie de lentile nedesfăcută?


Dacă doriți să înlocuiți o cutie încă închisă și nedeteriorată, trimiteți-o înapoi către noi și noi vă vom trimite imediat lentile noi. Dacă motivul returnării este un diagnostic al dioptriilor necesare, diferit decât cel pe care l-ați avut până acum, Garanția Înlocuirii de 365 de zile, vom fi bucuroși să vă înlocuim lentilele de contact cu ambalaj intact. Vă rugăm să rețineți că noi nu vom restitui nicio diferență de cost. Aveți opțiunea să folosiți suma întreagă. În caz contrar, diferența poate fi adăugată contului dumneavoastră și va putea fi folosită pentru cumpărăturile viitoare sau a unui prieten de pe Lentiamo.ro.

Ochelari de soare si de vedere: returnări și înlocuiri

Vânzătorul nu este responsabil pentru uzura obișnuită, nerespectarea principiilor de utilizare sau curățarea necorespunzătoare a ochelarilor de soare și de vedere. Vânzătorul nu este responsabil pentru defectele cauzate de către cumpărător.

Dacă doriți să returnați ochelarii de vedere, de soare sau protecție pentru calculator, vă rugăm să vă asigurați că verificați următoarele: trebuie să fie în starea lor inițială, inclusiv toate accesoriile (lavetă de curățare și cutie), trebuie să fie trimiși în ambalaje nedeteriorate (toc, ambalaje de hârtie sau plastic, orice stickere, etichete) și Certificatul de autenticitate. Pentru o rambursare completă, toate cadourile și produsele bonus cumpărate cu puncte primite trebuie, de asemenea, returnate.

La returnarea ochelarilor de vedere sau de soare, clientul este responsabil să se asigure că sunt returnați / livrați în siguranță (asigurându-se că ambalajul este sigur și va preveni orice deteriorare a conținutului său).
Dacă ochelarii de vedere /de soare, cutia sau accesoriile sunt deteriorate sau lipsește ceva din comandă, Lentiamo are dreptul să ofere rambursare parțială sau nicio rambursare, în funcție de gradul de deteriorare.
Vă rugăm să vă asigurați că numărul comenzii este scris pe colet și nu pe ambalajul ochelarilor de soare.

Ochelari de vedere

De obicei, livrăm ochelarii de vedere care se fac la comandă în termen de 14 zile. În cazul în care expedierea este întârziată, în cazuri excepționale, vă vom contacta. Este necesar să plătiți în avans prețul complet al comenzii ochelarilor de vedere, online prin card. 

Pentru eventuale defecte, precum și toate celelalte reclamații, avem nevoie de o copie a prescripției medicale de la un specialist calificat (oftalmolog, optician, oftalmolog) nu mai veche de 12 luni.

Vreau restituirea plății

Trimiteți-ne lentilele nedorite, împreună cu o copie a noii prescripții de la medicul specialist
Vă rugăm scanați-o și atașați-o la mesajul trimis nouă.
Puteți returna orice produs pe care le-ați comandat de la noi, în termen de treizeci (30) zile lucrătoare de la primirea comenzii, conform prevederilor normelor UE privind drepturile de cumpărături ale consumatorilor.
Mai multe detalii găsiți la secțiunea Garanția Înlocuirii de 365 de zile ați depășit perioada, dar nu au trecut mai mult de 356 de zile calendaristice de la data cumpărării, puteți doar să schimbați lentilele nedorite. Aveți opțiunea să folosiți suma întreagă. În caz contrar, diferența poate fi adăugată contului dumneavoastră sau a unui prieten de pe Lentiamo.ro și va putea fi folosită pentru cumpărăturile viitoare. Nu putem accepta decât produsele în ambalajul lor original, întregi și nedeteriorate.

Vouchere

Puteți achiziționa voucherul în valoare de la 100 lei la 1 600 lei de pe site-ul Lentiamo s.r.o.. Voucherul vă va fi trimis în format electronic după achiziție. Voucherul poate fi printat.

Voucherul poate fi utilizat pentru a cumpăra orice bunuri din gama oferită de comerciant, cu excepția achiziționării unui alt voucher.

Voucherul este valabil timp de un an (365 de zile) de la achiziționare. Clientul se poate retrage din contractul de achiziție a unui voucher în conformitate cu condițiile de retragere din contract, care sunt prevăzute în prezentele condiții generale.

Voucherul poate fi utilizat o singură dată. Voucherul este portabil și transferabil. Voucherul poate fi utilizat până cel târziu în ultima zi de valabilitate a acestuia.

Voucherul nu poate fi utilizat pentru mai mult de o achiziție. Voucherul poate fi aplicat pentru bunuri cu un preț mai mic decât valoarea voucherului, dar partea rămasă din preț nu este returnată clientului. Voucherul poate fi aplicat, de asemenea, pentru bunuri cu un preț mai mare decât valoarea voucherului, dar clientul este obligat să plătească diferența de preț.

Pentru a folosi voucherul, introduceți codul (codul din 5 caractere primit pe voucher prin e-mail) în coșul de cumpărături.

Voucherele cadou nu fac parte din programul nostru de bonusuri (nu se vor primi puncte bonus pentru achiziționarea de vouchere cadou).

Voucherul cadou nu poate fi utilizat împreună cu niciun alt cupon de reducere sau altă ofertă.

Cum să solicitați o returnare sau să faceți o reclamatie

Pentru a vă retrage din contractul dintre dumneavoastră și Lentiamo s.r.o completați acest formular electronic sau trimieți un email la returnari@lentiamo.ro. Utilizarea acestui formular nu este obligatorie. Puteți folosi orice alt formular similar, la alegerea dumneavoastră, dar care să includă toate detaliile necesare.

Dacă bunurile achiziționate de la noi sunt deteriorate, prezintă deformări sau alte nereguli, vă rugăm trimiteți-le înapoi împreună cu ambalajul original (dacă este cazul), menţionând şi numărul comenzii. În cazul lentilelor de contact, nu putem continua procesarea unei plângeri dacă lentilele ajung la destinație fără soluție (adică uscate)!

Pentru reclamații privind calitatea ochelarilor de vedere și a ochelarilor de soare, avem nevoie să:

 • introduceți numărul de comandă sub care ați cumpărat ochelarii
 • descrieți problema în detaliu
 • indicați numărul modelului (care este de obicei vizibil pe partea interioară a ramei)
 • atașați fotografii în care este vizibil defectul

Pentru reclamații de calitate privind lentilele de contact, avem nevoie să:

 • specificați numărul de comandă sub care ați achiziționat lentilele
 • descrieți în detaliu problema lentilelor
 • să furnizați numărul de lot (LOT) imprimat pe cutia lentilelor problematice
 • atașați o rețetă pentru lentile de contact eliberată recent de un oftalmolog (nu mai veche de 1 an)

Plângerea nu se aplică lentilelor de contact colorate. Producătorii își rezervă dreptul de a schimba nuanțele de la un lot la altul. În plus, culoarea poate arăta diferit, în funcție de culoarea naturală a ochilor. 

În urma cererii dumneavoastră de a vă retrage din contract, vom contacta un curier care va veni la dumneavoastră pentru a ridica produsul pe care doriți să îl returnați. Toate costurile legate de transport vor fi suportate de către Lentiamo.ro. Vă vom returna contravaloarea produselor, în termen de 14 zile calendaristice din momentul în care produsele returnate ajung la departamentul nostru de returnări și rambursări sau în termen de 14 zile calendaristice din ziua în care a fost plasată cererea de restituire a plății, luându-se în considerare data cea mai apropiată .

Nu vom fi responsabili pentru orice erori sau greșeli furnizate nouă în timpul plasării comenzii.
Bunurile rămân în proprietatea vânzătorului până în momentul în care bunurile și taxele aferente au fost achitate integral de către cumpărător. Atunci când completați formularul de comandă online, sunteți de acord și acceptați că sunteți persoana responsabilă pentru plasarea comenzii și sunteți persoana responsabilă de plata cerută pe website.
Avem dreptul de a revizui și modifica aceste condiții, atunci când considerăm că este necesar.
Nu vom fi obligați să vindem, în cazul în care există pe site o eroare la orice reclamă sau la stabilirea prețurilor (de exemplu în cazul în care preţul afişat este 0 lei sau este mai mic decât cel real). În astfel de circumstanțe oferta de cumpărare va fi revocată. Puteți beneficia doar de o singură ofertă la fiecare comandă plasată pe site-ul nostru.
În cazul în care livarea nu este efectuată la data prevăzută inițial, sau în cazul altor circumstanțe care pot interveni de la plasarea comenzii până la primirea acesteia de către dumneavoastră (ca urmare a apariţiei unor erori sau cazuri fortuite), nu vom fi trași la răspundere pentru asta. Cu toate acestea, vom depune toate eforturile posibile, pentru a remedia astfel de situaţii,în măsura tuturor posibilităților noastre.
Livrarea produsului se va face conform opţiunii dumneavoastră, iar dumneavoastră veți confirma și accepta taxele asociate modalităţii de livrare aleasă.

În cazul contractelor în care profesionistul livrează produsele către consumator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului în momentul în care acesta sau o parte terţă desemnată de acesta, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor. În cazul în care o dată de livrare nu este specificată, vom încerca să îndeplinim comenzile în în cel mai scurt timp, dar nu mai mult 30 de zile calendaristice de la încheierea contractului. În cazul comenzilor speciale, pentru care producătorul comunică un termen mai mare de livrare, noi vom comunica clientului, atât data estimată, cât şi data efectiva a livrării. În ceea ce privește eventualele litigii rezultate din contractul de vânzare-cumpărare încheiat între cumpărător și Lentiamo s.r.o., legea aplicabilă va fi exclusiv legea cehă.

Protecția datelor

Colectăm doar acele informații care sunt necesare pentru a ne îndeplini obligațiile față de dvs. Site-ul protejează aceste informații cu cea mai mare atenție. Pentru mai multe informații cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal accesați Nota de informare

Politica de confidențialitate

Suntem conștienți de importanța protejării informațiilor colectate despre utilizatorii site-ului. Prezentul document reglementează modul în care www.lentiamo.ro utilizează aceste informații. Prin utilizarea site-ului www.lentiamo.ro, acceptați politica de confidențialitate a datelor.

Pentru mai multe delatii, vă rugăm să accesați Politica de confidentialitate

Proprietatea intelectuală

Site-ul nostru, fie în parte sau în întregime, și tot conținutul asociat, este protejat de drepturile de autor și alte drepturi de proprietate intelectuală, care sunt fie deținute de către noi sau folosite de noi cu permisiunea proprietarilor lor. Puteți vizualiza conținutul site-ului nostru sau conținutul asociat pe ecran, puteți stoca astfel de conținut în format electronic pe un disc, și sunteți autorizați pentru a descărca astfel de conținut în acest scop. Sunteți autorizat să descărcați, folosiți și / sau copiați materiale publicate pe site-ul nostru doar pentru uz personal. De altfel, nu puteți reproduce, copia, difuza sau utiliza conținutul site-ul nostru sau orice conținut asociat în scopuri comerciale sau în orice alt scop. Drepturile noastre sunt rezervate. Toate drepturile de proprietate în orice marcă (fie înregistrate sau neînregistrate) sau mărci de servicii, inclusiv logo-uri, care apar pe site-ul nostru sunt proprietatea noastră sau sunt folosite de noi cu permisiunea proprietarilor lor. Nimic de pe site-ul nostru nu va fi interpretat drept acordarea licenței sau dreptului de a utiliza o astfel de marcă, marcă de serviciu sau logo-ul pentru orice scop. În cazul în care se va observa o eventuală încălcare a dreptului de autor, o puteți sesiza oricând prin email la info@lentiamo.ro cu o dovadă care confirmă dreptul de proprietate și va fi imediat eliminată.

Comentariile produselor

Comentariile produselor pot fi utilizate pentru păreri, de exemplu, doar experiența cu produsul în sine. Orice alte comentarii care conțin altceva decât asta, vor fi șterse din site-ul nostru. Pentru comentarii cu privire la termenii de livrare sau serviciile noastre, vă rugăm să luați legătura prin e-mail pe info@lentiamo.ro, sau prin telefon la 0800 400 156.

Comunicații electronice

Când vizitați site-ul sau ne trimiteți e-mail-uri, dumneavoastră comunicați cu noi electronic. Vom comunica cu dumneavoastră prin e-mail sau prin intermediul notificărilor de pe acest site, în scopul executării contractului sau pentru a vă transmite comunicări de marketing, dacă v-aţi exprimat consimţământul în acest sens.

Termeni și condiții de utilizare a site-ului

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru. Vă recomandăm să citiți cu atenție termenii și condițiile de utilizare a site-ului înainte de a-l folosi pentru a face cumpărături. Prin plasarea unei comenzi pe Lentiamo.ro, confirmați faptul că ați citit și ați fost de acord cu toți termenii și condițiile de utilizare și sunteți de acord că veți acționa conform acestora. În cazul în care nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, vă rugăm să nu folosiți site-ul nostru, pentru plasarea de comenzi.
Informațiile și serviciile furnizate de site sunt furnizate de Lentiamo s.r.o.
Permisiunea de utilizarea a serviciilor site-ului nostru este temporară și ne rezervăm dreptul de a retrage această permisiune sau de a face schimbări în serviciile pe care le oferim, fără nicio notificare. Noi nu vom fi responsabili în cazurile în care site-ul nu va fi disponibil la un anumit moment. Poate părea că uneori refuzăm accesul la anumite părți ale site-ului pentru unii utilizatori. Pentru cei care realizează pe site-ul nostru prima plată, completarea unui formular de înregistrare este obligatorie, dar ulterior, puteți edita și actualiza detaliile dumneavoastră atunci când va fi necesar.
Deși depunem eforturi în vederea oferirii celor mai bune informații și descrieri cu privire la produsele noastre, pe site-ul nostru, nu sfătuim clienții noștri să se bazeze doar pe informațiile furnizate pe site și să ia decizii în consecință. Noi nu putem fi trași la răspundere pentru nicio decizie luată pe baza acestor informații de către niciun utilizator. Stocăm și utilizăm informațiile dumneavoastră personale atunci când este necesar, în conformitate cu Politica noastră de confidențialitate, Prin plasarea comenzilor prin intermediul site-ului nostru, dumneavoastră ne permiteți să procesăm informațiile, în cazurile în care este necesar consimţământul dumneavoastră în acest sens și aţi înteles să vi-l exprimaţi și de asemenea confirmați că toate informațiile furnizate sunt adevărate și corecte. Noi permitem utilizatorilor noștri să descarce și să listeze la imprimantă detalii din site-ul nostru exclusiv pentru uz personal. Este interzisă orice altă utilizare comercială sau modificări ale acestuia fără acordul nostru.
Utilizatorii sunt informați să nu introducă niciun material care este dăunător tehnologic și poate crea nereguli de funcționare adecvată a site-ului. Tuturor utilizatorilor le este interzis accesul la zona privată și administrativă a site-ului. Orice utilizator care nu respectă aceste interdicții va fi raportat la organele responsabile de aplicare a legii și totodată ne rezervăm dreptul de a intenta acțiuni corespunzătoare împotriva persoanei respective. Nu vom fi responsabili pentru nicio deteriorare cauzată dispozitivului dumneavoastră electronic, în timpul utilizării site-ului nostru, deoarece pe de-o parte acesta este un factor incontrolabil, iar pe de altă noi,noi am luat măsurile necesare evitării unor astfel de accidente

Prețul mărfurilor

Prețul total al mărfurilor este acel menționat pe site-ul web și include ambalajul. Prețurile produselor afișate pe site-ul nostru s-ar putea modifica în orice moment, fără răspundere sau notificare. Astfel de modificări de preț nu vor afecta comenzile care au fost deja confirmate de noi, indiferent dacă comanda a fost sau nu expediată către dumneavoastră în momentul modificării preţului. Dacă prețul a fost schimbat după ce o comandă a fost plasată, dar înainte ca aceasta să fie acceptată și confirmată, este posibil să fiți taxați conform prețului nou (prețul rezultat în urma schimbărilor efectuate).

Un comerciant poate oferi clienților pe o perioadă limitată de timp un preț redus într-un buletin informativ sau pe site-ul web și poate, de asemenea, să ofere temporar un preț mai mic clienților aduși pe site-ul web al comerciantului de către terți. Produsele de pe site-ul web al comerciantului sunt clasificate în funcție de capacitatea de comercializare și de preferințele clienților.
 

Toate prețurile conțin TVA. 

Pentru opticieni și alți comercianți înregistrați în VIES (Sistemul electronic de schimb de date privind TVA), oferim opțiunea de a emite o factură fără TVA pentru comanda plasată. Acest serviciu este valabil numai pentru numerele de TVA naționale cu livrare în România. Adresa indicată în datele facturii trebuie să corespundă cu adresa asociată numărului de TVA. În cazul în care numărul de TVA indicat nu apare în sistemul VIES, nu vom putea emite o factură pe firmă. În cazul neînregistrării în sistemul VIES, ne rezervăm dreptul de a solicita clientului să plătească diferența de TVA și vom emite o factură obișnuită, pe numele unei persoane fizice.

Mai multe informații pot fi găsite aici.

Toate produsele puse în vânzare pe www.lentiamo.ro îndeplinesc standardele naționale și europene și poartă marcajul CE în conformitate cu Regulamentul (UE) 2017/745 privind dispozitivele medicale, la care sunt conforme în toate prevederile sale, garantând astfel originalitatea lor totală.

Vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora

Conform Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor si garanţiile asociate acestora, Cap V, art. 17 și 18, consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o. Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

Garanția legală

Vânzătorul este răspunzător pentru defectele bunurilor, ochelarilor de soare și ochelarilor de vedere (inclusiv ajustări precum tratamente ale lentilei, anti-reflex) care au apărut în decurs de 24 de luni de la data livrării. Răspunderea vânzătorului acoperă doar defectele produselor cauzate de erori de fabricație sau de imperfecțiunile ascunse și va fi nulă dacă produsele sunt utilizate în mod necorespunzător.

GARANŢIA LEGALĂ DE CONFORMITATE este acordată potrivit dispoziţiilor din Legea nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garantiile asociate acestora. Răspunderea vânzătorului privind garanția legală de conformitate, potrivit prevederilor art. 9 – 14 din Legea 449/2003, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la data livrării produsului . Pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 2 ani, termenul prevăzut la art. 16 se reduce la această durată

Lipsa de conformitate se remediază prin reparare sau înlocuire, în mod gratuit, inclusiv pentru garanţia comercială. Perioada de remediere pentru garanţia legală de conformitate este de maxim 15 zile calendaristice din momentul informării vânzătorului de către consumator. În cazul reparării produsului în temeiul garanției legale de conformitate, în acesta vor fi montate numai piese noi.

Prezentele reglementări privind garanția produselor sunt întocmite conform prevederilor Legii nr.449 din 12.11.2003 și nu afectează celelalte drepturi ale consumatorului, prevăzute de Legea nr.449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, de Ordonanţa nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor ori de orice alte acte normative, inclusiv acte normative europene, ce privesc drepturile consumatorilor.

În vederea soluționării în mod eficient a reclamațiilor dumneavoastră, ne rezervăm dreptul de a vă solicita documentele necesare pentru a dovedi îndeplinirea condițiilor prevăzute la punctul 3 – ”Obligațiile clienților”. În acest sens, după primirea reclamației, vă putem solicita, fara a ne limita însă la acestea, urmatoarele: Prescripția, nu mai veche de 12 luni, pentru ochelari, respectiv pentru lentilele de contact, dupa caz, oferita de un personal specializat competent; Notele adiționale ale prescripției optometrice, dacă acestea exista. Pentru a va asigura de o corectă și eficientă solutionare a reclamatiei, avem rugamintea să ne transmiteți informatiile solicitate într-un termen rezonabil, dar care nu poate depasi 5 zile calendaristice.

Declarație de declinare a responsabilitații pentru garanție

CONȚINUTUL (DEFINIT MAI JOS) ACESTUI SITE ESTE OFERIT DE LENTIAMO.RO CA UN SERVICIU PENTRU CLIENȚII SĂI. ACEST SITE NU CONȚINE INFORMAȚII DESPRE TOATE AFECȚIUNILE OCHILOR ȘI NICI NU DEȚINE TOATE INFORMAȚIILE MEDICALE CARE POT FI RELEVANTE NEVOILOR DUMNEAVOASTRĂ DE ÎNGRIJIRE A OCHILOR. INFORMAȚIILE PUBLICATE PE ACEST SITE SUNT INFORMAȚII GENERALE DE SĂNĂTATE CARE SUNT DESTINATE SĂ FACILITEZE COMUNICAREA DINTRE DUMNEAVOASTRĂ ȘI SPECIALISTUL CARE SE OCUPĂ DE ÎNGRIJIREA DUMNEAVOASTRĂ. PRIN INTERMEDIUL ACESTUI WEBSITE NU SE ACORDĂ DIAGNOSTIC MEDICAL, ÎNGRIJIRE SAU TRATAMENT, NICIUNEI PERSOANE. TOATE ÎNTREBĂRILE PRIVITOARE LA CONDIȚIA DUMNEAVOASTRĂ MEDICALĂ, TRATAMENT, ÎNGRIJIRE SAU DIAGNOZĂ, TREBUIE PREZENTATE SPECIALISTULUI MEDICAL CARE SE OCUPĂ DE ÎNGRIJIREA DUMNEAVOASTRĂ. VĂ RECOMANDĂM SĂ NU IGNORAȚI INDICAȚIILE MEDICULUI SAU SĂ ÎNT RZIAȚI ADRESAREA CĂTRE MEDIC CAUZATĂ DE VREUNA DINTRE INFORMAȚIILE PREZENTATE PE SITE SAU CARE AU VREO LEGĂTURĂ CU SITE-UL. EXCEPT ND CAZURILE ÎN CARE, ÎN MOD EXPRES ȘI NEECHIVOC PREVEDEM ALTFEL, Lentiamo S.R.O. NU APROBĂ, OPEREAZĂ, CONTROLEAZĂ SAU NU ÎȘI ASUMĂ RESPONSABILITATEA PENTRU NICIUN PRODUS, MARCĂ, METODĂ SAU TRATAMENT, INFORMAȚIE SAU SERVICIU DE PE ACEST SITE. INFORMAȚIILE, SERVICIILE ȘI PRODUSELE AFIȘATE PE ACEST SITE SUNT OFERITE „CA ATARE” FĂRĂ NICIO GARANȚIE EXPRESĂ SAU IMPLICITĂ DE NICIUN TIP. Lentiamo S.R.O. ȘI ANGAJAȚII SĂI NEAGĂ ȘI EXCLUD EXPRES ORICE GARANȚII PRIVITOARE LA TOATE INFORMAȚIILE, SERVICIILE ȘI PRODUSELE AFIȘATE PE ACEST SITE, EXPRES SAU IMPLICIT, INCLUSIV, DAR FĂRĂ A SE LIMITA LA CALITATEA COMERCIALĂ, SCOPUL UTILIZĂRII ȘI INEXISTENȚEI CONTRAFACERII. NU OFERIM GARANȚII CU PRIVIRE LA INFORMAȚIILE PUBLICATE PE SITE-UL NOSTRU, PRECUM ȘI LA CARACTERUL COMPLET, EXACTITATEA, ACTUALITATEA SAU FIABILITATEA ACESTORA. Lentiamo S.R.O. NU GARANTEAZĂ CĂ INFORMAȚIILE, SERVICIILE ȘI PRODUSELE AFIȘATE PE SITE VĂ VOR SATISFACE CERINȚELE ȘI/SAU CĂ SUNT FĂRĂ ERORI. LIMITELE RĂSPUNDERII. SUNTEȚI DE ACORD CĂ, PRIN UTILIZAREA ACESTUI SITE, VĂ ASUMAȚI RESPONSABILITATEA DEPLINĂ PENTRU TOATE RISCURILE ASOCIATE CU UTILIZAREA ACESTUI SITE, INCLUSIV RESPONSABILITATEA PENTRU TOATE COSTURILE ASOCIATE CU REPARAREA SAU MENȚINEREA NECESARĂ A ECHIPAMENTULUI FOLOSIT ÎN LEGĂTURĂ CU UTILIZAREA ACESTUI SITE WEB. ÎN NICIUN CAZ, NOI SAU ALTE PĂRȚI IMPLICATE ÎN CREAREA, PRODUCEREA SAU DISTRIBUIREA SITE-ULUI, NU VOM FI RESPONSABILI PENTRU NICIO DAUNĂ DIRECTĂ, INDIRECTĂ, ACCIDENTALĂ, SPECIALĂ SAU SUBSIDIARĂ, NICI PENTRU PIERDERI DE PROFITURI, FOND COMERCIAL, PREJUDICII, DATE SAU ALTE PIERDERI IMATERIALE (CHIAR DACĂ AM FOST ÎNȘTIINȚAȚI DE POSIBILITATEA UNOR ASEMENEA DAUNE) CARE REZULTĂ DIN: (I) UTILIZAREA SAU IMPOSIBILITATEA DE A FOLOSI SITE-UL; (II) COSTUL PROCURĂRII UNUI PRODUS SUBSTITUT SAU SERVICII CE REZULTĂ DIN ORICE BUN, INFORMAȚIE SAU DATE, SERVICII ACHIZIȚIONATE SAU OBȚINUTE, MESAJE PRIMITE SAU TRANZACȚII FĂCUTE PRIN INTERMEDIUL SITE-ULUI (INTRODUSE SAU GENERATE); (III) ACCESUL NEAUTORIZAT SAU ALTERAREA DATELOR SAU TRANSMISIILOR DUMNEAVOASTRĂ (IV) DECLARAȚIILE SAU COMPORTAMENTUL UNEI PĂRȚI TERȚE PE ACEST SITE SAU (V) ORICE ALTCEVA LEGAT DE SERVICIUL OFERIT. PRIN PREZENTA CONFIRMAȚI CĂ ACEST PARAGRAF VA FI APLICAT ÎNTREGULUI CONȚINUT, TUTUROR BUNURILOR ȘI SERVICIILOR DISPONIBILE PE ACEST SITE. SUNTEȚI DE ACORD SĂ NE DESPĂGUBIȚI ȘI SĂ NU NE EXPUNEȚI PE NOI, FILIALELE ȘI AFILIAȚII NOȘTRI, DIRECTORII, MANAGERII, AGENȚII, CO-BRANDER-II SAU ALȚI PARTENERI, ȘI ANGAJAȚI LA NICIUN PERICOL CAUZAT DE CERERI SAU SOLICITĂRI, INCLUZ ND ONORARII REZONABILE PENTRU AVOCAȚI CARE POT APĂREA DIN CAUZA CONȚINUTULUI PUBLICAT DE DUMNEAVOASTRĂ, POSTAT SAU TRANSMIS PRIN INTERMEDIUL ACESTUI SITE, UTILIZAREA DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ A SITE-ULUI, CONEXIUNII DUMNEAVOSTRĂ CU SITE-UL ȘI LA SITE, ÎNCĂLCĂRII TERMENILOR DE FOLOSINȚĂ A SITE-ULUI SAU ÎNCĂLCĂRII DREPTURILOR ALTOR UTILIZATORI.

Cookies

Noi folosim cookie-uri pe acest site pentru a face magazinul on-line să funcționeze corect și în scopuri analitice. Dacă doriți să aflați mai multe despre cookie-uri, faceți clic pe acest link.

Dacă doriți să știți cum folosim modulele cookie, faceți clic pe acest link

Alte detalii

În cazul retragerii din contract sau a rezilierii contractului, aveți obligația de a returna toate produsele livrate, inclusiv cadourile și bunurile care au fost livrate gratuit sau la un preț redus. În cazul în care nu ni se restituie toate bunurile livrate (inclusiv cadourile și bunurile care au fost livrate gratuit sau la un preț redus) sau returnați numai parțial comanda, avem dreptul de a reduce suma pe care v-o rambursăm, cu valoarea mărfurilor nereturnate. Pentru a se stabili valoarea ce urmează a fi returnata cumpărătorului, mărfurilor reduse sau acordate în mod gratuit, sunt evaluate la prețul de piață (adică prețul la care le vindem noi în mod normal sau le-am vinde, în cazul în care acestea nu sunt disponibile momentan).

Rezilierea contractului din partea noastră. În afară de motive juridice, ne rezervăm dreptul de a rezilia contractul în cazul în care (i) prețul de cumpărare convenit nu a fost plătit în mod corespunzător și la timp, și, de asemenea, (ii) în cazul în care informațiile cu privire la produsele oferite, inclusiv informații despre prețul lor de cumpărare, disponibilitate, oferte speciale sau reducere nu a fost publicat pe Site-ul nostru în mod corect, și anume din cauza unei erori tehnice din partea noastră, sau (iii) în cazul unor evenimente neprevăzute survenite, cauzate de către o terță parte sau în caz de forță majoră, din cauza căreia mărfurile nu au putut fi livrate în condițiile convenite. În caz de invaliditate a contractului, cauzată de o eroare, factorii decisivi pe care îi vom lua în considerare sunt identificarea, proprietățile și disponibilitatea mărfurilor, identificarea cumpărătorului, prețul de cumpărare, suma și condițiile de aplicare a oricăror reduceri sau promoții, metoda de plată și metoda de livrare.

Privind drepturile de autor. Copyright © 2017 Lentiamo s.r.o . Toate drepturile rezervate. Orice drepturi care nu sunt acordate în mod expres aici sunt rezervate în prezenta.

Ultima actualizare: 20.04.2023